“Weg met ons!”: IND geeft bijna 50.000 vreemdelingen de Nederlandse nationaliteit

(Door: Vincent Triest)

AMSTERDAM – De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft afgelopen jaar bijna 50.000 vreemdelingen de Nederlandse nationaliteit gegeven. Het gaat veelal om asielzoekers die tijdens de migratiecrisis van 2015 naar dit land zijn gekomen.

Migranten met een geldige verblijfsvergunning mogen na vijf jaar Nederlander worden. Daarvoor moeten ze een aanvraag bij de gemeente doen, die door de IND wordt getoetst. Voor sommige groepen is deze periode twee jaar korter. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die een buitenlandse huwelijkspartner hebben.

In 2020 werd 96%  van de aanvragen door de IND goedgekeurd. Daarmee viel het aantal bijna twee keer hoger uit dan het jaar ervoor. In 2019 werden er slechts 26.000 naturalisatieverzoeken geaccepteerd, terwijl in 2018 ruim 21.000 vreemdelingen een Nederlands paspoort mochten ophalen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op “Weg met ons!”: IND geeft bijna 50.000 vreemdelingen de Nederlandse nationaliteit

 1. Lost Johnny zegt:

  Veel Engelsen zijn na een leven lang in Nederland te wonen door de Brexit ineens weer vreemdeling geworden en moeten ineens een verblijfsvergunning halen….geeft eigenlijk het falen van de Nederlandse regering aan…. Om die reden is er een hoge piek in Nederlanderschap gekomen. Moeten Turken een verblijfsvergunning halen in Nederland? En zo nee, waarom die niet? Dat zou men zich af moeten vragen….Engelsen en Nederlanders zijn al eeuwen vermengd en vele Nederlandse namen vind je terug in Engeland, zelfs het beroemde landmark in Schotland, het eindpunt “John O’ Groats” is Nederlands…..Jan de Groot….Nederlanders die daar hun leven vorm gaven…en toch zijn Engelsen ineens vreemdelingen en 3e generatie Marrokanen hier geboren ineens automatisch “Nederlanders”, maar Engelsen hier geboren uit een Engelse vader en Nederlandse moeder ineens per Brexit vreemdelingen…..voor mij nul binding met de marrekaan, niet eens als medemens. Daarom is er doe piek, om niet ineens vreemdeling in eigen land te zijn….

  Dat niet EU inwoners met een asiel status Nederlanders worden, daar heb ik nog niet veel van gezien, feitelijk zijn dat net de mensen die hier iets willen opbouwen. Een statushouder die de eigen nationaliteit behoud is nooit van het land van herkomst gescheiden, en de kinderen van die figuren direct Nederlander maken bij geboorte een achterlijke regel.

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   “….een achterlijk regel.”, niet vergeten/denken dat dit er een enkele van is.
   Er zijn er vele.
   Zo moest ik, alweer jaren geleden, gaan bewijzen dat ik niet de Franse nationaliteit had aangenomen, anders kreeg ik geen NL-paspoort.
   Mijn oude was alweer jaren verlopen…
   Dat bracht toen veel rompslomp met zich mee, maar ook iets leuks voor mij.
   Maar ook andere landen hebben soms vreemde regels, daar heb ik 60 jaar geleden dan weer wel gebruik van kunnen maken.
   Nu werkt zo,n soort regel juist “averechts” voor mensen daar vandaan.
   En Marokanen en ander 3e wereld-spul dat zich na x-tal jaren nog blijft uitdossen met de woestijnkledij van opa of overgrootmoeders-sluier, vind ik ook geen Nederlander, zelfs geen nwe NL-er.
   Maar als alles doorgaat zoals nu, verdwijnt ’t Nederland zoals de ouderen ’t hebben gekend.
   Geldt voor meer EU-landen…………..
   ( p.s. er wonen hier ook veel Britten, permanent of 2e huisbezitters.
   Die Brexit brengt al ruzie voort tussen de voor- en tegenstanders ervan…..)

   Like

 2. koddebeier zegt:

  Bedankt Rutte 3. Nederland is vol……OVERVOL !!!!!

  Like

 3. hebk zegt:

  zelfde beleid als Merkel in Duitsland

  Like

 4. verwardeman zegt:

  GEERT !!!
  GODVERDEGODVERDOMME !!!
  Heb je zitten slapen , of wat ?
  Aan jou heb ik ook geen ene flikker he , mooi lullen maar geen zak DOEN .
  IK ben KLAAR met stemmen , stik erin !

  Like

 5. Ronald B zegt:

  En wij weten allemaal dat deze mensen door vele veilige landen in Afrika of Azië zijn gereisd en ook nog eens door vele veilige landen in Europa…..Je zal maar bij de IND werken en onder druk van de linkse graaiende directie en linkse medewerkers iedereen moeten accepteren…..

  Hoogste tijd voor een bezem door deze instantie halen….

  Geliked door 1 persoon

 6. Bas zegt:

  Geert Wilders
  @geertwilderspvv

  Kassa! 50.000 Nederlandse paspoorten in 1 jaar tijd weggegeven.

