Milaan wordt steeds onveiliger: Bendes, roofovervallen, onlusten

(Door: Giovanni Giacalone – Vertaling: E.J. Bron)

Het thema veiligheid in Milaan staat nog steeds in het middelpunt van de mediabelangstelling op grond van een serie zaken die een problematische situatie openbaren met betrekking tot de criminaliteit: in het bijzonder de roofovervallen, meerdere sinds januari.

Afgelopen weekend werd er veel gediscussieerd over de onlusten in de omgeving van San Siro, waar ongeveer 300 jongeren, waarvan velen van buitenlandse komaf waren en in sociale woningen van de wijk wonen, botsingen hadden met de politie. Alles begon met een muziekvideo van de bekende rapper uit de wijk, Neima Ezza, die de jongens uit de buurt lokte. Toen was het onvermijdelijk dat de mobiele eenheid aanrukte. Het kwam tot een botsing met veel stenen en beschadigde auto´s.

Het vierkant rondom de Piazzale Selinunte staat al lange tijd bekend om zijn verwaarlozing en illegaliteit, en hoewel velen er op staan het niet te willen vergelijken met een Franse banlieue, zijn de voorwaarden voor een gelijksoortige situatie, ook al is het in geringere mate, allemaal voorhanden. Per slot van rekening waren het de lokale Boy-Rappers zelf, die in een serie interviews zeiden dat ze door de Franse banlieues geïnspireerd werden.

Maar in Milaan gaat het niet alleen om het probleem in San Siro en andere verwaarloosde stadswijken. Er zijn ook andere problemen, zoals roofovervallen, die talrijk zijn sinds het begin van dit jaar. Zondagmiddag 11 april bijvoorbeeld werd de winkel “Yamamay” in de Corso Buenos Aires het slachtoffer van een poging tot roofoverval, waarbij een van de daders korte tijd later werd opgepakt. Op 11 januari werd de winkel in de Piazzale Cordusio beroofd en een verkoper neergestoken. Eind maart werd in Corvetto een 19-jarige beroofd en de criminelen stalen ook zijn auto, terwijl in de Via Rembrandt een 80-jarige vrouw vanwege haar handtas op de grond werd gegooid. Andere overvallen vonden in treinen plaats: een conductrice werd in een trein tussen Villapizzone en Lancetti in elkaar geslagen; in Bovisa werd een 25-jarige man beroofd; een Chinees echtpaar werd tussen Lambrate en Pioltello aangevallen en beroofd. Maar blijkbaar is de lijst van roofovervallen nog veel langer.

Dan zijn er nog twee schietpartijen: eentje in Vignate midden januari en een andere in Baranzate in de nacht van 31 januari naar 1 februari.

En tenslotte zijn er nog al die zaken die met de in de stad om zich heen grijpende bendes te maken hebben: niet alleen de Salvadoriaanse MS13 en Barrio 18, maar ook naburige bendes zoals 151, KO Gang of Gola´s Lokos. Het volstaat om te zeggen dat het jaar 2020 met minstens 35 op dit moment bekende gevallen eindigde, die allemaal naar verschillende bendes teruggeleid kunnen worden die in het gebied Milaan actief zijn. En het jaar 2021 begon ook niet beter.

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Giovanni Giacalone

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Milaan wordt steeds onveiliger: Bendes, roofovervallen, onlusten

 1. Monalisa zegt:

  Ook het mooie Italië 🇮🇹 brokkeld hard af.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   In Rome halen ze bovendien zelfs het vuil al niet eens meer op wat een grote aantrekkingskracht uitoefent op meeuwen, wilde zwijnen en ratten!

   Like

 2. HENK zegt:

  mijn vriendin is Italiaans en geboren in Rome, ze is er inmiddels 20 jaar niet meer geweest, ze zei laatst dat ze graag weer eens terug wilde, ik denk dat ze dat beter niet kan doen !

  Like

  • Bas zegt:

   Ben er onlangs nog geweest.
   Het ligt er helemaal aan waar in Milaan of Rome je bent.
   In het centrum, bij de bezienswaardigheden en winkels, is het nog goed te doen.
   Ga echter niet een buitenwijk in, dat is gevaarlijk.
   Is hetzelfde voor grote steden als Parijs etc.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s