WTF!? Adviescommissie: zorg heeft asielzoekers nodig voor vervullen vacatures

Asielzoekers en erkende vluchtelingen met een zorgopleiding kunnen helpen het personeelstekort in de zorg terug te dringen. Voorwaarde is wel dat zij beter worden begeleid naar de arbeidsmarkt. Dat staat in een rapport van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ).

Op dit moment is er een tekort van meer dan 56.000 mensen in de zorgsector. In 2030 groeit dat naar meer dan 100.000. Volgens de commissie kunnen asielzoekers en vluchtelingen die al erkend zijn goed bijspringen. Er zijn niet alleen artsen, verpleegkundigen en tandartsen nodig, maar ook tolken en zorgconsulenten, die nieuwkomers wegwijs kunnen maken in het Nederlandse zorgstelsel.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op WTF!? Adviescommissie: zorg heeft asielzoekers nodig voor vervullen vacatures

 1. karton zegt:

  Tussen de “vluchtelingen” zouden zich ook verpleegkundigen bevinden. In de landen waar de “vluchtelingen” vandaan komen bestaan geen ziekenhuizen ! Deze “verpleegkundigen” waren de helpers van de zg. medicijnmannen , zij moesten de patiënte in bedwang houden als de medicijnman de patiënte op een hoogpolige zebrahuid verkrachtte, of een jonge negerin besneed ! Zo’n “verpleegkundige” wil ik niet !!

  Geliked door 2 people

 2. Rien E zegt:

  Er zijn ruim 70000 mensen wegbezuinigd door de domme rutte-club, neem eerst die maar weer aan maar of die nog terugwillen is de vraag? Maar ja taalproblemen met asielzoekers zit ook niemand op te wachten.

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  O,o,o eerst waren ze apotheker, ingenieur, kernfysicus en nu zijn het zorgmedewerkers.
  Handig hoor ! Wat een stel hufters, die mensen zijn in eigen land harder nodig !!

  Like

 4. Marc zegt:

  ‘Aan het begin van de pandemie boden 173 artsen en 23 verpleegkundigen hun diensten aan via de Vereniging van Buitenlandse Gediplomeerde Artsen. Uiteindelijk werd een van hen opgeroepen.’

  Er is dus een tekort van 100.000, en er bieden zich 196 gediplomeerde (???) medisch deskundigen aan (afronden op 200), op een instroom van 750.000 illegale migranten over de laatste tien jaar.

  ff rekenen, hoor, .. dat is dan … euhhh
  750.000: 200 = 1 niet-westers medisch personeelslid per 3750 illegale migranten.
  We hebben hier in Nederland dus behoefte aan 100.000 x 3.750 = 375.000.000 illegale migranten.

  Gezien hun nataliteit halen die Afrikanen dat makkelijk!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Ik heb zelf 40 plus jaren ervaring in de zorg. Op grond hiervan weet ik dat moslim mannen niet gaan werke in de zorg. Heeft iets te maken met man zijn en supérioriteit. Blote konten afvegen en na druppelende vagina’s drogen is niet hun ding. Oké er zullen enkelingen zijn maar in dit geval maakt een zwaluw nog geen zomer. Je ziet wel regelmatig moslim meisjes in de zorg. Maar dat zijn bepaald niet de moslim import vrouwen. De moslim meisjes die in de zorg werken zijn 3de en 4de generatie en zijn zo Hollands als een Hollander Hollander kan zijn. Maar helaas ook deze meisjes zijn een minderheid.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Die moslim-mannen gaan niet werken in de zorg ? in dit artikel wordt bedoeld de verpleegkundigen etc ! ? ?
   Ik maak hier in Fr n.l wel artsen mee uit voormalige koloniën en Marokko/Alger.
   Maar nooit verpleegsters en zeker niet gehoofddoekten……….
   Zo moet ik sinds we hier wonen voor m’n hart elk jaar bij Cardioloog Dr Hassan Hassaouriri ( Iets dergelijks, moet elke keer weer kijken naar de moeilijke naam ) komen voor onderzoek en die nare oefeningen doen met al die toestanden aan je lijf.
   Hij is wel zo verfranst dat hij zich met ’n Fr naam laat noemen, maar de N-Afri mentaliteit blijft wel.
   Mijn vrouw moest n.l voor de “suiker” ook bij hem voor 1e onderzoek, maar hij liet haar om–een-of andere reden half naakt meer dan 1/2 uur wachten, tot haar ergernis.
   Toen zij daar iets van zei tegen hem ( boos ! ) was de /*^&-boot aan.
   De verpleegster[s] verbleekten en hij was woedend.
   Ik bedoel te zeggen, de hiërarchy zit er hier ( en daar nog meer ) flink in.
   Ook valt ons op als medewerkers praten en zo iemand als hij komt aanlopen, ze “stilvallen” en weer onderdanig worden………
   Lijkt me toch anders dan in NL

