Tweet van Geert

#EuropeDay#Europadag#EuropeDay2021#Nexit

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Geert Wilders)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Tweet van Geert

 1. Hovawart zegt:

  Weg uit de neerwaartse spiraal van het eurosocialisme, zo spoedig mogelijk, voordat niet enkel de pensioenfondsen van de Pays-Bah zijn leeggeroofd maar ook de Nederlandse goudreserves zijn beleend als onderpand voor megalomane Brusselse leningen en door hardwerkende Hollanders met torenhoge rentes terugverdiend moeten worden………arm volk en kinderen.

  Geliked door 2 people

 2. Hovawart zegt:

  “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  Margaret Thatcher

  Geliked door 1 persoon

 3. LUCIA zegt:

  Voor mijn part mag het vallende sterren regenen!!! en liefst morgen al .

  Geliked door 2 people

 4. Jules Vismale zegt:

  Moeten jullie trouwens hier eens lezen wat twee akelige EU-heksen denken te vieren met een “Verenigd Europa” waarvan er een dat linkse kreng van een Sigrid Kaag is Mylène Tabernal, de
  Campagneleider Volt Den Haag en net zo’n akelig kreng als de eerstgenoemde!
  Lees hieronder wat zij precies vindt van de EU:

  Als we sterk willen zijn, moeten we 9 mei vieren en toe naar een federaal Europa

  Met onze onverzettelijke toon, als deel van de ‘Vrekkige Vier’, hebben we vertrouwen verloren en oplossingen voor de enorme economische gevolgen van de coronacrisis bemoeilijkt

  Vandaag is het 9 mei. Op deze dag, precies 71 jaar geleden, werd de grondslag gelegd voor de Europese Unie. Niet lang nadat ze als vijanden tegenover elkaar stonden in de Tweede Wereldoorlog, sloegen Duitsland en Frankrijk op 9 mei 1950 de handen ineen en tekenden de Schumanverklaring. Dat was de aanzet tot vrede en welzijn in Europa: het was het begin van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (de EGKS) waarin deze grondstoffen voor oorlogsvoering onder gemeenschappelijk beheer werden geplaatst. Het was een stevig staaltje strategie. De EGKS zou uitgroeien tot de Europese Economische Gemeenschap en uiteindelijk tot de Europese Unie.

  Vanaf het begin van de EGKS, waar Nederland mede-oprichter van was, tot aan de totstandkoming van de Europese Unie: wij hebben altijd een toonaangevende rol gespeeld. Een rol waar we trots op mogen zijn, die onmisbaar is geweest en die we daarom zouden moeten vieren. Maar op dit moment lijken populistische geluiden de boventoon te voeren. Ze verkondigen dat Europa een geldverslindend, wereldvreemd en overbodig ambtenarenapparaat is. Dat Europa het slecht met de burger voorheeft. Dat Europa ons bedreigt. Geeft dit een juist beeld, of is het überhaupt waar? Dat is niet van belang. Europa verketteren is makkelijk scoren. De hardst schreeuwende minderheid krijgt de luidste megafoon.

  De echo van dat geschreeuw klinkt door in het politieke midden, dat uit angst voor stemmenverlies afstand heeft genomen van Europa en er voor de bühne regelmatig flink op afgeeft. Deze politici zijn blijven hangen in de Gouden Eeuw en zien Nederland nog steeds als een groots en trots VOC-schip dat gestaag vooruit gaat op een gladgestreken zee. In werkelijkheid is Nederland echter een sterk en modern, maar klein scheepje op een steeds groter wordende geopolitieke oceaan. Een scheepje dat alleen in een vloot met andere Europese schepen de steeds onstuimiger wordende golven kan trotseren.

