Sla de boodschapper dood: Is de waarschuwing van Franse generaals voor “islamistisch” terrorisme terecht?

(Door: Damien Wilson – Vertaling: E.J. Bron)

Een waarschuwing van 20 gepensioneerde Franse generaals dat “´islamistische´ hordes uit de banlieue” ervoor zorgen dat Frankrijk uiteenvalt, werd door de regering afgewezen. Maar terwijl de terroristische gruweldaden doorgaan, delen veel Franse burgers de vrees van de militairen.

Hoewel in Frankrijk de grootse islamitische bevolking van Europa woont, zijn de smeulende spanningen rondom de plaats van de islam in de seculiere republiek heel dichtbij het punt van overkoken. Binnen maar één week vonden er talrijke controverses plaats: over een gerechtelijk vonnis om een moordenaar zonder aanklacht vrij te laten; over de moord op een politieagente in de ingang naar haar politiebureau; en de waarschuwing van een groep gepensioneerde generaals dat men door de activiteiten van “´islamistische´ hordes in de banlieue” het verval van het land en een burgeroorlog riskeert.

Eerlijk gezegd kun je het moeilijk bijhouden. Maar terwijl de functionarissen rondom president Emmanuel Macron een groep gepensioneerde militairen afdoen als verbitterde gepensioneerden, die waarschijnlijk nog steeds de dag betreuren waarop president Charles de Gaulle Algerije op weg bracht naar onafhankelijkheid – en de 60e herdenkingsdag van een putschpoging van zijn generaals tegen hem uitkozen om hun eigen onvrede tot uiting te brengen –, verdienen zij een zeker respect en zelfs erkenning van hun opvattingen.

Ze geven geen complimenten. “Frankrijk is in verval”, schrijven de 20 generaals buiten dienst en nog 80 andere officieren in een brief die door het tijdschrift “Valeurs Actuelles” werd gepubliceerd. En verder:

“In verval door de ´islamistische´ hordes in de banlieue, die delen uit de natie scheuren om ze in gebieden te veranderen die onderworpen zijn aan dogma´s die een schending zijn van onze grondwet. Er mag niet langer geaarzeld worden, anders zal de burgeroorlog morgen een einde maken aan deze toenemende chaos. En het aantal doden, waarvoor u dan de verantwoordelijkheid zult dragen, zal in de duizenden lopen.”

Absoluut een sterke woordkeuze, maar misschien hebben ze immers gelijk. Maar al te vaak vindt op Frans territorium een “islamistische” gruweldaad plaats. In de afgelopen vier jaar hebben 14 aanvallen in naam van de radicale islam tot de dood van 25 mensen in Frankrijk geleid, volgens de regering werden er nog eens 36 aanvallen verijdeld.

De laatste aanslag was die op de 49-jarige politieagente Stéphanie Monfeture, moeder van twee kinderen, in de entree van het politiebureau van Rambouillet, waarbij haar keel werd doorgesneden door een 36-jarige Tunesische staatsburger terwijl hij “Allahu Akbar” schreeuwde. Nauwelijks verrassend, gezien de plaats van de misdaad, werd de aanvaller Jamel G. ter plaatse door de politie doodgeschoten. Dat is in principe wel bruut, maar de moordenaar van de politieagente kreeg een onmiddellijke vergeldingsmaatregel als antwoord, dat in zekere zin voor gerechtigheid heeft gezorgd.

Meer gerechtigheid dan de familie en vrienden van Sarah Halimi ooit zullen ervaren. En wel, omdat een rechtbank besloot om geen aanklacht in te dienen tegen een 27-jarige man, nadat hij een 65-jarige joodse buurvrouw, een gepensioneerde dokter, had aangevallen, doodgestoken en van haar balkon op de derde verdieping had gegooid – terwijl hij meerdere malen “Allahu Akbar!” schreeuwde. Want de rechtbank was het eens met een commissie van psychiaters, volgens welke Kobili Traoré tijdens de aanval op mevrouw Halimi in het jaar 2017 sterk onder invloed was van marihuana, zodat hij niet strafrechtelijk ter verantwoording zou kunnen worden geroepen en daarom niet voor de rechtbank gezet zou kunnen worden.

