De burgeroorlog komt!

(Vertaling: E.J. Bron)

In Frankrijk waarschuwen voormalige generaals in een open brandbrief voor een burgeroorlog. De politiek laat in Duitsland politie-eenheden meedogenloos tegen demonstranten voor grondrechten optreden en Berlijn was afgelopen weekend het toneel van onlusten door gewelddadige linkse extremisten. De urgentie van het nieuwe boek “De burgeroorlog komt!” van de veiligheidsdeskundige en meervoudige “Spiegel”-bestsellerauteur Stefan Schubert wordt door de actuele gebeurtenissen schrikbarend duidelijk.

Het voorwoord heeft van de voormalige politieman de titel “Duitsland staat op een keerpunt” gekregen. En inderdaad, er komen steeds meer voorbodes dat er in de Duitse straten weldra gewelddadige toestanden zoals in onze buurlanden Frankrijk, Nederland of in de VS zullen heersen.

Voor diegene die deze prognose te pessimistisch of zelfs te alarmistisch lijkt, die zou eens een blik moeten werpen op de gevareninschatting analyse van het verzekeringsconcern Allianz, de “Global Risk Dialogue”. Terwijl de bondskanselier openlijk applaus krijgt van diegenen die de industrie aansturen, wordt intern evenals voor rijke klanten en concerns al lang duidelijke taal gesproken.

In een persmededeling van 24 maart 2021 van het concern Allianz staat:

“Demonstraties tegen de corona beschermingsmaatregelen in Duitsland en Europa, ´Black Live Matter´-protesten in de VS of brandaanslagen op telefoonmasten in Groot-Brittannië: bedrijfsstoringen, beschadigingen en dalingen van omzet door rellen, protesten, vandalisme of andere vormen van civiele onlusten behoren tegenwoordig tot de belangrijkste politieke risico´s voor ondernemingen. De aanhoudende effecten van de Covid-19-pandemie zullen zulke activiteiten waarschijnlijk nog versnellen, aldus een deskundige bijdrage in de actuele editie van de ´Global Risk Dialogue´ van Allianz Global Corporate % Specialty´ (AGCS).”

Verder wordt er over de toekomstige veiligheidssituatie gezegd:

“Covid-19 pandemie zal waarschijnlijk meer geweld aanwakkeren.

De Covid-19 pandemie is een van de hoofdoorzaken voor de toename van civiele onlusten, omdat zij zowel de daaraan ten grondslag liggende, al lange tijd bestaande misstanden vergroot en ook in het middelpunt heeft geplaatst. De pandemie heeft een negatief effect gehad op de politieke stabiliteit, heeft de polarisatie vergroot en vragen van gelijkberechtiging, verslechtering van de arbeidsomstandigheden en de burgerrechten op de voorgrond geplaatst.”

Deze achtergronden en het verder uitdiepen van verdekte informatie is een grote plus van “De burgeroorlog komt!”. Het nauwkeurig onderzoek van de veiligheidsdeskundige loopt als een rode draad door het boek. De informatie en de feiten over het toenemende verval van de staat en de systematische vernietiging van de binnenlandse veiligheid zijn wel degelijk voorhanden, maar worden door de mainstream media bewust verzwegen en door de politiek met een manipulatieve bedoeling geheimgehouden. Zo schetst Schubert in zijn boek ook zijn woordenwisselingen met autoriteiten en persafdelingen van het Bundeskriminalamt (BKA), de procureur-generaal bij het hoogste federale gerechtshof of het ministerie van Binnenlandse Zaken om de bevolking over de daadwerkelijke toestanden in het land te informeren. Daartoe behoren, dat…

 • de BKA-situatieschets meer dan 1,5 miljoen delicten door vluchtelingen sinds 2015 bevestigt!  
 • alleen al in Duitsland meer dan 3000 “islamistische” terreurprocedures sinds de grensopening van 2015 werden gestart!
 • het tot  een vermenging van criminele Arabische clans en de “islamistische” terreurscene is gekomen!
 • “vluchtelingen” voor een “islamistische” golf van terreur verantwoordelijk zijn!
 • links-extreme netwerken in Duitsland al lang ageren zoals in een burgeroorlog!
 • in het crisisjaar 2021 de meest verschillende scenario´s van escalatie dreigen!

Onderzoeksondernemingen en experts verwachten onlusten!

Dankzij het zorgvuldige onderzoekswerk van de schrijver worden door het boek onder andere de risicoanalyses van de hierin gespecialiseerde onderzoeksonderneming Verisk Maplecroft bij een groot lezerspubliek bekend. Daarin zegt men:

“Helaas zal het risico van onlusten en geweld op grond van Covid-19 waarschijnlijk toenemen”, vermoedt Björn Reusswig. “De maatregelen die de regeringen ter bestrijding van het coronavirus hebben genomen, hadden aanzienlijke sociaaleconomische effecten, en de frustratie neemt in grote delen van de bevolking toe.”

