Duitsland: Na “Querdenken” & “PI-News.net” nu ook Pegida “onder observatie”

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

Na de beweging “Querdenken” en het blog “PI-News.net” heeft de binnenlandse veiligheidsdienst, beter gezegd zijn filiaal in de deelstaat Sachsen, sinds vrijdag ook Pegida-Dresden als “bewezen extremistisch streven” geclassificeerd. Daarover deelde hij officieel mee: “Inmiddels is er voldoende vastgestelde informatie dat Pegida zich in de loop der jaren tot een grondwetvijandige beweging heeft ontwikkeld.” Dat meldt de “Bild-Zeitung”.

Dat is veelzeggend. Want in een rechtsstaat beslissen alleen onafhankelijke rechtbanken over de ongrondwettigheid van een partij of organisatie. Gevolgen van de gerechtelijke vaststelling van ongrondwettigheid zijn in de regel hun verbod en ontbinding, inclusief beslaglegging op hun vermogens. Het in het openbaar tonen van symbolen van ongrondwettige organisaties – van het hakenkruis tot aan de vlag van de PKK – wordt in § 86 van het Wetboek van Strafrecht bestraft. De ministers van Binnenlandse Zaken van de deelstaten en hun afdelingen, waartoe ook de binnenlandse veiligheidsdiensten van de deelstaten behoren, hebben daarentegen uitdrukkelijk niet het recht om over de ongrondwettigheid van een organisatie te beslissen.

Als de binnenlandse veiligheidsdienst van Sachsen nu denkt een desbetreffende competentie naar zich toe te kunnen trekken, minacht hij de machtenscheiding. De minachting van de machtenscheiding is een duidelijke indicatie voor politiek gemotiveerd extremisme: wie zo praat en handelt, wil blijkbaar zonder rekening te houden met de in de grondwet genoemde regelingen meer macht bij zichzelf concentreren dan hem van rechtswege toestaat. In het geval van de Sachsische binnenlandse veiligheidsdienst zou dus wellicht de federale binnenlandse veiligheidsdienst de observatie van de afdeling Sachsen op zich moeten nemen?

De desbetreffende in Dresden werkzame ambtenaren weten blijkbaar niet wat rechtmatig is, maar ze weten wel wat het politieke en massamediale bedrijf van hen verwacht. Wie zijn mond ook opendoet – of je nu immigratiecriticus of scepticus van bepaalde coronamaatregelen bent – wordt als extremist en potentiële vijand van de grondwet in het vizier genomen. Zijn telefoon wordt afgeluisterd, zijn E-mails worden meegelezen. Er worden verklikkers van de politie in zijn buurt neergezet, en een deel van hen zorgt bij behoefte zelfs voor de te onderzoeken extremistische politieke inhouden.

Wie zo handelt, bespot de moeders en vaders van de grondwet. Hij minacht de machtenscheiding en bestrijdt het recht op vrijheid van meningsuiting evenals de in Art. 9, alinea 1 van de grondwet gegarandeerde vrijheid van vergadering. De grensoverschrijding van de volle democratie naar de halve dictatuur is in Duitsland blijkbaar in volle gang.

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Duitsland: Na “Querdenken” & “PI-News.net” nu ook Pegida “onder observatie”

 1. Republikein zegt:

  Een van de kenmerken van totalitaire systemen is het strafbaar stellen van kritiek. Niet alleen het stigmatiseren van afwijkende meningen of het demoniseren van afwijkende meningen, maar het formeel strafbaar stellen van kritiek en elke andere vorm van oppositie tegen de officiële ideologie van het totalitaire systeem. Het mondiale kapitalisme is al geruime tijd op weg naar deze stap en nu is kennelijk de tijd gekomen om deze stap te zetten.

  Duitsland nam hierin het voortouw. Al meer dan een jaar wordt iedereen die vraagtekens zet bij of protesteert tegen de “Covid noodmaatregelen” dan wel de officiële Covid-19 verhaallijn, gedemoniseerd door de overheid en de media, en, helaas, maar niet geheel onverwacht, de meerderheid van het Duitse publiek. En nu wordt het verkondigen van een dergelijke afwijkende mening officieel als “extremisme”beschouwd.

  Ja, dat klopt, in het “Nieuwe Normale” Duitsland ben je nu officieel een gevaarlijke “extremist” als je het niet eens bent met de officiële staatsideologie. De Duitse inlichtingendienst (de “BfV”) heeft zelfs een nieuwe categorie van “extremisten” uitgevonden om zichzelf in staat te stellen iedereen die verdacht wordt van “antidemocratisch en/of het delegitimeren van de staat op een manier die de veiligheid in gevaar brengt” legaal in de gaten te houden, zoals … u weet wel, geweldloos protesteren, of zich uitspreken tegen, of kritiek leveren op, of satire bedrijven over, het zogenaamde “Nieuwe Normaal”.
  https://nl.sott.net/article/5260-Het-Strafbaar-Stellen-van-Kritiek

  Geliked door 1 persoon

 2. LUCIA zegt:

  ” grondwetvijandige bewegingen” Daar heb je toch de mondiale regeringsvormen VN, EU etc, en niet te vergeten… des lands aasgieren aan de top, voor.

  Like

 3. ronjaspers zegt:

  Het is extreem links wat de vijand is,ze zijn al sinds de jaren 70 bezig met hun geweldadigheden en komen er nagenoeg ongestraft mee weg.Extreem links zijn de stoottroepen en nuttige idioten van de NWO kliek en werken onbewust mee aan de NWO agenda.Hun organisator en financier is de extreem linkse multimiljardair george soros (bilderberger)

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Op 15 september 1935 werden bij de oosterburen rassenwetten ingevoerd. Het uiteindelijke doel werd stap voor stap verwezenlijkt.
  In 2021 werden daar wetten ingevoerd, waarvan het uiteindelijke doel voor velen nog duidelijk moet worden. Anderen zien de bui al een tijdje hangen.
  Wederom wordt de bevolking opgedeeld in ‘gewensten’ en ‘ongewensten’.
  Onze oosterburen zullen het nooit leren en over een aantal jaren roepen ze weer in koor: Nie Wieder.
  Totdat ze de volgende keer wéér de fout ingaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s