Gouverneur van Florida: Lockdowns waren “een grote fout”

(Vertaling: E.J. Bron)

Tegen alle weerstand in opende DeSantis de staat – en kreeg gelijk

De Republikeinse gouverneur van Floria, Ron DeSantis, verklaarde openlijk dat lockdowns “een grote fout”waren. Wie pas open zou willen gaan wanneer corona overwonnen zou zijn, zou nooit opengaan.

De gouverneur van Florida had vorig jaar in de lente de lockdown opgelegd aan de staat Florida. Achteraf betreurt hij echter dat hij deze opdracht überhaupt gegeven heeft. Nu is hij er van overtuigd dat staten die met alle afsluitingen en sluitingen doorgaan een verwoestende fout in stand houden.

Nadat de eerste afsluiting van 30 dagen in Florida was afgelopen, begon DeSantis met een stapsgewijze heropening. Hij stond in elke fase blootgesteld aan heftige kritiek van de gevestigde mainstream media en delen van zijn eigen kiesdistrict, die voor een voortzetting van de lockdown streden en paniek in de bevolking verbreidden.

Op 25 september 2020 had de gouverneur Florida volledig heropend. Toen het aantal besmettingen in de winter begonnen te stijgen, heeft hij geen met corona samenhangende beperkingen meer ingevoerd. Terwijl voorstanders van de lockdown de ondergang en duisternis voorspelden, hield DeSantis stand. Uiteindelijk heeft hij gelijk gekregen.

De hardnekkigheid van de gouverneur bleek juist te zijn. Minder dan twee weken na de volledige heropening van Florida eind september hebben wetenschappers van de universiteiten Stanford, Harvard en Oxford de verklaring van Great Barrington gepubliceerd, waarin de sluitingen als destructieve en vergeefse maatregelen werden afgewezen. De verklaring, die inmiddels door 13.985 geneeskundigen en wetenschappers van het openbare gezondheidswezen werd ondertekend, roept de ambtenaren ertoe op om het beginsel van een doelgerichte bescherming van bijzonder bedreigde personen te volgen en de rest van de samenleving en de economie gewoon te laten doorgaan. Exact deze strategie volgt DeSantis. Hij denkt dat lockdown-staten wellicht nooit meer volledig geopend worden, omdat hun leiders zo veel in het verhaal geïnvesteerd hebben – en de kiezers bang geworden zijn.

Terwijl de beperkingen in het hele land afnemen, zijn slechts zes Amerikaanse staten, inclusief Florida, weer volledig geopend. Acht staten hadden nooit uitgaansverboden afgekondigd.

Het doel, het uitroeien van het coronavirus, beschouwt DeSantis als utopisch. Regeringen, die de lockdown pas willen beëindigen wanneer het coronavirus SARS-CoV-2 en de ziekte Covid-19 overwonnen zijn, zullen nooit opengaan, zegt DeSantis. Men zou ermee moeten leven en ideale manieren moeten vinden om de economie en de samenleving desondanks zo normaal mogelijk weer vrij hun gang te laten gaan.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Gouverneur van Florida: Lockdowns waren “een grote fout”

 1. Bas zegt:

  De Griekse premier laat zijn nieuwe hond zien….maar let eens op de boeken op zijn bureau:

  COVID 19 THE GREAT RESET!

  https://pbs.twimg.com/media/Ezhbj6rXoAcEfsB?format=jpg&name=medium

  Geliked door 1 persoon

  • Bas zegt:

   https://www.amazon.nl/COVID-19-Great-English-Klaus-Schwab-ebook/dp/B08CRZ9VZB

   COVID-19: The Great Reset
   Auteur: Klaus Schwab

   “COVID-19: The Great Reset” is een gids voor iedereen die wil begrijpen hoe COVID-19 onze sociale en economische systemen heeft verstoord en welke veranderingen nodig zijn om in de toekomst een meer inclusieve, veerkrachtige en duurzame wereld te creëren. Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum, en Thierry Malleret, oprichter van de Monthly Barometer, onderzoeken wat de grondoorzaken van deze crisis waren en waarom ze leidden tot de noodzaak van een grote reset.

   Like

 2. ronjaspers zegt:

  De lockdowns en de strenge corona (griep) hoax maatregelen zijn kwade opzet en zeker geen fout.Het is een onderdeel van de communistische NWO agenda.