Hoe men de voorspelde onlusten ook wil noemen, na het lezen van de risicoanalyse van het verkeringsconcern Allianz komt men tot het besef dat een burgeroorlog in 2021 geen merkwaardig scenario meer is. En als je de beelden bekijkt van het gebruik van waterkanonnen tegen vreedzame demonstranten bij het Rijksdaggebouw en de vele volkomen buitenproportionele politieacties tegen grondrechtdemonstranten, dan ziet men hoe snel een protest kan escaleren.

Bij zijn nauwkeurige onderzoek maakte de voormalige politieman Stefan Schubert gebruik van zijn contacten met de veiligheidsorganen en kon documenten van de politie en de geheime dienst inzien, onder andere een analyse, waarin concreet voor onlusten wordt gewaarschuwd.

De vraag is niet of, maar wanneer er gewelddadige onlusten uitbreken!

In “De burgeroorlog komt!” worden ook de migrantenonlusten van vorig jaar in Stuttgart en Frankfurt grondig geanalyseerd, die immers door de media en de politiek op perfide wijze als gewelddaden van een “party- en eventscene” voorgesteld en gebagatelliseerd werden. Maar Schubert slaat de mainstream met zijn eigen woorden om de oren.

De eerste opwinding was voor de SPD in het parlement van de deelstaat Baden-Württemberg aanleiding tot een eerlijker inschatting, ze sprak daar van “op burgeroorlog lijkende toestanden”. Zoals alle citaten, statistieken en documenten in het boek zijn ook deze woorden in de uitvoerige bronvermelding opgenomen en zodoende voor iedereen na te lezen en te controleren.

Daar is ook een link naar de reclamefolder van het concern Allianz te vinden, waarop reclame wordt gemaakt voor een antiburgeroorlog verzekering.

Duitsland staan zware tijden te wachten, des te belangrijker is het om geïnformeerd te zijn. De taal van het boek is ondanks het polariserende thema aangenaam zakelijk en staat bol van informatie en feiten. “De burgeroorlog komt!” heeft het potentieel in zich om hét boek van de zomer te worden! In welk opzicht dan ook!

Bron:
kopp-report.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op De burgeroorlog komt!

 1. delamontagne zegt:

  Dit is [nog] geen “Putsch”, maar een fussilade in een wijk in Valence, Z-Oost Fr.

  Terwijl Macron en trawanten zich druk maken om
  de generaals in opositie in het nauw te drijven en te straffen, worden verontrustende geluiden gehoord in de steden.
  Commando’s in sweatpants met capuchon bestormen het vijandelijke doel met het geschreeuw van “wesh-wesh-je -de-moeder.”
  Het riekt naar putsch en opstand, maar het is ’t racaille dat door Links zo wordt geadoreerd.
  En het is dit keer geen onschuldige opname van een “Rap” over het verachtelijke Frankrijk.

  Geliked door 4 people

 2. Sinyo zegt:

  Het is triest te merken, dat ook in je naaste omgeving er nog steeds wordt gedacht dat “Alles sal Reg kom”.
  Lezen de NRC
  Kijken op Tv
  naar Actualiteit
  Waar ik op sch . . .
  Alles gegoten in Beeldvorming
  Nooit waar het echt om ging
  Voorbeeldje Jinek Jinek
  meisje meisje wat doe jij Lélèk.
  Dan had “die” ook nog iets
  Met die “meester” Meskowiets

  Like

 3. Blaffertje zegt:

  Triest.
  Dat mooie Frankrijk is verworden tot een Sodom en Gomorra dankzij dat tuig.
  Maar goed, dat speelt niet alleen in Frankrijk maar overal waar dat tuig binnen gehaald wordt.
  D’r moeten met van die generaals zijn met lef die tegen heilige huisjes aantrappen.

  Geliked door 2 people

 4. Monalisa zegt:

  Het komt eerder dan u denkt.

  Geliked door 2 people

 5. droevige mof zegt:

  Bij jullie in Frankrijk heeft de volksopstand een oude traditie, maar in Duitsland helemaal niet. In de Duitse mentaliteit zit een autoritaire trek, te heersen en beheerst te worden. En dat is precies waarom je van Duitsland een Corona Goelag zou kunnen maken. Ik blijf denken dat onze bevrijding pas zal komen als onze buren allang weer vrij zijn. Jammer, of in het Duits: Zum Kotzen.

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @droevige mof op 3 mei

   Sterkte, beste droevige! Dat het zover gekomen is bij onze oosterburen is iets wat ik maar niet kan begrijpen….

