Afghanistan: Taliban na aftocht van de troepen voor hernieuwde machtsovername

(Door: Michael Stürzenberger – Vertaling: E.J. Bron)

Er is geen fantasie voor nodig om te vermoeden wat er in Afghanistan gebeurt wanneer in de herfst de troepen van de VS Afghanistan volledig hebben verlaten. Als uiterste datum hebben de Amerikanen typisch genoeg de 20e herdenkingsdag van de tot nu toe grootste terreuraanslag van de politieke islam op 11 september 2001 uitgekozen, die maatgevend vanuit Afghanistan gepland werd.

Omdat de VS het veruit grootste aantal troepen in Afghanistan hebben, heeft een verder verblijf ook voor de NAVO, gezien vanuit de veiligheidsaspecten, ook geen zin meer. In de komende maanden zullen ook haar soldaten zich langzamerhand terugtrekken.

Deskundigen zoals Simon Diggins, de voormalige Britse militaire attaché in Kaboel, vrezen dat een aftocht de Taliban “groen licht voor de overname” geeft. De Allah-strijders zullen onmiddellijk gebruikmaken van het ontstane machtsvacuüm.

Dan wordt Afghanistan waarschijnlijk weer een islamitische staat met de strenge sharia als wetgeving. Vrouwen zullen dan de weinige rechten, die zij onder de huidige regering met ondersteuning van de geallieerden hebben gekregen, weer kwijtraken. Leraressen op scholen zullen dan zeer snel tot het verleden behoren, want de Taliban verbiedt vrouwen te werken. Meisjes mogen dan ook alleen nog maar tot hun 8e naar school. In die periode wordt aan hen alleen maar de inhoud van de koran onderwezen.

Wikipedia heeft gedocumenteerd wat de Taliban gedurende zijn heerschappij aan vrouwen heeft voorgeschreven:

 • Vanaf de leeftijd van 8 jaar mogen meisjes geen direct contact meer hebben met mannen die geen bloedverwanten of aangetrouwd zijn.
 • Vrouwen mogen niet zonder een mannelijke bloedverwant en zonder boerka de straat op.
 • Ze mogen geen schoenen met hoge hakken dragen, opdat geen enkele man de stappen van een vrouw kan horen en daardoor opgewonden kan raken.
 • Ze mogen niet hardop spreken in het openbaar, opdat geen vreemdeling de stem van een vrouw moet horen.
 • Alle ramen op de begane grond of op de eerste verdieping moeten beschilderd of bedekt worden, opdat vrouwen vanaf de straat niet gezien kunnen worden in hun woningen.
 • Het fotograferen of filmen van vrouwen is streng verboden, evenals het tonen van afbeeldingen met vrouwelijke personen in tijdschriften, boeken, kranten, winkels of thuis.
 • Vrouwen mogen niet op het terras of het balkon van hun woning of huis komen.
 • Vrouwen mogen niet optreden voor de radio, op tv en openbare bijeenkomsten.
 • Ze mogen geen nagellak dragen en ook geen kleurige kleding dragen, omdat dit als seksueel aantrekkelijk wordt beschouwd.

Een decreet van de Taliban uit het jaar 1996 luidde:

“Wanneer vrouwen zich met moderne, versierde, strakke en prikkelende kleding buiten hun huis laten zien, zullen ze door de islamitische sharia verdoemd worden en komen ze nooit in de hemel.”

Motorrijden of fietsen is voor vrouwen ook verboden. Ze mogen zonder hun man geen taxi gebruiken. De Taliban heeft ook gescheiden busdiensten ingevoerd, zodat mannen en vrouwen zich niet in dezelfde bus bevinden.

De gedwongen terugtrekking van de vrouwen veroorzaakte tijdens de heerschappij van de Taliban in het islamitisch emiraat Afghanistan van 1996 tot 2001 vaak stress, isolatie en depressies. Volgens Wikipedia bleek uit een peiling onder 160 vrouwen dat 97% symptomen van een zware depressie bezaten. 71% klaagde over een verslechtering van hun lichamelijk welbevinden.

De schrijfster Latifa uit Kaboel schreef in haar boek “Mijn verboden gezicht: opgroeien onder de Taliban”, dat in maart 2002 werd gepubliceerd:

De woning lijkt op een gevangenis of ziekenhuis. De stilte drukt zwaar op ons allen. Omdat niemand van ons iets doet, hebben we ook niets om over te praten. Niet in staat om onze gevoelens prijs te geven, trekken we ons in onze eigen angst en wanhoop terug. Omdat we allemaal in hetzelfde zwarte gat zitten, is het zinloos om steeds maar weer te herhalen dat we niet helder kunnen zien.”