   Like

  • karton zegt:

   @ guusvelraeds op 11-5-2021 om 16.57 en 17.05 u.
   In uw reactie van 16.57 u. heeft u het over “blote konten afvegen en druppelende vagina’s drogen”. Maar mij is nog niet duidelijk wie nou wát gaat doen : moet ik die werkzaamheden uitvoeren bij de mevrouw op de foto óf moet die mevr. dat bij mij doen ?
   Dan is er één groot probleem …………ik bezit n.l. géén vagina !!!!
   Mijn huisarts heeft een gesluierd moslim-meisje als assistente en één X per maand moet ik er naar toe om een spuit te halen, in m´n bil, Dit moslimaatje prikt mij dan, nadat ik m´n pantalon heb laten zakken , ik kan u zeggen : ze prikt pijnloos !!

   Like

  • ronjaspers zegt:

   guusvelraeds.De meeste mannen beginnen meteen te kwispelen bij het zien van die foto.

   Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Ik dacht al waar blijven ze. Wat is dit nu weer voor een waardeloos advies spreken de Nederlandse taal niet, hebben geen paspoort laat staan met wat voor een briefjes zij gaan zwaaien dat in hun ogen een diploma is en integreren hebben de meeste een broertje aan dood. Zou Nederland niet eens meer haar eigen zorgpersoneel moeten waarderen door o.a. een fatsoenlijk salaris beschikbaar te stellen. veel zorgmedewerkers zijn destijds onder het kabinet Rutte naar huis gestuurd zou het niet eens mogelijk zijn om deze mensen te stimuleren om weer de taken in de zorg op te pakken. Hou toch op dat wij migranten nodig hebben er zitten genoeg mensen thuis die graag aan het werk willen. Natuurlijk weer een excuus van de linkse clan om nog meer migranten hier toe te laten. Tot op heden kosten zij inmiddels miljarden maar brengen niets op en laten we wel wezen het zijn hoofdzakelijk profiteurs die Europa binnenvallen om mee te genieten van ons veel te goed sociaal stelsel en wetten ze dat ze zelfs nog beloond worden met een ingerichte woning.

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Beste Julia, logica zoals wij dat hier hanteren is niet uitbesteedt aan de gestudeerde lieden van commisie zus en commisie zo. Commisies hebben vooral een functie in de baantjes carosel. Vaak zie je hierin mensen ziten die aan het wachten zijn op iets beters maar op dat moment nog niet voorhanden is. Zij vullen een van tevoren ingevulde agenda in. Het is precies als met de “klimaat wetenschappers” de uitkomst staat al vast alleen is het zaak een onderzoek of rapport te construeren dat leidt naar de vastgestelde uitkomst. Zij kunnen doen wat ze willen want het volk is toch te dom om het te snappen denken ze. Als ik op straat loop en al die mondkappen zie hebben ze misschien nog gelijk ook.

   Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Je laatste zin….!
    wij wonen aan eind van gehucht en aan begin “bosweggetje” dat gaat ver, heel ver het bos in.
    Je zult [ niet meer ] verbaasd zijn de wandelclubjes, te zien ook NL-ers, die gemondkapt de verse, frisse lucht inlopen.
    Ik kijk dan maar wat meewarig vanuit de tuin naar de geïndoctrineerden………..

    Like

 7. Harry Willemse zegt:

  Het was hen nog niet opgevallen dat zij er inmiddels al een paar 100.000 binnen hebben gehaald.
  Daarvan zal het aantal “””””werkers””””” enorm hoog zijn, u weet wel staan te popelen, dus misschien kunnen zij daar eerst uitputten.

  Like

 8. Johan zegt:

  Ik wil geen hoofddoek aan mijn ziekbed.
  Optiefen !