   Like

   • droevige mof zegt:

    Er zijn twee Duitsers die momenteel representatief zijn voor het karakter van deze vreemde buren: Klaus Schwab en Reiner Füllmich, duisternis en licht.
    Maar zonder een Klaus Schwab, zou Reiner Füllmich zich niet druk hoeven te maken. En zonder de miljoenen karakterloze Gutmenschen en hersenloze meelopers, zou een Klaus Schwab geen schijn van kans hebben.
    In plaats daarvan waren de Nederlandse koninklijke familie en de minister-president zijn gasten, op goed nabuurschap,

    Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  Een burgeroorlog breekt uit wanneer de politiek het volk niet meer vertegenwoordigt, mensen zich voorgelogen voelen, daarom klinken er steeds meer signalen, verharden de acties…….
  Stop de linkse censuur om onze democratie te behouden,…..stop met de socialistische terrEUr.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Een burgeroorlog breekt uit wanneer de politiek het volk niet meer vertegenwoordigt, mensen zich voorgelogen voelen, daarom klinken er steeds meer signalen, verharden de acties…….
  Stop de linkse censuur om onze democratie te behouden, de vrede enkel een leugen is en weldra te moeten vechten voor onze vrijheid……stop met de socialistische terrEUr,

  Geliked door 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  Niet Covid-19 pandemie zal meer geweld aanwakkeren, maar de manier waarmee de Europese overheden denken met hun burgers om te kunnen gaan. Dat is een grof schandaal.
  Deze lieden zouden door een volkstribunaal berecht moeten worden !

  Like

 9. Ben zegt:

  Eerst de linkse collaborateurs.

  Like

 10. Voight-Kampff zegt:

  Voor degenen die denken dat een burgeroorlog bevrijding van tirannie gaat opleveren, is het goed om het volgende te beseffen:

  # De best georganiseerde en meest meedogenloze groep maakt de meeste kans op een overwinning. De rationeel opererende geesten maken geen enkele kans in een geweldssituatie.

  # Bovendien is het slagveld in een heterogene samenleving verdeeld over verschillende deelnemers met hun eigen agenda. Er is daarom geen éénduidige vijandidentificatie.

  # De verschillende paralelle samenlevingen vormen met hun tribale cultuur, en de daaruit afgeleide organisatie, een sterke deelnemer.

  Daarom biedt een burgeroorlog geen effectieve oplossing. Geweld genereert nu eenmaal geweld, dat in de loop van de tijd ontaardt in een vicueuze cirkel.

  Een geweldloze democratische aanpak is de enige redelijke oplossing. Echter, het volk ervaart de huidige dominantie van de overheid (i.s.m het parlement en de rechterlijke macht) niet als tirannie.

  Kortom, de toekomst voor soevereine geesten ziet er weinig hoopvol uit zonder de uitwijkmogelijkheden van de twee scenario’s off-grid en afscheiding.

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  Lees dit fragment en huiver….
  Bilderberger Jaques Attalli schreef dit in zijn boek: Verbatim

  https://pbs.twimg.com/media/E0ehv-PWEAgO8xZ?format=jpg&name=mediuml

  Verbatim is een getuigenisverhaal in drie delen, ook een boek met reflecties, geschreven door de socialist en voormalig adviseur van president François Mitterrand , Jacques Attali , gepubliceerd in 1993 door Fayard .

  Like

 12. Lost Johnny zegt:

  Hier in zuid oost Brabant zit al MS13 en zwarte bijl is ook al gesignaleerd….Albanese, Servische, Bulgaarse, Turkse, Macca, Poolse, Libanese, Roemeense,Mexicaanse, Argentijnse, Colombiaanse, etc, etc, overal maffia…en dan nog de lokale eigen teelt criminelen….zware concurrentie voor de Haagse maffia….

  Covid lockdown is feitelijk de laatste tijdelijke hindernis die de overheid nog heeft om de zichtbare aftakeling van de staat nog wat te rekken….zakken vullen en wegwezen….dat is waar onze politici nu mee bezig zijn, velen hebben al een ticket Nieuw Zeeland en tweede paspoort….

  De schijthoop die Europa aan het worden is kan lang worden ontkend, maar als het op ieders stoep ligt is enkel de ogen sluiten nog een oplossing…..toch?

  Aan Europa is geen redden meer, enkel met veel bloed aan alle kanten is er nog een kans op herstel van wat ooit beschaving werd genoemd. Op dit moment word alles leeg gezogen en straks worden de vellen ende botten gekauwd.

  Maar laat onze leiders vooral blijven ontkennen en mensen opjagen die zonder mondlap lopen….zoveel makkelijker, en heel goed voor de window dressing…

  Succes ermee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s