Rusland en China: Alliantie tegen westelijk waarden-imperialisme

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Boemerang voor sanctiepolitiek

De waardedictatuur van Brussel wordt in toenemende mate als onacceptabel mechanisme van disciplinering beschouwd en afgewezen. Rusland en China hebben nu lak aan de politiek van de morele knuppel van de eurocraten en smeedden een nieuwe toekomstalliantie. China heeft nu ook een 25-jarig akkoord met Iran gesloten. Het Westen is in de paniekmodus en ignoreert de eigen medewerking aan deze ontwikkeling.

De nieuwe vijanden van het Westen heten nu Vladimir Poetin in Rusland en Xi Jinping in China. Op beide regeringschefs bijten de waardemissionarissen met een dubbele boden in Brussel en Washington hun tanden stuk. Vooral Europa is van beide landen afhankelijk. Uit Rusland betrekt de EU bijna 40% van de gasimporten, bijna 30% van de import van aardolie(producten) en bijna 40% van de kolenimport. Ook ijzer/staal, nikkel, aluminium en hout zijn belangrijke importgoederen.

Nog meer EU-sancties

Ongeacht dit feit blijft Brussel schermen met sancties tegen Rusland. Thema´s zijn de Krim, de Donbas, Navalny en hackeraanvallen. Ondanks sancties is de handel EU-Rusland van 2009 tot 2019 toegenomen, met Duitsland aan kop, vooral bij het gas. De bouw van Nord Stream 2 naar Duitsland en de 2e pijpleiding “Turkstream” in Turkije met aansluitmogelijkheid naar Zuidoost-Europa zou de gasimport in de toekomst verder kunnen verhogen. Tot ongenoegen van de VS: die waarschuwen openlijk voor een Europese afhankelijkheid van Rusland – en legden sanctie aan beide pijpleidingen op. Zij willen meer van hun dure, milieuonvriendelijke schaliegas aan Europa verkopen.

Nieuwe as Moskou-Peking

Naar aanleiding van zijn bezoek aan China in maart deelde Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, aan de EU mee: er zouden geen betrekkingen met haar als organisatie meer bestaan. Brussel zou die door eenzijdige besluiten hebben verwoest, China zou nu voorrang hebben. Geheel nieuw is de Chinees/Russische as niet. In d ejaren-50 waren China en de Sovjet-Unie bondgenoten tegen de VS. Na de opening van de VS tegenover China in 1972, onder president Richard Nixon, werd de machtstoename van Rusland afgewend. De ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991 maakte een einde aan deze alliantie, het kwam tot toenadering tussen Peking en Moskou en in 2001 tot een vriendschap- en samenwerkingsverdrag. Sinds 2019 bestaat er een 30 jaar lopend China-Rusland-verdrag in omvang van $ 400 miljard over de jaarlijkse levering van 38 miljard m³ gas aan China – via de ongeveer 3000 kilometer lange gaspijpleiding “Sila Sibiri”. Tweederde deel van de leiding is al in bedrijf. Hoewel China zelf de op zes na grootste gasproducent is, heeft het meer gas nodig. Met Rusland wordt dit gat gedicht. Bovendien worden nieuwe economische projecten ter waarde van $ 112 miljard begonnen.

China´s toenadering tot Iran

China wordt door het Westen, o.a. vanwege zijn politiek tegenover de islamitische minderheid van de Oeigoeren, aangevallen. Wat Peking vooral irriteert, is hier de alliantie “Five Eyes”, bestaande uit de VS, Groot-Brittannië, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. “Five Eyes” is een geheime dienst alliantie. Pas in 2010 werd de daarbij behorende verdragstekst bekendgemaakt. Ook Edward Snowden publiceerde daar explosieve details over. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken riep deze alliantie er onlangs toe op om zich niet te mengen in binnenlandse Chinese aangelegenheden. “Het huidige China is niet meer dat van 120 jaar geleden. De Chinezen zijn niet gemakkelijk te irriteren, maar als dat wel gebeurt, zijn ze niet gemakkelijk in de hand te houden”, zei hij. En verder: de VN zou meer dan 190 lidstaten hebben, “Five Eyes” zouden voor deze internationale gemeenschap niet representatief zijn. Het onlangs ondertekende samenwerkingsakkoord China/Iran wordt vooral door de VS met argwaan bekeken. China spreekt van een permanent “strategisch partnerschap”. Iran maakte duidelijk dat het onafhankelijk zou beslissen en zijn standpunt niet zou veranderen, zoals anderen na een telefoontje.

