Hamburg: “Kinderbendes” halen de voorpagina – wie zijn de daders?

(Door: Manfred W. Black– Vertaling: E.J. Bron)

Heel speciale overvallen – zelfs op 8-jarigen – halen op dit moment in Hamburg weer de voorpagina. De zeer jonge daders hebben het meestal voorzien op geld en mobiele telefoons. Niet zelden worden hun slachtoffers bruut in elkaar geslagen. Media noemen deze misdadige groepen meestal “kinderbendes”. Achtergrondinformatie over de rovers ontbreekt volledig in de meeste media.

Praktisch al deze bendeleden komen uit families met een migratieachtergrond, velen van hen behoren tot de grote groep “onbegeleide minderjarige vluchtelingen”, die uit de Oriënt, Afrika of uit Oost-Europa gekomen zijn.

Tot € 8000,- kosten – per persoon en per maandag

“Onbegeleide jeugdige vluchtelingen” kosten de Duitse staat – afhankelijk van de deelstaat – vanwege de sociaalpedagogische volledige verzorging in speciale woningen per persoon tussen € 4000,- en € 8000,- per maand. Van deze buitenlandse jongeren alleen al zijn er in Duitsland meer dan 40.000. In Hamburg ongeveer 5000.

De meeste minderjarigen zijn tussen de 14 en 18 jaar oud, berichtte de “Deutschlandfunk”. Wil zeggen: niet weinig van deze “jongeren” geven aan jonger dan 14 jaar te zijn. Deze “kinddaders” kunnen in Duitsland steeds opnieuw crimineel actief worden, zonder bang te hoeven zijn voor een serieuze straf.

Leeftijden mogen niet gecontroleerd worden

Begin mei schreef het “Abendblatt” op de voorpagina over kinderbendes, die vooral rondom de hoerenbuurt Hamburg-St. Pauli andere kinderen overvallen en daar voor grote angst zorgen. Volgens getuigen zouden de daders vaak nog maar tien of elf jaar oud geweest zijn.

Er is echter al heel vaak vastgesteld dat deze “kinderen” in werkelijkheid aanzienlijk ouder zijn dan ze zelf aangeven. Omdat ze zogenaamd geen documenten hebben, kunnen de leeftijden niet gecontroleerd worden, omdat medisch gerechtelijk leeftijdsonderzoek voor buitenlanders in Duitsland in de regel niet is toegestaan.

“Kinderen” overvallen kinderen

“Kinder-rovers” ageren vaak met grof geweld. In één geval waren hun slachtoffers, twee kinderen, pas acht jaar oud. De nieuwste overval op twee 8-jarigen vond op 1 mei uitgerekend voor de “Vredeskerk” in Hamburg-Altona plaats. Daar hadden “vier jongens” (“Abendblatt”) de beide kinderen opgewacht.

Een van de slachtoffers werd in de buik geslagen, waarna zijn portemonnee werd geroofd. Uiteindelijk konden de beide 8-jarigen naar het dichtstbijzijnde politiebureau lopen. De agenten begonnen onmiddellijk met de opsporing. Uiteraard weer eens zonder succes.

Daders zijn bekend bij de politie

Eveneens op 1 mei werd een 12-jarige op een skatebaan in St. Pauli overvallen en beroofd. De daders hadden het kind tegen de muur gedrukt en € 10,- uit zijn portemonnee gestolen. Bij wijze van hoge uitzondering werden een zogenaamd 13-jarige en een net officieel 14 jaar oud geworden rovers door de politieagenten opgespoord.

Deze “kinderen” zijn al lang bij de politie bekend, ze hebben al meerdere malen drugs gekocht en werden al meerdere malen met messen bewapend in de wapenverbodzone in de hoerenbuurt betrapt.

De politie verklaarde niet uit te sluiten dat er nog meer van dit soort overvallen hebben plaatsgevonden, waarvan – om welke reden dan ook – geen aangifte werd gedaan.

Politie en rechtbanken machteloos

De woordvoerder van de politie, Holger Vehren, verklaarde dat er ook “preventieve maatregelen” genomen zouden worden. Daartoe zouden “zeer ingrijpende gesprekken” met de ouders van de opgespoorde daders behoren.

Met andere woorden: politieagenten en openbare ministeries zijn machteloos. Verantwoordelijk zijn de heersende politici.

De politie gaf geen informatie over de etnische achtergrond van de “kinderbendes”. Of het om “Duitse” kinderen (met een “dubbel staatsburgerschap”) gaat – of om “kind-rovers” die uit de gelederen van de Sinti en Roma komen? Die vraag wordt door de journalisten vaak helemaal niet meer gesteld, laat staan opgeschreven.

