NEERLANDS DAADKRACHT . . .

(Door: “Driek”)

Het was in de jaren veertig, Nederland was door de Duitsers bezet, toen veel jonge Nederlandse jongens en meisjes zich aaneensloten en lid werden van de Nationaal Socialistische Jeugdbeweging onder de bezielende leiding van  de ingenieur en praalhans Anton Mussert. Ik herinner mij nog de Jeugdstorm die met veel vlagvertoon en tromgeroffel door de Amsterdamse straten marcheerde.

Heldhaftig uitziende jongens in korte broek, die een vaandel droegen en met verbeten smoelen minachtend op de gewone burgers neerkeken. Het waren de padvinders van Hitler. Mijn buurjongen droeg ook zo’n uniform, op speciale dagen wapperde bij de buren de vlag der NSB. De oorlog was nog maar nauwelijks afgelopen toen het hele gezin uitweek naar veiliger oorden. Gelukkig is dat allemaal verleden tijd.

Wij hebben die rumoerig duistere tijd achter ons gelaten, die foute Nederlander van toen, met zijn dubieuze gedachtegoed, is bijna uitgestorven, we leven nu in een gans andere tijd. Het is moeilijk om die tijd van vroeger, waarin je keurig nette buurman in een zwart NSB-uniform rond paradeerde, je deze geschiedenis nog enigszins geloofwaardig voor te stellen. Ondanks de toen prachtige frasen der bezetter was het merendeel der Nederlandse burger er van overtuigd dat er een dag zou komen waarop die marcherende kudde in dat zwarte uniform zich ontgoocheld zou afwenden van Mussert en dat verderfelijk nationaal socialistische gedachtegoed.

Vluchtelingen?

Maar de geschiedenis heeft ons geleerd dat de mensheid, na het Kwade te hebben overwonnen, een ander Kwaad alras de open plaats komt innemen. Die altoos goedmoedig Nederlandse burger heeft nu welbewust gekozen voor onheil en duisternis, voor armoe, verval en degeneratie. Nederland verarmt in een bijster snel tempo. Wekelijks arriveren er in Nederland honderden niets ontziende krijgslieden uit Afrikaanse landen om van onze goedheid en onnozelheid  te profiteren. Die Haagse lieden noemen hen vluchtelingen, doch het zijn de toekomstige soldaten die van Nederland een Kalifaat creëren met lijfstraffen en onthoofdingen. Kindhuwelijken zijn dan niet langer een perverse gedachte ontsproten aan het mohammedaanse gajes. De kwade dromen worden werkelijkheid.

De oude lieden onder ons die de oorlog hebben meegemaakt, zullen nog vaak terugdenken aan de Duitse bezetting, die ons allen terneer drukte. Doch wat er nu geschiedt onder leiding van die vileine Mark Rutte en zijn corrupte volgelingen is veel rampzaliger. Langzaamaan raken we al onze vrijheden kwijt. Nederland is straks een verloren land met schreeuwende gebedsoproepen.

Binnenkort is het 4 mei. Wij gaan dan de doden herdenken. Ook herdenken wij dan het Marokkaanse bevrijdingsleger [sarcasme!] dat zo veel offers voor de Nederlandse bevolking bracht… En niet te vergeten de dappere Duitse soldaat, die zonder enig mededogen de Nederlandse burger onder zijn glanzend gepoetste laars meedogenloos vertrapte.  

Ik wens U allen nog een schone dag met mooie gedachten.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2021. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op NEERLANDS DAADKRACHT . . .

 1. fredjohan zegt:

  Ook ik heb de bezetting zeer bewust meegemaakt. Je wist dat de wereld aan je bevrijding werkte. Nu is de wereld zelf volledig gestoord en zal ons nooit te hulp schieten. Het komt nu aan op de wakkere Nederlanders die hun vrijheid zullen moeten bevechten. Wij zijn te oud Dries om nog mee te kunnen doen, maar wij weten wat onderdrukking inhoudt.

