Raffie Chohan vrijgesproken van belediging van moslims!

(Door: “reactnieuws.net” en Raffie Chohan)

Na een eerdere veroordeling voor het beledigen van moslims is activiste Raffie Chohan (Dutch Defense League, foto) na tussenkomst van de Hoge Raad der Nederlanden door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden toch volledig vrijgesproken. Aanleiding van de vervolging door het Openbaar Ministerie was een toespraak van Chohan op een demonstratie in oktober 2015 van de burgerbeweging PEGIDA. Het resultaat van het arrest door het gerechtshof houdt in dat uiteindelijk op beide tenlasteleggingen, van zowel haatzaaien als groepsbelediging, vrijspraak is gevolgd en daarmee de activiste geen enkel strafbaar feit heeft gepleegd. Het OM kan nog wel in cassatie gaan en heeft na de uitspraak van 16 april 2021 veertien dagen om hierover te beslissen.

Deze rechtszaak loopt al een zestal jaren en langs meerdere plekken, het eerste vonnis werd uitgesproken voor de rechtbank Midden-Nederland en daar was de aanklacht haatzaaien en groepsbelediging en werd Chohan voor beide veroordeeld. Het vonnis werd vervolgens door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden vernietigd, de nieuwe uitspraak kwam haar op enkel de veroordeling voor ‘groepsbelediging wegens godsdienst’ te staan.

Dit arrest werd vervolgens deels vernietigd door de Hoge Raad der Nederlanden, maar uitsluitend waar het gaat om de eerdere veroordeling voor groepsbelediging. Dat houdt in de Raffie Chohan voor beide tenlasteleggingen is vrijgesproken, zo liet dan ook het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden weten. Daarmee is een positieve stap gezet, het lijkt dus ook voor gewone burgers mogelijk om in de publieke ruimte de islamisering van Nederland te bekritiseren.

(Bron: “reactnieuws.net”)

2021 laatste woord Raffie Chohan 22 maart

Dank u edelachtbare dat u mij in de gelegenheid stelt om mijn laatste woord te houden. Vandaag sta ik voor 3 rechters. In alle eerlijkheid kan ik zeggen dat dit zeer ingrijpend is! Naar mijn gevoel heb ik ook niks verkeerds gedaan, en alleen mijn kennis proberen te delen en te waarschuwen op een demonstratie. De vrijheid van meningsuiting staat op het spel. Eenieder die mijn pittige mening naleest, kan alleen concluderen dat ik mijn mening uit. Ik geef voorbeelden van gedrag van mensen die de islam aanhangen.

Mijn ervaring met de islam is vroeg begonnen. Mijn vader was moslim en mijn moeder een christenvrouw. In Indonesië leerde ik van jongs af  aan hoe mijn moeder haar kinderen anders wilde grootbrengen dan mijn vader. Ik voelde hoe het is om de regels van de islam opgedrongen te krijgen. Door de ruzies thuis dacht ik mij te verdedigen door niet te eten. Wat resulteerde in klappen die ik kreeg van mijn vader. Na verloop van tijd was ik ondervoed en mijn moeder mocht mij niet naar het ziekenhuis brengen voor onderzoek. Duidelijk, mijn vader vond een meisje minder waard dan een jongen, en mijn moeder was toen niet krachtig genoeg om mij te verdedigen.

Mijn vader wilde mijn zus laten kennismaken met zijn familie in Pakistan,  en hij liet haar daar 6 jaar achter, zonder mijn moeders toestemming. Totaal anders dan de westerse waarden die wij kennen, bracht hij een andere vrouw in ons huis, en mijn moeder en haar drie kinderen, waarvan ik de jongste was, werden afgezonderd in 2 kamers van het grote huis. Ik kan me nog herinneren hoe traumatisch het was toen ik de sleutel in het slot van de deur hoorde omdraaien. Mijn broer moest mee naar de moskee, wat weer resulteerde in heftige ruzies tussen mijn vader en mijn moeder. In de ogen van mijn vader was hij een vrome moslim. Na de scheiding van mijn ouders vertrokken wij naar Nederland, mijn moeder, mijn zus en mijn broer. Ik was toen 8 jaar. Als mijn moeder nog geleefd had, zou zij zijn geschrokken dat de islam zo zijn intrede gedaan heeft in Nederland.

Mijn kennis van de islam is vergaard door veel te lezen, stukken te bestuderen en gesprekken met moslims. O.a. ook ex-moslims. Vooral vrouwen zijn bang om hun kennis met mij te delen. Bang voor vergeldingen. Dit is iets wat ik vooral begrijp, want om vertrouwen te krijgen, is het essentieel om je veilig te voelen.

De islam is niet alleen een godsdienst, maar een ideologie van overgave, totale onderwerping en een politieke stroming, daarom zal ik nu een anekdote voorlezen:

Met 36 jaar had ik een ontmoeting met mijn vader en hij wilde mij iets geven. En een gedachte kwam in mij op “hoe slecht iemand ook kan zijn er is altijd iets goeds in die persoon”. Ons gesprek ging over het accepteren van onze verschillen, en over elkaar niets op te dringen. Dat “niets opdringen” was kennelijk toch te moeilijk voor mijn islamitische vader. Hij gaf mij zijn cadeau: dat was “De Koran”.

