Gestoorde roofridders

(Door: “bozeoudeman”)

Voor iedereen die dit boek wil kopen; naar verwachting zal het half mei verschijnen en kan het dan via Amazon gratis worden gedownload tijdens de dagen dat het ter promotie aangeboden wordt. Dus nog even niets doen, de data voor het downloaden worden later bekendgemaakt.

Hierbij de start van het boek:

Het waren de wilde jaren-60 en alles moest anders. Misschien was dat wel zo, maar hoe moest het anders? D66 kwam op, protestpartijen zagen het licht. Wilde ideeën waren niet wild genoeg, iedereen struikelde bij wijze van spreken over iedereen om vooral duidelijk te maken heel erg vooruitstrevend en progressief te zijn.

Het onderwijs moest anders, dus kwam de Mammoetwet; de bijstand moest anders, dus kreeg iedere schoolverlater in de jaren die volgden recht op bijstand; het stemrecht moest anders, wel soldaat mogen spelen voor het vaderland met achttien jaar, maar niet mogen stemmen, dat moest ook anders, de leeftijdgrens moest lager.

Een kleine greep uit alles dat anders moest. Nogmaals, misschien moest er ook veel anders, maar dan wel graag die ingrepen en veranderingen waarover was nagedacht, niet zomaar wat uit de hoge hoed getoverd enkel omdat alles anders moest. Zoals gezegd, iedereen struikelde over iedereen en alles wat ooit door die starre conservatieve politici was bedacht moest echt verdwijnen, alles moest gewoon anders, moest plaatsmaken voor vernieuwing, en dus werd het kind met het badwater weggegooid.

Nieuwe politici zaten samenzweerderig te brainstormen hoe precies alles anders moest, want anders was beter, zoals vandaag klinkt ‘Build Back Better!’ Het waren toen de wilde jaren zestig/zeventig met een rebellerende jeugd en die jeugd had de toekomst. Wie de jeugd voor zich won, zou de toekomst beheersen, dus werd binnen de politiek het populisme geboren.

Politici waren geen starre oude vooral mannen meer, maar jeugdige types met lang haar wat toevallig ook mode was, politici droegen zelfs een spijkerpak en heetten als ze minister werden geen excellentie meer, maar gewoon Ruud, Hans of ome Joop. Gewoon de buurman op de hoek die graag naar jou als kiezer luisterde.

En nogmaals; alles moest anders, alleen hoe dat anders op termijn zou uitpakken, als reactie op al die ‘aktie’ toen, daarover mochten in de toekomst weer andere politici hun hoofden breken. Als het in dat toen maar zetels opleverde, genoeg zetels om macht uit te oefenen. Alles veranderen om de jeugd te bekoren, daar lag voor de nieuwe politicus de toekomst.

Ik weet het, dit is ietwat kort door de bocht, maar zo lijkt het begin van onze ondergang veroorzaakt door populistische politici vanaf pakweg eind jaren zestig/ begin jaren zeventig van de vorige eeuw. Politici die keer op keer zwichtten voor met name studentjes die het toen met hun al 18 of zelfs 20 jaar wel wisten.

Adolescenten zonder nog enige levenservaring, zonder nog getraind verstand, zonder nog enige visie, zonder enig inzicht werden als soort wonderkinderen behandeld door toenmalige politieke populisten om al die studentjes te vriend te houden om hen op hun partijtjes te laten stemmen. Massa’s toen nog vreemdelingen werden binnengehaald in alle Europese landen, omdat linkse studentjes dat wilden.

Vreemdelingen, waarvan het leeuwendeel nooit de intentie heeft gehad om zich te willen aanpassen aan de hier bestaande normen en waarden, maar die eerder kwamen en nog steeds komen om Europa tot hun nieuw islamitisch vaderland te maken. Dommige ouderen, die niet oud wensten over te  komen, vooral veel christenen sloten zich aan bij die studentjes die met hun 18 jaar wel wisten wat de wereld nodig had.

Zo werd toen de toekomstige ondergang van Europa in gang gezet door ‘opstandige’ studenten in de jaren zestig, studenten die daardoor deels de oorzaak zijn van het huidige verlies aan verstand, visie en inzicht bij in ieder geval de socialisten en later ook liberalen en christenen, die alles deden om maar te laten zien dat zij hun jongeren begrepen en dat ook zij zeer vooruitstrevend progressief waren.

