Hamed Abdel-Samad: Waar het werkelijk om gaat op de demonstraties tegen Joden en Israël

(Vertaling: E.J. Bron)

Waarom beschouwen ze begrippen als “zigeunersaus” als racistisch, maar “shit joden” als onschuldig? Waarom krijgen ze het op de zenuwen wanneer men mensen met een migratieachtergrond naar hun herkomst vraagt, doen ze echter niets wanneer mensen vanwege hun herkomst uitgescholden en geslagen worden?

De uit Egypte afkomstige Hamed Abdel-Samad (foto) weet waar hij het over heeft wanneer hij het gebeuren in deze dagen in de Duitse straten beoordeelt. Onlangs nog zei hij in een interview: “Ik heb besloten Duitser te worden. Ik was me er van bewust dat ik, om Duitser te worden, afscheid moet nemen van delen van mijn cultuur, die zich richten tegen de vrijheid en het samenleven in Duitsland.” Onder diegenen die deze dagen tekeergaan tegen Israël bevindt zich niemand die van plan is om, net zoals Hamed Abdel-Samad, Duitser te worden, dus deel van de burgermaatschappij te worden.

Over de achtergronden en verbanden van de agitatie tegen Israël en Joden zegt Hamed Abdel-Samad op zijn Facebook-pagina:

“Laten we ons eens voorstellen dat een meute Duitse jongeren na een terreuraanslag in Parijs, Londen of Berlijn meerdere moskeeën in Duitsland met stenen en molotovcocktails zou bekogelen en ´shit moslims´ zou roepen. Hoe zouden we deze jongeren noemen? Juist: Nazi´s! Wat zouden de antifascisten en antiracisten dan doen? Ze zouden verontwaardiging aanwakkeren en zouden vrezen dat de terugkeer van de kleine man met de grappige snor op handen is.

Waarom hoor je nu echter niks van ze? Waarom beschouwen zij begrippen als ´zigeunersaus´ als racistisch, en ´shit joden´ als onschuldig? Waarom krijgen ze het op de zenuwen wanneer men mensen met een migratieachtergrond naar hun herkomst vraagt, doen ze echter niets wanneer mensen vanwege hun herkomst uitgescholden en geslagen worden?

A. Omdat het hen niet om de mensen gaat, maar om de ideologie!

B. Omdat in hun racisme-industrie minderheden alleen maar slachtoffer kunnen zijn, en alleen de blanke man nazi en racist kan zijn.

C. Omdat hun antiracisme diep verweven is met het antiamerikanisme en antikapitalisme, daarom sympathiseren velen van hen zelfs met Hamas.

Het gaat hier niet alleen om dubbele standaards bij het behandelen van het thema racisme, maar het is racisme per definitie. Want de blanke man wordt ongenuanceerd als een mens beschouwd die met de erfzonde van het racisme geboren zou zijn, terwijl alle andere etniciteiten en culturen vrijgesproken worden van deze beschuldiging. Ook dat is racisme tegenover minderheden, die alleen maar als objecten van de blanke man beschouwd worden en geen zelfverantwoordelijkheid hoeven dragen. Het is racisme van de gezonken houding van verwachting wanneer men van Duitse jongeren iets anders verlangt dan van islamitische jongeren.

En hier moeten antiracisten en linkse Identitairen zichzelf afvragen of hun op verontwaardiging gerichte strijd tegen discriminatie daadwerkelijk het racisme in de samenleving bestrijdt of nieuw racisme voortbrengt en oud racisme in bescherming neemt? Heeft het uitspelen van de ene identiteit tegen de andere de samenleving gekalmeerd of de sowieso aanwezige splijting nog verder verdiept? Hebben Cancel Culture, het genderen en de spraakpolitie één enkel probleem van deze samenleving opgelost, of eerder schade toegebracht aan de debatcultuur en het samenleven? Heeft het bagatelliseren van minderheden een bijdrage aan hun integratie geleverd, of ertoe geleid dat nu de grootste rechts-extreme organisatie in Duitsland een Turkse is en dat elke criticus van het ´islamisme´ nu onder politiebescherming moet leven?

Bron:
tichyseinblick.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hamed Abdel-Samad: Waar het werkelijk om gaat op de demonstraties tegen Joden en Israël

 1. Dré zegt:

  Waar waren de waterkanonnen en knuppels vandaag bij de “demonstratie’s” ?

  Like

 2. ronjaspers zegt:

  Het is de eeuwenoude tactiek die de elite gebruikt,verdeel en heers.

  Like

 3. Bob zegt:

  Waar schrijft de pers dat Arabieren synagogen
  in brand steken.
  Wat hoor je over steekparijen door Islamieten.
  Wat hoor je over berovingen door Islamieten,
  zelfs als het om kinderen onder de10 jaar gaat.
  Wat hoor je over de verkrachtingen door
  Islamieten.
  Als het autochtonen zouden zijn waren er weken
  lange berichten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s