14-jarige en 20 kameraden

In Hamburg-Bergedorf kwam het op 4 mei tot een massale vechtpartij. Ongeveer 20 jongeren sloegen daar heel grof op een kleine groep jonge mannen in. De 14-jarige vermeende hoofddader had als aanvoerder zijn vrienden en familieleden – in de leeftijd van 14 tot 18 jaar – opgebeld.

Bij de wilde aanvallen werden zelfs “op de grond liggende” personen “nog vreselijk getrapt” (“Abendblatt”).

De politie reageerde de volgende dag direct met een doelgerichte actie. De 14-jarige aanvoerder van de knokkers – een “Duitse Kazach, die bij de politie geregistreerd staat als veelpleger” (“Abendblatt”) – werd samen met nog zes andere verdachten opgepakt. Alle zeven daders zouden nog aan andere delicten zoals toebrengen van lichamelijk letsel en beroving hebben deelgenomen.

“Zuidelijke verschijningsvorm?”

Bijna een jaar geleden berichtte de “Bild-Zeitung” dat de gepensioneerde Gunda W. gewelddadig overvallen werd in de Hanzestad – “door een kindergangster” (“Bild”). De oude dame werd van haar fiets getrokken en van haar tas met portemonnee, sleutels en papieren beroofd.

Volgens het slachtoffer waren de daders maar 12 tot 14 jaar oud, met een “zuidelijke verschijningsvorm” (“Bild”), ongeveer 1.50 meter groot – met donker, kort, licht golvend haar.

Zuidelijke verschijningsvorm? Bijna altijd een omschrijving voor Oost-Europeanen. Meestal uit Bulgarije en Roemenië. Het begrip “Sinti en Roma” durft nauwelijks iemand nog te gebruiken. En om te zeggen dat Sinti en Roma zichzelf privé meestal “zigeuner” noemen, geldt tegenwoordig al als ketterij.

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred W. Black

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hamburg: “Kinderbendes” halen de voorpagina – wie zijn de daders?

 1. Andre zegt:

  Dit is extra zeg maar de bonus bovenop de Rutte/Merkel ellende. Anarchie heet dat net als in oost Duitsland er een ware plaag van inbraken is en de overheid kijkt gewoon de andere kant op. Allemaal vuilnis randdebielen die een Volkert vd Graaf status hebben. Rutte en Merkel kunnen de boel goed slopen dat moet ik ze nageven.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ton Ruygrok zegt:

  En dat ” spul ” moet nog groot worden… berg je maar.
  Maar de aller gevaarlijkste Pest onder en boven ons zijn toch echt waar de eigen Overheden gekozen door ” het Volk “.
  Zij halen dit Virus naar binnen vertroetelen het en laten het op ons los gaan .
  Het wordt wel steeds “Gaver” in onze landen, dat dan weer wel..pfff…
  Ik snap het ook wel de overheden zien maar 1 gevaar dat zijn de Mensen die tegen de Corona/Klimaat maatregelen ageren, de zgn Wappies c/q “Rechtse Populisten e.d..,
  A.Ruygrok, Monster

  Geliked door 1 persoon

 3. Lot zegt:

  Sinti en Roma zijn Aziaten en wel van Indische afkomst zoals alle zuidoost Aziaten. Uit welk land ze komen zal dan ook onduidelijk zijn. Het kan hen niets schelen wat zij een ander aandoen.

  Like

 4. vangie1206j zegt:

  Minderjarige zonder papieren heten dat geen illegalen.
  Illegalen bestaan toch officieel niet??????.
  Nou ik wist het wel ging opzoek naar dat schorem en wanneer gevonden konden ze de rest van hun leven niet meer lopen.
  Ik sloeg ze total loss want zijn illegalen dus bestaan niet toch??

  Like

  • LUCIA. zegt:

   Juist tijd voor lik op stuk en van de politie moet je niets verwachten die durven alleen maar los te gaan op vredig dansende bloemenmeisjes en wappies…helden zijn het van het zuiverste water merk riool.Dus jongens van de gestampte pot het hangt dus helemaal van jullie af geef ze van jetje dusdanig dat ze niet meer kunnen lopen na afloop, maar geen moord en doodslag of gedoe met messen… , hou het netjes, een stevig pak slaag dat ze 3 dagen niet kunnen lopen. .
   Dat krijg je als de politie van zijn echte taken afgehaald wordt ter wille van nonsensicale maatregelen als wappies-pesten en gewoon blijven doen ook. In 1e instantie zullen ze naar een andere wijk verkassen maar uiteindelijk als dat dan ook daar aangepakt wordt dan gaan ze naar een ander land.
   Nederlanders staan gewoon bekend als sufferds .en angsthazen …tijd om ons internationale imago op te poetsen.Wellicht moeten we bij de Friezen in de leer.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s