  Geliked door 2 people

 9. karton zegt:

  Enkele jaren geleden zaten er tussen de “vluchtelingen” apothekers, artsen , tandartsen , architecten enz. verstopt. Toen het de bevolking duidelijk werd dat het doorzichtige leugens waren komt men nú met “verpleegkundigen” aandragen !!
  De apothekers blijken pillendraaiers uit het oerwoud te zijn geweest , artsen en tandartsen blijken woeste medicijnmannen uit het oerwoud te zijn die niet van het bestaan van bijv. trekzalf weten en uierzalf voorschrijven bij een gebroken been; de architecten blijken niet-opgeleide metselaars te zijn die alleen in staat blijken een hutje van takkenbossen en koeienmest te “metselen”.
  En de genoemde “verpleegkundigen”? Er komt een neger of negerin bij uw bed, rent als een bezetene rond uw bed, gilt een paar woeste kreten, schopt tegen uw bed en verdwijnt weer.
  Das álles !!!! Laat u toch niks wijsmaken , verpleegkundigen ? hahahahaha !!!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  Sluipende islamisering

  Geliked door 2 people

 11. Harry zegt:

  Wie is er godverdomme zóver dat ie blij is met een zwarte aan zijn bed ?
  Ik ga liever dood , dan overgeleverd te zijn aan de “ kunde “ van zo’n zwarte baviaan !
  Al dan niet met hoofddoek .
  Als je ziet wat ze er zelf van terechtbrengen in hun eigen land , HELEMAAL NIKS , ZOUDEN ZE HIER DAN WÉL ENIGE BIJDRAGE KUNNEN LEVEREN ?
  Donder toch op met die zwarten !
  Ik zie regelmatig nieuwe zwarte en islamitische smoelen in mijn dorp .
  De instroom is dus gigantisch .
  En ik vertrouw de cijfers van die leugenclub in Den Haag dus ook voor geen meter !
  Rutte moet opdonderen , een beroepsleugenaar die beterschap belooft , doet dat alleen om te kunnen blijven doorgaan met zijn praktijken .
  Hij is met als een octopus , die van uiterlijk en kleur kan veranderen als hem dat zo uitkomt .
  Maar het blijft zo’n graaimonster !

  Geliked door 2 people

  • Knalkopje1 zegt:

   Het spijt me wel, maar dit vind ik te erg, een voorbeeld van klassiek racisme. Het zijn juist zwarte vrouwen die er iets van willen maken als ze de kans krijgen. In hun eigen land hebben ze vaak niets dan lege briefjes in te brengen, terwijl ze ook nog vaak als meisje zijn gefolterd door ‘besnijdenis’. Herinneren we ons nog Hirsi Ali uit Somalië? Ik heb een zwarte schoonmaakster, ze komt van St. Maarten in de Antillen en ik hou van haar; ze doet haar werk uitstekend. Ik verafschuw de ‘woke’ definitie van racisme, die feitelijk stelt dat iedereen met een ‘witte’ huidskleur automatisch een racist is met zijn ‘witte privilege’ en daarnaast persoonlijk verantwoordelijk is voor de slavernij. Het oorspronkelijke of klassieke racisme is voor mij net zo weerzinwekkend.

   Like

 12. Bas zegt:

  Alleen in 2018 zijn al 77.000 zorgmedewerkers ontslagen als gevolg van bezuinigingen van het vorige kabinet Rutte.

  ‘Weer massaontslag in de zorg: 55.000 banen in gevaar’ | Economie | AD.nl
  6 sep. 2016 — ActiZ, de werkgeversorganisatie in de zorg, verwacht dat er volgend jaar in totaal zo’n 55.000 mensen hun baan verliezen. De grote ontslaggolf zal plaatsvinden in verzorgingshuizen, verpleeghuizen en …

  https://www.parlementairemonitor.nl/9353000/1/j9vvij5epmj1ey0/vkn2g751pozw

  Motie Agema over terughalen van de 77.000 ontslagen zorgmedewerkers – Kwaliteit van zorg

  MOTIE VAN HET LID AGEMA

  Voorgesteld 28 maart 2018 De Kamer,

  gehoord de beraadslaging,

  verzoekt de regering, alle 77.000 zorgmedewerkers die onder Rutte II ontslagen werden op te sporen, excuses aan te bieden en terug te vragen,

  en gaat over tot de orde van de dag.

  Agema

  kst-31765-310 ISSN 0921 – 7371 ‘s-Gravenhage 2018

  Tweede Kamer, vergaderjaar 2017-2018, 31 765, nr. 310

  Geliked door 3 people

  • dutchess43 zegt:

   Kijk mevr. Agema, dat is nu een advies waar iedereen wat mee kan. Terughalen die ontslagenen dan is het probleem al opgelost.