De “Frankfurter Rundschau” publiceerde op 28-01-2002 een boekbespreking:

“Deze biografie van de 21-jarige Afghaanse, die tegenwoordig in ballingschap in Parijs woont, is een gevoelig bericht van een vrouw uit de stad, die door de intocht van de Taliban uit een modern leven in de gevangenis terechtkomt. De samen met een journaliste geschreven levensbeschrijving maakt op indringende wijze duidelijk hoe abrupt het leven van een moderne teenager onder de geweldheerschappij van de Taliban veranderde.”

Dit zowel opzienbarende als schokkende boek werd in 2003 in het Duits uitgegeven. Uit de recensie van de cultuursite “Perlentaucher”:

“Eerst verzet Latifa zich tegen de door de Taliban uitgevaardigde voorschriften, maar haar ontsteltenis over de nieuwe onvrijheid maakt weldra plaats voor panische angst. Want stokslagen voor het kleinste vergrijp en openbare vernederingen onderbouwen de rabiate heerschappij van de Taliban. Latifa vecht tegen de overweldigende gevoelens van hulpeloosheid en wanhoop. Moedig richt zij een illegale school voor jonge meisjes bij zich thuis op. Totdat ze voor de onderdrukking kan vluchten naar Parijs. Met pijnlijke duidelijkheid beschrijft Latifa hoe haar wereld verwoest werd in naam van een fanatieke wereldbeschouwing.”

Deze fanatieke wereldbeschouwing is de politieke islam. En die dreigt nu terug te keren wanneer de geallieerde troepen in de herfst uit Afghanistan vertrokken zijn. De Taliban zal er alles aan doen om de macht terug te krijgen en de sharia in haar volledige omvang als geldende wet te installeren.

Deze Taliban beroept zich, net zoals Al-Qaida en ISIS, op de koran en de profeet Mohammed. Het begrip “Taliban” komt van het Arabische “Talib”en betekent “leerling”. Het islamitisch emiraat Afghanistan, dat de Taliban in 1996 oprichtte, werd door het moederland van de islam, Saoedi-Arabië, diplomatiek erkend. Bovendien door het buurland, de Islamitische Republiek Pakistan, en de Verenigde Arabische Emiraten, waartoe Dubai, Abu Dhabi en Sharjah behoren. De emir van Sharjah financierde overigens de moskee van Penzberg in Opper-Beieren.

Wanneer de Taliban zijn heerschappijsysteem heeft opgericht, zou het ook tot de wederopbouw van de opleidingskampen kunnen komen, waarin de daders van 9/11 en andere terreuraanslagen gedrild werden. De export van terroristen naar de westelijke wereld zou het volgende hoofdstuk kunnen zijn.

In de 20 jaar dat de geallieerden in Afghanistan waren, werd het verzuimd om toe te werken naar de uitschakeling van de politieke islam. Men zou een hele generatie jonge Afghanen modern en met een democratische instelling hebben kunnen opvoeden. Voordat de Taliban het leven in Afghanistan bepaalde, konden jonge vrouwen in de jaren-70 zo in Kaboel rondlopen, wat ook “Die Presse” thematiseerde:

Maar dit grote probleem van de politieke islam werd gewoon buiten beschouwing gelaten. Zodoende bestreden de geallieerden altijd alleen maar terreursymptomen aan de oppervlakte, pakten echter nooit de problematiek bij de wortels aan: de ideologische fundamenten in de politieke islam.

Deze existentiële bedreiging doet zich voor in alle landen van onze wereld, waarin de moslims een aanzienlijk deel van de bevolking vormen en hun fundamenteel georiënteerde krachten stap voor stap aan de verandering van de samenleving in een islamitische staat werken.

Het is zaak om dit op tijd te verhinderen. Zoals de Oostenrijkse regering het voordoet: door een verbod van de politieke islam.

Bron:
pi-news.net
Door: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Afghanistan: Taliban na aftocht van de troepen voor hernieuwde machtsovername

 1. Hovawart zegt:

  De ouderwetse stammenstrijd barst er weer los zoals sedert mensenheugenis al gebeurt, dat we in onze europese steden ook met deze vorm van verrijkingen te maken hebben is nieuw….

  Geliked door 1 persoon

 2. vangie1206j zegt:

  Ok nu weten we dit en wat gaan we nu doen.
  Ik word een heel beetje moe van lezen alles over de islam.
  Er wordt alleen gepraat en ge schreven en verder DOEN WE NIETS.
  De enige oplossing is volgens mij probeer de Jonge vrouwen daar weg te halen en daarna het land egaliseren met atoom bommen.
  Weg papaver velden weg terreur opleiding kampen en weg taliban toekomstige terroristen en weg bom en moord aanslagen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Blaffertje zegt:

  Hek er om heen en een slot er op die noooooit met open kan.
  Laat ze het maar zelf uitzoeken.

  De jongens die daar gesneuveld zijn, zijn voor niets gestorven, want dat volk wil niet.
  Ook de zgn.brave burgers steken je met liefde dood ook al heb je ze net uit de penaire geholpen.