Ik heb een hekel aan ideologieën die mensen in staat stellen zich hoger te voelen dan anderen. Toen ik arriveerde in Nederland was ik blij dat ik in een geëmancipeerd land terechtkwam. Een land waar mannen en vrouwen gelijk aan elkaar zijn. Een land waar rechters, mannen of vrouwen, rechtspreken. Daarvoor waarschuw ik in mijn toespraken. Vrijheid, en vrijheid van meningsuiting, is ons hoogste goed. Laten wij het daarom koesteren en anderen niet veroordelen om het gebruik hiervan. Zonder vrijheid van meningsuiting zijn wij niets, zijn wij naakt en kwetsbaar. Voor mijn gevoel en naar mijn geweten heb ik niets fout gedaan, ik was slechts een roepende in de woestijn, ik wilde slechts mensen attenderen op hun verworvenheden en het gevaar dat zij lopen om dat kwijt te raken.

Eigenlijk moet ik me rijk voelen, niet in geld, maar omdat ik zo veel van de Oosterse cultuur en het vrije Westen weet. Maar het is triest, intriest, dat ik hier terechtsta! In de Koran roept Allah op tot het doorsnijden van halzen van ongelovigen, dat is wel vele malen erger dan een BELEDIGING! U heeft de macht om mij te veroordelen, en ik hoop dat u ook rechtvaardig zal oordelen. Ik ben al zwaar genoeg gestraft!

Tot zover mijn laatste woord, waarvoor mijn dank edelachtbare.

Door:
reactnieuws.net” en Raffie Chohan

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Raffie Chohan vrijgesproken van belediging van moslims!

 1. paulzwueste zegt:

  Prachtvrouw !

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  De aandacht van de politiek correcte meute wordt nu verlegt naar virus ontkenners en wappies die het niet eens zijn met het lockdown beleid.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rini Stegeman zegt:

  Gefeliciteerd er mee! Mooi gesproken tegen de rechters!

  Geliked door 2 people

 4. BertG. zegt:

  Raffie, van harte gefeliciteert met je overwinning.
  Wat een strijd, een pak geld en moeite heeft dat gekost, 6 jaar hadden ze daar voor nodig.
  Maar uiteindelijk heb je dan toch gelijk gekregen, dat kon ook haast niet anders.
  Alhoewel je dat je soms kan afvragen in Nederland. Recht is tegenwoordig bijna een gunst geworden.
  Gelijk hebben is er 1, gelijk krijgen is tegenwoordig tot heel iets anders geworden.
  Maar het is je gelukt. Nogmaals, gefeliciteert.

  Ja, ik lees hier nog steeds mee.
  Ben blij dat ik dit bericht hier ben tegen gekomen.
  Ik dacht er wel eens aan, hoe zou het afgelopen zijn.

  Geliked door 2 people

 5. Helena zegt:

  Eindelijk gerechtigdheid, hopelijk laten ze je nu met rust, proficiat Raffie.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Sambal oelek, eindelijk!
  Indonesië is kamukila, en Nederland puki ajam.

  Like

 7. g van dijk zegt:

  duurt wel lang voor de waarheid en erkenning boven water komt

  Like

 8. kruisridder zegt:

  Van harte gefeliciteerd Raffie. De aanhoud(st)er wint.

  Like

 9. Qvic zegt:

  Het punt is dat linkse en ideologische personen iedereen wegzetten, bekritiseren, voorliegen, bedriegen, chanteren, klein neren, beledigen en allerlei wetten en regels opleggen, als die andere niet de zelfde meningen hebben dan zij zelf. Zij weten al bij voorbaat, dat zij alle discussies zullen verliezen van de andersdenkende en daarom worden de andersdenkende gedemoniseerd door hen. Anders zijn zij het die de grote verliezers zijn, wat hun eigen ego elimineert en daarmee hun status binnen hun eigen groep.

  Like

 10. Marc zegt:

  Blijft natuurlijk over de vraag wie binnen het OM deze heksenjacht op haar heeft losgelaten. En vooral waarom? Welk politiek doel werd gediend met het aanklagen van een onschuldige vrouw? Ik krijg hier Omtzigt-associaties bij: ambtenaren die geheel eigenstandig even een aanklacht in elkaar draaien en zo een burger zes jaar lang te koeioneren.

  Like

 11. A. de Koning zegt:

  Zelden de situatie over de islam zo duidelijk en goed verwoord, wat een geweldige vrouw. ik wist het allemaal wel maar het is goed dat haar levensgeschiedenis het allemaal nog eens verduidelijkt
  Dit zou iedereen eens moeten lezen vooral degenen die vinden dat de islam toch wel bij Nederland hoort.

