EU-terreurfinanciering: Schijnboekingen en zwarte kassen

(Vertaling: E.J. Bron)

Kuhs (AfD): “We willen van elke euro de rekening zien”

Afgelopen zondag trapten honderden Arabieren rotzooi op de Tempelberg in Jeruzalem, waarbij ongeveer 200 mensen gewond raakten. Ondertussen onthult de Israëlische geheime dienst hoe jarenlang EU-geld voor de terreurorganisatie PFLP verduisterd werd.

De Palestijnse leiding onder Mahmoud Abbas had Arabische jongeren tijdens de ramadan tot geweld opgestookt, mogelijkerwijs om een uitvlucht te hebben om de voor deze maand vastgestelde verkiezingen uit te stellen. Abbas´ Fatah en de “Palestijnse Autoriteit” blijven de gewelddadige onlusten in Jeruzalem aanvuren, die gisteren, op “Jeruzalem Dag”, en vandaag gewoon verder gingen. De EU financiert de Palestijnse Autoriteit met € 300 miljoen per jaar.

Een onderzoek van de Israëlische binnenlandse geheime dienst “Shin Bet” heeft nu onthuld hoe jarenlang EU-geld voor de terreurorganisatie PLFP (“Volksfront voor de Bevrijding van Palestina”) verduisterd werd. In een tweejarig onderzoek heeft Shin Bet bewijzen verzameld dat miljoenen euro´s EU-belastinggeld voor het zogenaamde “Health Work Committee”(HWC) door middel van vervalste documenten, niet bestaande projecten en salarissen, zwarte kassen en schijnboekingen naar de PFLP werd omgeleid.

Sinds 2017 hebben Europese regeringen volgens “NGO Monitor” minstens € 6,6 miljoen aan het HWC geschonken, de “gezondheidsstichting” van de PLFP. Minstens € 3,6 miljoen daarvan is afkomstig uit Zweden. Bovendien werd belastinggeld uit Duitsland, Nederland, GB, België en Zwitserland voor de terreurorganisatie verduisterd, aldus Shin Bet.

Het “Health Work Committee” wordt bovendien door de Rosa Luxemburg Stichting van de Duitse partij “Die Linke” ondersteund. HWC kreeg met andere NGO´s in 2017 € 699.235,- van de EU, hoewel hun overkoepelende organisatie, de PFLP, op de terreurlijst van de EU staat.

De oprichtingsgeneratie van de “Groenen” rondom Joschka Fischer en Dieter Kunzelmann onderhouden al 50 jaar lang nauwe contacten met de PLO en de PFLP. Kunzelmann had in 1969 een ontmoeting met de oprichter van de PFLP, Wadi Haddad, en was daarna betrokken bij een serie links-extreme, antisemitische terreuraanslagen in Duitsland. De aan de Groenen gelieerde Heinrich-Böll-Stichting financiert nog steeds de aan de PFLP gelieerde “gevangenenhulporganisatie” Addameer, wiens financieel directeur betrokken was bij de moord op de 17-jarige Rina Shnerb.   

De voorgangerpartij van “Die Linke”, de SED, kijkt eveneens terug op een meer dan 50-jarige verbinding met de PFLP, wat gedocumenteerd werd door Hubertus Knabe.

De Israëlische binnenlandse geheime dienst heeft vorige week zijn resultaten aan de regeringen in Europa voorgelegd en in april vier betrokkenen gearresteerd, waaronder de Spaanse staatsburger Juani Rishmawi, de inzamelaarster van schenkingen in Europa voor het HWC. De aan de PFLP gelieerde “gevangenenhulporganisatie” Samidoun uit Berlijn eiste de vrijlating van Rishmawi en haar terreurcollega´s.

De fractie van “Die Linke”hield in het Europees Parlement hield op 26-09-2017 een conferentie met Samidoun en Addameer over “vrouwenrechten in Palestina”, waarop de terroriste en eerste vrouwelijke vliegtuigkaper ter wereld, Leila Khaled van de PFLP, sprak. Samidoun documenteerde de terroristenconferentie in het Europees Parlement trots op haar website.

Sinds 2011 hebben Europese regeringen aan de PFLP gelieerde organisaties minstens € 200 miljoen ter beschikking gesteld, aldus de leider van NGO Monitor, Gerald Steinberg, waaronder minstens € 40 miljoen van de EU, en waarschijnlijk meer uit niet gemelde onderopdrachten en verborgen subsidies.

De arrestatie van vier vooraanstaande personen in de schijnheilige terreur-NGO “Health Work Committee” zou “een fel licht op de belangrijkste dimensie van de NGO-industrie werpen”, aldus Steinberg. “Na vele jaren van verdoezeling en afwijzing van belangrijke bewijzen van zulke verbindingen, die door NGO Monitor werden gepubliceerd, zal het voor de Europese ambtenaren nu moeilijker zijn om te blijven beweren dat ze van niks geweten zouden hebben”, aldus Stenberg.

De begrotingscontrolecommissie van het Europees Parlement heef top aandringen van de AfD-Europarlementariër Joachim Kuhs de EU ertoe opgeroepen om “grondig te onderzoeken” of er EU-geld naar terreur-NGO´s ging, zulk geld “proactief terug te vorderen” en zulke ontvangers “van toekomstige financiering uit te sluiten”.

“De EU kan nu niet meer zeggen van niets geweten te hebben”, aldus de begrotingsverslaggever van de EU Joachim Kuhs. “We zullen in het vervolg het gebruik van zulke geldmiddelen voor ondoorzichtige NGO´s in Israël en de Palestijnse autonome gebieden nauwkeurig onder d eloep nemen. We willen vanaf nu voor elke euro de rekening zien. En als er in de EU mensen zijn die denken de terreur te moeten blijven financieren, dan zouden ze rekening moeten houden met strafrechtelijke consequenties.”

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op EU-terreurfinanciering: Schijnboekingen en zwarte kassen

 1. Jan zegt:

  Een en al vreedzaamheid van de kant van Hamas

  Snij de koppen van de Joden er af
  video

  Geliked door 1 persoon

 2. Op terreur reageert de NOS erg krom
  ‘Bij ’n explosie kwam ‘n meisje om’
  Hamas bedoelt ’t toch zo goed
  Die strijders vol vuur en moed
  Doden ’n meisje toch niet met ’n bom!
  Haar dood werd ook nog uitbundig gevierd
  ’t Vrijdaggebed werd met bloed versierd
  Allah kon weer eens tevreden zijn
  ’n Joods gezin vol verdriet en pijn
  Dat de dood van ’n kind zo’n god pleziert…

  Like

 3. Bob zegt:

  De politici die zich pro Israel noemen
  doen hiertegen niets.
  De vraag is wat verstaan zij onder pro Israel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s