Critici van de beslissing vergeleken de zaak met die van een 51-jarige man uit Marseille, die dronken en vol gesnoven met cocaïne met Oud & Nieuw de Franse buldog van zijn buren uit het raam gooide op de vierde verdieping en daarna beweerde zich niets te kunnen herinneren. Hij werd tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Als je nadenkt over deze grove foute toepassing van het recht, evenals over de niet ophoudende bloedige aanvallen op normale Franse burgers, die gewoon hun dagelijkse dingen doen, begin je het standpunt van de generaals te begrijpen. En als gepensioneerd generaal bestaat natuurlijk niet de noodzakelijkheid voor een gematigde taal. Men zorgde er gewoon voor de aandacht van de verantwoordelijken op zich te vestigen en kijk eens hoe die reageren. De voorzitter van de rechts-conservatieve partij Rassemblement National, Marine Le Pen, was er snel bij om zich achter de generaals op te stellen. Zij schreef:

“Als burger en politica beaam ik hun inschatting en deel hun zorgen.”

Opportunisme, zeker. Maar ze gaf in ieder geval toe dat de generaals geen ongelijk hebben. Dat is altijd nog meer dan minister van Defensie Florence Parly bereid was te doen, die er de voorkeur aan gaf om Le Pen aan te vallen, omdat deze duidelijk zou proberen het leger te politiseren:

“Het leger te willen politiseren, betekent Frankrijk te verzwakken. Schande over diegenen die uit persoonlijk belang Frankrijk verzwakken. Het leger van de republiek staat in dienst van de natie. En van niemand anders.”

En ze wees niet alleen met de vinger naar Le Pen. De korzelige generaals waren het belangrijkste doel:

“20 onverantwoordelijke gepensioneerde generaals, die alleen zichzelf vertegenwoordigen. Wie zijn deze gepensioneerde generaals, die beweren Frankrijk te verdedigen door de vlammen van de haat aan te steken? Wie zijn deze gepensioneerde generaals, die beweren het ´verval´  van Frankrijk door het dreigen met een burgeroorlog te bestrijden?”  

De minister van Defensie besloot de boodschapper dood te slaan. Gezien het constant stijgende aantal terreurslachtoffers en de inspanningen van de Franse regering om het vertrouwen van het publiek in de omgang met het radicale ´islamisme´  te winnen, had mevrouw Parly wellicht een meer verzoenend begin moeten kiezen. Hoewel het eenvoudiger is om een groep gepensioneerden geringschattend naar beneden te halen, zou men misschien meer over de boodschap hebben moeten nadenken die deze afwijzende houding aan de families van Stéphanie Montfeture en Sarah Halimi afgeeft.

Bron:
de.rt.com
Door: Damien Wilson

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Sla de boodschapper dood: Is de waarschuwing van Franse generaals voor “islamistisch” terrorisme terecht?

 1. Hovawart zegt:

  Het enige redmiddel dat de EU nog rest om (tijdelijk) de vrede te kunnen bewaren is om europees grondgebied over te dragen aan de moslims, kalifaten uitroepen met shariawetgeving en grenzen instellen, om het risico op burgeroorlogen en terreuraanslagen te beperken….net als in het verre verleden bij de ottomaanse of moorse overheersingen,..dat deze gebieden vanzelf zullen expanderen is een kwestie van draagtijd.
  (ben wel benieuwd hoe men daar nog belastingen en rente denkt te kunnen innen.)

  Geliked door 1 persoon

 2. hans zegt:

  Enige redmiddel om grondgebied van Europa af te staan!? ER UIT MET DIE TERINGMOSLIMS! Het is echt niet moeilijk hoor.
  Het is gewoonweg onwil. Als die landen ze niet terug willen pleur je er gewoon een paar flinke Daisy-cutters of bommen op zoals in Libanon. Echt 1 en ze werken allemaal gelijk mee!
  No mister nice guy meer! Daarbij geen nikkel of cent meer er naar toe, inclui uitkeringen, kinderbijslag of anderszins.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   En dan hier achteraan dat smerige kreng van een minister van Defensie, Florence Parly , eruit schoppen, al die moslims achterna! Dat soort lui zijn zo Oostindisch doof, blind en stom voor de daveren van de islam dat ze er beter zelf het slachtoffer van kunnen worden!