Iets dat vandaag nog extremer zichtbaar is: men luistert aandachtig naar een 16-jarige autist die weet wat er moet gebeuren; vraagt aan kinderen van 10 wat hun visie is over en met de wereld en wil de stemgerechtigde leeftijd op 12 jaar stellen! Is dit krankzinnigheid ten top? Naar mijn idee, ja absoluut.

Het kan nog erger, het groepje schreeuwstudentjes van nu, net bij pappie en mammie weg, noemt zich ‘woke’! Deze nog weinig nadenkende ‘kleuters’ wensen dat de hele maatschappij doet wat zij als klein groepje schreeuwers eisen: alles dat ooit de oorsprong heeft gehad in de tijd van de slavernij moet uit geschiedenisboeken verdwijnen, op de brandstapel ermee, afgeschaft voorgoed, vernietigd voor altijd en tevens verbannen uit onze geesten.

Verder dienen alle huidige blanken vanaf heden hun bekken te houden vanwege al de terreur, al de  moord en doodslag, al de pijn, het verdriet en ellende die deze onmensen door de eeuwen heen wereldwijd hebben aangericht en daarom ook verdienen alle getinte en zwarte mensen per persoon minstens een miljoen euro aan schadeloosstelling te ontvangen voor wat hen, of liever gezegd hun voorouders, is aangedaan.

Verder: weg met dat vervloekte christendom, weg met die Rembrandt, weg met die Shakespeare, weg met die Mozart, dat is allemaal verre van woke! Hoe grauw gaat de wereld er straks uitzien als idiote studentjes van nu net zo hun zin krijgen als die studentjes die zich in de jaren zestig progressief en vooruitstrevend noemden.

Helaas lijkt er niet veel tegen dit alles te doen zolang populistische dwazen die perse popi Jopie willen spelen de politiek in handen hebben en uit kortzichtig persoonlijk voordeel en eigenbelang ons allen en de maatschappij gijzelen. Iedereen die snapt dat dit tot een totale ramp kan en zal leiden, moet lijdzaam toezien hoe die ramp zich steeds verder ontwikkelt.

Wereldwijd lijken narren en idioten aan de macht die ook nog eens grotendeels corrupt kunnen zijn, terwijl ondertussen een andere macht, de islam, wereldwijd steeds meer soldaten van Mohammed en Allah over die wereld heen stuurt. Er lijkt geen oplossing meer, het wordt accepteren van toekomende overheersing door islam of wereldwijde burgeroorlog om vrijheden, die eigenlijk dus door studentjes uit het verleden al zijn weggegooid, weer terug te winnen.

Die studentjes toen hadden niet in de gaten dat slappe bestuurders hen in alles zouden toegeven. ‘Happenings houden’ bij het Lieverdje op het Spui in Amsterdam als Provo was hip, was leuk, was spannend, was ludiek en heel iets anders dan dat toen oubollige studentencorpsleven. Als hippie lurken aan een waterpijp was stoer en rebels. Dat was alles.

Want wat willen studentjes meestal? Een beetje lol trappen, een beetje rebelleren, wat aandacht krijgen van een geschokte burgerij en zich een beetje afzetten tegen die ouwe lullen garde. Groeistuipen dus, geestelijke groeistuipen. De schuld ligt bij al die populistische politici uit die tijd, zoals in Nederland Den Uyl en zijn toenmalige aanhang van Nieuw Links.

Al die figuren die populair wilden zijn en eveneens bij latere politici die niet de moed hadden om terug te draaien wat teruggedraaid had moeten worden, het teveel aan invloed op de politiek dat studentjes met hun geestelijke groeistuipen hadden gekregen zonder dat zij zelf op dat moment voor enkel maar een millimeter begrepen wat de gevolgen van hun ‘rebelleren’ zou worden. En zo hobbelde de maatschappij vanaf die ‘roemruchte’ jaren zestig/zeventig in sneltreinvaart richting afgrond.   

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Gestoorde roofridders

 1. Andre zegt:

  Alles wat nu in de politiek actief is kwam uit deze tijd. Voor hun doen zijn ze zeker succesvol alleen niet naar de maatschappij (wij).