  Vooral aan Syriërs en Eritreeërs.

  We worden vervangen door de multiculturele elite. Onze huizen, onze zorg, ze krijgen alles.

  Geliked door 1 persoon

 7. koosv8 zegt:

  Vroeger was regeren vooruit zien, nu alleen nog vernietigen van de “samenleving ” Met dank aan 40 jaar onnozel en correct stemmen. Jezus wat zijn we goed!!!
  Die echt goeie zijn er ook, maar die bedoel ik hier even niet!!!

  Like

 8. Jean zegt:

  En zo gaat Nederland resp. Europa aan een rotvaart naar de kloten.
  Waar blijft die wet die verbod oplegt aan dubbele nationaliteit?
  Waar blijft de sluiting van de grenzen voor niet Europeanen?
  Het is nu al onveilig en die onveiligheid zal alleen maar toenemen en dat door een clubje ambetantenaren die veilig op hun stoeltje zitten.
  Het is veeeeeel beter jaarlijks +/- 50.000 vreemdelingen terug te sturen naar landen van herkomst.

  Like

 9. Yvonne zegt:

  er kan nog meer bij tralalala, wees welkom in dit land dat al te klein is en overbevolkt

  Like

 10. Bas zegt:

  Alle mensen die kritisch zijn op migratie: Hier moet je echt eens naar kijken.

  Like

 11. karton zegt:

  Moet kunnen ! Plaats genoeg in dit overvolle landje.
  Dat er weer enkele duizenden échte Nederlanders nóg langer op een woning moeten wachten , das hun eigen schuld…….hadden ze maar als vluchteling moeten arriveren.
  Ook grond genoeg in dit landje om een half miljoen woningen te bouwen, nee niet voor échte NL’ers natuurlijk maar voor die vermaledijde “vluchtelingen”. Het regenwater bereikt het grondwater niet meer, is ook een veel gehoorde klacht van de vele Waterschappen, om die reden wordt gevraagd aan burgers om hun tuinen niet te betegelen maar open te houden ; maar een half miljoen woningen dan , kan dat wel ongestraft v.w.b. het grondwater ? Alle instanties spreken elkaar tegen en weten zich geen raad meer.
  Boeren weg ! “Om de natuur te herstellen”, zeggen een paar dwazen , ammehoela…….’t gaat ze alleen maar om de grond.
  Wij, de bevolking worden al járen op grootscheepse wijze besodemieterd en dat zal blijven doorgaan , tenzij wij, de bevolking dus, zélf …………..

  Geliked door 1 persoon

 12. guusvelraeds zegt:

  Gaat niet meer om Nederland. Het gaat om het implementeren van de globalistische agenda. De kartel partijen hebben zich gecommiteerd aan agenda 2030. De PVV en ook FvD zijn voorlopig nog partijen die begrepen kunnen worden als gecontroleerde oppositie.

  Deze strategie van de globalisten is om de kiezers voorlopig nog de illusie te geven dat ze wat te kiezen hebben. In de elitaire kringen van het globalistisch bolwerk spreken ze inmiddels over het post democratisch tijdperk dat ze aan het implementeren zijn.

  We treden binnen of althans we staan op de drempel waarin democratische processen er niet meer toedoen en de technocraten middels wetenschapsfraude de uitkomsten van “wetenschap” via modellen en ideologisch dogmatische aannamen naar voren schuiven als beleidsbepalers.

  Dit alles wordt ondersteund met een ongekende propaganda en 24 x 7 indoctrinatie op het gebied van de zogenaamde sustainable developments goals. Als je de TV aanzet, radio en/of andere msm en je zou gaan tellen dan komt je op een dag het woord “duurzaamheid” mischien wel meer dan duizend keer tegen.

  Er worden miljoenen geïnvesteerd om vrije niet vooringenomen informatie te bestrijden.

  Het stalin orgel duurzaamheid klinkt nu door in alle gebieden van het leven. Helaas de grote meerderheid ziet het nog steeds niet zo suf gebeukt als ze zijn. Onderwijl lopen de ziekenhuis afdelingen vol met nieuwe covid 19 patiënten die voor 60 tot 70 % een gemeenschappelijke noemer hebben. Deze noemer is Gevaccineerd.

  Het depopulatie programma met in Europa inmiddels rond de 8500 vaccinatie doden begint op gang te komen. Ik hou mijn hart vast als de gevaccineerden in het komende griep seizoen in aanraking komen met nieuwe virussen in het wild. Samen met de manipuleerbare PCR test proclameren ze dan de derde golf.

  Wie nog altijd geloofd dat dit een voorbijgaande “pandemie” is moet ik teleurstellen. Deze “pandemie” heeft geen einde meer. In Duitsland is nu wetgeving die overheidsdienaren toestemming geeft zich te bewapenen. Ze schijten in de broek als de bevolking massaal begint op te staan doordat het kwartje begint te vallen.

  Ook is er Duitse wetgeving die de overheid toestemming geeft klimaat lockdowns te bevelen. Deze lockdowns hebben natuurlijk niets met klimaat te maken maar zijn bedoeld om grote delen van Duitsland af te koppelen van het energienet als zich de eerste storingen voordoen veroorzaakt door de windmolen gekte en het afschalen van traditionele energie centrales.

