Onderzoek: Burgers betwijfelen democratie, grondrechten en eerlijke verkiezingen

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Rode kaart voor regeringen

Het aanzien van de democratie bevindt zich wereldwijd op een dieptepunt! Volgens een actueel onderzoek dacht verleden jaar 40% van de 124.000 geënquêteerde mensen in 53 landen dat hun landen eigenlijk niet democratisch zouden zijn. 43% denkt dat hun regeringen alleen een kleine groep mensen dienen in hun land. Deze opvatting hebben zowel mensen in democratieën als in niet-democratieën.

Eén op de drie klaagt over democratietekort

Deze data werden door de “Alliance of Democracies” tussen april en juni 2020 onderzocht. Derhalve is er geen enkel land, waarin de democratieverwachtingen van de mensen aan hun regeringen vervuld worden. Minstens één op de drie geënquêteerden in de wereld vindt dat er te weinig democratie in zijn land zou zijn.

De politieke instelling van een persoon speelt uiteraard een sleutelrol bij deze inschatting. Als oppositionelen, bijvoorbeeld eerder links georiënteerde personen in Polen of Hongarije, geënquêteerd worden, dan zien ze eerder een democratiegebrek.

Politieke verdraaiingen

Dat zou wel eens tot verdraaiingen kunnen leiden. Zo voelen bijvoorbeeld mensen in Taiwan, de Filippijnen, Zwitserland, Denemarken en Saoedi-Arabië het geringste democratietekort. Het laatste land geldt bijvoorbeeld in het Westen niet echt als een schoolvoorbeeld voor democratie. De democratieverwachtingen worden het minst vervuld in Venezuela, Polen, Hongarije, de Oekraïne en in Nigeria.

Pandemiedictatuur en verkiezingsmanipulatie

Met betrekking tot de inschatting of bij het overmeesteren van de pandemie de grondrechten werden geschonden, denkt de helft van de geënquêteerden in de 53 landen dat de regeringen daarbij te ver zouden zijn gegaan. Bijzonder sterk is deze kritiek in Marokko, Saoedi-Arabië en Algerije. Slechts 33% van de geënquêteerden denkt dat niet. In democratische landen ziet bijna 40% de grondrechten geschonden, 38% niet. In niet-democratische landen is dat 55%, tegenover 25% die dat niet denkt.

Veel mensen maken zich zorgen dat verkiezingen van buitenaf gemanipuleerd zouden kunnen worden. Minstens één op de twee (55%) beschouwt dit als (zeer) waarschijnlijk – ook in de VS. De grootste desbetreffende angst is er in Azië; vooral in Indonesië, Pakistan, India en op de Filippijnen. Interessant genoeg bestaan daar in Rusland en China geen bedenkingen over, net zomin als nauwelijks in de EU-landen.

Europeanen mogen de VS niet

Met betrekking tot de invloed van de VS op de wereld denkt 44% dat deze positief zou zijn. 38% denkt dat deze negatief zou zijn. Interessant is de bijzonder kritische houding van de Europeanen: vooral in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Ierland en België wordt de VS-invloed als negatief beoordeeld. Dat zou ook wel eens verband kunnen houden met de verslaggeving over de Amerikaanse verkiezingsstrijd in 2020, waarin de mainstream een ongelooflijke heksenjacht tegen Donald Trump bedreef.  

In China verdubbelde het aantal mensen dat de VS-invloed als negatief beoordeelt: het aantal steeg van 38% in het jaar 2019 naar 64% vorig jaar. Ook dat dient gezien te worden tegen de achtergrond van de coronapandemie en Trump´s beschuldigingen wegens vermeende samenspanning tussen de WHO en Peking. De Amerikanen zelf geloven overwegend in een positieve invloed van hun land in de wereld, slechts 22% vindt dit niet.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Onderzoek: Burgers betwijfelen democratie, grondrechten en eerlijke verkiezingen

 1. Julia zegt:

  Links veroorzaken een hoop ellende en zijn werkelijk langs het krankzinnige af. Graag snel een vaccin ontwikkelen om de hersenen van die linkse idioten weer een push te geven tot normaal denken. Weer wat nieuws https://www.xandernieuws.net/algemeen/wef-werkt-aan-digitaal-staatsburgerschap-voor-iedereen-critici-krijgen-geen-toegang-meer-tot-internet/ Wat mij betreft goed nieuws dan kan o.a. de Belastingdienst naar haar centen fluiten want dan kan ik helaas geen bankzaken meer doen. Wat denken die linkse tirannen wordt het niet tijd om eens flink en keihard tegengas te geven om de ziekte van links voor goed uit onze samenleving te verbannen.

