Ramadan: Lockdown-bevrijding voor moslims in Frankrijk

(Vertaling: E.J. Bron)

Voor moslims begon de ramadan op dinsdag 13 april en hij eindigt op 12 mei. Een ramadan, die voor moslims in Frankrijk een gedeeltelijke lockdown-bevrijding betekent. Volgens informatie van “Le Figaro” “heeft de directie van het departement Hérault informatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken gekregen, waarin wordt gezegd dat aan de “gelovigen” die het gebed om 05.30 uur ´s morgens, voor het einde van het uitgaansverbod, willen verrichten, een “tolerantie” wordt toegestaan.

Een tolerantie voor het eerste ochtendgebed tijdens de totale lockdown dus, waarbij ´s avonds de tijd van de aalmoezen komt, die aan de moslims in enkele departementen (Tarn, Hérault en Gironde) vanwege de ramadan werd toegestaan.

“In het departement Tarn”, staat er in hetzelfde artikel in “Le Figaro”, zoals onze collega´s van de lokale krant ´Le Journal d´Ici´ bericht hebben, kreeg de politie opdracht van de prefectuur om moslims niet te bestraffen die tussen 19.00 uur en 22.00 uur en vanaf 05.00 uur ´s morgens op straat worden aangetroffen, terwijl in Frankrijk vanwege de Covid-epeidemie een totaal uitgaansverbod heerst. In een E-mail, die woensdag 14 april bij de gendarmerie en politieagenten van het departement binnenkwam en die door de lokale media ingezien kon worden, wordt gegarandeerd dat “de mensen die hun religie uitoefenen toestemming krijgen van de prefectuur om aalmoezen uit te delen (wat vertaald betekent eten naar vrienden, familie enz. te brengen). Deze instructie, die ook door ´Le Parisien´ bevestigd werd, geldt voor de volledige duur van de ramadan, die dit jaar van 13 april tot 12 mei plaatsvindt.”

In de E-mail wordt eveneens benadrukt, aldus “Ouest-France”, dat “het nachtelijke tijdskader overeenkomt met het islamitisch vasten breken en het mogelijk tot bijeenkomsten op straat of in de buurt van moskeeën kan komen.

Ook de politie in het departement Gironde kreeg volgens “Marianne” donderdag 15 april een desbetreffende E-mail:

“Meerdere plaatselijke islamitische leiders hebben verzocht om het hun geloofsbroeders toe te staan het ochtendgebed om 05.30 uur te verrichten, een half uur voor het einde van het uitgaansverbod.” Daarom staat de prefectuur “een tolerantie toe het de gelovigen toe te staan om ondanks het einde van het uitgaansverbod om 06.00 uur ´s ochtends al om 05.30 uur te bidden, zonder dat daarvoor een verandering van het decreet noodzakelijk is.”

Zonder er over in details te treden, zagen politieagenten in het departement Var ook dat er al op woensdag 14 april een E-mail met zo´n soort instructie circuleerde, opnieuw volgens “Marianne”:

“Wat betreft het samenkomen van mensen na respectievelijk voor het uitgaansverbod, heeft het hoofdkwartier opdracht gegeven om matiging, tolerantie en onderscheidingsvermogen in overeenstemming met de ministeriële aanwijzingen te tonen.”

Slotsom: Terwijl aan de katholieken in Frankrijk geen uitzondering van het uitgaansverbod werd toegestaan om Pasen te vieren, staat minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Moussa Darmanin, aan de moslims een uitzonderingsregeling voor de ramadan toe, waarbij als politie-instructie een niet nader gedefinieerd “onderscheidingsvermogen”, wat waarschijnlijk wil zeggen: “gezichtsherkenning”, geldt.

Nog een stap dus in de richting van “Grand Remplacement” (“grote bevolkingsvervanging”), in dit geval de aflossing van de katholieke religie in Frankrijk en andere voormalig christelijke landen door de islamitische religie…

(Bron: medias-presse.info)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ramadan: Lockdown-bevrijding voor moslims in Frankrijk

 1. Wolf zegt:

  Hoognodig tijd dat Mevr.Le Pen een overgrote meerderheid krijgt met haar zusterpartij van Onze PVV!!! Alle eurofielen met hun Israël hatende islamitische bazen voorgoed vernietigen in gans Europa. Het is ECHT 2 voor 12 mensen!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. vangie1206j zegt:

  Heet dit geen discriminatie naar niet moslims.
  Discriminatie is toch strafbaar of alleen voor niet moslims.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s