  China heeft een jaartje of 5 geleden al 2,4 miljoen chinezen die afgestudeerd waren in het buitenland terug gehaald op basis van vrije wil. Onder het motto we hebben jullie nodig. Wat moet je nog competitief hier tegen doen? Rusland de jeugd blijft ook allemaal in Rusland, wel even kijken in de bagger EU en dan snel weer terug home.

  Nederland is verloren met deze gestoorde roofridders aan het stuur ja.

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  En nog steeds woekert het bovengenoemde kankergezwel verder en verder !
  De stank van verrotting en corrupte hangt boven Nederland en de rest van de EU, een paar landen die het spel niet mee willen spelen worden op alle mogelijke manieren dwars gezeten .

  Geliked door 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Op sommige punten inderdaad wat kort door de bocht maar in grote lijnen zit er wel waarheid in.
  Hoe kon dat gebeuren en hoe hebben we dat over onszelf afgeroepen?
  Volwassenen in de vijftiger en zestiger jaren waren niet zo hoog opgeleid, het was al heel wat als mensen de ambachtsschool hadden afgerond en zoals altijd willen ouders het goed doen voor hun kinderen, die mochten dus ‘verder leren’, de ambachtsschool was niet langer voldoende, het moest minimaal de mulo worden en liefst nog de HBS of het Gymnasium.
  Resultaat was wel dat het steeds moeilijker voor ze werd om hun kinderen tegen te spreken, die kwamen met volzinnen doorspekt met ‘moeilijke’ woorden waarvan de gemiddelde timmerman of loodgieter nog niet het begin van een idee had wat het betekende.
  Geen wonder dat de adolescenten zichzelf veel te hoog inschatten en dachten wel even het geruite garen uit te gaan vinden.
  Inderdaad; alles moest anders, jammer alleen dat uit het oog werd verloren dat anders niet per definitie beter is terwijl dat toch bovenaan had moeten staan.
  Mulo werd Mavo, HBS werd Havo maar stonden tegelijkertijd op een beduidend lager niveau.

  Dan de toestroom van allochtonen, in eerste instantie waren dat gastarbeiders en nee die hoefden niet te integreren, het was de bedoeling dat ze hier een aantal jaren zouden werken om vervolgens weer terug te gaan.
  Dat liep ook zo in het begin, de Spanjaarden en Italianen bleven hier hooguit twee jaar en daarna gingen ze gauw weer terug naar moeder de vrouw en de kindertjes met, als het meezat, een leuk spaarcentje.
  Toen de animo afnam gingen de grote bedrijven gewoon een stukje verder weg; Marokko en Turkije.
  In eerste instantie werd er geronseld in de kustgebieden die zoals later bleek toch wat meer ontwikkeld waren dan de mensen uit de veelal agrarische achterlanden.
  Deze mensen deden zwaar en/of afstompend werk in fabrieken, de fout was echter dat er op hun loon Sociale Lasten werden ingehouden en dat zou ons behoorlijk opbreken.
  Je kunt dan namelijk moeilijk deze mensen uitsluiten van ons sociale vangnet.
  Het begint eenvoudig; ook Mohammed kan ziek worden maar op het moment dat hij in de gaten krijgt dat zijn loon voor 90% doorloopt dan heb je de poppen aan het dansen en al helemaal als de controle daarop zwaar te wensen overlaat.
  Een eenvoudig griepje wordt dan al gauw 3 of vier weken ‘uitzieken’ terwijl het na een weekje eigenlijk al bekeken was.
  Het vervolg werd dat het afkeuren in beeld kwam en ook daar de controle zeer matig was.
  De beslissende fout was echter dat onder den Uyl “gezinshereniging werd toegestaan.
  Weg was de reden tot terugkeer ! En dat terwijl het idee dat ze niet hoefden te integreren overeind bleef, ze werden ook steeds meer als een beetje zielig bekeken.
  Ze deden zwaar en smerig werk tegen een hongerloontje waar een normaal mens zijn nest nog niet voor uitkwam.
  De rest is geschiedenis, eerst moest er een buurthuis komen en niet veel later een moskee, eerst nog in pandjes die eigenlijk afgebroken hadden moeten worden maar geleidelijk aan kwamen de eisen hoger te liggen.
  En overal werd maar aan toegegeven ‘want het waren toch maar arme sloebers’.
  Nou dat hebben we geweten !!

