AfD waarschuwt met succes officieel de minister-president van Sachsen

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

De minister-president van de Duitse deelstaat Sachsen, Michael Kretschmer (CDU), heeft een publicatie tegen de AfD verwijderd, nadat de partij hem civielrechtelijk officieel had gewaarschuwd. In de Tweet beweerde Kretschmer in verband met de discussie over de coronamaatregelen van het Duitse politieke bedrijf: “De AfD is een gevaar voor ons land”.

De “Welt” verhult in een bericht over deze gebeurtenis de omstandigheid dat deze inhoud tijdelijk ook op een officiële website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Sachsen stond gepubliceerd.

De staat is tot neutraliteit verplicht. Zijn infrastructuur mag niet in de politieke competitie misbruikt worden, wat vertegenwoordigers van de oude partijen in staatsfuncties steeds opnieuw hebben gedaan in de politieke strijd tegen de AfD. De “Welt” citeert desbetreffend de toepasselijke inschatting van Kretschmer:

“Na zorgvuldig juridisch onderzoek, ook gezien tegen de achtergrond van vergelijkbare vonnissen, heb ik besloten de Tweet te verwijderen. Mijn persoonlijke mening, die ik in de Tweet duidelijk heb gemaakt, is daarmee echter niet veranderd.”

Als privépersoon mag Kretschmer over zijn politieke concurrenten praten zoals hij wil. Zodra hij echter de blijkbaar iets te grote pet van minister-president van Sachsen opzet, moet hij de regels van deze hoge staatsfunctie respecteren, die hem steeds opnieuw moeten worden uitgelegd door juristen, omdat hij ze blijkbaar niet begrepen heeft.

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op AfD waarschuwt met succes officieel de minister-president van Sachsen

 1. guusvelraeds zegt:

  De zichtbare dehumanisering moet je zien als het topje van de ijsberg. Dat wat je niet ziet daar gaat het om. Overheids instellingen die onder het maaiveld politieke tegenstanders tegenwerken, afluisteren, materiaal verzamelen voor ondermijning, infiltratie met mollen en niet vergeten de media inzetten voor politieke doelen. Trump noemde het the swamp waartoe ook alle financiële instellingen toebehoren. Want je politieke tegenstander dwarsbomen door rekeningen op te zeggen, de belastingdienst erop af te sturen en het uitoefenen van een beroep onmogelijk te maken is inmiddels het normale handwerk geworden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bob zegt:

  De enige partijen in Duitsland die voor
  heel Europa gevaarlijk zijn zijn de CDU
  en SPD.
  Hun inbreng is veel te groot.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jules Vismale zegt:

  Het enige wat gevaarlijk is voor die stomme Michael Kretschmer daar in Duitsland is die vreselijke heks van een Angela Merkel die dat land totaal de vernieling in helpt met de lockdown! Als hij ook nog het gore lef heeft om de AfD te beschuldigen dat die het coronavirus in Duitsland hebben ingevoerd dan hoop ik dat ze hem, gelijk met Merkel en aanverwant links tuig, naar Rusland toe jagen! Wat een bende huichelaars en stomkoppen zijn die lui van de CDU!

  Like

 4. Wolf zegt:

  De AFD had dat vuile misbaksel zonder waarschuwing voor het gerecht moeten slepen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s