Minister van Justitie Varga: Hongarije heeft aangetoond dat er een effectieve oplossing voor de migratiecrisis bestaat

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl machtige politici in Brussel aandringen op open grenzen, laat Hongarije zien dat er een alternatief bestaat, zegt Judit Varga (foto). Hongarije bewijst nog steeds dat er daadwerkelijk een effectieve oplossing voor de aanhoudende migratiecrisis in Europa bestaat, schreef de Hongaarse minister van Justitie, Judit Varga, in een statement dat vorige week op de sociale media werd gepubliceerd.

De verklaring van de minister, die afgelopen dinsdag op Facebook werd gepost, kwam als antwoord op een onlangs gedaan voorstel van de commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken (LIBE) van het Europees Parlement, waarvan zij beweert dat het “volledig tegen de belangen van de mensen in Europa” gericht zou zijn.

LIBE-lid Sylvie Guillaume, een Franse Europarlementariër, die voorstander is van de massamigratie en deel uitmaakt van de Progressieve alliantie van socialisten en democraten – een linkse groepering in het Europees Parlement –, werd geciteerd met de woorden: “Wij moedigen de Europese Commissie aan om nieuwe en vastberaden maatregelen op het terrein van de legale migratie te nemen.”

“We moeten de Europese politiek van de legale migratie harmoniseren en georganiseerde, voorspelbare en veilige migratiekanalen in de EU creëren”, voegde Guillaume er aan toe.

Volgens Varga, die behoort tot de vooraanstaande politieke persoonlijkheden van Hongarije, zou het voorstel van LIBE echter “niet alleen de migratie legaliseren, maar ook op het gebrek aan arbeidskrachten in Europa met een enorme toestroom van immigranten reageren.”

“Als we gehoopt hadden dat links eindelijk naar de stem van het volk zou luisteren, eiste het nieuwste LIBE-rapport een uniforme EU-immigratiewet, die de migratiestromen naar Europa groen licht zou geven en zodoende de Europese arbeidsmarkt met ongekwalificeerde, goedkope arbeidskrachten zou overspoelen”, zei Varga.

Verder zei ze dat Hongarije – via zijn programma “Hungary Helps” – aan de rest van Europa duidelijk zou hebben laten zien dat er een effectieve en humane oplossing voor de migrantencrisis zou bestaan, en ze wees er op dat het programma onlangs 200 Syrische asielzoekers geholpen zou hebben om veilig naar hun vaderland terug te keren.

“Terwijl de bureaucraten in Brussel rapporten schrijven, procedures beginnen en via de globale linkse media slecht spreken van andere landen, loopt het Hongaarse hulpprogramma als goed voorbeeld voorop en biedt echte hulp waar deze werkelijk nodig is”, zei Varga.

Vorige week, tijdens een online discussie, die werd georganiseerd door het 21st Century Institute, zei de Hongaarse minister van justitie tegen de overige podiumleden dat Big Tech-ondernemingen zoals Google, Facebook, Twitter, Apple en Microsoft transparant zouden moeten zijn en de rechtsstatelijkheid zouden moeten respecteren, berichtte de “Budapest Times”.

Varga, die in het begin van het jaar aankondigde dat de Hongaarse regering een anticensuur wet zou ontwerpen, die zou helpen om de vrijheid van meningsuiting te garanderen, merkte op dat de community richtlijnen, die door Big Tech-firma´s worden aangenomen, willekeurig worden opgedrongen aan de gebruikers van hun platforms. “Het is ook de vraag of deze richtlijnen overeenstemmen met de principes van de rechtsstatelijkheid”, zei ze.

“Als we niet in staat zijn om de activiteiten van de Tech-giganten te controleren, die een pseudorechtssysteem willen opbouwen, zullen ze ons leven beheersen en ons in het defensief dwingen”, aldus Varga verder.

Om de publieke opinie te beïnvloeden, maken deze Tech-giganten iedereen verslaafd aan “hun drug”, zei ze. Minister Varga uitte haar grote bezorgdheid over de “stap van Facebook om politieke inhouden te reduceren”.

Tenslotte zei Varga dat de Hongaarse regering de komende regelingen van de Europese Unie over de Tech-giganten zou afwachten, voordat ze haar eigen wetgeving voltooit.

(Bron: rmx.news)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Minister van Justitie Varga: Hongarije heeft aangetoond dat er een effectieve oplossing voor de migratiecrisis bestaat

 1. karton zegt:

  Kunnen wij troll Ollonkreng , terroristen-lover Quag , Sylvaantje S. , Pieternella Ploumen , Kouthaar Boekkaffie , Robina Jetten en meer van die vrouwelijke onbenullen niet inruilen voor één Judit Varga uit Hongarije ??
  Indien mogelijk graag vandaag nog.

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Het verschil met Nederland……………..daar hebben de meeste politici hersens en men stoort zich niet aan wat linkse idioten vinden !

  Geliked door 3 people

 3. ronjaspers zegt:

  Kleine correctie in de aanhef van dit artikel,migratiecrisis = invasiecrisis.

  Geliked door 1 persoon

 4. Republikein zegt:

  Wel een kunstmatige crisis denk ik zo.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s