Afkoppeling van het Westen

Ondertussen kondigde de Chinese regeringschef Xi Jinping bij de presentatie begin maart van zijn vijfjarenplan een ingrijpende verandering aan. China wil zichzelf van het Westen afkoppelen, de handel met het Westen maakt het land afhankelijk, de eigen binnenmarkt zou nu op de voorgrond staan – en die is enorm. Omgekeerd zou dat niet mogelijk zijn: de EU zou zichzelf niet van de Chinese markt kunnen afkoppelen: de prijzen in Europa zouden enorm stijgen. Als de vertrokken bedrijven teruggehaald worden, ontbreken de geschoolde arbeiders, die hier schaars zijn. De immigratie van over het algemeen laagopgeleide migranten kon dat tot nu toe niet compenseren. De voormalige Amerikaanse president Donald Trump durfde het – en won: hij bracht de industrieën terug, creëerde miljoenen arbeidsplaatsen en gaf de mensen hun banen terug. In plaats daarvan dromen wereldvreemde eurocraten van een globale CO2-belasting als uitweg. Die zou voor de burgers als een boemerang terugkomen: de prijzen voor de consumenten zouden stijgen. China en/of Rusland zouden bovendien geïrriteerd hun “aanvoerlijnen kunnen onderbreken” en Europa in paniek achterlaten.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Rusland en China: Alliantie tegen westelijk waarden-imperialisme

 1. Peter zegt:

  EU heeft altijd een grote mond gehad over bruggen bouwen,maar dan moeten ze wel in het gareel van dat gespuis wat elk land tot de grond aan toe afbreekt blijven lopen ,anders hoor je er niet bij.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Bedankt Brussel, Europa is ”in het pak genaaid”, waarbij de klemtoon ligt op naaien…..en op klem.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  SORRY , ALLERLAATSTE FROM DONBASS !!!
  ER WORDT NU DUIDELIJK DOOR DE UISA OORLOG UITGELOKT !!

  The Ukrainian military shelled Gorlovka and Donetsk, a representative of the Donetsk People’s Republic (DPR) to the Joint Centre for Ceasefire Control and Coordination said on April 19.

  “A total of 27 120mm mortar shells were fired between 5.20 and 6.20 a.m. (Moscow time zone),” he stressed.

  According to the representatives of the Lugansk People’s Republic (LPR), Kiev violated the ceasefire once. There, a grenade launcher round was fired in the direction of Molodezhnoye village.

  There is no information about casualties as a result of the shelling.

  The representatives of the Lugansk and Donetsk People’s Republics stated that Kiev had deployed heavy weapons on the occupied territories near roads and residential buildings. These actions violate the ceasefire agreements.

  ER ZIJN NATTUURLIJ ALTIJD MENSEN ,DIE DANROEPEN , OOOH SORRY ONGELUKKIE !!

  DPR: Ukrainian army shells the outskirts of Donetsk and Gorlovka using mortarsApril 19, 2021
  Ukrainian army again shells the outskirts of Donetsk using mortarsApril 16, 2021
  Ukrainian army violates the ceasefire six times over the dayApril 14, 2021
  Ukrainian sniper shoots a serviceman of the LPR People’s MilitiaApril 13, 2021
  Mayor of Donetsk: Ukrainian army opens fire on a village on the city outskirtsApril 12, 2021

  IK OME BOB , KRIJG MET DE MINUUT MEER HET IDEE …
  DAT UKRAINE ZEER BINNENKORT WEER BIJ DE RF ZIT

  150000 SOLDATEN EEN COMPLEET LEGER MET TANKS DIE PROBEREN RUST AF TE DWINGEN
  EN ??

  UKRAINE START GEWOON DE BESCHIETINGEN ??

