Waanzinnig SPÖ-plan: Mondkapjesplicht voor parlement moet in de grondwet komen

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit bezorgdheid over aanklacht tegen de absurde regeling

Al langere tijd is het niet dragen van een mondkapje door parlementariërs van de FPÖ in het Oostenrijkse parlement in Wenen (foto) een steen des aanstoots. Terwijl de ÖVP zich inzet voor boetes van € 500,- komt er van de kant van de SPÖ een nieuw idee. Zij wil de mondkapjesplicht in het parlement in de grondwet vastleggen, omdat dit minder gecompliceerd zou zijn.

Al in het kader van de parlementzitting van morgen zou er een besluit kunnen volgen, verklaarde de plaatsvervangende SPÖ-voorzitter Jörg Leichtfried tegenover het persbureau APA. De goedkeuring in de Bondsraad zou dan tegelijk afgehandeld kunnen worden. Als motief geeft Leichtfried rechtvaardigheid voor het initiatief en zegt: “Als er voor de bevolking een mondkapjesplicht met sancties bestaat, dan moet dat ook voor politici gelden.”

In de grondwet om het constitutioneel gerechtshof te omzeilen

De presidenten van het parlement en de bondsraad zouden bij overtreding na overleg met de presidiale conferentie een boete van € 500,- kunnen opleggen. Hiertegen zou weliswaar bezwaar kunnen worden aangetekend, de definitieve beslissing zou echter liggen bij de commissie huishoudelijke zaken. De nieuwe grondwetbepaling zou tijdens de pandemie moeten gelden. Volgens het voorstel is er in ieder geval concreet eerst een voorlopige geldigheid tot minstens 31 juli gepland!

Bij gezondheidsproblemen zou er een uitzondering worden gemaakt voor de FFP2-mondkapjesplicht.

Mücksteun ziet regeling als mogelijkheid

De SPÖ heeft haar voorstel al aan de andere fracties doen toekomen. Voor een beslissing is een tweederde meerderheid noodzakelijk. Ook de nieuwe minister van Gezondheid, Wolfgang Mückstein (Groenen) beschouwt de regeling als een mogelijkheid, geeft echter toe dat hij vooraf het gesprek zou willen zoeken met de betrokkenen.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Waanzinnig SPÖ-plan: Mondkapjesplicht voor parlement moet in de grondwet komen

 1. Andre zegt:

  Woorden zijn niet nodig

  https://narod.hr/eu/austrijski-kancelar-sebastian-kurz-s-georgeom-sorosem-i-njegovim-sinom-razgovarao-o-zapadnom-balkanu

  Putin staat er zo echt niet bij, Rutte en Merkel dan weer wel.

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Huh een tijdelijke regeling.
  Die hebben we hier in Nederland ook een paar waarvan het tijdelijke gewoon omgezet wordt in eeuwigdurend.
  Het begon met het tijdelijk kwartje van Kok.

  Like

 3. Julia zegt:

  https://www.frontnieuws.com/stanford-studie-mondkapjes-zijn-nutteloos-tegen-covid-19-en-kunnen-zelfs-leiden-tot-verslechtering-van-de-gezondheid-en-vroegtijdige-dood/ Wat mij betreft dragen die parlementariërs die smetlappen maar ik bedank er voor. Het is te triest voor woorden deze ongezonde maatregel nog langer op te dringen terwijl ons wijs is gemaakt dat die smetlappen zouden helpen tegen het virus. Nou dat is gebleken als we Rutte en De Jonge moeten geloven vanwaar dan die overvolle IC’s tot op heden van corona besmette patiënten. Wie gelooft nog is het sprookje muilkorven ze zijn vies en worden als vuile zakdoeken gebruikt en vooral daarna lekker op de openbare weg, bossen en parken op de grond worden geworpen. Dus ook nog niet alleen slecht voor de volksgezondheid maar ook voor het milieu. Mensen zouden nu echt eens wakker moeten worden en zich moeten realiseren dat die besmettelijke muilkorven niets toevoegen en ze massaal moeten weigeren deze nog langer te dragen.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Dit voorstel is zo belachelijk dat het net zo goed een vorm van absurde Oostenrijkse humor kan zijn:
  iets belachelijk maken door rrationele overdrijving.
  Ze drijven hiermee altijd al hun nogal humorloze Duitse buren tot wanhoop. En soms ook zichzelf.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Dat vind ik ook. Trek ze maar een complete zak over de kop.

  Like

 6. LUCIA zegt:

  Als het een maatregel is om leugens tegen te houden, heb ik nieuws voor ze, wij hebben een MP die je een complete boom voor zijn smoel kan binden en hij liegt er dwars doorheen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s