   Like

 3. Fran zegt:

  @ Hovawart
  Ik zal je uit de droom helpen. Dat is geen redmiddel.
  Islamitische hordes kennen geen grenzen, maar ‘frontiers’.
  De enige remedie is het middel dat de Spanjaarden hebben toegepast en afgerond in 1492.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  Dat er zoveel moskeeën (kazernes) verspreid worden gebouwd met EU-subsidie heeft maar één bedoeling, “Build it and they will come”…….maar of ” they” ook eigenlijk zijn wie men wenst, en zo niet hoe men van ” they” af denkt te komen, dat vraag ik u af……voordat het ‘they’ niet meer te stoppen valt.

  Like

 5. Jean zegt:

  Dat Ma & Me (niet het lekker snoepje M&M) veel schade berokkenen aan West Europa zal intussen wel bij de overgrote meerderheid duidelijk zijn, het is nu aan ons West Europeanen die verraders van onze beschaving op te pakken en op te sluiten voor de rest van hun leven. We kunnen beter 4 a 5 misdadigers opsluiten dan miljoenen burgers in de ellende te storten.
  islam is barbarij en hoort niet thuis in onze westerse beschaving.

  Like

 6. LUCIA. zegt:

  Je niet onderwerpen aan de wetten en het gezag van het land waar je voor hebt GEKOZEN nota bene, betekent gewoon dat je rechten afgepakt zouden moeten worden en je persona non grata moet worden verklaard en het land uitgezet..subiet geen lange procedures ..doen.
  En niet dat eeuwige gezeik over rechtsgang en kan niet volgens de wet… Covid heeft bewezen dat als het ze uitkomt ze schijt hebben aan de wet en rechtsgang .

  Wat ik ook een zorgelijke tendens vindt, dat in dit soort gevallen, bij bepaalde segmenten binnen de allochtone bevolking, verwardheid door drugs, tot strafvermindering of zelfs vrijspraak leidt bij zware misdrijven en aangezien je zelf die drugs hebt ingenomen, kan het ten onrechte als een alibi met voorbedachte rade gebruikt gaan worden en dat lijkt me toch echt niet de bedoeling van de rechtsgang.
  Ook al is spontaan.. dus niet met voorbedachte rade besloten tot drugsgebruik, iedereen weet dat daar gevaar in zit zowel vwb schade aan jezelf maar ook aan een ander, dat is niet acceptabel binnen een maatschappij en ook niet te pardonneren, dan moet je in een grot gaan wonen ergens waar geen hond te bekennen is en je niemand kan schaden.

  Like

 7. Kees zegt:

  De enige oplossing van het grote islam-probleem zal vanuit de islam zelf moeten komen, en dat lijkt me vrijwel onmogelijk. Zo lang er geen oplossing gevonden wordt zullen we meer Le Pen en meer PVV krijgen. En vergeet niet: de problemen met de islam waren er voor dat le Pen in Wilders op de voorgrond traden, niet andersom!

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Eric Zemmour:”Deze generaals zeggen de waarheid en daarom laat men ze vallen [ de regering ! ].
  Zij kennen de Franse maatschappij, het is de politieke elite en de media die het contact hebben verloren……….

  https://twitter.com/hashtag/Facealinfo?src=hashtag_click

  Geliked door 2 people

 9. Bob zegt:

  Waar geen recht heerst is chaos en
  criminaliteit het geval.

  Geliked door 1 persoon

  • Hovawart zegt:

   Bob, een gevierde uitspraak onder US-marines gold, ” Life is like an ambush, instead of running away, it’s best to turn into it, give ‘em hell and embrace the chaos”……
   Wanneer de politiek capituleert is het recht aan de bevolking om hun land te verdedigen.

   Like

 10. Claudia Millenaar zegt:

  Q; “20 onverantwoordelijke gepensioneerde generaals, die alleen zichzelf vertegenwoordigen. Wie zijn deze gepensioneerde generaals, die beweren Frankrijk te verdedigen door de vlammen van de haat aan te steken? Wie zijn deze gepensioneerde generaals, die beweren het ´verval´ van Frankrijk door het dreigen met een burgeroorlog te bestrijden?”