  Geliked door 1 persoon

 2. LUCIA zegt:

  Met een vette knipoog naar deALDI-reclame; Politiek is geen feest we moeten het doen met de rotte;..Ruttes, Merkels, BoJo’s, Bidens, Macrons,etc.

  Like

 3. karton zegt:

  Ik betwijfel de democratie niet , ik weet zeker dat ze niet meer bestaat en dat geldt beslist ook voor de Nederlandse “democratie”!
  Is er eindelijk een politicus, de heer Omtzigt (met mevr. Leijten) die doet waarvoor hij is gekozen door de bevolking, wordt deze man een flinke trap na gegeven door de smeerlap die blijft blèren dat NL een gaaf én democratisch landje zou zijn, tw. Rutte. Deze man is zó laag gezonken als mens , als ’t mijn buurman zou zijn zou ik hem niet eens “goedendag” zeggen. Zou gisteravond met “grote veranderingen, verbeteringen in het democratisch stelsel in NL.komen” dat werd althans grootschalig aangekondigd. Waar komt deze charlatan mee ? Met niks ! De lapzwans.
  Als een aap met 7 lullen stormt de dwaas op elke camera af die hij ergens ontwaart, met de hoop op een interview.
  Bekijk z’n face eens goed ………..deze vent deugt niet !
  Zegt de gek ook nog : “Ik wil een gesprek met de heer Omtzigt” , hiermede geeft hij zélf aan dat er iets niet in den haak is terwijl hij steeds het tegendeel heeft beweerd; dus doorlopend liegen/bedriegen en verdraaien van feiten.
  Zijn tijd van “willen” lijkt mij voorbij , zo niet, dan mag ik dat toch wel hopen ?

  Like

 4. Julia zegt:

  Het is een schande wat er momenteel binnen onze samenleving plaats vindt. Zelfs ouderen boven de 70 jaar worden ordinair gediscrimineerd. In ieder geval zal ik geen enkele aandacht aan dat songfestival besteden zoveel goeds zit er absoluut niet bij. Alleen zijn de mensen boven de 70 jaar wel goed genoeg om ook mee te betalen aan de zogenoemde fieldlab event.Laat al degenen die hier graag voorop staan zelf lekker betalen voor zo een toegangstest. Het is belachelijk dat bijna 1 miljard wordt besteed aan die zogenoemde nietszeggende testen. In ieder geval is het hoogst kwalijk om nu zo ver te gaan om glashard ouderen te discrimineren en uit te sluiten. Al degenen die hierover gebelgd zijn dienen per direct aangifte te doen vanwege discriminatie dat bij Wet is verboden. Met wat voor een samenleving gaan wij verder waar velen door hun onderdanigheid mede schuldig zijn aan het vermoorden van onze democratie en het ontnemen van onze vrijheid. Binnen een democratie zou een dergelijk songfestival dat openlijk discriminatie en uitsluiting voert afgestraft moeten worden door een verbod op te leggen om überhaupt dit festival nog door te laten gaan.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Betwijfelen ??????? Nou dat is nog zachtjes uitgedrukt…………heel zachtjes !!

  Like

 6. Bas zegt:

  Ondertussen,
  Nieuwe statement van Trump over election fraud:

  https://pbs.twimg.com/media/E1FzF6BXIAIrCwO?format=jpg&name=large

  Like

  • Bas zegt:

   https://www.donaldjtrump.com/desk

   Donald J. Trump
   8:52pm May 10, 2021

   The major Michigan Election Fraud case has just filed a bombshell pleading claiming votes were intentionally switched from President Trump to Joe Biden. The number of votes is MASSIVE and determinative. This will prove true in numerous other States. All Republicans must UNIFY and not let this happen. If a thief robs a jewelry store of all of its diamonds (the 2020 Presidential Election), the diamonds must be returned. The Fake News media refuses to cover the greatest Election Fraud in the history of our Country. They have lost all credibility, but ultimately, they will have no choice!

   Like

 7. Pingback: Burgers betwijfelen democratie, grondrechten en eerlijke verkiezingen – CommonSenseTV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s