  Want het is een illusie om te denken dat het sluiten van de grenzen en het terugkeren naar de gulden onze problemen zullen oplossen. Om te denken dat we cyberterrorisme, energievoorziening, klimaatvraagstukken en bedenkelijke ambities van grootmachten aan kunnen pakken in ons eentje, vanachter de dijken. En het is een illusie om te denken dat Europa in zijn huidige vorm ons voldoende bescherming kan bieden in de 21e eeuw. Onze eigenzinnigheid en volhardendheid hebben ons veel gebracht, maar er is een grens aan wat je ermee kunt bereiken. Met één vinger kunnen we een gat in de dijk wel dichten. Maar met meer gaten kunnen we niet zonder de handen van anderen.

  Natuurlijk, Europa kan op plekken ècht beter. Sterker nog, het moet zelfs beter. Maar je verbetert niets door het stuk te maken, wél door er constructief aan mee te doen. Dat is waar Volt voor staat en dat is wat Volt doet: in parlementen, besturen en regeringen overal in Europa. Dat is waar Volt voor is opgericht.

  Dat is ook waarom de Europese samenwerking is begonnen. Met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog nog vers in het geheugen, zochten de eerste landen samen naar een oplossing om af te rekenen met het vergaande, ongezonde nationalisme en de drang tot overheersing. Dat Europese samenwerking een goed idee was, zagen ook andere landen in. Meer landen sloten zich aan en werkten samen op steeds meer vlakken: economie, politiek, en uiteindelijk zelfs met een gezamenlijke munt. Het heeft ons gebracht waar we nu zijn: een welvarend Europa, dat wereldwijd de toon zet op het gebied van mensenrechten, regelgeving en klimaat. Het heeft ons gemaakt tot een continent dat zich kan meten met de grote krachten op het internationale toneel zoals China, Rusland en de Verenigde Staten.

  Goed samenwerken betekent ook samen de klappen opvangen en samen werken aan vooruitgang en verbetering. Dat vraagt om solidariteit, af en toe om inschikken en soms ook tot, ja, inleveren. Dit doen wij zodat wij een volgende keer, als het ons tegenzit, kunnen leunen op anderen.

  In het begin van de Coronacrisis lazen wij de les aan Zuid-Europese landen, waar de ziekenhuizen overspoeld werden door COVID19-patiënten. Amper een jaar later is het tij gekeerd en overstromen onze eigen ziekenhuizen bijna. Met onze onverzettelijke toon, als deel van de ‘Vrekkige Vier’, hebben we vertrouwen verloren en oplossingen voor de enorme economische gevolgen van de coronacrisis bemoeilijkt. En door deze kortzichtigheid loopt Nederland nu miljarden uit het Europese herstelfonds mis. Nederland ligt duidelijk niet op de juiste koers. Het is hoog tijd om Europa in te zetten als kompas.

  Het is tijd dat Nederland serieus gaat nadenken over onze Europese toekomst, hoe wij vorm willen en gaan geven aan de EU. De Europese integratie neemt een vlucht, dus laat de Nederlandse regering ook aan het stuur gaan staan. Door eerlijk te zijn over die toekomst en Nederlanders mee te nemen in het Europese verhaal: ook dat moet onderdeel zijn van de nieuwe bestuurscultuur. Zodat niet, zoals nu, over onze hoofden heen besloten wordt.

  Het standpunt van Volt is duidelijk. Belangen van nationale regeringen moeten niet meer de boventoon voeren in Europa; de Europese burgers moeten centraal komen te staan. Niet Nederland tegen de rest, maar een team vormen van 450 miljoen mensen sterk, klaar om elke uitdaging aan te gaan.

  Er zijn concrete stappen die we nu al kunnen zetten om Europa voor elke inwoner te laten werken. Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan het veto van de lidstaten. Het Europees Parlement moet eindelijk een volwaardig parlement worden, dat een regering kiest en daadkracht krijgt in crisistijd. Kortom: willen we met zijn allen sterk staan, dan moeten we toe naar een federaal Europa.

  Als federatie kunnen we ons handelingsvermogen versterken en voorkomen dat landen tegen elkaar uitgespeeld worden. Samen oplossingen vinden voor problemen die niet ophouden aan onze landsgrenzen. We keren de klimaatcrisis, laten de multinationals een constructieve rol spelen in de samenleving en houden ons staande in de wereldpolitiek van het recht van de sterkste. We nemen ons lot in onze Europese handen. Voor onszelf en voor de generaties die die volgen.