  WAT WIL JE DAN ?? IK ZOU ZEGGEN OORLOG TOCH ???

  RUSSISCHE THUISWEDSTRIJD

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   En dit bericht berust op waarheid “want” Donetsk People’s Republic (DPR) zei het…..

   Like

   • bobzelf zegt:

    NEE HOOR TIJL DIE MENSEN MOET JE NIET GELOVEN

    HET WAREN WEER DE RUSSEN DIE HEBBEN GESHOTEN , VRESELIJK HE ??

    DIE RAKETTEN HETEN BOEMERANG RAKETTEN , DAT IS EEN NIEUWE RUSSISCHE PUTIN DID IT STRATEGIE DIE WORDEN INGEPROGRAMMEERD EN NADAT ZE OVER EEN DORP OF EEN STADJE VLIEGEN KEREN DIE OM , EN VLIEGEN DAN PAS DE HUIZEN IN EN DE ELECTR. TIJDS GEBOUWEN EN WATER POMPEN
    SLIM HE, DAN KAN JE GEWOON UKRAINE DE SCHULD GEVEN

    WAT EEN ASBAK DIE DEKSELSE PUTIN WEER, KNAP GEZIENTIJL

    WERKELIJK , EEN HOOGSTAANDE IQ 0 REACTIE GENIAALLLLL VRIEND

    NOU KEN IK JE WEER , PFFFFFFTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

    DIE 15.000 DODEN HEBBEN ALLEMAAL ZELFMOORD GEPLEEGD
    DIE
    30.000 GEWONDEN . DACHTEN DAT ZE CORONA HADDEN EN ZIJN TOEN IN EEN ZIEKENHUIS OPGENOMEN

    EN HET VLIEGVELD EN DE WATER EN ELECTRICITEITS CENTRALES ZIJN VERNIETIGD . NA DAT ZE HET BIJBELVERHAAL OVER JERICHO HADDEN GELEZEN , EN DACHTEN LATEN WIJ OOK MET TROMMELS EN TROMPETTEN ER WAT DAGIES 7 X OMHOOG LOPEN ??

    DE FOTOOS EN DE FILMS OP YOU TUBE ZIJN GEWOON OPNAMES VAN STALINGRAD 1942

    ONGELOFELIJK , ONGELOFELIJK , NA AL DIE JAREN HIER ..

    IK HAD GEWOON GELIJK , WAT EEN MENS DIE LEKT UIT 2 MONDHOEKEN , ZELF INVULLEN GRAAG !!

    OOK DAT WEET JE NIET , NIET JE SCHOONMOEDER DUS

    DANK VOOR JE HERSENDODE OPMERKING.

    NOU DAAR KOMT TIE DAN BLOGREGEL 4 , VUL ZELF MAAR IN

    HANGENDE ONDER EEN PAARD

    DIT HEEFT BIJ TIJL , VRIJHEID VAN MENINGS UITING ???

    HEEFT U OOIT ZO IETS GELEZEN HIER, TOPPERTJE HOOR TIJL

    OOM BOBBIE WHAHAHAHAH WHAHAHAHAHA WHAHAHAHAHAHA

    IK BEGRIJP DUS, DAT JE REAGEERDERS NIET MEER MAG BELEDIGEN

    DAT WORDT DUS ZO ALLE JEZUS MOEILIJK

    VULT U ZELF EFFE IN DAN ?

    OOOH MY GOD , WHAT A ST………D REACTION

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    @bobzelf in de journalistiek geld een gulden regel en die luid;
    “Eén bron is geen bron”.
    In gewoon Nederlands wordt daarmee bedoeld dat je voordat je iets als waarheid aanneemt je meerdere bronnen moet raadplegen.
    U plaatste hier een verhaal dat bij mijn weten nog nergens is bevestigd en dus dubieus is.
    Zo eenvoudig is het.

