Of ik de Berlijnse Muur terugwilde, was de vraag . . .

(Door: “bozeoudeman”)

Of ik de Berlijnse Muur terug wil hebben, was min of meer de vraag. Ik heb er over nagedacht en nee, niet perse, maar wat na het neerhalen van die muur is gebeurd, is wel desastreus geweest voor de hele wereld. Natuurlijk zal ik volgens sommigen historisch weer het een en ander door elkaar halen, maar goed, dat is dan maar zo, ik ben niet iemand van details. Wat volgens mijn ‘bescheiden’ mening fout is gegaan, is hetzelfde proces dat ook bij het binnenhalen van de islam in Europa fout is gegaan en fout gaat: het eeuwige superioriteitsgevoel van veel Westerse politici en elitaire clubjes universitaire ‘geleerdheden’, met name de vaak zich enkel door emoties laten leidende ‘links’ georiënteerde clubjes daarvan.

Door het superioriteitsgevoel van Helmut Kohl, die te weinig of totaal ondoordacht de twee versies van Duitsland, de DDR en de BRD, tot dat ene Duitsland wenste te laten samensmelten, kreeg de Stasi, die niet verslagen was, enkel de politieke leiding van de DDR was dat min of meer, de gelegenheid geboden om in dat nieuwe Duitsland te infiltreren. 

Kohl moest een situatie scheppen waarin de DDR-burgers zich geen tweederangs Duitsers zouden voelen en hiermee al snel de eenwording zat zouden zijn. Hoe dat beter te doen dan iemand vanuit die oude DDR naar een hoge post in zijn CDU te manoeuvreren, een zekere Angela, een ietwat timide ‘meisje’ dat helemaal naar Kohl’s idee kon worden gesmeed.

Wat voor strategische fout hij daarmee heeft gemaakt, weten vandaag de dag alle Duitsers en met hen de rest van EU-Europa. Deze DDR-kloon heeft de DDR-vorm van samenleving in het nieuwe Duitsland tot de heersende norm verheven. Heeft iemand zich wel eens afgevraagd waarom die Angela de naam van haar ex-echtgenoot is blijven gebruiken?

Deze Angela Kasner was tot 1982 getrouwd met Ulrich Merkel. Na hun scheiding bleef zij de naam  Merkel gebruiken, ook nadat zij in 1998 hertrouwde met Joachim Sauer. Waarom blijft zij die naam van haar ex-echtgenoot gebruiken? Uit gemakzucht? Of omdat zij bevreesd was dat onder haar eigen naam het een en ander uit had kunnen komen over haar verleden in die DDR?

Officieel is over Angela Merkel bekend dat zij in 1978 weigerde om voor de Stasi te werken, maar volgens andere informatie zou Angela Kasner ‘IM -Informeller Mitarbeiter- Erika’zijn geweest ofwel een zeer fanatieke Stasi-verklikker. Als journalisten in de jaren-80 achtergrond informatie hadden gezocht onder de naam Merkel, dan zou niet snel informatie zijn gevonden over die Erika, iets dat wellicht wel mogelijk was geweest als men had gezocht onder de naam Kasner?

Om critici voor te zijn in hun stelling dat het waarschijnlijk om naamsbekendheid kan handelen, nee, om naamsbekendheid die zij als politica zou hebben opgebouwd gaat het in ieder geval niet, ze was toen zij in 1982 scheidde van Merkel nog volkomen onbekend. Pas in 1989 ging zij in de politiek en wat gebeurde er in 1989 nog meer, juist, die muur viel ofwel was net gevallen.

Te ver gezocht? Misschien, maar kijk eens hoe deze vrouw zich heeft ontwikkeld tot een dictator, dat timide meisje dat door Kohl naar voren werd gehaald om zo de Oost-Duitsers tevreden te stellen. Was dat timide gedrag enkel schijn? Was zij een DDR-paard van Troje die door de onderschatte voormalige Stasi, dus wellicht haar werkelijke werkgever, was geïnstrueerd, naar voren geschoven en gekneed?

Wat er is fout gegaan bij de hereniging is precies hetzelfde wat fout is gegaan en gaat bij het binnenhalen van de islam. Westerse intelligentsia en politici zien zichzelf als ver verheven boven de in hun ogen amateurclubjes in die achtergebleven gebieden als Oost-Europa of Derde Wereld- landen. Door tomeloze arrogantie maken ze keer op keer dezelfde fout van het onderschatten van de andere partij.

