Duitse belastingbetaler moet voor Griekenland vluchtelingenkosten op zich nemen

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is gewoon ongelooflijk wat de sowieso al arme Duitse belastingbetaler nog allemaal moet worden aangedaan: de Duitse regering biedt Griekenland de overname van vluchtelingenkosten aan. Het doel zou zijn om asielzoekers die zich in Duitsland bevinden, maar erkend zijn in Griekenland, daar weer naartoe te brengen, deelde het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken aan de “Welt am Sonntag” mee. Derhalve werd aan “Griekenland aangeboden om een desbetreffende onderbrenging en verzorging van uit Duitsland terug te brengen bescherminggerechtigden met financiële middelen te ondersteunen”.

De Bondsrepubliek “zou in staat zijn om heel snel een dienovereenkomstige ondersteuning te garanderen, zodra de Griekse regering de aangeboden ondersteuning accepteert”. Daarbij gaat het o.a. om het huren van Griekse hotels voor uit Duitsland teruggebrachte vluchtelingen, meldt de “Welt am Sonntag” onder verwijzing naar hoge ambtenaren. Behalve de aanhoudende ongeoorloofde doorreis van asielzoekers komen er ondertussen maandelijks ongeveer 1000 in Griekenland al erkende vluchtelingen naar de Bondsrepubliek om nieuwe asielaanvragen in te dienen.

Ze worden niet gerepatrieerd, vooral omdat hen volgens Duitse rechtbanken een gebrekkige verzorging of zelfs dakloosheid dreigen. Officieel betwist Athene dat. Sinds begin 2020 tot nu werden er maar vier personen naar Griekenland teruggebracht.

Na hun erkenning mogen vluchtelingen volgens de actuele EU-rechtssituatie in de regel naar andere EU-landen vliegen – mits zij daar niet langer dan 90 dagen per halfjaar willen verblijven. Deze tot misbruik uitnodigende rechtssituatie wordt door veel vluchtelingen gebruikt om in Duitsland opnieuw asiel aan te vragen, meldt de krant. Het Duitse aanbod om de kosten voor erkende vluchtelingen over te nemen, is er eentje in een lange serie van ondersteuningsmaatregelen voor Griekenland.

Sinds 2016 stroomden er al meer dan € 3,3 miljard uit EU-potten naar Griekenland voor de onderbrenging van de migranten en de asielprocedures. Dat is meer dan welk ander land in de wereld dan ook per opgenomen vluchteling heeft gekregen. Duitsland is de belangrijkste donateur van de EU en helpt ook bilateraal, bijvoorbeeld met de technische hulporganisatie bij de bouw van kampen op de eilanden of door bijna twee derde deel van de uit de EU naar Griekenland gestuurde asielambtenaren ter beschikking te stellen. Behalve de opname van uit Griekenland verder trekkende asielzoekers en bescherminggerechtigden heeft Duitsland sinds april vorig jaar nog eens een extra 2765 vluchtelingen in het kader van speciale opnameprogramma´s ingevlogen, meer dan de overige EU-landen samen. Ook voor de in Griekenland erkende vluchtelingen stroomt er al Duits geld in het door de EU gestimuleerde programma Helios, dat huursubsidies en hulp bij het vinden van een baan biedt. Omdat dit alles niet voldoende is, komt nu het bilaterale financieringsaanbod uit Berlijn, bericht de krant.

Hier gaat alles bergafwaarts, maar dat heeft Angela Merkel nog nooit geïnteresseerd.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Duitse belastingbetaler moet voor Griekenland vluchtelingenkosten op zich nemen

 1. Jules Vismale zegt:

  Denken die linkse klootzakken in de Duitse regering , die Griekenland financieel willen blijven ondersteunen, nou werkelijk dat de Duitsers constant geld blijven overmaken naar Griekenland? Die lui hebben zichzelf haast bewust naar de knoppen geholpen met hun jarenlang ldsmijterij en zichzelf opzettelijk arm gemaakt!
  Ze wilden daar in Griekenland al rond hun 50-jarige leeftijd met pensioen gaan en constant schadevergoedingen eisen voor het leed tijdens WO II en voor hun bestaat blijkbaar het woord werken niet! Want net als personen die in strips aan gokken zijn verslaafd, die braaf en vrijgevig hun geld schenken aan desperado’s of overvallers (?), gelijk als in Lucky Luke en Donald Duck Extra, slaat het gewoon nergens op om maar met geld te smijten of aan verkeerde personen te geven om hierna arm te worden!
  Wie zichzelf haast doelbewust financieel benadeeld moet je gewoon helemaal NIETS geven want van de hand in de tand leven is het leiden van een waardeloos prutsleven! Griekenland kan dus gewoon beter zijn koffers pakken en HEEL snel uit de EU verdwijnen, gelijk naar Duitsland en andere Europese landen, want die gehate EU kost gewoon 1000X meer aan poen dan dat deze oplevert!