    Like

   • karton zegt:

    @ bobzelf op 20-4-2021 om 10.22 u.
    Beste , brave , moedige oom Bob van Strandstoel tot Edem (en weer terug).
    Één bron was voor mij in 99% van de gevallen voldoende om n.a.v. die bronnen mijn maatregelen te treffen, zou ik n.l. wachten op nog meer bronnen dan hoefde ik geen maatregelen meer te treffen (bijv. om mijzelf en/of mijn gezin te beschermen !) want dan was ik te laat met die maatregelen.
    Ik zou u daarover een min of meer “aangrijpend” gebeuren kunnen vertellen hetgeen mij én mijn gezin ooit overkwam toen mij ter ore kwam dat wij, het hele gezin, ernstig werden bedreigd , ik hoorde dat uit één bron, als ik toen had gezocht naar een tweede bron, had ik mogelijk hier nú niet “vrolijk” zitten te reageren. Ik kon alstoen mijn maatregelen treffen en aldus zijn WIJ de dans ontsprongen i.t.t. de (bijna-) daders !
    Laat u niks aanleunen v.w.b. aantallen bronnen, doe wat u goeddunkt, doe ik ook, zoveel als mogelijk. En dat bevalt uitstekend.

    Like

   • bobzelf zegt:

    Blaffertje zegt:
    20 april 2021 om 21:02
    MIJN GOD , HIJ MOCHT WEER EEN UURTJE UIT ZIJN TUIGJE

    ONGELOFELIJK , DAT NIVEAU , IK BEN EEN STRUISVOGEL ROEPT HIJ

    TIJL IK WIL JE NIET ALS VRIEND NU NOOIT MEER !! JE , BENT OF UIT EEN KLIMREK GEFLIKKERD
    OF
    JE HEL FAMILIE HEEFT BIJ EEN MOLEN GEWERKT

    EN JOU MET JE HOOFDJE BUITEN HET RAAM GEHOUDEN TOEN HET HARD WAAIDE ROND D MOLEN
    ( IS ALLE JEZUS MOEILIJK ZEG, DAT BLOGREGEL 4 TE ONTLOPEN )

    SCHRIJF DIE MOORDENLIJST , LAFAARD

    JA HELAAS WERDALLEEN DE DONBASS AANGEVALLEN , VEEL MEER ZULLEN DIT WEER SCHRIJVEN

    ONWEERLEGBARE BEWIJZEN ?? USA BIJ DE MH 17 MOORD DOOR JE VRIENDEN MOCHT WEL DENK IK ??

    ONGELOFELIJK , ONGELOFELIJK EEN STRUISVOGEL BIJ BERT

    HIJ HANG ONDER EEN PAARD, HIJ HANGT ONDER EEN PAARD

    OOM BOBBIE,

    Like

   • bobzelf zegt:

    Tijl Uylenspiegel zegt:
    19 april 2021 om 23:06

    JE LEEST WEL DAGELIJKS HET A.D. DE TELEGRAAF MET DE ANNEXATIE VAN DE KRIM . HET WAS EEN BUKRAKET ????

    WAT EEN STRUISVOGEL , OPMERKING ! SODEMIETER OP

    HET HANGT ONDER EEN PAARD FIGUUR

    OOM KATAPULT

    Like

   • htskday zegt:

    @bobzelf,

    HET HANGT ONDER EEN PAARD
    HET HANGT ONDER EEN PAARD

    WHAHAHAA.. 👍

    Like

  • delamontagne zegt:

   Iedereen weet hier jouw betrokenheid en liefde voor Rusland, ieder z’n recht.
   Niet dat ik toendertijd geloofde wat je o.a. van NOS en hier RF te horen kreeg over MH17, het was toen onmiddellijk duidelijk wie de schuldige was, nietwaar !.
   Maar even dit. Je houdt dan wel van de warmte daar in Hellas, maar moet je niet bij dat beroemde Russische feest zijn, of vind je dat te koud ? ?
   / / / /
   Siberië: 1700 Russen dalen de hellingen van mont Zelionaïa af in zwembroek/badpak.

   Dit gebeurde in het kader van het Grelka Fest.