Bij de hereniging van de DDR en BRD wenste Kohl de grote man te zijn die Duitsland had herenigd en het was hem waarschijnlijk alles waard om dit te kunnen doen. Door de val van de muur en ook de val van de Sovjet-Unie waren veel Westerse politici in een dermate roes dat er niets mis kon gaan. Het was toch ook niet de BRD die was gevallen, maar de DDR.  

In een roes ziet men vaak de realiteit anders of zelf totaal over het hoofd. Men is gemakkelijker en laat soms dingen toe die men enkel onder invloed van iets toelaat. Kohl heeft op latere leeftijd nog geprobeerd zijn vergissing te corrigeren, maar Merkel had al teveel macht om door hem te worden gestopt, gecorrigeerd of zelfs verwijderd. De gevolgen zien we nu; het monster EU groeit uit tot een DDR 2.0 en zo heeft de DDR de BRD en de rest van Europa overwonnen, niet omgekeerd.

De oude DDR heeft via Angela Merkel, of is het Kasner of Sauer, de touwtjes in handen; touwtjes, die door deze vrouw steeds strakker worden aangetrokken zoals zij recentelijk in Duitsland zelf weer eens heeft getoond, en hetzelfde gebeurt en is gebeurd met de islam. Door eenzelfde soort overschatting van de Europese elites zit ook de islam in de lift en is voorlopig niet te stoppen.

Dit mede door dombo’s die zich christenen en socialisten noemen en die de aanhang van de islam nog altijd met wagonladingen hierheen halen. De eerste groep om zijn christendaad ten uitvoer te brengen, de tweede omdat hij zijn religieus socialisme weer uit de kast kan halen om onderontwikkelde mensen te verheffen, maar in wezen om dik betaalde banen te behouden en de partij niet te hoeven opheffen.

Ja ik weet het, ik ben weer erg kort door de bocht, maar voor meer raad ik aan het boek ‘Gestoorde Roofridders’ aan te schaffen (nog in bewerking). Daarin stel ik nog veel meer dingen kort door de bocht en zelfs vaak ook met verdere uitleg in de wereld gezien door een gewoon mens.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Of ik de Berlijnse Muur terugwilde, was de vraag . . .

 1. Sinyo zegt:

  Wel Wel . . . . . het is niet helemaal uitgesloten wat hier door “Der Alte” wordt neergeschreven. Zover had ik nog niet gekeken. Maar je weet ook niet wat er allemaal onderhuids wordt bekokstooft. Linke boel dat wel.
  Over universitair gestudeerde kan ik wel hier nuances aanbrengen. Voorbeeld Ontstentenis de minister van Detentie en dan de burgervrouwe van Utrecht SAM-Dom er maar een paar te noemen. Als je maar lid bent van de PVDA. Al heb je geen universitaire bul, de kans op een mooi baantje is geen flauwe kul. Dijksma volgde zowel in Groningen als aan de Universiteit Twente opleidingen, die ze niet voltooide,

  Like

  • Dijksma had het te druk met haar obesitas, maar bij de pvda stellen ze er prijs op minstens 1 niet academicus op het schild te hijsen. eerst weggepromoveerd uit de 2e kamer naar de gemeenteraad van amsterdam en nu burgemeester van utrecht. Een knap verdienmpodel voor zo’n pvda.wijf.

   Geliked door 1 persoon

 2. Pépinette zegt:

  Interessante analyse. Waar kan ik dat boek bestellen? Ik woon in het buitenland.

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Je slaat de spijker op zijn kop. Merkel is meer dan een persoon het is een soort, overtuigings-daders en collaborateur. Schande.
  En de onzichtbare muur wordt op dit moment gebouwd. Ik kan naar Nederland vertrekken, maar ik kan er niet terug naar Merkelland zonder een negatieve test. In de DDR noemden ze dat Ausbürgern.