  Het verhaal van Europa kent tegenslagen en mislukkingen, maar het kent ook kameraadschap, goedheid, vooruitgang en successen. En als het er echt op aankomt, dan zijn we er voor elkaar. En dit verhaal is nog lang niet ten einde, dus we moeten blijven werken aan een sterkere, welvarender, maar vooral eerlijkere en gelukkigere Europese Unie. Een Unie die begon op 9 mei 1950, met een nobel en slim idee, een officieel plan en een handtekening. Toen we aan deze reis begonnen, hadden we nooit kunnen bedenken hoeveel het ons in 71 jaar zou brengen. Dat mag gevierd worden.

  Sterker nog: dat móét gevierd worden. Laten we daarom elk jaar op 9 mei vieren dat wij deel uitmaken van een steeds sterker en mooier Europa. En laten we uitkijken naar wat de volgende 71 jaren ons zullen brengen. We gaan samen, als Europeanen, met volle vaart vooruit.

  En wat heb ikzelf hierover te antwoorden? Dat stomme kutwijf van een Mylène Tabernal is, gelijk aan Sigfrid Kaag, helemaal verblind door grootheidswaanzin, ze ziet totaal niet hoeveel problemen die gehate EU veroorzaakt, er is werkelijk nergens eenwording te bespeuren onder de Europeanen, de immigratie is hopeloos mislukt, het coronavirus is aalles aan het ontwrichten, de Eu kost ons miljarden per jaar, de burgers beginnen elkaar en hun eigen regeringen steeds meer te wantrouwen en te haten en ik heb op 9 mei vrijwel nergens gezien dat er miljoenen EU-burgers massaal de straat opgingen om te vieren dat we zogenaamd allemaal voor de EU waren!
  Bovendien kon ik zelfs die huichelachtige Overwinningsparade in Rusland op 9 mei niet eens meer aanschouwen omdat Vladimir Poetin zichzelf precies zo gedraagt als die linkse heksen en drasland totaal verwaarloosd!
  De hele EU is niets anders dan een gigantische tijdbom die elk moment kan exploderen als een vulkaan omdat de haat daartegen groter is dan zulke iidoten kunnen bedenken! Dat die hele EU tot een berg puin en stof mag worden gereduceerd!

  Like

  • bobzelf zegt:

   Jules Vismale zegt:
   9 mei 2021 om 22:56

   IK GA HET EVEN LIEF EN U VRAGEN
   U BENT EEN TE AARDIGE MAN

   WAT HEEFT VLADIMIR PUTIN DE LAATSTE 32 JAAR DAN ALLEMAAL VERWAARLOOSD IN ZIJN GELIEFDE RUSLAND

   DAT U ????????????????????
   DIE HUICHELACHTIGE ?????????????????
   OVERWINNINGSPARADE ?????????????
   OP 9 MEI IN RUSLAND ???
   NIET EENS MEER KON AANSCHOUWEN ??

   BENT U ZO GEHERSENSPOELD HIER IN NEDERLAND /BELGIE
   DOOR UW VRIENDEN IN BRUSSEL
   DOOR GUY DE TANDENFEE ???

   DE MH -17 7 JAAR LANG MET DIE BEFAAMDE BUKRAKET ??
   OOOH PUTIN STAAT MET ZIJN LEGER AAN DE GRENS ?
   OOOH HIJ HEEFT DE ZEE BIJ DE KRIM AFGESLOTEN ???\
   OOH HIJ HEEFT DE KRIM !!! GEANNEXEERD ?
   OOOH, HIJ HELPT DE SEPERATISTEN ???
   OOOH EN AL DIE MENSEN VERMOORD EN LATEN VERDWIJNEN
   EN DAT VERGIF IN NAVALNY’S ONDERBROEK ?
   OOOH HIJ HEEFT EEN HUIS VAN 1 MILJARD ??? WHAHAHAH
   JA HET STOND ER ECHT 1 MILJARD, WHAHAHAHA

   DAT U DOOR DE BOMEN ( DE AD. TELEVAAG , NRC , VOLKSKRANT, ELSEVIER LEUGENS, DE DAGELIJKSE LEUGENS ) HET BOS NIET MEER ZIET ??