   BRON:
   https://francais.rt.com/videos/85757-siberie-1700-russes-devalent-les-pentes-du-mont-zelionaia-en-maillot-de-bain#.YHxoi7qihRo.twitter

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ delamontagne op 20-4-2021 om oo.01 u.
    ’t Is op op dít moment nog wel erg vroeg, (20-4-2021 om 08.50 u.) maar ik geloof van mezelf toch ik redelijk “scherp” kijk naar uw foto van jonge mensen die in ’t kader van het Grelka Fest in gepaste kledij van een helling afroetsen !
    Ik ben er bijna 100% van overtuigd dat het frivole meisje, dat “aan de leiding gaat” en in ’t midden van de foto in haar roze pakje naar beneden glijdt, één van m’n bekende vriendinnetjes is. Leuk haar te zien !

    Like

   • bobzelf zegt:

    WHAHAHA IK ZIE OOK GEEN MONDKAPJES , MOET TOCH WEL ??
    EN 1 METER 50 TOCH ??

    WHAHAHAHAHA

    HELAAS. MENEER ZONAANBIDDER IN DE SCHADUW

    IK HEB NIKS, HELEMAAL NIKSSSSSSSSSSSSSSSSS MET KOU

    IN DE JAREN IN UKRAINE MET KNETTER HETE ZOMERS EN STRANDJES MET ZAND AAN “”DE DNEPRRRRRRR ”

    MOEST IK NATUURLIJK WEL MIJN MARATHON SCHEMA’S BLIJVEN VOLGEN NOU BIJ 35 GRADEN IN DE ZOMER, BRANDDE JE DUS VAN DE ATLETIEK BAAN AF IN HET VOOR DE DEUR LIGGEN DE VOETBAL STADION NETJE !!

    MAAR + 35 IS DUS GEWOON NIET EENS LEUK OM IN DE ZON TE ZITTEN

    MAAR IN DE WINTER OP EERST BESNEEUWDE STOEPEN FIETSPADEN EN AUTOWEGEN , DIE DUS NIET SCHOONGEMAAKT WORDEN DAN WORDT DUS ALLES AANGEREDEN EN WORDT DAT IJS

    DE LAAGSTE TEMPERATUUR WAARBIJ IK ALS MICHELIN MANNETJE NAAR BUITEN BENT GEGAAN VOOR 20 KM WAS – 32 GR !!

    EN SUPER RAAR ?? ALS HET NIET WAAIT IS DAT HELEMAAL NIET KOUD

    HET PROBLEEM IS JE HOOFD !! BIJ DIVERSEN HIER OOK , MAAR DAT HEEFT NIETS MET KOU TE MAKEN WHAHAHAHA

    DUS 2 IJSMUTSEN , EEN DIKKE SJAAL OM JE NEK GEDRAAID

    DE EINDSTUKEN IN JE WIND JACK

    EEN ZONNEBRIL EN EEN SPECIAAL HAND GEMAAKT MONDKAP STUK VOOR JE NEUS EN JE MOND

    DUS ALLES UIT PROBEREN , MONDKAPJE TE LANG, DUS JE ADEM BEVRIEST GELIJK EN DAT MONDKAPJE KAN JE BINNEN 5 MINUTEN OP SCHAATSEN

    LEVENSGEVAARLIJK NATUURLIJK, KIJK ZOLANG DAT JE GLIBBEREND HARDLOOPT GEBEURT ER NIKS GEKS

    HET PROBLEEM KOMT ALS JE , EEN BLESSURE OPLOOPT BUITEN IN HET BOS OP EEN 2 BAANS WEG WAAR OM DE 30 MINUTEN EEN BUS LANGSKWAM

    WHAHAHAH

    MAAR IK BEN ER NOG, DAT ZIJN WEL GEWELDIGE HERRINNERINGEN VOOR EEN OUWE LUL, ( BLOGREGEL 4 NIET VAN TOEPASSING ) WHAHAHAA

    DUS NEE , IK GELOOF NIET DAT IK FAN BEN VAN IJSKOUD .

