Dodenherdenking 2021

(Door: Maaike van Charante)

De vraag wat we eigenlijk herdenken hoort al jaren bij de rituele dansen om 4 mei. Oorspronkelijk was die vraag niet moeilijk. De eerste jaren na de oorlog waren de wonden nog vers; verdriet en woede maakten herdenken vanzelfsprekend. Verdriet om degenen die gevallen waren: de doden door bombardementen en honger, degenen die weggevoerd waren om nooit meer terug te komen, en de gesneuvelde soldaten en verzetsstrijders. De woede richtte zich op de Duitsers en op de landverraders.

Maar al snel werd alles ingewikkelder.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dodenherdenking 2021

 1. karton zegt:

  Ik herdenk mijn familie-leden die in enkele oorlogen hun leven verloren in hun strijd “voor volk en vaderland”. Ik herdenk dan speciaal dat hún dood voor niks is geweest omdat hún vaderland, Nederland incl. het NL-volk , nadien is verkwanseld aan een stelletje witte-boorden-criminelen in Brussel/Straatsburg.
  Verder denk ik aan het feit dat we in wóórd dan wel “vrij” zijn maar in daden nog lang niet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wolf zegt:

  Het is nu meer dan 75 jaren geleden. Om te gedenken , prima. Maar dat er tegenwoordig van allerlei generlei waarde rotzooi aan toegevoegd wordt is uit den boze . Hou het minimaal en alleen 1 keer per jaar de Waalsdorper vlakte is genoeg. Die heisa met gekke linkse schreeuwmeiden met een RING door de neus is Godsschandalig en een middenvinger naar de doden! Prins pils hebben we geen respect meer voor. Herdenk ook Waterloo, 80 jaar oorlog etc etc .

  Like

 3. Bas zegt:

  5 mei lezing merkel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s