   DAT IS ERG , HEEL ERG !!

   EN HEEL JAMMER

   KOM EENS KIJKEN DAN ??, EN ZIE DE OPBOUW IN RUSLAND VAN WERKELIJK ALLES ,
   INCL DE STEDEN

   KIJK DAN OOK EVEN IN DIE WEERGALOZE USA , UW BEVRIJDERS

   DAN ZULT U HET VERSCHIL ZIEN ..

   HUGGIE OME BOBZELLUF

   Geliked door 1 persoon

   • Jules Vismale zegt:

    Ik ben beslist GEEN fan of aanhanger van die akelige Vladimir Poetin omdat die vent heel Rusland kapot maakt met zijn vreselijke beleid! En het is toch al decennia’s bekend dat talloze heersers van Rusland het volk daar tot armoede, hongersnoden, terreur, oorlogen, besmettelijke ziektes, revoluties etc. hebben opgelegd!
    Het zou me zelfs niets verbazen als dadelijk in Rusland eveneens een burgeroorlog uitbreekt omdat Poetin beslist GEEN god is en al die EU-politici evenmin!

    Like

   • bobzelf zegt:

    Ik ben beslist GEEN fan of aanhanger van die akelige Vladimir Poetin ??
    omdat die vent heel Rusland kapot maakt met zijn vreselijke beleid

    GEEF EENS WAT VOORBEELDEN DAN !! BESTE ROEPTOETER !!
    EN AANNAME FIGUUR !!

    ! En het is toch al decennia’s bekend dat talloze heersers van Rusland het volk daar tot armoede, hongersnoden, terreur, oorlogen, besmettelijke ziektes, revoluties etc. hebben opgelegd!

    JOHHH ?????????? NEE NOOIT VAN GEHOORD !!! WHAHAHAHA

    UW USA VRIENDEN DEDEN WEL GOED WERK NEEM IK AAN ??
    NA HET UITMOORDEN VAN MILJOENEN INDIANEN ?
    HET STARTEN VAN EEN 242 OORLOGEN IN DIK 200 JAAR
    HET GOOIEN VAN WAT ATOOMBOMMEN OP ONBESCHERMDE STEDEN ??
    WAT NAPALM
    EN ALTIJD MAAR DIE EIGEN GRENZEN BEWAKEN . EN JE DEMOCRATIE BRENGEN

    WHAHAHAHAHHAHAHA , MIJN GOD, WAT EEN DROEFTOETER BEN JIJ JOHHHH

    DUS OOK UW BELGISCHE HERSENSPOELING IS GELUKT !!!
    VAN HARTE GEFELICITEERD !!!!
    U DOET VAN NU AF DUS OOK MEE MET DE HERSENDODEN HIER !!

    U LEEFT DUS GEWOON, IN CCCP TIJD ?
    1940 / 45 /5 /55
    KNAP HOOR .
    STALIN DIE ENGE MAN ??
    LENIN DE ETTERBAK ?

    DE RUSSISCHE BUKRAKET, WHAHAHAHAHAHAA

    DE ECHTE BEVRIJDERS, ACH EEN 30 MILJOEN DODEN , ??

    EEN KNIESOOR DIE DAAR OP LET, WHAHAHAHA

    NIET NAAR PUTIN INTERVIEUWS KIJKEN ??