  Als je dit zegt, dan zit je wel heel ver met je harses is je eigen reet… Misschien mevrouw eens door een aantal banlieue jagen? Dan praten we verder.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Een burgeroorlog komt de elite misschien goed uit. Naast de covid 19 afleidingsmanoevre komt een burgeroorlog als geroepen want dan hoeven ze niet meer toe te geven dat Europa en met haar Frankrijk en de ECB in bijzonder bankroet is. Na de burgeroorlog kunnen ze hun handen in omschuld wassen.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Florence Parly doet een Hennis Plassertje?
  De vraag is ze gek of is ze gek lijkt me zeker gerechtvaardigd.
  Wat een malloten toch in de wereld.
  Leve Polisario,maar wel bij je stam lijven, niet op je kameel naar naar mijn grond.

  Nog zo’n gek:
  https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/2i-ktkuTURBXy8zNmFiYmRiYi1kYWI3LTQzMDQtOGUxZS1hNTBjNjdjZjRlZWUuanBlZ5GTBc0EsM0Cdg

  Jeanine Hennis-Plasschaert, die aan het hoofd staat van de VN-missie in Irak (UNAMI), zei dat de autoriteiten van het land “de handen uit de mouwen moeten steken en dingen moeten laten gebeuren”.

  “Zij zijn gekozen door het volk en moeten aan hen verantwoording afleggen”, zei ze.

  De VN heeft een gefaseerde routekaart voorgesteld, gesteund door de belangrijkste sjiitische geestelijke van het land, Grote Ayatollah Ali Sistani, die oproept tot een onmiddellijke beëindiging van het geweld, hervorming van de kieswet en anti-graft maatregelen binnen twee weken.

  https://www.kenyantribune.com/iraq-officials-must-step-up-to-enact-reforms-un-envoy-to-afp/

  Sufkutten in da house.
  Moeder, hellup…..

  Like

 13. Zijlstra zegt:

  Voor de goede gang van zaken: De moordenaar van Mevrouw Halimi heeft wel tussen de 20 en 30 jaar Franse TBS gekregen.

  Like

 14. M. zegt:

  In onze politiek en media heeft islamitisch terrorisme niets te maken met islamitisch terrorisme.

  Like

 15. Jan zegt:

  Marine Le Pen:

  Heren, generaals, officieren, vertegenwoordigers van alle legers en alle onderdelen,

  u hebt een open brief ondertekend waarin wordt opgeroepen “tot onze leiders om terug te keren naar eer”.

  Uw initiatief, dat zeldzaam is in het leger, getuigt van de mate van bezorgdheid die u heeft over de zorgwekkende verslechtering van de situatie in ons land. Uw uitgesproken maar eerlijke opmerking, in zeer krachtige bewoordingen, vormt een openbare uitdaging die niemand kan negeren, gezien uw reputatie.

  Met de moed van degenen die hun leven aan hun land hebben gewijd, bekritiseert u onze leiders zeer direct, trekt u hun verantwoordelijkheid op een terechte manier in twijfel en spoort u hen aan om weer in staat te zijn om te handelen en ‘onze eer’ te herstellen.

  Als burger en als politicus ben ik het eens met uw analyse en deel ik uw zorgen. Net als u geloof ik dat het de plicht is van alle Franse patriotten, waar ze ook vandaan komen, om op te komen voor het herstel en zelfs de redding van ons land.

  Ik denk echter dat een open brief niet voldoende zal zijn om ons falende leiderschap ervan te overtuigen zijn beschamende manieren te veranderen.

  De recente uitspraken van de president van Frankrijk over zijn project om “de geschiedenis van Frankrijk te deconstrueren” tonen ons inderdaad aan dat deze schadelijke neigingen niet het resultaat zijn van een moment van verwarring, maar van een politieke agenda die wordt aangedreven door een fundamenteel destructieve ideologie.

  De zorgen die u zo dapper uitspreekt, kunnen echter niet louter een uiting van verontwaardiging blijven. In een democratie moeten we zoeken naar een politieke oplossing die gestalte moet krijgen in een proces van dialoog dat moet worden bekrachtigd door de Franse kiezers.

  Dit is de motivatie voor mijn politieke agenda en van mijn kandidatuur voor het Franse voorzitterschap, met als doel een regering te vormen die de natie zal verenigen.

  Veel hoge ambtenaren en vooraanstaande figuren uit de samenleving hebben zich voor onze zaak geschaard. Ik nodig u uit om met ons mee te doen aan de strijd die nu begint, een vreedzame en politieke strijd, die vooral de strijd om Frankrijk is.

  Marine Le Pen

  https://barenakedislam.com/2021/05/06/marine-le-pen-to-french-generals-join-me-in-the-battle-for-france/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s