Einde van het debat, dood van de democratie

(Door: Markus Gärtner – Vertaling: E.J. Bron)

Buitensluiting viert hoogtijdagen. Wat, u heeft kritiek op de regering? Hoezo, u gaat naar de “Querdenken”-demonstraties? Moment: u wilt zich niet laten vaccineren? En wat hebt u eigenlijk op mevrouw Merkel tegen? DAT KAN ECHT NIET!

De jacht op andersdenkenden wordt naar steeds grotere delen van de bevolking uitgebreid. Niemand lijkt meer veilig. Uitsluiting van de discussie, uitsluiting uit de eigen partij, uit het voetbalteam of de onderneming of als klant van een bank kan het gevolg zijn. De strafmaatregelen gaan alle kanten op. Niemand, die de enorm versmalde meningscorridor verlaat, kan zich meer veilig voelen – alsof Artikel 5 van de Grondwet nooit heeft bestaan.

Men vraagt zich langzamerhand af wie nog niet in de een of andere vorm werd buitengesloten. Door manende blikken van collega´s, door verhoren door meerderen, door veroordeling door vrienden of in de familie, met een dreiging van een beroepsverbod of een shitstorm op de sociale media.

Aan het eind staan de kernsplitsing van de samenleving, het einde van de discussie, de dood van de democratie. Alleen verdenking, beschuldiging, verachting en verbanning blijven over. En dan dreigen er omstandigheden, die we ons allemaal liever niet willen voorstellen.

Bron:
pi-news.net
Door: Markus Gärtner

Vertaald uit het Duits door”
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Einde van het debat, dood van de democratie

 1. Dr. Heinz zegt:

  Gezien op het grote net: Welkom in NeDDRland, onderdeel van het grote vierde rijk EUSSR!!

  Dat is nu wel bewezen!!

  Geliked door 2 people

 2. Voight-Kampff zegt:

  Op staatsrechtelijk vlak is het einde democratie en rechtsstaat. Op weg naar ‘het recht van de sterkste’.

  Op persoonlijk vlak is het einde individuele onschendbaarheid en homo sapiens. Op weg naar kunstmatige menselijke wezens (geïnjecteerd met mRNA vaccin en geïmplementeerd met hersen-machine interfaces).

  Veel plezier ermee en sterkte.

  Eerstvolgende mijlpaal voor bezinning; het najaar, wanneer de gevaccineerde getroffen worden door één of ander virus en het immunesysteem in overdrive slaat. De tussentijd kan prima worden doorgebracht op het terras.

  Geliked door 4 people

 3. Andre zegt:

  De QR Merkel ster is een feit. v.a. Woensdag in Brandenburg en Thuringen maar ook Dresden Mag de politie je controleren op vaccinatie/negatief test bewijs. Maar waarom Thuringen en Sachsen zo zwaar met alles? Allemaal AfD stemmers natuurlijk. Het virus krijgt steeds meer trekjes van links.

  Geliked door 2 people

 4. Julia zegt:

  Ik vraag mij af waarom de tirannen Rutte, De Jonge en het zogenoemde OMT op zondag moeten samen komen in het Catshuis om te bespreken hoe lang zij het volk nog langer aan het lijntje kunnen houden. Ze zullen wel extra toeslag voor werken op zondag opstrijken anders weet ik niet waarom dat op zondagen moet. Het zwabber beleid viert al een jaar hoogtij en gaat gewoon door. https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/05/hardleerse-rutte-en-de-jonge-hebben-niets-geleerd-van-valse-hoop-geven-besluit-versoepelingen-pas-dag-van-tevoren/ Ik ben toch wel blij dat wij met een intelligent virus te maken hebben voor 12.00 uur is het nog besmettelijk maar tussen 12.000 en 18,00 uur houdt het zich even afzijdig daarna slaat het weer toe dus gelukkig zijn de o.a. na 18.00 uur gesloten. Snapt u dit beleid nog ik niet meer maar het is mijns inziens puur treiteren en de horeca verder de nek om te draaien. Kortom de gewetenloze kwakbollen komen weer met een weekje uitstel voordat dierenparken en sportscholen open mogen. Hoe lang laat het volk zich nog besodemieteren. We kunnen inderdaad stellen dat onze democratie is vermoord door het stel smeerlappen die meespelen met het grote politieke schaakspel. Tijd om alle regels zelf maar los te gaan laten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:

  https://www.geenstijl.nl/5159056/iedereen-boos-ruttemoetweg-en-nieuwsuur-ook

  Iedereen boos: #RutteMoetWeg en Nieuwsuur ookIedereen boos: #RutteMoetWeg en Nieuwsuur ook

  In het debat over de ministerraadnotulen vroeg Geert Wilders hoe Mark Rutte het vertrouwen dacht terug te gaan winnen nadat hij zwaar beschadigd uit het Functie Elders-debat was gestrompeld. Hierboven terug te zien. Rutte kwam met een grotesk lulverhaal over hoe hij heeft nagedacht en gereflecteerd, welke lessen hij trekt en wat er anders zou moeten. Maar: “Ik ga het alleen niet in dit debat doen. En waarom doe ik dat niet? Omdat ik hier als premier sta van het kabinet en niet als voorman van mijn partij.” (transcript hierrr, vanaf pagina 88.)

  Doorspoelen naar vandaag. Vanavond zit gevallen premier Rutte niet in een debat maar wel bij Nieuwsuur om op de staatsomroep te praten over zijn “radicale ideeën” voor een “nieuwe bestuurscultuur”. Dat zou dus een verhaal over informatievoorziening, macht, tegenmacht en de verhouding tussen regering en parlement moeten zijn. Maar dat voer je met de Kamer. Niet bij Nieuwsuur. Daar wordt het gewoon weer een strak geregisseerd vvd mediamomentje met Eppo Snor van Bontebal, waar de Tweede Kamer via de media kennis van kan nemen en pas dagen later op mag reageren. Precies zoals het al tien jaar gaat onder de Rutte Doctrine.

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ach ja Bas.
   Rutte is een pathetische leugenaar en als iemand denkt dat er met die eerste klas lul enige verandering te verwachten is dan zijn diezelfde slapers pathetische slapers.
   Veel meer is er niet over te zeggen.
   Helaas hebben we er daar veel te veel van.

   Geliked door 1 persoon

   • Bas zegt:

    Klopt, het is de firma leugen en bedrog, zodra zijn mond open gaat stop ik met luisteren.

    Like

 6. LUCIA zegt:

  Hij kan zich vierkant debatteren, iemand die serieus de volgende tekst, heeft gebruikt, in een van de Leugendebatten tegen Ester Ouwehand; Hier 2 leugen juweeltjes;

  Op 1.04; Ik kan ook niet hier nu liegen dat ik niet heb gelogen

  Op 6.17; Ik heb gelogen dat we het wel over Omtzigt hadden, dat klopt.. maar ik heb dat naar beste eer en geweten gedaan

  ….Zo iemand kun je toch niet serieus nemen nu niet ..nooit niet !!! En als er ooit een Leugenbijbel komt, samengesteld, uit het rijk der Pinokkio’s, dan is een ding zeker, onze MP staat met stip genoteerd…. voorwaar een dubieuze, weinig eervolle positie!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s