   Like

 13. Bas zegt:

  2016
  ‘Weer massaontslag in de zorg : 55.000 banen in gevaar…’

  https://pbs.twimg.com/media/E1Ggj8EX0AEEGtG?format=jpg&name=small

  Geliked door 1 persoon

 14. Bas zegt:

  Duizenden willen helpen in de zorg maar worden geweigerd….

  https://amp.nos.nl/artikel/2363811-duizenden-mensen-willen-helpen-in-de-zorg-maar-worden-geweigerd.html?__twitter_impression=true

  Duizenden mensen willen helpen in de zorg, maar worden geweigerd
  ZO 10 JANUARI
  De meerderheid van mensen die willen helpen in de zorg om het zorgpersoneel in de coronacrisis te ontlasten, wordt afgewezen. En dat terwijl het tekort aan zorgpersoneel nijpend is. Dat werd goed zichtbaar in de eerste coronagolf en nu, in de tweede golf, is het probleem minstens zo groot. Meer zorgmedewerkers worden ziek en vallen uit na maandenlang onder hoge druk te hebben gewerkt.

  Via het samenwerkingsverband ‘Extra Handen voor de Zorg’ van verschillende branche- en beroepsverenigingen in de zorg werden mensen in de eerste golf opgeroepen zich aan te melden als ze konden helpen.

  Bijna 23.000 mensen deden dat, maar uiteindelijk zijn slechts 2800 van hen daadwerkelijk ingezet, bleek in december uit een rapport van de onafhankelijke commissie Werken in de Zorg onder leiding van Doekle Terpstra.

  “Alle handen, geschoold of niet, zijn nodig”, concludeerde de commissie. “We hebben alle handen nodig aan het bed”, benadrukte ook Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, in een oproep twee weken geleden. Maar waarom wordt er dan geen gebruikgemaakt van al die mensen die hulp aanbieden?

  Ongeschikt en afgewezen
  Het overgrote deel van degenen die zijn afgewezen is niet gekwalificeerd of geschikt genoeg. Zoals oud-verpleegkundige Esther Gervers. “Ik wilde de handen uit de mouwen steken en heb mijn agenda vrijgemaakt. Ik heb me aangemeld bij het landelijk meldpunt, bij een ziekenhuis en verpleeghuisorganisatie. Maar ik ben nog maar nul keer ingezet.”

  Like

 15. Peacepipe zegt:

  Hoe staat het met de medische hulp in hun landen van herkomst? De mensen daar, die geen mensensmokkelaar kunnen betalen, daar hebben we geen boodschap aan?

  Dit is neo-kolonialisme!!!

  Like

 16. Monalisa zegt:

  Waarom moeten deze mensen het land binnen gehaald worden, Nederland telt 2 miljoen handophouders waarvan zeker 75% kan werken, school wat mensen om. + dat nog velen studenten straks weer afstuderen 👨‍🎓 👩‍🎓 of moeten deze ook bij die 2 miljoen opgeteld worden.

  Geliked door 2 people

 17. Hebk zegt:

  lig je in een islamitisch ziekenhuis binnenkort, terwijl dat volk ons tot op het bot haat ! beroofd bestolen en doodziek van de verkeerde pillen zal je weg moeten vluchtten als je wilt blijven leven 🙂

  Geliked door 2 people

 18. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 19. Henk der Niederlánder zegt:

  Hoe lang zal het wachten zijn op een moord op een patient dat dan weer afgedaan wordt als een incident.
  Daarbij komt hoeveel van deze incidenten hebben we te verwachten.

  Like

 20. Bob zegt:

  Een echte oerwoud dokter weet veel van
  natuurlijke kruiden en hun werking af.
  Onze artsen halen hun medicijnen uit een
  encyclopedie door de farma afgegeven.
  De farma spiekt soms bij de oerwoud
  medicijnman.

  Like

 21. ronjaspers zegt:

  Nou mensen,ik zie wel een klein lichtpuntje.Of je in een comfortabel ziekenhuisbed “halal” onthoofd wordt,of op een harde stoep op je knieen voor de A.H. wordt onthoofd.Dan is de keuze snel gemaakt,in een ziekenhuis naaien ze zo weer je hoofd terug op je romp.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s