  Waar het fout ging valt moeilijk onder één noemer te vatten, belangrijk is in ieder geval geweest dat ouders hun kinderen op een voetstuk gingen plaatsen, eerst nog omdat ze verder geleerd hadden dan de ouders, maar een stapje verder omdat ouders graag vriendjes met hun kinderen wilden zijn, opvoeding werd min of meer een vies woord, ze werden voor vol aan gezien.
  Dat waren en zijn ze niet, ze hebben begeleiding nodig, vrienden maken ze zelf wel.
  Het gevolg laat zich raden, ze vinden zichzelf heel wat en laten zich niks meer zeggen.
  Kijk maar om je heen hoe kinderen van hooguit veertien reageren als ze betrapt worden op zwartrijden !

  Geliked door 2 people

 4. Bob zegt:

  Het was het paard van Troje binnen
  zonder terug te vechten.
  Een kinder hand is snel gevuld.
  Hoe lang zal de verzorgings staat
  nog mogelijk zijn?

  Like

 5. john van antwerpen zegt:

  Velen zogenaamde progressieven hebben een op hol geslagen schuldgevoel
  en gaan mee in de eisen van mensen met een zogenaamd zielig verleden.
  Honderd jaar geleden ofnog minder woonde mensen in Drenthe in hutten
  en in Brabant in krotten. Ze hadden geen werk of moesten uien pellen,
  met een scop kanalen graven enz.
  Europeanen hebben net zo veel ellende, slavernij en honger mee gemaakt
  als de rest. Vertellen dat witten (blanken) de enige zijn die misdaden hebben
  begaan is domme praat. En trouwens…zijn al die moslims, gelukszoekers
  en woke figuren niet stiekum jaloers op die 10.000 en westerse verworvenheden ?

  Geliked door 1 persoon

  • berg6 zegt:

   Naast hun veel voorkomende religieus fanatisme lijkt het mij ook dat jaloezie in het geding is. Bijv. wat zijn de technische hoogstandjes uit bijv. het Midden Oosten en andere islamistische landen?

   Geliked door 1 persoon

 6. berg6 zegt:

  Ik ben 76 jaar. Ik heb genoten van de zestiger jaren. Een heerlijke tijd. Men is daarna doorgedraaid. Ik herken de de inzending en de reactie van Tijl Uylenspiegel zeer goed. Zo is het gegaan. “De gastarbeiders zijn hier maar tijdelijk”!!! Dat was een aanname van de regering. Dus geen kennis van zaken. Men liet het maar zo.
  Het had niet zo mogen gebeuren dat pubers vrijbaan kregen. Met je 18e gelijk recht op een 3kamerwoning.
  Nu stelt men in de wetenschap dat het brein pas op ongeveer het 23e jaar volgroeid is. In Ierland mag je al stemmen op je 16e. Schotland wil dat ook.
  Kan leuk worden aan de overkant.
  Ik vraag me wel iets af…..”Hoe komt het toch dat ik al lang niet meer op links stem”??????

  Geliked door 1 persoon

  • Monalisa zegt:

   In jouw Nederland wil Rutte ook 16 jaar invoeren om te stemmen.
   De gastarbeiders zijn hier maar tijdelijk”!!! Nou dat tijdelijk wat in de jaren 70 werd ingevoerd, werd je mag blijven met dank aan Joop van de pvda in 1973 met steun van de vvd en het cda. De werkgevers in die tijd wilden goedkopere arbeidskrachten hebben ze haalden ze uit Spanje 🇪🇸 Italië 🇮🇹 Marokko 🇲🇦 en Turkije 🇹🇷 Vele werkgevers had een eigen gebouw of een schip om hun werknemers te laten slapen, zelf hadden ze in die tijd een eigen kok 👨‍🍳 het is jammer dat velen maar 10 jaar gewerkt hebben met hun jonge leeftijd, en in de WAO beland zijn 10 jaar gewerkt en 30 jaar geld gebeurt hebben.