  Geliked door 2 people

 12. delamontagne zegt:

  Dat heeft die vrouw met ervaring met dat %ra^tgeloof van de vrede en vreugde goed gezegd.
  En ze zal als geen ander weten dat vrouwen nog meer te lijden krijgen onder dat ellendige islam.
  In veel [ vroegere gekoloniseerde ] islamitisch landen, worden de islamitisch gebaseerde Wetten nog verder aangescherpt.
  Zo ook Egypte;
  / / / / /
  Een Wetsvoorstel wil vrouwen een “Statut- Jurisdique de mineures légales” opleggen, handelsonbekwaam [ ze worden dan wettelijk als kinderen beschouwd…….! ]
  De voogdij behoort aan mannen, want dit is volgens de religie [ ISLAM ].
  Een nieuw Wetsontwerp brengt de al fragiele positie van vrouwen in het islamitische Egypte in gevaar.
  Afgelopen Maart in het Egyptische Parlement gepresenteert stelt de tekst in feite voor om aan vrouwen de wettelijke status van Minderjarigen op te leggen.
  Ze zijn dan nog meer onderworpen aan de machtiging van hun man[nelijke voogd ].
  Zelfs als zij na rechtspraak van hun voormalige man zijn gescheiden blijven zij wettelijk nog aan hem onderworpen.
  zij worden nu nog meer achtergesteld bij erfenissen, maar ook het recht van gescheiden vrouwen op alimentatie.
  Of het gezag over hun eigen kinderen. ​
  De Egyptische Wet heeft altijd al de man boven de vrouw gesteld en in vele gevallen zijn zij van het oordeel van [hun] man afhankelijk.

  De verdedigers van het Wetsvoorstel Zeggen dat mannen”de “natuurlijke bewakers”van het gezin zijn, want zij zorgen voor de kost.
  Alai Mostafa, een advokaat, suggereerde tijdens de debatten dathet voorstel in lijn ligt met het geloof:”De voogdij is aan mannen gegeven door ons geloof [ islam !]
  En voegde hij er aan toe “de Egyptische mannen worden al genoeg dwars gezeten door vrouwen, Ik zeg tegen de mannen dat de voogdij hun goed recht is”..

  TERRAFEMINA
  BRON:
  https://www.terrafemina.com/article/egypte-un-nouveau-projet-de-loi-scandaleux-s-attaque-aux-droits-des-femmes_a357924/1

  Geliked door 1 persoon

 13. Tineke zegt:

  Hartelijk gefeliciteerd met de overwinning Raffie,
  Ik vraag me alleen af waarom dit zes jaar moest duren.

  Like

 14. vangie1206j zegt:

  Ze schreef over in de Koran hals afsnijders.
  Daar ben ik het beperkt mee eens.
  Te beginnen bij Rutte want dit (individu geen mens) heeft bij Nederlandse volk al te veel schade aangericht.
  Het is een duivel in mensen gedaante.

  Like

 15. Willem zegt:

  Zou het nu eindelijk gaan doordringen bij de rest van Nederland???

  Like

 16. Wolf zegt:

  En de extreem radicaal linkse nos staatsomroep zemelt maar door over hun idolen ,Floyd,een ouwe gek die dood is (democraat), de opwarming, corona, prutte, enz. Maar over deze dappere vrouw zwijgen ze als het GRAF . De nos moet flink in gehakt en diep in gesneden worden!!!

  Geliked door 1 persoon

 17. dit was overduidelijk een politiek proces , a la het proces tegen Wilders. Overheid houdt niet zo van feiten en verbergt deze graag

  Like

 18. Harry zegt:

  Wel in en in triest dat die verdomde overheid gedurende zes jaar in dit geval , je hele bestaan kan verzieken en je op enorme kosten jagen .
  Vraag me wel eens af of er nog wel écht gerechtigheid is, of moet je door blijven vechten tot de rechterlijke macht het zat is ?
  En dan is het nog maar de vraag of je gelijk krijgt .
  Dat alleen maar omdat je vertelt hoe het écht zit !
  Zeker is het dat de hoge raad betere en verstandiger rechters heeft dan de lagere rechtbanken ,
  die hiermee toch ook een tik op hun stomme neus krijgen !

  In dit geval is dat prima gelukt , waarvoor proficiat , Raffie .

  Geliked door 2 people

 19. Wim zegt:

  Felicitaties. Dit hele proces moet veel van je gevraagd hebben Raffie. Maar, je hebt een daad gesteld en dat moet uiteindelijk veel voldoening geven!

  Like

 20. Herman Boon zegt:

  Felicitaties met deze uitspraak. Het is goed om over je achtergrond te lezen. Wie kan het beter weten dan jij? Die betweters met wie je te maken kreeg hebben geen idee van wat de islam inhoudt.

  Like

 21. jetse47 zegt:

  Raffie van harte gefeliciteerd met de overwinning op het haagse schorem.
  Dat liever de Nederlander naar de verdoemenis helpt dan dat islam tuig!

  Like

 22. Evilette de Hooligan-Heks zegt:

  Super Raffie !! Gefeliciteerd met je overwinning !! Nou maar hopen dat ick niet onthoofd word als ick mein anti-islamstrip publiceer !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s