Amerika: Florida en Texas verbieden “groene paspoorten” en andere pesterijen

De vlaggen van de Amerikaanse staten Florida en Texas.

(Vertaling: E.J. Bron)

In de VS worden maatregelen, die bij ons net ingevoerd worden, alweer opgeheven. Niet, omdat daar de maatregelen succesvol waren en de normaliteit is teruggekeerd, maar omdat het tegendeel het geval is: staten zonder beperkingen en pesterijen laten veel betere cijfers zien dan staten waar men de mensen nog steeds met zinloze voorschriften treitert.

Republikeinse gouverneurs zoals Ron DeSantis in Florida en Greg Abbott in Texas hebben het autoriteiten en ondernemingen al verboden om een vaccinatiebewijs af te geven of te verlangen. DeSantis spreekt van een dreigend gevaar voor de vrijheidsrechten en de privésfeer van de burgers. De conservatieve gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, noemt vaccinatiebewijzen zelfs “een van de meest on-Amerikaanse ideeën in de geschiedenis van onze natie.”

Gouverneur DeSantis ondertekende een wet ter bescherming van de burgervrijheid

In Florida heeft gouverneur Ron Desantis een wet ondertekend, die in deze Amerikaanse staat het gebruik van zogenaamde “groene paspoorten” als bewijs van een coronavaccinatie verbiedt. Het verbod geldt niet alleen voor autoriteiten, maar ook voor scholen en bedrijven. Het verbod dient op 1 juli in werking te treden. Bovendien gaf de gouverneur opdracht aan lokale autoriteiten om nog bestaande coronagerelateerde afstandsregels op te heffen.

DeSantis, een Republikein, motiveert zijn afwijzing van “groene paspoorten” met het waarborgen van vrijheid en burgerrechten:

“U hebt een recht op deelname aan de samenleving, naar een restaurant te gaan, naar de film of  een sportwedstrijd te gaan – al deze dingen – zonder dit soort informatie te hoeven prijsgeven. En en passant geeft dit [de informatie over de vaccinatiestatus] aan grote ondernemingen, die absoluut zullen proberen er geld aan te verdienen. Daarom willen wij deze weg niet betreden.”

In april 2020 gaf DeSantis opdracht tot een 30 dagen durende lockdown, een beslissing die hij later fout noemde. Sindsdien oriënteert de “sunshine staat” zich op het Zweedse model. En met succes. Hoewel Florida de op één na grootste bevolking in de leeftijd 65+ heeft, ligt het sterftecijfer met 164 gevallen per 100.000 inwoners lager dan 27 andere staten, zoals blijkt uit de data van de gezondheidsautoriteit CDC. De staten met de hoogste sterftecijfers zijn New Jersey, New York, Massachsetts en Rhode Islan – deze worden alle vier geregeerd door Democraten en in alle vier gelden strenge coronamaatregelen.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Amerika: Florida en Texas verbieden “groene paspoorten” en andere pesterijen

 1. VarAway zegt:

  En vergeet er niet bij te vermelden dat de boete voor het VRAGEN om zo’n bewijs
  te TONEN, $ 5000 per overtreding is !!!!

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  De corona pandemie werd door de globalisten georkestreerd met het doel een overgangsituatie te scheppen van waaruit ze met snelheid de door hun gewenste controle en surveillance samenleving kunnen gaan implementeren.

  Deze samenleving (het nieuwe normaal) is vervat in de zogenaamde sustainable devellopment goals. Uitgeroepen door de VN en het WEF.

  Tevens bood de geplande corona pandemie een prima alibi de verkiezingen in de VS voor een nieuwe president te saboteren en uit te doen komen op de frauduleuze installatie van Joe Biden.

  Dat zelfde kunstje hebben de globalisten ook in Nederland uitgehaald met hun meer dan 2 miljoenen stemmen per post.

  Door de corona epidemie werd het voor de globalisten mogelijk die delen van de economie te vernietigen die niet meer nodig zijn in de nieuwe “duurzame” samenleving.

  Tot die delen behoord o.a. ook het MKB.

  Een bloeiend en rijk MKB is een sta in de weg voor een samenleving die gericht is op controle en surveillance en tevens een extra moeielijkheidsfactor als een digitale munt zijn intrede doet als instrument voor controle, scheppen van kunstmatige schaarste en het verder doorzetten van een beloning en straf systeem voor de grote massa.

  Een grote massa die vanaf dag zero zal moeten gaan doen zonder het MKB voor de aankoop van voedsel, kleding, transport, woningbouw enzovoorts.

  Dat alles is het doel van de globalisten met uiteindelijk een centrale technocratische wereld regering.

  Of dit gaat lukken zal moeten blijken. Zelf hoop en denk ik dat de georganiseerde pandemie uiteindelijk ook het mes zal worden waarin ze zullen vallen

  Geliked door 3 people

 3. Julia zegt:

  Het grootste smerige politieke spel ooit en allen die hieraan meewerken zijn gewetenloze schoften die de algehele samenleving bewust kapot maken voor het heilige doel de great reset en het reduceren van de wereldbevolking. https://www.xandernieuws.net/algemeen/prestigieuze-pro-vaccinatie-salk-institute-impliceert-dat-de-covid-vaccins-levensgevaarlijk-zijn/
  Terecht dat deze twee staten dat algehele zogenoemde gezondheidspaspoort verbieden en discriminatie onder de wel of niet gevaccineerden hiermee uitsluiten. Een ieder heeft recht op vrijheid en recht van reizen of toegang waar dan ook. Het moet afgelopen zijn met de macht van de smerige elitaire machtswellustelingen en een einde maken aan de politieke trekpoppen, artsen en virologen die aan deze enorme misdaad tegen de menselijkheid meewerken en uitvoeren door miljoenen mensen de ongekende tirannie opleggen.. Het doet mij genoegen dat steeds meer mensen wakker worden en tegen deze absurde maatregelen hun onvrede uiten er kunnen wat mij betreft niet genoeg demonstraties komen zoals o.a. in Barneveld https://www.ninefornews.nl/8000-mensen-lopen-mee-in-verbindingsmars-van-police-for-freedom-in-barneveld-prachtig/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s