Europese Raad benoemt “linkse politieke activist” ter beoordeling van de “rechtsstatelijkheid” in Hongarije

(Vertaling: E.J. Bron)

Aan het komende rapport van de Europese Commissie over de rechtsstatelijkheid in Hongarije neemt een politieke activist deel, die de Hongaarse regering “een regime” noemt dat zich niet meer aan de standaards van de “democratische rechtsstatelijkheid” houdt.

Europarlementariërs van Fidesz hebben een brief geschreven, waarin zij protesteren tegen de beslissing van de Europese Commissie om een lid van de politieke oppositie in Hongarije en een bekende “linkse politieke activist” als verbindingspersoon in te zetten voor de delegatie die een rechtsstatelijkheid rapport over Hongarije voorbereidt.

De voorzitter van de fractie van Fidesz, de Europarlementariër Tamás Deutsch, stelde daarin vast dat de benoeming van de anti-Fidesz politicus Gábor Magyar zou aantonen dat de Europese Commissie met een kwade bedoeling zou handelen.

“Laten we eens kijken wie de Europese Commissie het rapport over Hongarije heeft toevertrouwd: Gábor Magyar, een medewerker van de generale directie van de Europese Commissie, werd tot aanspreekpartner van de commissie benoemd die het rechtsstatelijkheid rapport over Hongarije dit jaar voorbereidt”, aldus Deutsch verder.

Deutsch noemde Magyar een “echte linkse politieke activist”, die men niet zou kunnen vertrouwen als het om een objectieve inschatting van de situatie in Hongarije zou gaan.

“Het probleem met Gábor Magyar is niet dat hij de zoon is van György Magyar, een bekende linkse advocaat en politicus! De benoeming is een schandaal, omdat Gábor Magyar geen onafhankelijke EU-ambtenaar is, maar in werkelijkheid een recalcitrante linkse politieke activist”, aldus Deutsch.

Deutsch verwees daarna naar eerdere uitlatingen van Magyar, waarin hij de Hongaarse regering “regime” noemde, dat zich niet meer aan d estandaards van de “democratische rechtsstaat” zou houden, en waarin hij beweerde dat “ook het niveau van de bescherming van de grondwet afgenomen” zou zijn, omdat de regering “probeert de grondwetmatigheid af te bouwen.”

“Dit is de politieke positie van Gábor Magyar. Gábor Magyar is een echte linkse politieke activist, die partijdige uitspraken heeft gedaan die de laster van Ferenc Gyurcsány en mevrouw Gyurscány vaak hebben overtroffen”, voegde Deutsch er aan toe.

In de brief, die geadresseerd is aan de eurocommissarissen Vĕra Jourová en Didier Reynders, wordt gezegd dat zij zich niet gehouden zouden hebben aan hun beloftes om het rechtsstatelijkheid rapport voor Hongarije objectief en fair gestalte te geven.

“In het jaar 2020 heeft de Europese Commissie een zogenaamd rechtsstateloijkheid rapport opgesteld. Ze beloofde elk land objectief te beoordelen, ook Hongarije, maar in plaats daarvan werd een politiek pamflet geboren dat alle laster van Europees en Hongaars links tegen Hongarije herhaalde. Er was daadwerkelijk een belangrijk schandaal over de toepassing van politieke vooringenomenheid en dubbele standaards”, benadrukt Deutsch.

Na omstreden onderhandelingen afgelopen winter, waarbij Boedapest en Warschau eerst hun vetorecht gebruikten om de voor zeven jaar vastgestelde begroting- en conjunctuurpakket van € 1,8 biljoen te blokkeren, dat het geld aan nieuw zogenaamd “rechtsstatelijkheid”mechanisme koppelde, kwamen de onderhandelaars van de Europese Raad en het Europarlement uiteindelijk tot een wankele overeenkomst om de financiering mogelijk te maken.

Politici van beide kanten maakten aanspraak op de overwinning, waarbij zowel Hongarije als Polen beweerden dat de overeenkomst het d eEU niet zou toestaan om het land voor ideologisch gemotiveerde ruzies rondom het thema rechtsstatelijkheid te bestraffen.

