Ter overdenking: 4 mei – laten we vooral leren van de geschiedenis!

Vergeet niet dat het niet begon met gaskamers. Het begon met politici die de mensen verdeelden met “wij versus hen”. Het begon met intolerantie en hatespeech en toen mensen daar niets om gaven, werden ze ongevoelig en keken de andere kant op.

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Gaia of the Universe“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Ter overdenking: 4 mei – laten we vooral leren van de geschiedenis!

 1. delamontagne zegt:

  Geliked door 1 persoon

 2. jantjeuitnl zegt:

  Zowel de elite, als de BLMers als de wokies als de moslims willen niets liever dan de geschiedenis uitwissen. Ze zijn daar al druk mee bezig.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Het is echter totaal onmogelijk om de geschiedenis uit te wissen en daarbij hebben recente onderzoeken bewezen dat heel wat beerputten omtrent WO II werden geopend en vooral als het om de strijdende partijen betrof!
   Zo bleek dat heel wat West-Europeanen in 1944 lang niet altijd even blij waren met de geallieerde bevrijders omdat daar ook een hoop deserteurs en gajes onder vertoefden die zich gruwelijk misdroegen tegen de Fransen, Belgen of Nederlanders! Die vonden het al erg genoeg om met vliegtuigbommen te worden bestookt of met granaten uit kanonnen of tanks en sommige bevrijders maakten zich geregeld schuldig aan aanrandingen, verkrachtingen, plunderingen, verspillingen, vandalisme en soms zelfs moord!
   Winston Churchill blijkt zelfs medeverantwoordelijk te zijn voor de dood van 1,5 miljoen Bengalen tijdens WO II daar de Britten de infrastructuur daarginder vernielden om te voorkomen dat de Japanners dezen zouden bemachtigen en er zo geen voedsel binnenkwam!
   Ik vind daarom zijn huichelachtige wijze om toen te verkondigen dat de Britten voor de vrijheid van volkeren overal ter wereld helemaal niet kloppen daar Churchill ook een grootkapitalist was die het Britse Rijk (dat zich in het verleden tegen gekoloniseerde volkern ook niet altijd even netjes gedroeg) koste wat het kost wou behouden!
   Met zijn oorlog tegen Adolf Hitler heeft Churchill feitelijk ook een Pyrrusoverwinning geleden omdat hij door toedoen van de Duitsers en de Japanners na WO II al zijn koloniën was kwijtgeraakt! En dat zal niet bepaald zijn bedoeling zijn geweest en de reden dat veel Britten Churchill (tallozen vergaven het hem ook niet dat de Britten zoveel doden te betreuren hadden op het land, te zee en in de lucht!) na de oorlog liever kwijt dan rijk waren!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s