  Nu al staat vast dat er een “Groene Kanzelerin” komt.

  De democratie is dood (Trump-Biden en het aanblijven van Rutte).

  De oude wereld waarin we nog onze illusies hadden is definitief kapot.

  Geliked door 2 people

 13. top of flop zegt:

  Dit maakt indirect deel uit van het Kalergi plan, en dat kun je nooit bereiken met een sterke nationaliteit. Er zal en moet de grijze machteloze mens ontstaan. Wie wrijven er hun handjes?

  Like

 14. Eppo zegt:

  Laat die achterlijke Hollanders maar hard werken voor Ze.
  Ze mogen het betalen, heropvoeden en opknappen.
  Veel plezier er mee.
  Daaag hoor.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ach, die desbetreffende immigranten komen er allang achter dat veel Nederlanders toch niet voor hen willen gaan zorgen en vooral niet als ze zich hier zo misdragen! Sommigen zijn zelfs hier al zo ontevreden geworden daar zij, als een stel domme schoolkinderen, hadden verwacht dat Nederland een land van melk en honing is of Luilekkerland en anders een peperkoekhuisje!
   En als zij zich daar door mensensmokkelaars hebben laten afzetten die hier kapitalen voor vroegen en zij uiteindelijk aan de bedelstaf raakten is dat ook feitelijk hun eigens schuld! Je krijgt nou eenmaal in het leven niet alles gratis of voor niks en noppes cadeau!

   Like

 15. Hovawart zegt:

  Wie o wie is toch de minister die verantwoordelijkheid heeft genomen voor deze schrijnende beleidshiaten……..het heeft vast ets te maken met Justitie en Veiligheid.(of niet).

  Like

 16. Harry zegt:

  Heeft iemand ooit iets positiefs meegemaakt met Syriërs ?
  Zoals moslims betaamt is het alleen maar hinderlijk , agressief en misdadig volk .
  Dat soort kan alleen maar gedijen met een sterke president .
  Net zoals al die moslimstaten .
  En dat tuig halen we hier binnen ?

  Chinezen , waar je nooit last mee hebt , kunnen hier geen kok vinden , dus verzoeken ze of ze die uit China mogen halen .
  Nou , dat kan helemaal niet .
  De imbecielen van de immigratie zeggen dan : “je kunt toch een Nederlandse kok wel Chinees laten koken” ?
  Ze snappen er helemaal geen moer van .

  Ik snap ook wel eens iets niet .
  Bij voorbeeld waarom je wél van die criminele moslims hierheen haalt en hardwerkende mensen hun bestaan onmogelijk maakt .
  Snap er echt geen donder van !

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Die Syriërs schijnen goed te Zijn in ’t vervalsen van documenten, zo las ik ’n paar dagen terug…………….

   Like

  • karton zegt:

   @ Harry op 4-5-2021 om 16.15 u.
   Het enige positieve dat wij zouden kunnen verwachten van o.a. Syriërs is ………….dat zij oprotten uit óns landje met medeneming van ál hun familie-leden en ander moslim-tuig !

   Like

 17. Julia zegt:

  Dit is het vernietigende voorbeeld van het nieuwe leiderschap mevrouw Kaag zal haar uiterste best doen om nog meer gratis paspoorten uit te delen want er kan nog veel meer bij. Nederland bestaat niet meer het is een bananenrepubliek vol gestouwd met een geïmporteerde mengelmoes van rassen waar de Nederlander nog als een tweede rangs burger wordt beschouwd die alleen nog goed is om de invasie van profiteurs en gelukzoekers te bekostigen en zelfs hiervoor te knikken en te buigen. Het is een grote misdaad om een land zo bewust naar de ondergang te werken waar voor het voor eigen burgers niet meer leefbaar is en vooral geen woning meer te krijgen is. Dit hebben wij te danken aan jaren slap beleid en geen enkele daadkracht van onze politiek. Dat zooitje kruipende onbenullen die niets met het landsbelang hebben dansen uitsluitend naar de pijpen van Brussel en zetten zonder meer bij elk kruisje van wat voor een verdrag ook blindelings handtekeningen neer. Daar weet o.a. Rutte alles van.

  Like

 18. Dat waren die duizenden jonge mannen die in 2015 zichtbaar de grens over kwamen. Geen vrouw te zien!! Wie zijn die mensen die bepalen wie er hier een Nederlands paspoort krijgt? Zijn die niet verder gekomen dan de 6e klas lagere school.? Diezelfde duizenden mannen lachen zich rot. Je moet even een stukje lopen, maar dan heb je ook wat. Nu nog even de familie en vrienden bellen voor de volgende hap. Oh en even een waarschuwing voor de Nederlandse ouders! Let op uw dochters. In het midden-oosten heerst een beetje andere cultuur, als u begrijpt wat ik bedoel!

  Geliked door 1 persoon

 19. Triumph zegt:

  Es gab damals einzatztruppen de enige manier om dit rapalje voorgoed uit te roeien aan die verrotte politici heb je geen moer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s