Matteo Salvini: Iedereen heeft recht op zelfverdediging

(Vertaling: E.J. Bron)

Drie bendeleden hebben geprobeerd een juwelierswinkel in Italië te overvallen. De eigenaar schoot twee van de aanvallers dood, terwijl een derde op de vlucht sloeg. Na de overval startte de Italiaanse rechtse partij LEGA een campagne voor de erkenning van noodweer.

De juwelierswinkel van Mario Roggero werd voor het eerst in 2015 beroofd. Destijds had hij geen kans om zich te verdedigen. Zijn vrouw en zijn dochter werden geslagen, geboeid en opgesloten in het toilet van de winkel, terwijl de inbrekers er met een buit ter waarde van € 300.000,- vandoor gingen.

Op het moment van de tweede overval in het jaar 2021 was Roggero echter in het bezit van een wapenvergunning. Hij vuurde vijf schoten af, verwondde twee van zijn aanvallers zwaar en joeg de derde op de vlucht. Hij belde een ambulance voor de beide buitenlandse aanvallers, maar de artsen konden hun leven niet redden. Om de derde over te vinden en te arresteren, die vermoedelijk in een auto gevlucht is, heeft de politie controlepunten ingesteld.

Op de dag na de overval schreef Silvia Roggero, de dochter van de juwelier, het volgende bericht op de sociale media: “Bedankt voor jullie solidariteit, iedereen bedankt die mijn vader ondersteunen, die mijn moeder en mijn zus dapper tegen de aanval heeft verdedigd. Bedankt voor jullie ontelbare berichten en aanwezigheid. Nu hebben we al die positieve energie en ondersteuning nodig.”

Via zijn account op de sociale media drukte ook Matteo Salvini zijn solidariteit met de juwelier uit en schreef dat zelfverdediging altijd legitiem zou moeten zijn. Met de hashtag #iostocolgioielliere (Ik ben een juwelier) startte de politicus een campagne ter ondersteuning van rechtmatige zelfverdediging.

“We stonden op het punt om de dagelijkse zaken van de gemeenteraad te doen, toen we de schoten op straat hoorden”, zei de burgemeester van de stad na het incident. “Ik werd bang en ging naar beneden om te kijken wat er gebeurd was. Ik ben echter nog steeds in de war van de situatie. Alles wat ik weet, is dat het de tweede keer is dat een eerlijke familie door deze lui in het vizier werd genomen. Tegelijkertijd ben ik blij dat de familie van de winkeleigenaar niet op dezelfde gewelddadige manier werd overvallen als enkele jaren geleden.”

Linkse partijen en hun leiders hebben niet op de aanval gereageerd, maar in het verleden waren zowel de Democratische Partij als de Vijfsterrenbeweging voor een aanscherping van de regels voor het verlenen van een licentie voor vuurwapens, met het argument dat dit het aantal misdaden en misbruik in verband met wapens zou kunnen reduceren.

(Bron: v4na.com)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Matteo Salvini: Iedereen heeft recht op zelfverdediging

 1. Rene zegt:

  Mooi, weer 2 minder..!!

  Like

  • hans-e-pans zegt:

   Natuurlijk is dit mooi, hoe triest ook.

   Maar dat soort lui zijn net vliegen/muggen/of ander ongedierte, als je er een doodslaat komen er tien voor terug.

   Like

   • koosv8 zegt:

    Gewoon meppen blijven, iedere inwoner van een land boven de 15 jaar, zou elke dag 10 muggen moet meppen VERPLICHT. ELKE DAG. WEDDEN DAT HET MINDER WORDT.
    SNAPT U WEL.

    Like

 2. Qvic zegt:

  Het ontwapenen van de gewone burgers, resulteert altijd dat de overheden dan meer macht over de bevolking krijgen. Daar het altijd socialistische, communistische gedachte goed zijn die het verkondigen dat iedereen gelijk zou zijn en het ontwapenen van het volk de samenleving veiliger zou maken. Is het altijd tegenovergestelde waar, want deze partijen zijn door en door corrupt en parasiteren altijd op de gemeenschap en zolang de bevolking ontwapend zijn. Kunnen zij met list en bedrog hun idealen door de strot drukken van die bevolking. Zonder dat de bevolking zich zelf er tegen kan verdedigen.

  Geliked door 3 people

 3. scherpschutter1943 zegt:

  zou dat en nederland gebeuren dan was de straf voor de juwelier oneindig zwaar. Zelfverdediging mag in nederland alleen met een scherp gepunte zakdoek. De overheid is als de dood van bewapende burgers, behalve als het gaat om een ongewenste politicus (Pim). Voor die dader, die ze zelf hebben ingehuurd, knijpen ze een oogje toen, straffen de dader proforma en geven hem daarna een zak geld en goeie begeleiding mee. Zo zou iedereen wel een moord willen plegen.

  Geliked door 3 people

 4. Andre zegt:

  Heeft links de eerste overval al opgelost? Kan er niets van vinden maar deze overval is afgehandeld.

  Like

 5. kruisridder zegt:

  Goede schutter. Die verdient de Nobelprijs voor de Vrede. Jammer dat ie de derde gemist heeft.

  Geliked door 2 people

 6. Ben zegt:

  2 uit 3, een ruime voldoende.

  Like

 7. jack black zegt:

  Hopelijk vereckt de derde ook nog !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s