  Geliked door 1 persoon

 3. M. zegt:

  Men kan het bestaan van het virus nog steeds niet aantonen maar de Nederlandse MKB laten zich evengoed slopen want waarom zou je om bewijs zeuren als je jezelf ook gewoon kapot kan laten maken?
  Dat men al een jaar test met een test die niet kan testen vind een hersenloos volk toch geen enkel probleem?
  Waarom moeilijk doen als je je land en leven kan laten slopen door complete waanzin en schijnveiligheid?
  Bij de voedselbank lopen is toch ook best gezellig?

  Heerlijk toch die willekeur die men al ruim een jaar kan verkopen aan hersenloos Nederland?
  Wat is nou mooier dan op basis van willekeur met een test die niet kan testen in quarantaine geplaats worden?
  Wie wil dat nou niet?

  Is het niet geweldig dat u opa of oma onnodig kan laten slopen in eenzaamheid en uw geweten kan sussen met de dooddoener dat u het laten slopen van die mensen voor anderen doet ?
  Heerlijk toch die liefdeloze hersenloosheid?
  Terwijl u onderhand ook wel weet dat er gewoon geneesmiddelen voor handen zijn en het smoren van de laatste teugjes adem NIETS TOEVOEGD dan ellende maar omdat corona nou eenmaal egocentrische monsters maakt van mensen zeurt u daar maar niet over.
  Liefdeloosheid voor alles toch ?
  Het zijn oma of opa maar.
  En u doet dat kapot maken van andere mensen door ze te laten afsterven in eenzaamheid nou eenmaal voor anderen, toch?
  Om ze te beschermen.
  En wie gunt zijn familie nou niet een experimentele spuit waaraan velen al zijn bezweken of juist corona van kregen?
  Elke liefdeloze hufter gunt zijn medemens dat toch?

  Geliked door 2 people

 4. htskday zegt:

  Professor komt met explosieve onthulling: 60% (!) nieuwe coronapatiënten is gevaccineerd

  https://www.ninefornews.nl/professor-komt-met-explosieve-onthulling-60-nieuwe-coronapatienten-is-gevaccineerd/

  Geliked door 1 persoon

 5. Qvic zegt:

  Het is een algemene stelling dat wanneer de mensen onder elkaar komen en geen beperkingen hebben in hun vrije bewegingsvrijheden en tevens het kapitalisme hanteren, dat zij alle positieve vooruitzichten kunnen behalen naar eigen inzicht. Want als mensen hun eigen toekomst plannen zelf mogen en kunnen bepalen, dat geeft niet alleen een boost voor hun eigen gesteldheid en gezondheid, maar geeft het ook de economie van die samenleving een boost. Zodat die gehele samenleving er veel gezonder en positiever in het leven gaan staan.
  Maar zodra je in alles beperkt wordt in je leven door de overheden. Doordat de overheden iedereen onder curatele gaat stellen en gaan bepalen wat jij wel moet of niet meer mag. Ontstaat er bij de mensen een deprimerende spiraal, omdat zij hun eigen toekomst plannen niet meer zelf kunnen of mogen bepalen. Dit fenomeen wordt het socialisme en/of het communisme genoemd. Daar bepaald de overheden alles en bestaat de individu niet meer. De individu wordt ontmenselijkt en in een maatpak van de overheden geperst. De individu heeft niets meer zelf te bepalen in zijn leven, hij/zij is gedegradeerd tot een klein radartje van het grote geheel. Hij/ zij is dan ook letterlijk eigendom geworden van die staat. De motivatie bij de individuen wordt compleet weggehaald bij hen. Dit resulteert in dat de economie in elkaar stort en voor alles een schaarste zal ontstaan en daardoor ook hun gezondheid naar beneden holt, maar ook hun kennis en vakmanschap stagneert. Vernieuwingen zijn dan verleden tijd, want er bestaat geen concurrentie meer en dat resulteert weer in een algemene armoede voor de bevolking. Voorstanders voor het socialisme en/of communisme zijn diegene die in de top ervan zitten, die weten dat zij de bevolkingen compleet kunnen afpersen in alles en zo maximaal kunnen parasiteren ten koste van de bevolking. Dit vooruit zicht willen alle regeringen, die het Covid-19 hypen en misbruiken ten koste van alles. Deze DSG groep die zich zelf benoemd hebben, om u zogenaamd te willen redden van de klimaatverandering, uw gezondheid en de belastingen nivelleert om zo iedereen gelijk te schalen. Waardoor de zwakkelingen profiteren van andermans inzet. Met als gevolg dat die andere ook steeds minder gaan produceren. Deze neerwaardespiraal zie je nu voltrekken in de gebieden waar de corona maatregelen gehanteerd worden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s