    NIOU JA EEN SOFTIJSSIE DANWEL WEER

    GENIET VAN HET LEVEN VRIEND
    HET DUURT MAAR EVEN

    OOM BOBZELF

    Like

 4. Julia zegt:

  Persoonlijk maak ik mij meer druk om wat ons zeer binnenkort te wachten staat en minder druk om het corona virus wat de sleutel is tot meer angst in zaaien om de great reset (?) als die er nog komt blijft toch wel even een vraag te realiseren. Ik vrees dat de EU wel andere zorgen heeft dan haar dictatuur en gif vaccinaties door te drammen. https://www.xandernieuws.net/algemeen/tientallen-amerikaanse-gevechtsvliegtuigen-landen-in-polen-russische-tv-teams-naar-donetsk/ Misschien is het beter om jodium en zout tabletten op voorraad te hebben.

  Like

 5. R Thomasson zegt:

  Het is eng hoe het Westen ligt te slapen, terwijl de oorlog steeds dichterbij komt. Men kan het vergelijken met iemand die zegt: Oh wat een prachtweer! Terwijl onweer is op komst met bliksemschichten en donderslagen. De count-down is begonnen sinds Xi Jingping aan de macht kwam. Hij veranderde China in een soort nazi-Duitsland van de 21ste eeuw; compleet met concentratie- en vernietigingskampen. In de Chinese Sobibor’s worden slachtoffers niet zomaar vermoord en verbrand. Dat vinden de Chinezen een grote zonde. Zij verkopen organen, die ze uit de lichamen halen, aan rijke Westerlingen, Russen en iedereen die betaalt. In de Chinese concentratiekampen werken Oeigoeren, politieke gevangenen en Tibetanen totdat zij bij neervallen. Maar dat laat WESTERSE POLITIEKE LEIDERS EN ELITE koud. Om het volle rendement van slavenarbeid uit te halen, hebben GLOBALISTISCHE GELDVAMPIERS de complete Westerse industrie naar China verhuisd; van hightech tot pharma. Back-doors en cyberaanvallen nemen ze voor zoete koek. De Chinezen konden tot de verkiezing van Donald Trump hun gang gaan, en zich goed voorbereiden voor The Day After Tomorrow. Wie moest ze tegenhouden? De zwaar corrupte Bill Clinton? De “superintelligente” George W Bush? Of de blanken-hatende Obama die in Cairo zei in een Islamitische conventie: I’m One of Yours!.
  DEEL 2

  Like

 6. R Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Na een lange reeks van Amerikaanse dombo-presidenten, begreep Donald Trump dat het dringend noodzakelijk is de industrie terug te halen naar Amerika. Hij zag afhankelijkheid van andere landen als een bedreiging. Het is aan te nemen dat Xi Jingping zag in de acties van Trump een belediging en tevens een bedreiging. Trump durfde de uitdaging tegen twee rivalen op te nemen a) tegen China en b) tegen de gevaarlijke globalistische psychopaten die op een Olympus van geld zitten met mensenleven te knikkeren. Aangezien zij geen menselijke eigenschappen bezitten, hebben ze, als monsters, het contact met de realiteit verloren.
  Ik denk niet dat Rusland is happig om een oorlog met het westen te beginnen. Zij sluit een pact met China om de rust bij haar grens met China te bewaren. Maar ook Poetin weet dat Xi Jingping is geen man die men kan vertrouwen. De Russen houden hem in de gaten om een fiasco zoals de Molotov – Von Riebentrop pact van 1940 te voorkomen.
  Lees ook: https://www.gatestoneinstitute.org/17300/china-russia-provocations Het ziet er naar uit dat Lilli Marleen heeft al haar plaats onder de lantaarn bij de grote kazernedeur genomen.

  Like

  • R Thomasson zegt:

   De Chinezen zouden ons een grote gunst doen zodra ze besluiten hun economie van de westerse economie te ontkoppelen. Het zal westerse landen een paar jaren duren om de industrie terug naar Europa/Amerika terug te brengen. Maar wij zouden wel zeker van zijn dat wij niet meer van de Chinezen zouden afhankelijk zijn. Wij zouden niet meer prooi vallen aan hun zwendelpraktijken. De Chinezen hebben nu een grote bek. Maar zodra hun handel met westerse landen komt tot stilstaan, droogt ook hun kapitaalvoorraad uit. Aan wie gaan zij hun spullen verkopen? Aan Afrika? Men zou ze kunnen vergelijken met vissen in een vijver waar het water geleidelijk (of snel) verdampt.