  Geliked door 4 people

 2. Andre zegt:

  Driek wat ik bijzonder vind is dat je het precies zo kan vertellen zoals je het hebt ervaren heel lang geleden maar helder en duidleijk. Ik hoop echt dat ik er naast zit maar de geschiedenis gaat zich gewoon weer herhalen met de 4e revolutie van Klaus Schwab. Mensen zijn nog steeds hetzelfde.

  Geliked door 3 people

 3. Ben zegt:

  Veel mensen stemmen nu NSB66.

  Geliked door 3 people

 4. Driek, ik denk dat in uw schone schrijfsel een foutje is geslopen of heeft u dat misschien cynisch bedoeld “marokkaans bevrijdingsleger”, nooit van gehoord, ik weet het u bent u in de war met het hedendaagse marokkaanse bezsettingsleger in nederland, Dat marokkaans bezettingsleger is al zo lkang in nederland geintegreerd dat we eigenlijk niet meer geloven dat ze binnen kort naar de wapens grijpen om ons te lijf te gaan. Wat denkt u zijn morokkanen nederlanders? Persoonlijk geloof ik van niet want ze verschillen op alle fronten van echte nederlanders.

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Om je die oorlogsjaren te herinneren moet je toch van geboortedatum begin jaren ’30 zijn.
   Er zijn er dus niet veel meer die er over kunnen vertellen.
   Ik herinner me een hoop van wat wij na de oorlog hoorden van familie en kennissen en er werd in de jaren ’50 nog veel geschreven en op radio/TV over de oorlog behandeld.
   Als je van ’43 bent zul je ’t ook van later horen/lezen moeten hebben.
   Maar zou bijv. de tegenwoordige jeugd weten wat NSB was, of andere dingen uit de oorlog.
   Ik betwijfel het eerlijk gezegd.
   Nog een kleine opmerking ter zijde en dit had meneer Driek ook kunnen vermelden.
   …..dat NSB-gezin vertrok naar betere oorden aan einde oorlog……….
   Na de oorlog was bijltjes dag en ik heb vermoeden dat vooral de kleine “meeloper” bij de NSB bijv. de klappen kregen

   Like

  • Wolf zegt:

   Cynisch bedoelt denk ik van Hr. Driek

   Geliked door 1 persoon

 5. Leo 1 zegt:

  Negerzoen, niet meer van deze tijd, Jodenkoek niet meer van deze tijd, Afrikaantjes, niet meer van deze tijd, Blanke vla , niet meer van deze tijd, Zigeunersaus, niet meer van deze tijd,
  Zwarte piet, niet meer van deze tijd, Bevrijdingsdag, ook niet meer van deze tijd:

  CAPITULATIEDAG , meer is het niet.

  Geliked door 4 people

  • paulzwueste zegt:

   Koningsdag. Weg wezen er mee.
   Genderneutralendag. Lotjegetikt!
   Dag voor die lui met die regenboogvlag.Strijken met die vlag.
   Bevrijdingsdag. Das wahr einmahl.

   Kan nog wel even doorgaan maar alle dagen zijn al voorbij.

   Geliked door 1 persoon

 6. Cock Paul zegt:

  Het “Marokkaanse bevrijdingsleger” was samengesteld uit koloniale huurlingen waarvan er velen meegevochten hadden met de Fascisten van Franco. Velen waren berucht voor enorme verkrachtingspartijen in Italië, toen ze hun Franse koloniale heer dienden. Dat had niets, maar dan ook niets met democratie te maken laat staan met een “bevrijdingsleger”. Die komedie om die gasten voor te stellen als democraten is werkelijk van God los.

  Geliked door 4 people

 7. Wolf zegt:

  Heel veel dank Hr. Driek voor uw zeer leerzame bijdrage met een prachtige Nederlandse woordenschat.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bob zegt:

  De jaren 40-45 meegemaakt
  De paralennen van de de dag van
  vandaag lijken gekopieerd te zijn
  met die gebeurtenissen uit die tijd.
  de herdenking op 4 mei wordt steeds
  meer de herdenking voor de daders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s