Rechtse partijen winnen in Spanje en Groot-Brittannië

(Vertaling: E.J. Bron)

Een maand voor de deelstaatverkiezingen in Sachsen-Anhalt, waarbij de AfD naar het zich laat aanzien een van de grootste partijen zal worden, zijn er tekenen van hoop voor conservatieven uit Spanje en Groot-Brittannië: bij regionale verkiezingen wonnen de rechtse partijen donderdag in Groot-Brittannië en dinsdag in Madrid.

De Britse Labour Party beleefde bij de parlementsverkiezingen in december 2019 al haar eerste Waterloo, toen ze een historische 60 zetels verloor en Boris Johnson minister-president werd. Nu herhaalde het debacle zich op gemeentelijk niveau: volgens actuele prognoses verloor Labour donderdag 56 zetels, de conservatieven wonnen er 54 bij. Vooral in de door Labour gedomineerde arbeiderswijken van de Midlands stortte de “rode brandmuur” dramatisch in.

In Hartlepool, dat sinds 1974 door Labour wordt geregeerd, wonnen de conservatieven de meerderheid. In een vervroegde parlementsverkiezing won de conservatief Jill Mortimer en wordt zodoende de eerste afgevaardigde van de conservatieven uit Hartlepool sinds 1959. In Northumberland zullen de conservatieven eveneens voor het eerst sinds de jaren-70 regeren, evenals in de linkse bolwerken zoals Sunderland, Harlow in Essex, Nuneaton & Bedworth en Dudley.

De resultaten in Schotland worden met spanning verwacht, waar de nationale, socialistische Scottish National Party rondom Nicola Sturgeon in het geval van een verkiezingsoverwinning nog een referendum over het verblijf in het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd, bejubeld door Berlijn en Brussel. De Scottish National Party (SNP) huldigde in de jaren-30 Adolf Hitler en opponeerde tegen de oorlog met Nazi-Duitsland. Dat zullen onze lezers echter nooit te weten komen van de anglofobe ARD.

Madrid: Overwinning oor lockdown weigeraarster Isabel Díaz Ayuso

In Madrid wonnen dinsdag bij regionale verkiezingen de conservatieve volkspartij, Partido Popular, en het rechtse VOX. De Partido Popular rondom de rechtse regionale presidente Isabel Díaz Ayuso, kon haar stemaandeel van 22,5% naar 45% verdubbelen, de immigratiekritische partij VOX kwam op 10% en heeft al een coalitie toegezegd. De regerende socialisten verloren 10% en kwamen nog maar uit op 17%. De opkomst was met 76% de hoogste die ooit in de Spaanse hoofdstad met haar 6,6 miljoen inwoners werd behaald.

Díaz Ayuso heeft als regionaal presidente in Madrid de lockdown geweigerd en bars en restaurants open gehouden. Ze had de verkiezing in Madrid volgens een interview met IPG-Journal “tot een stemming over de politiek van de progressieve centrale regering gedeclareerd” en van tevoren duidelijk gemaakt geen “sociale angst tegenover de rechtspopulisten in de nog relatief jonge partij VOX” te hebben, een partij die in 2015 door afvalligen van de PP was opgericht.

Díaz Ayuso kandideerde met de slogan “Vrijheid of communisme”: “Ik heb er geen probleem mee om een pact met VOX te sluiten. Als ze je fascist noemen, sta je aan de goede kant van de geschiedenis”, aldus Díaz Ayuso.

“We hebben de communisten in Madrid gestopt”, zei de chef van VOX, Santiago Abascal, blij. Gewelddadige linkse extremisten hadden hem en anderen tijdens een demonstratie in april met stenen bekogeld, waarbij 35 mensen gewond raakten, waaronder 21 politieagenten. VOX eist nu juridische stappen tegen de extreemlinkse geweldplegers en de leider van links, Pablo Iglesias, die tot geweld zou hebben opgeroepen en na de vernietigende nederlaag zijn vertrek uit de politiek bekendmaakte.  

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Rechtse partijen winnen in Spanje en Groot-Brittannië

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Sorry maar Boris Johnson kan Ik echt niet meer tot de rechtse partijen rekenen die begint zo al een tijdje trekjes van Rutte te verkopen.
  Iets van rechts lullen en links vullen

  Geliked door 3 people

  • koosv8 zegt:

   Daar ben ik het mee eens, wel BREXIT, maar daarna…….. vreemde snoeshaan. Nigel Faras vond hem ook al niks meer.

   Like

  • LUCIA zegt:

   @ Henk hij vertoont ook trekjes van pandje P, heeft zijn huis laten verbouwen door investeerders van buitenaf voor een paar ton. Iedereen die naar BOJO kijkt, weet dat het de man geen reet kan schelen is, door een schotse comedian beschreven als een kruising tussen een onopgemaakt bed en een bad hair day, zal dus wel voor zijn wederhelft geweest zijn maar de man is zo nep als de pest…een groot lopend leeghoofd, duur en nog lelijk ook maar da’s typisch Brits… lelijkste mensen van Europa.
   Was daar voor een longweekend met een italiaanse lover en die keek zijn ogen uit, hij zei , ik snap er niks van alle italiaanse vrouwen die maar half zo lelijk zijn rennen naar een plastisch chirurg, ze kunnen beter hier naar toe verhuizen.

   Geliked door 1 persoon

 2. karton zegt:

  Zie ik licht aan het einde van de tunnel ?

  Like

 3. LUCIA zegt:

  @Karton… uiteindelijk beste vriend, zien we allemaal ooit eens licht, aan het eind van de tunnel , de vraag is blijft dat licht ook nog hangen na de verkiezingen of wordt het uitgeblazen, door valse tellingen en stemmingsmalversties z.a. hier en in Amerika.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ LUCIA op 8-5-2021 om 12.08 u. Beste vriend/vriendin……….ik blijf moed houden ! “Moed verloren is ál verloren”. Valse tellingen enz. zullen blijven bestaan zolang het linkse geteisem ons blijft uitknijpen; maar ooit wordt dat niet meer geaccepteerd door de bevolking.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s