  Een neef van mij en een kameraad van mijn zoon hebben daar gediend zelfs hun leiding gevenden zeiden “dat volk is het niet waard”.

  Like

  • Blaffertje. De nl.soldaat sterft altijd voor niets. Vroeger sneuvelde de soldaat “Voor het vaderland”. Tegenwoordig is er geen “vaderland” meer, dus is er ook niets meer om voor te sneuvelen. Het nl.leger is een werkverschaffingsproject voor lieden die ergens anders niet aan de bak komen maar in het leger wel. De krijgsmacht als een soort UWV. Dus, voor mij geen dienstplicht/sneuvelplicht/ of andere onzinnige verplichte werkverschaffing voor de staat, zonder betaling. Citaat van mevr Jorritsma van de VVD “Ik hoef toch zeker niet iets voor niets te doen! “. Klare taal van een kapitalist. Citaat van een pvda.prominent “Nederland is niet van de nederlanders, nederland is van iedereen”. Klare taal van een zich noemende socialist. PS. Scherpschutter1943 was dienstplichtig in lichting 62.1 tegen betaling 1,10 nl.gulden per dag, later opgehoogd tot 1,25 nl.gulden per dag en diende als zodanig het “vaderland ” 18 maanden van zijn kostbare jonge leven. Een granaat kost meer dan het leven van een soldaat. Beroepssoldaten lopen het risico te sneuvelen in de door hen beroeps matig gevoerde strijd tegen wie en waar dan ook. risico van het vak. Elke vak kent risico’s, een timmerman kan op zij duim slaan en een metselaar van de steiger vallen. Behalve een kamerlid of ambtenaar, eelt op de reet van het zitten en klem in de bek van het kletsen en savonds beroerd van het zuipen. Dat is pas afzien en presteren voor een beloning (exclusief fooien en steekpenningen)
   van 10.000,- eurootjes per jaar./ omgerekend in nl.guldens is dat 220.000 nl.guldens. Vergelijk dat eens even met mijn hiervoor 1.10 en 1.25

   Geliked door 2 people

 4. Kijk vangie1206j, op die oranjekazerne heb ik ook mijn diensttijd uitgediend. Daar heb ik de nacht van de cubacrisis meegemaakt. snacht om 02 uur gewekt want “het was oorlog”. beroepsofficieren die van de zenuwen niet konden praten en daar moesten wij mee die oorlog in. ze scheten nog net niet in hun broek./

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Hello world….
  Watch what happened actually in #Kabul . This is human tragedy. The #Talibans take people out of there house.

  And the hole world is watching and do nothing#KabulHasFallen #Kabul_Airport #KabulLuftbruecke #Afganisthan #Afganistan #Afghanistan #KabulFalls pic.twitter.com/Uujwh7t5OJ

  — Schizophren (@Blackseetornado) August 18, 2021

  Like

 6. Jan zegt:

  Hello world….
  Watch what happened actually in #Kabul . This is human tragedy. The #Talibans take people out of there house.

  And the hole world is watching and do nothing#KabulHasFallen #Kabul_Airport #KabulLuftbruecke #Afganisthan #Afganistan #Afghanistan #KabulFalls pic.twitter.com/Uujwh7t5OJ

  — Schizophren (@Blackseetornado) August 18, 2021

  Like

 7. Jan zegt:

  Afghanistan 2021 is Cambodja 2.0. Werken of creperen. (wat klinkt dat bekend in de oren. Chomsky propageerde ook al iets dergelijks (Vaccineer of crepeer)

  Like

 8. Jan zegt:

  Vrouwen op de dodenlijst, moordenaars en terroristen uit de gavngenissen. Welkom in het nieuwe Afghanistan

  Like

 9. Jan zegt:

  Binnenkort schooit men weer in Nederland om geld voor Afghanistan, terwijl hier de een na de ander op straat komt te staan omdat zij de huur enz niet meer kunnen betalen.

  Geef gul!!

  Like

 10. Jan zegt:

  Dit wordt grof geld verdienen aan andermans leed

  Afghaanse kinder verkocht voor $500 omdat ouders geen geld meer hebben hen te voeden

  Like

 11. Jan zegt:

  Parade van het leger van het ‘Islamitische Emiraat’

  The Taliban hold a military parade in Kandahar, Afghanistan’s second-largest city and the militants’ spiritual heartland, using former Afghan and international forces vehicles and helicopters to inaugurate their new “Islamic Emirate Army”
  video

  #Taliban release video of their military parade in Kandahar, #Afghanistan’s second largest city and the Islamist group’s birthplace. Military vehicles and helicopters of former Afghan as well as US-led foreign troops were used in the event.
  video

  En niemand kwam op het idee om de gehele bende toen zij over de weg reden en paradeerden af te schieten met behulp van drones?
  En, waarom was de Biden-maffia afwezig tijdens de feestelijke opening?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s