  Like

  • bobzelf zegt:

   DAAR HOOP IK OOK OP , BESTE VRIEND
   ER IS ONTZETTEND VEEL GAZZZZ GEVONDEN BIJ GRIEKENLAND

   OOM VLADIMIR MET ZIJN LANDINGSRECHTEN OP CYPRUS VOOR VLOOT EN LUCHTMACHT DOET DAT STRAKS GRAAG ……. DAT GAZ BOREN VOOR ZIJN EEUWENLANGE GRIEKSE VRIENDEN
   IEST MET HET GELOOF DACHT IK !!

   EN DE GRIEKEN ZIJN PAS ? 6 X FAILLIET GEGAAN , DUS IK DENK NIET DAT OOM VLADIMIR ZE ZAL LATEN VALLEN
   IEDEREEN GELUKKIG , OME BOB OOK, DE ISLAM NIET MEER BINNEN GEEN GEZEIK MEER MET TURKIJE

   DAT U NOU NA 22 JAAR NOG NIET WEET DAT DE GRIEKEN DE EU INGESLEEPT ZIJN , EN DAT AL DIE MILJARDEN DUS NA 1 RONDJE ACROPOLIS DUS ZO BIJ DE HAAST FAILIETE FRANSE EN DUITSE BANKEN NAAR BINNEN ZIJN GEVLOGEN HAD U NA 22 JAAR OOK NOG NIET ONTDEKT ??? KNAP , HEEL KNAP !!

   IK ZOU ZEGGEN BRAVO DAN MAAR ..

   DAT FRAU MERKEL 2 MILJARD OVER MAAKT, MAAR DAN MOETEN JULLIE DE GRIEKEN WEL 500 DUITSE TANKS KOPEN

   OOK NOOIT VAN GEHOORD, ??

   IK ZOU EENS STOPPEN , DIE BELGISCHE DAGBLADEN TE LEZEN LAMBIEK !!

   HET ENIGE VERVELENDE IS DAT IK DAT HIER AL 10 X HEB UITGELEGD

   EN DIT WAS HAAST DE 11 E KEER, GEEFT NIET HOOR ??

   U LEEST GEEN PROZA MET GROTE LETTERS NEEM IK AAN ,

   ZEER BEGRIJPELIJK WHAHHA.

   HUGGIE

   RUSTIG OME BOB , RUSTIG WHAHAHAHAHA

   Geliked door 1 persoon

 2. Andre zegt:

  En de Duitser zelf kan kapot vallen. Geen werk geen inkomen Duitsers die op straat komen te staan maakt de Merkel club niet uit. Alle loketten zijn dicht en als je via email gewone normale vragen stelt komt er geen antwoord terug maar de rekeningn blijven maar wel komen. 6 maanden 90 dagen visum en lekker een beetje rondvliegen in de EU is niet de vluchteling uithangen maar de tourist.

  Geliked door 1 persoon

 3. ieznogoedh zegt:

  Griekenland duwt bootjes met ‘vluchtelingen’ terug en de hele gutmenschelijke horde schreeuwt moord en brand.
  Het is wel duidelijk dat het eens zo vrije en welvarende West-Europa aan de bedelstaf moet worden gebracht.
  Althans het werkende deel van de bevolking.
  De elite heeft waarschijnlijk aandelen in de gehuurde hotels en andere bedrijven die hier grof geld aan verdienen.

  Like

 4. Ronald B zegt:

  En de ‘vluchtelingen’ in Duitsland maar gratis duizenden euro’s bijstand per maand uit de automaat cashen…..

  Geliked door 1 persoon

 5. Bob zegt:

  Merkel schaft es wieder, eerst de
  duitse belasting betaler voor de
  zogenaamde vluchtelingen te
  laten opdraaien en de rest van de
  Europese belasting betaler hiermee
  beroven.

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Duiters moeten betalen nee bedoeld wordt de EU gaat betalen dus ook een deel van ons belastingeld moet wederom verspild worden in een bodemloze put de vergaarbak van een enorme invasie van profiteurs. Duitsland zwaait de scepter in de EU en we moeten nu niet denken dat alleen de Duitsers miljarden moeten ophoesten voor al die ongecontroleerde binnenkomende profiteurs die en zware druk zullen blijven uitoefenen op onze belastingpotten doordat zij levenslang onderhouden moeten worden. Hoe komt het toch dat er zoveel zorgmedewerkers en artsen tekort zijn er zitten tussen dat gajes profiteurs toch een hoop afgestudeerden of zijn deze weer met het bootje retour gevaren.

  Like

 7. karton zegt:

  Oom Bob zit in z’n strandstoel op ’t Griekse strand en wrijft zich in z’n handen !
  I,p.v. “betaler” is hij, samen met z’n mooie meissie, “ontvanger” geworden.
  De mazzelpik.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s