Denemarken stopt inburgering van criminelen

(Vertaling: E.J. Bron)

Denemarken verscherpt de regels voor inburgering

Hoe een consequente immigratiepolitiek er uitziet, laat Denemarken zien. Nadat het koninkrijk in het noorden van Europa er onlangs mee is begonnen om vluchtelingen uit Syrië uit te wijzen met de motivering dat de situatie in Damascus veilig zou zijn, presenteerde de regering van minister-president Mette Frederiksen nu een verscherping van de inburgeringwet. Frederiksen is een sociaaldemocraat, die een coalitie vormt met een conservatieve en een liberale partij.

Anders dan tot nu toe moeten strafrechtelijk veroordeelde personen uitgesloten worden van het verkrijgen van het Deense staatsburgerschap. Volgens de huidige regeling konden personen die tot een gevangenisstraf van minder dan een jaar werden veroordeeld na een wachttijd alsnog het staatsburgerschap krijgen. Bovendien dient de juridische mogelijkheid van een herroeping van het staatsburgerschap bij een strafrechtelijke veroordeling onderzocht te worden.

Aanscherpingen zullen ook gelden voor buitenlanders die de Deense staat financieel tot last worden: zij moeten in het vervolg bij een vierjarig verblijf kunnen bewijzen dat zij in die periode minstens drieënhalf jaar een volledige baan respectievelijk een desbetreffend zelfstandig beroep hadden.

Een andere maatregel voorziet er in dat er vijf vragen over Deense waarden worden toegevoegd aan de inburgeringtest. Bovendien worden de aanvragers naar herkomst in de volgende groepen onderverdeeld: “Noordse landen”, “andere westelijke landen”, “MENAP-landen en Turkije” (MENAP staat voor Midden-Oosten, Noord-Afrika, Afghanistan en Pakistan) en “andere niet-westelijke landen”.

In een verklaring van de Deense regering wordt de aanscherping van het staatsburgerschaprecht als volgt gemotiveerd: “Het verkrijgen van het Deense staatsburgerschap is volgens de regeringspartijen een grote verklaring van vertrouwen van de Deense samenleving. Daarom zijn ze het er met elkaar over eens dat het noodzakelijk is om de regels voor die persoon die Deens staatsburger kan worden, aan te scherpen.”

Bron:
zurzeit.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Denemarken stopt inburgering van criminelen

 1. Julia zegt:

  Nederland neemt het wel over. Geld genoeg en ruimte genoeg.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Helaas zijn er nog een hele hoop linkse idioten (en dan vooral uit Amsterdam!) die menen dat als je criminele en misdragende asielkoers in migranten blijft vertroetelen ze hierna hartstikke blij, aardig een dankbaar zullen worden! Lees maar eens hoe het in het azc in Echt (Limburg) totaal uit de hand dreigde te lopen:

   Betoging immigratiebeleid bij azc Echt: drie aanhoudingen

   De politie heeft zaterdag drie aanhoudingen verricht tijdens een demonstratie bij het asielzoekerscentrum in Echt. Daar werd een (illegale) betoging gehouden tegen het immigratiebeleid. Ook demonstreerden de actievoerders tegen de in hun ogen onmenselijke situatie in asielzoekerscentra.

   Politie massaal aanwezig

   Voor de demonstratie was helemaal geen toestemming verleend door burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren. Volgens een politiewoordvoerder begon de demonstratie rond de klok van 15:00 uur. Ongeveer twintig actievoerders (die helemaal niet uit Echt kwamen maar uit Amsterdam!) verzamelden zich bij het azc om de bewoners een hart onder de riem te steken.
   Er waren veel agenten op de been, met politiehonden. Ook kreeg de politie steun van de Koninklijke Marechaussee. “Een politiehelikopter, die aan het surveilleren was, hing in de lucht”, aldus de politiewoordvoerder.

   Noodbevel

   Hessels liet vervolgens een noodbevel uitgaan. Dat gebeurde omdat de demonstranten en asielzoekers (waarvan een deel zelfs nog niet eens in Echt verbleef) volgens Hessels via social media opruiende teksten hadden verspreid en zich provocerend tegen de politie opstelden. Bovendien hielden ze zich volgens Hessels niet aan de coronaregels.
   Wat kun je ook anders verwachten van dit soort linkse huichelaars die anderen opschepen met vreemden waar ze nog niet eens zelf voor willen gaan zorgen!

   De gemeente verlaten

   Uiteindelijk werden de betogers door de politie richting het station gedreven en moesten ze allemaal de gemeente verlaten. De rust was rond 16:00 uur weergekeerd. Volgens Hessels waren de demonstranten afkomstig uit de regio Amsterdam. Het gaat volgens de burgemeester om een groep die herhaaldelijk demonstreert voor verbetering van de leefomstandigheden in de azc’s.

   Lees ook: Azc-bewoners geschokt: ‘Hij wilde iedereen neersteken’

   Zeven gewonden steekpartij

   Het is al enkele dagen onrustig rond het azc. Woensdagavond heeft een bewoner verschillende mensen neergestoken. Zeven mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. De 24-jarige verdachte is door de politie aangehouden. Het leidde donderdag ook tot spontane protesten onder de bewoners die zich niet veilig voelen.