   Like

 7. oprechtegeus zegt:

  Bijna alle landen die deel uitmaken van de EU, alsmede het gespuis dat vanuit Brussel de scepter zwaait, denken met hun regels over de hele wereld scheidsrechtertje te kunnen spelen. Somtijds exporteren ze zelfs de revolutie in politiek redelijk stabiele landen en veroorzaken aldus instabiliteit in de wereld. Ze denken nog steeds heel megalomaan dat ze de hele wereld hun normen en waarden kunnen voorschrijven. “Doe jij niet wat wij volgens onze normen van je eisen, dan gaan we je boycotten.” De muis die brult. Economisch en militair boet de status van West-Europa steeds meer in betekenis in. Rusland en China zijn het zat, zoeken het steeds meer bij elkaar. en proberen de EU steeds meer buiten de deur te houden.

  Geliked door 1 persoon

 8. We moeten niet bang zijn voor Rusland,maar van landverraders die ons nu in de Derde Wereldoorlog duwen tegen Rusland.

  Geliked door 3 people

  • bobzelf zegt:

   The Balkans Chronicles zegt:
   20 april 2021 om 16:45

   U BENT ECHT GEWELDIG, LEUK HE ALS JE ALLES DOORZIET
   EN
   HET IS OOK ZO ALLE JEZUS SIMPEL

   DANK U WEL , DIKKE HUG EN OF KUS

   MIJN OOM VLADIMIRICH , IS DUS OOK HELEMAAL NIET MEER MET DE EU BEZIG

   HUJ HEEFT HET. VOLGENS LAVROVS WOORDEN OP TV GEWOON OOK ZO UITGELEGD

   DUS EU GEGOKT EN VERLOREN

   CHINA KOOPT ALLE EU HAVENS OP KUNNEN VOOR 10 JAAR VOOR HUNZELF EN HUN HELE FAMILIE O.A. HIER IN GRIEKENLAND EENVISUM KRIJGEN

   MOETEN ZE IETS VAN EURO265.000 BESTEDEN DUS B.V. EEN HUIS KOPEN

   DUS HET IS GEWOON KLAAR IN BRUSSEL EN DE USA

   OOM VLADIMIR HEEFT VAN DE GRIEKEN DUS

   TOESTEMMING VOOR LANDINGRECHTEN OP HET GRIEKSE CYPRUS GEDEELTE

   OOK OP GRIEKS CYPRUS VOOR DE RUSSISCHE VLOOT TOESTEMMING

   HEERLIJK VOOR DE GRIEKEN , KAN OOM VLADIMIR HELPEN MET DE GASBORINGRN VAN GRIEKENLAND
   DIE DUS STRAKS INEENS GELD ZAT HEBBEN

   EN DAN ONGETWIJFELD TOERLEDOKIEEEEEEE ROEPEN TEGEN DE EU

   LIFE IS SIMPLE

   EN ONZE PLEURIS HOND ERDOGAN BLIJFT DAN OOK LEKKERRUSTIG

   DUS IK DENK DAT OME BOB MET ZIJN KIJK OP DE WERELD GOED GEGOKT HEEFT

   DIKKE HUG OOM BOBBIE

   Like

 9. Wolf zegt:

  Rusland en China staan ver boven het gesnik,geklaag en gezever van de eurofielen met hun klimaat leugens, blm gedonder, oeigoeren gepamper, Palestijnen geknuffel, en andere uitspattingen van de eurofielen . China is super bezig de nikkers in Afrika te laten zien dat het de Chinezen gaat om geld, winst, grondstoffen , economie, etc. De nikkers laten toch alles maar in de grond zitten die apen. De Chinezen nemen hun eigen volk mee om te werken want we weten allemaal dat de neger nog te lui is om voor de duivel te dansen . Chinezen willen dan ook nix weten van nikkers. Heb he gewoon niks aan . Die stammen van apen af ipv Adam en Eva.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s