  Geliked door 2 people

 4. Ravian zegt:

  De essentie van het hele verhaal is dat de communisten het zaad van hun ideologie al in het westen hadden weten te planten lang voordat de Sovjet Unie ten onder ging.
  En dat zaad is inmiddels tot volle wasdom gekomen, en overheerst nu de westerse wereld.
  Na de tweede wereldoorlog zijn ze er in geslaagd de westerse wereld wijs te maken dat de conservatieven (rechts) Nazi’s waren, en nu zijn ze er in geslaagd om de westerse wereld wijs te maken dat Rusland het nieuwe Nazi Duitsland is.
  En in werkelijkheid zijn zij zelf dat Nazi Duitsland, omdat Communisme en Nazisme, net als Katholicisme en Protestantisme, en Shiisme en Soennisme, twee snijkanten aan een en hetzelfde ideologische zwaard zijn.
  Kijk alleen al maar eens hoe de EU als een oververhitte lekkende bakvis op incestueuze wijze tegen het door haar zelf geïnstalleerde neo-Nazi regime in Kiev staat op te rijden.
  Helaas zit de westerse wereld vol met onbenullen die niet in staat zijn dat te vatten, useful idiots die zich voor deze socialistische “list en bedrog” kar laten spannen.
  Ook hier op dit blog hebben we er daar een aantal van rondlopen.

  Geliked door 3 people

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Was de eenwording een vergissing ?
  Ik denk het niet, vergeet niet dat hele families aan weerszijden van de grens woonden en tijdens het DDR regime niet of nauwelijks contact met elkaar konden hebben.
  Een gevoel kun je niet blijvend negeren, de inwoners van zowel oost als west voelden zich Duitser en in principe waren (zijn) ze dat natuurlijk ook.
  Daarbij moeten we ons wel realiseren dat Helmut Kohl naar voren kon schuiven wat of wie hij maar wilde maar dat het uiteindelijk de kiezers zijn die daar al dan niet mee akkoord moeten gaan.
  In het klein zou je het kunnen vergelijken met wat er in D66 is gebeurd nadat Pechtold de politiek verruilde voor een “functie elders”, hij schoof Rob Jetten naar voren maar al snel bleek die veel te licht voor die functie, dat kostte stemmen, daarna werd in allerijl Kaag op een zetel geplaatst, als de kiezers ook haar hadden laten vallen dan was het ’t einde geweest voor D66.
  Helaas deden de kiezers dat niet en trapten ze in het absurde verhaal van Kaag dat zij wel eens premier zou kunnen worden en zie; wat eerst een megalomane droom was kwam uit !
  D66 werd de tweede partij ! Wie had dat durven voorspellen ?
  Hoe je het echter ook wend of keert, het waren de kiezers die hieraan schuldig waren.

  Dan de EU, om de een of andere reden ziet men Duitsland als de invloedrijkste partner binnen de EU die alles min of meer dicteren, de realiteit is hoe vreemd ook anders, bij belangrijke beslissingen trekt Frankrijk steeds aan het langste eind.
  Is het schaamte over hun verleden ? Wie het weet mag het zeggen maar feit is dat Duitsland keer op keer inbind ten gunste van Frankrijk.

  Like

 6. loNe zegt:

  dit keer zit je er gewoon naast .
  De hele ‘koude oorlog’ was een bewust project van TBTB
  en is door hen [!] beëindigd dmv de val van de muur

  opdat dat zelfde ‘dualistische spel’van hen
  werd geintegreerd in [de door hen gecreëerde-] ándere aspecten
  in de westerse samenleving.

  de poppetjes doen er niet toe .

  Boven dien , jij mag [ook] christenen wel ‘de schuld’ geven
  vanwege hun naiviteit
  – en dat is terecht –
  maar JIJ bent net zo naief .

  Like

 7. Andre zegt:

  Je ziet het prima want Merkel is gewoon meerdere personen in 1 lelijk hoofd. Berlijn was eens de hoofdstad van een groot rijk na WO1 was de oostgrens maar 60 kilometer verderop. Half Polen was Duits en is in geen 100 jaar vooruit geholpen. En dan een muur door een stad dan moet je toch compleet psychopaat zijn. Ik kan me nog herinneren aan de oost kant had je de bunker van Hitler en daar hadden ze en mega discotheek in gebouwd. Maar over Merkel ik kan het natuurlijk niet bewijzen maar Merkel een Rutte een Macron een BoJo een Sigrid Kaag maar ook de komende vervanger van Merkel Annalena Bearbock zijn opgegroeid als kinderen van de staat. Van Obama weet ik het hij had een blanke surrogaat moeder in Jakarta en het ontbrak hem aan niets Obama is grootgebracht onder Rockefeller. Deze kinderen zijn voor de rest van hun leven loyaal aan dit systeem en voeren de opdrachten uit. Merkel voldoet aan alle cirterea.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s