Nadat het compromis gesloten en de begroting aangenomen was, schreef de Hongaarse minister van Justitie Judit Varga op Twitter: “Overwinning! Het is ons gelukt om ideologische verwachtingen van financiële hulp tijdens een pandemie te scheiden en politieke chantage te verhinderen. De overeenkomst respecteert de EU-verdragen en onze nationale identiteit. Opnieuw een triomf voor het Hongaarse en Poolse partnerschap.”

Anderzijds noemden politici van het liberale establishment de overeenkomst een nederlaag voor de Hongaarse en Poolse regering en merkten op dat het oorspronkelijke mechanisme niet herschreven werd en de formulering over het rechtsstatelijkheid mechanisme bleef bestaan.

Nu bekritiseert Deutsch in zijn brief de Eurocommissarissen ervoor dat zij hun belofte om in hun jaarlijkse rechtsstatelijkheid rapport rechtvaardigheid en onvooringenomen te zijn, hebben gebroken.

“Na deze zaak verleden jaar heeft d eEuropese Commissie beloofd dat de rechtsstatelijkheid rapporten dit jaar onafhankelijk en onpartijdig, zonder vooringenomenheid en vooroordelen, objectief en fair opgesteld worden”, zei de leider van de delegatie van Fidesz in het Europees Parlement.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Europese Raad benoemt “linkse politieke activist” ter beoordeling van de “rechtsstatelijkheid” in Hongarije

 1. Ravian zegt:

  Onder het motto “rechtstatelijkheid” moet voor figuren als Soros ruim baan gecreëerd worden, zodat deze de Hongaarse media tot eenzelfde links propaganda apparaat om kunnen bouwen als waar wij Nederlanders dagelijks van kunnen genieten, zodat ook het Hongaarse volk in een kudde domme links geïndoctrineerde schapen getransformeerd kan worden, ter meerdere eer en glorie van de EUSSR (en het vullen van de bankrekeningen van de salonsocialistische elite).

  Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  Het is niet mijn broer, maar toch is hij de zoon van mijn vader.
  Snip&Snap, leuk.
  Helaas leven we tegenwoordig in een achterlijke wereld.

  Like

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Het is bijna niet te bevatten op welke manier de schoften in Brussel Viktor Orban dwars willen zitten, terwijl hij in Hongarije op handen gedragen wordt.
  Uitgezonderd door een stel linkse ratten die het liefst het land totaal uit zouden willen leveren aan de EU

  Geliked door 1 persoon

 4. Qvic zegt:

  Als we Nederland gaan bekijken, dan blijkt dat Nederland geen staatsrechtelijk een staat te zijn. Maar enkel een postzone. De burgers kunnen zich niet eens beroepen op de grondwet, want die bestaat niet voor de Nederlandse burgers. Nederland is een State of the Nederlands coöperatie, een bedrijf met winstoogmerk dus. Maar geen democratisch land, maar een land waar pure bedrijfsdictatuur heerst. Iedere geborene is op slinkse wijze eigendom gemaakt van het bedrijf. De mondkap plicht komt voort uit de verplichte bedrijfskleding, om zo net te doen alsof we in de zelfde branche zouden werken als de farmaceutische bedrijven. Zodat de burgers onderworpen kunnen worden om proefkonijn te kunnen zijn voor de farmaceutische bedrijven om een niet geteste en een niet goedgekeurde experimentele chemische en genetische modificatie injectie te kunnen inspuiten, die ze valselijk vaccins noemen. Om die vaccins (in)direct te verplichten aan iedere burger. De Nederlandse burgers hebben, dan ook geen enkel recht. Ze hebben enkel plichten. Voor de Coöperatie zijn we alle op papier na ons 7e jaar dood verklaard en zo ook op papier niet eens in de postzone begeven. Let op: burgers zijn geen mensen volgens de State of the Nederlands coöperatie. Vandaar dat er alle mensrechten aan hun laars gelapt worden door die coöperatie. Maar als we op papier al dood verklaard zijn, hoe wil de coöperatie dan ons vaccineren? Denk daar eens over na.

  Like

 5. Marc zegt:

  Laat de EU zelf zich maar eens druk maken om hun eigen rechtsstatelijkheid: de Europese regering is tenslotte niet gekozen.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s