   Ds even een oproep aan die demonstranten in Echt : neem anders gewoon al de bewoners van het azc mee naar huis toe en ga hen bij jullie binnen allemaal vertroetelen en in de watten leggen! Maar dan moeten jullie hierna ook NIET gaan klagen als zij zo ondankbaar naar jullie toe worden en jullie huizen op stelten zetten!
   Wie vreemden boven zijn eigen soort verkiest haalt zich daarmee vrijwel altijd een hoop ellende op de hals!

   Geliked door 1 persoon

   • Julia zegt:

    Nederland is een rioolput en gelijk aan een bananenrepubliek. Miljarden worden verspild aan de massale invasie van gelukzoekers. Die politieke onbenullen blijven storten en binnenhalen https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/04/emeritus-hoogleraar-jan-latten-over-migratiecijfers-begin-2021-ongeacht-reisbeperking-vanwege-coronavirus-groeide-bewonersaantal-met-bijna-11-000/ er kan nog veel meer bij. Den Haag zou keihard moeten worden afgestraft geen cent naar gezondheidszorg en vooral geen cent naar het leger https://www.telegraaf.nl/nieuws/757595019/mariniers-zonder-radio-s-en-punt-50-machinegeweren-op-missie-naar-irak Ondertussen stroomt de vijand Islam massaal binnen en zullen binnen niet al te korte tijd Nederland veroveren. Leger stelt niets meer voor. Het enige waar ze goed in zijn is het inzetten van een waterkanon tegen weerloze demonstranten die nog enigszins trachten te strijden voor vrijheid. Wat is het diep treurig dat al die Nederlanders die achter die falende en geldverspillers hieraan blijven mee werken. Voor eigen kinderen geen enkele kans meer op een woning, een afgebakende en kapot bezuinigde gezondheidszorg waar de druk alleen maar groter wordt voor de massa invasie die van alle soorten ziekte met zich meebrengen maar voor eigen burgers die dringend wachten op operaties geen plaats meer is maar wel maandelijks flink bijdragen om al de zorg te bekostigen maar hier zelf geen profijt meer van hebben. Nee dit soort mensen viert met liefde Koningsdag nog zo een instituut dat jaarlijks miljoenen rooft uit onze belastingpot en geen flikker meer hebben in te brengen. Waar hebben wij überhaupt nog een koning voor? Kortom Nederland staat net als zoveel lidstaten aan de rand van de ondergang dankzij de mislukkelingen in Den Haag en haar aanhangers.

    Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Staatsburgerschap verkrijgen is een gunst, geen recht.

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Dat zou zo moeten zijn.
   Maar in Nederland en nog veel meer landen in Europa (veel te veel landen zou ik zeggen) wordt het verlenen van het staatsburgerschap gezien als een win-win situatie.
   Daarvan kan ik het ene win wel volgen (de ingeburgerde wordt voor de rest van zijn leven, en dat van zijn kinderen en kindskinderen) door de Nederlandse belastingbetaler onderhouden.
   De andere win ontgaat me helaas. Ik kan met de beste wil van de wereld niet zien wat de winst voor de Nederlandse samenleving nou is/wordt.
   Afgezien van het feit dat al die kanjers die in Europa neerstrijken, en die dus bij uitstek geschikt waren om hun eigen land tot grotere hoogten te brengen, hun eigen land te kort doen door daar hun tomeloze waarde niet ten toon te spreiden.

   Like

 3. Sobieski zegt:

  De Bijbel voorspelde het al. Het Licht zal uit het Noorden komen.

  Like

 4. koosv8 zegt:

  Het is een begin, nu nog een manier dat er geen pulletjes meer komen. Al dat thuis werken doet geen goed in die kringen.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Vreemd een socialiste met hersens ????

  Like

 6. Steven zegt:

  zij moeten in het vervolg bij een vierjarig verblijf kunnen bewijzen dat zij in die periode minstens drieënhalf jaar een volledige baan respectievelijk een desbetreffend zelfstandig beroep hadden.

  0% kans dan dat deze ‘zielige’ ̶a̶s̶i̶e̶l̶e̶i̶s̶e̶r̶s̶ asielparasieten een verblijfsvergunning zullen gaan scoren. Maar gelukkig kunnen ze altijd nog naar Nederland komen om OPNIEUW asiel aan te vragen wat bijna in ALLE gevallen resulteert in een GEHEEL VERZORD LEVEN ZONDER TE HOEVEN WERKEN! Lekker PUH voor de DENEN!!

  Like

 7. Bob zegt:

  Vluchtelingen kunnen op het moment
  van vluchteling zijn niet in het gevluchte
  land terug.
  Eigen ervaring.
  Wat vluchteling wordt genoemd reist
  regelmatig naar zijn geboorte gebied
  terug.
  Ze blijven graag in het land van ezeltje
  strekt, tafel voor jou gedekje.

  Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  ‘T Zou zo simpel kunnen zijn: wie asiel aanvraagt geeft daarmee te kennen een parasiet te zijn en dient dan ook onmiddellijk doodgeschoten te worden. Ik schat zo dat zodra je de eerste honderd parasieten aldus verdelgd hebt de stroom als bij toverslag opdroogt. Ben ik nu buitengewoon wreed en radicaal of gewoon uitermate praktisch…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s