    NEE, WANT HET AD EN DE TELEGRAAF ZEGGEN DAT HIJ NAVALNY VERGIFTIGD HEEFT ??
    EN HET WAS ECHT EEN RUSSISCHE BUKRAKET

    MIJN GOD, WEER IEMAND MET 1 WERKENDE HERSENCEL
    DIE DUS ZEKER 32 JAAR DAN WEL MEER ZIT TE SLAPEN
    IN GOED A.B.ROTTERDAMS MET ZIJN PIK ZIT TE SPELEN

    WAT EEN ZELDZAAM SUPER DOMME REACTIE

    GROETJES

    OOM VLADIMIRICH , DIE ENGE MAN

    Like

  • Anneke zegt:

   De wereld is feitelijk dood-ziek !!! De burgers zijn overal wel op een bepaald vlak de dupe van politiek WAN-beleid. De vele mondiale burgers, zijn een blok aan het been van de politici !!! En al helemaal een sta in de weg voor de dodelijke satanische duivels, achter de duistere schermen ! Beste mensen, ga de boeken van de Nederlandse schrijver Robin de Ruiter lezen en de complexe politieke gedragingen, zullen enigzins ‘begrijpbaarder’ worden…

   Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @ jules Vismale
   Even over die 2 laag-voltage heksen, meer dan 9 volt geef ik ze niet >>>samen; Ik citeer :.” Met één vinger kunnen we een gat in de dijk wel dichten. Maar met meer gaten kunnen we niet zonder de handen van anderen; ”
   Ik heb zo mijn mening over wat ze met die ene vinger kunnen doen En als ze menen andere handen nodig te hebben voor de rest van de gaten in hun weinig flatteuze ego-begroting moeten ze dat zelf weten…ik voorzie geen mannen die staan te trappelen!!!

   Like

 5. Julia zegt:

  Helaas zijn er veel Nederlanders voorstander van de EU kijk maar eens dat Volt heeft er inmiddels al weer 2 zetels bij. Maar ja van Nederlanders kun je echt niet veel verwachten die verraden eigen land en volk en stellen zich graag als onderdanige schaapjes onderdanig op. Maar eens komt de dag dat ze op het bot zijn uitgekleed, pensioen een klein basis inkomen wordt bepaald door de EU en nog heel veel miljarden aan belastinggeld moeten gaan opbrengen o.a. voor de compleet doorgeschoten klimaathysterie en de torenhoge kosten voor het blijven verwelkomen van zwarten en woestijnratten. Kortom we hebben er zelf voor gezorgd dat we zijn overgeleverd aan de EU dictators en de Islam.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Alleen ben ik GEEN voorstander van de EU en wat die zogenaamde eenheid betreft: Frankrijk en Engeland, die al eeuwenlang elkaars vijanden zijn, krijgen weer ruzie over visgronden terwijl het eerste land al wijselijk uit de EU is gestapt! En zelfs die akelige EU-politici meoten heus niet denken dat de EU 1000 jaar zal bestaan omdat het een grote tijdbom is geworden!

   Like

  • ronjaspers zegt:

   Julia.In 2005 heeft 63% van de nederlanders tegen de E.U. gestemd,ook de fransen.In 2007 of 2009 heeft bilderberg rat bakellende nederland alsnog in de E.U. gerommeld.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    En de haat tegen de EU kan vrijwel niet meer worden gestopt omdat het niets anders is dan een niet-bestaand afgodsbeeld, vervaardigd uit verschillende edelmetalen, en op lemen poten staat!

    Like

 6. Bas zegt:

  Rutte alwéér….
  Ondemocratisch en onparlementair.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/05/rutte-onder-vuur-eerst-nieuwsuur-niet-de-kamer-informeren-ondemocratisch/

  Rutte onder vuur: ‘Eerst Nieuwsuur niet de Kamer informeren? Ondemocratisch!’

  Op sociale media zijn mensen in woede ontstoken omdat VVD-premier Mark Rutte vanavond langskomt bij Nieuwsuur om daar uit te leggen wat hij van plan is inzake het creëren van een “nieuwe bestuurscultuur.” En dat is gek. Want hij zou eerst de Tweede Kamer hierover moeten informeren. “Ondemocratisch en onparlementair,” wordt deze pr-stunt dan ook genoemd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s