   Like

 7. Pingback: Info “Gestoorde Roofridders” | E.J. Bron

 8. Jules Vismale zegt:

  Jammer genoeg krijgen sommige linkse klootzakken, die Nederland helemaal willen omvormen, gelijk aan wat de koningen van Israël in het Oude Testament deden toen zij daar valse afgoden en goddeloze religies invoerden, nog steeds niet genoeg van het verpesten van onze cultuur en gewoontes! Lees daar dit artikel maar eens over:

  Het is tijd om onze christelijke feestdagen af te schaffen

  Vandaag op onze zeepkist: Pinksteren, Kerst en Hemelvaart – als het aan Wouter de Groot ligt, worden deze christelijke feestdagen per direct afgeschaft. “Religie is een privéaangelegenheid en daarom moet iedereen zelf kunnen bepalen wanneer zij/hij Kerst, Pasen, Suikerfeest, Pesach, Diwali of niets wil vieren.”

  Nederland is geen christelijk land (meer). Eerder een allegaartje van religies met een groeiende meerderheid van niet-gelovigen. Het is daarom vreemd dat de op de christelijke religie gebaseerde nationale feestdagen, zoals Hemelvaart en Pinksteren, maar ook Kerst, ook aan niet-christelijke gelovigen en niet-gelovigen worden opgelegd. Dit is principieel onjuist en doet geen recht aan de huidige samenstelling van de Nederlandse bevolking. Tijd om ze af te schaffen.
  Die akelige Wouter de Groot lijkt inderdaad op de zondige koningen van Israel die nog het liefste hier gouden kalveren en andere prutogen wil neerzetten om onze traditionele godsdiensten om zeep te helpen! Dat God dit ons bespaard!

  Ik pleit voor nationale feestdagen waarin het overgrote deel van de Nederlanders zich herkent. Ik denk dan aan bijvoorbeeld Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Koningsdag en de dag waarop Nederland zich onafhankelijk verklaarde (26 juli 1581). De periode rondom de jaarwisseling is ook prima om collectief vrij te zijn en noem dat dan ook geen kerstvakantie meer, maar eindejaars- of oud-en-nieuwvakantie. Wellicht zijn er nog nieuwe te bedenken.
  De jaarwisseling raakt overigens ook aan het punt van de Gregoriaanse kalender. Omdat alles in voor en na christus wordt uitgedrukt, is hij om die reden ook aan aanpassing toe. Dit gaat wereldwijd vermoedelijk voor problemen zorgen, maar dat mag geen reden zijn om het niet te proberen. Het gaat immers om scheiding van kerk en staat, maar ook om geen onderscheid tussen kerk, synagoge, tempel en moskee te maken.
  Een rigide seculiere staat is de beste garantie voor godsdienstvrijheid. In het verlengde hiervan moet religie (privé) ook uit het onderwijs (van de staat) worden gehaald en dient artikel 23 van de grondwet te worden aangepast.
  Die linkse smeerlap zou het liefste willen dat wij in Nederland helemaal GEEN feestdagen meer hebben, laat staan plezier, en ons allemaal hierna aan die gehate islam uit te gaan leveren!

  Mijn voorstel is om de christelijke feestdagen terug te geven en toe te voegen aan het aantal wettelijke vakantiedagen waar iedereen recht op heeft. Het staat iedereen vervolgens vrij om die dagen naar believen in te zetten.
  Religie is een privéaangelegenheid en daarom moet iedereen zelf kunnen bepalen wanneer zij/hij kerst, pasen, suikerfeest, pesach, diwali, etc. of niets wil vieren. Op die manier kan iedereen die dat wil de religieuze dagen vieren die voor hem/haar belangrijk zijn. Voor alle niet-gelovigen resteren extra vrije dagen. Mocht je die omwille van de traditie toch op de vaste dagen willen vieren, dan kan dat uiteraard nog steeds. Iedereen blij!
  Dat denkt die krankzinnige gek zeker ECHT maar niet heus!? Feestdagen zitten zo diep verankerd bij de Nederlanders dat als je die hier afschaft dat stuk vuil dadelijk een groot aantal beledigingen en doodsbedreigingen op zijn dak krijgt waar de honden geen brood van lusten! en reken maar dat ik hem dit van harte zal gunnen!

  Like

 9. Meine zegt:

  Het gaat zelfs zo ver, dat er in “Murica” wetten worden aangepast, om het graf van een generaal te gaan ruimen… Het graf van Confederate General Ambrose Powell Hill, ze gaan niet alleen over “verse” lijken……

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/05/ghoulish-virginia-democrats-planning-dig-confederate-generals-grave-without-relocation-plan/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s