Hoe de “Tagesschau” openlijk antisemitisme op demonstraties verzwijgt

(Door: Zara Riffler – Vertaling: E.J. Bron)

De “Tagesschau” (ARD) verzwijgt het antisemitisme dat zich in de straten van Duitsland, vooral in Berlijn, op de protesten tegen Israël laat zien. In plaats daarvan plaatst ze legalistische “islamisten” in een verfraaiend licht en ziet af van de behandeling van de verbinding tot geweldsoproepen.

Gisteren was een zwarte dag voor Duitsland: duizenden gingen in Duitse steden de straat op om te demonstreren tegen Israël. Dat moet getolereerd worden. Maar veel van de demonstranten openbaarden hun – deels gewelddadige – Jodenhaat en antisemitisme. Er werden Jodenvijandige leuzen gebruld of op protestborden geschreven. De vernietiging van Israël werd geëist, en er werden politieagenten, journalisten en antidemonstranten bedreigd en aangevallen.

Maar de “Tagesschau” (ARD) ziet dat schijnbaar anders. In de belangrijkste nieuwsuitzending om 20.00 uur zei men: “In meerdere Duitse steden hebben verschillende groepen tegen de escalatie in het Midden-Oosten geprotesteerd. In Berlijn kwam het bij een pro-Palestijnse demonstratie tot ongeregeldheden met de politie. Hier, net zoals in Keulen en Frankfurt am Main, werd wegens schendingen van de coronavoorschriften een einde gemaakt aan de manifestaties. De Palestijnen herinneren vandaag met een herdenkingsdag aan de vlucht na de oprichting van de staat Israël in 1948.”

Verdraaiing van de motieven van de demonstranten

Oorzaak zijn de enorme raketaanvallen op Israël. Het afgeleide demonstratiemotief werd omschreven met “tegen escalatie in het Midden-Oosten”: want de demonstranten kwamen bijeen tegen de Israëlische militaire reacties op de sinds maandag voortdurende rakettenterreur van de terreurorganisatie Hamas; alsof Israël de beschieting zwijgend zou moeten accepteren. Uitgerekend gisteren was het de zogenaamde “Nakba”-herdenkingsdag (Arabisch: “Catastrofe”) van de Palestijnen – want die gingen al de hele week de straat op, ook onaangemeld. Maar de Nakba-dag is niet alleen maar een onschuldige “Herdenkingsdag aan de vlucht na de stichting van de staat Israël”. Het begint er al mee dat de “Tagesschau” hier de verkeerd eindruk verbreidt dat Palestijnen op grond van de staatsoprichting van Israël “gevlucht” zouden zijn.

De vluchtredenen zijn in werkelijkheid uiterst omstreden. Juist is dat er in die tijd nog geen “Palestijnen” bestonden, maar Arabieren, waarvan de meesten echter geenszins in het kader van de Israëlische staatsoprichting “verdreven” werden. In werkelijkheid werden ze door Artabische landen opgeroepen om het land te verlaten, waaraan ze de dag na de staatsoprichting aan Israël de oorlog verklaarden. Een groot deel van de Arabieren gaf gehoor aan deze oproep, terwijl anderen daadwerkelijk gevlucht zijn, echter om niet tussen de twee oorlogsfronten terecht te komen. De dag “Nakba” herinnert de Palestijnen sindsdien aan de dag van de “vlucht”, echter vanaf het begin doelbewust met anti-joodse bedoelingen en valse feiten, waarom de radicaalislamitische krachten in Palestina dit propagandistisch ieder jaar uitbuiten. Daarmee houdt de “Tagesschau” exact deze mythe van de “Nakba” in stand en verleent een slachtofferrol aan de Palestijnen tegenover de staat Israël, die als gevolg daarvan in een negatief licht geplaatst wordt. De verantwoording van de Arabische oorlogspartij wordt verzwegen.

Verzwijgen van het antisemitisme

In het hele bericht van de “Tagesschau” worden niet één keer de woorden antisemitisme en Jodenhaat genoemd, die in een grote omvang voorhanden waren. In plaats daarvan laat men een man zien, die tegenover de ARD zei: “Ons volk wordt sinds 1948 onderdrukt door de Zionisten. Niet door de joden. Wij hebben niks tegen joden.” Daarna zei men gewoon dat de situatie “in toenemende mate gespannener” werd, terwijl de leuze “Kindermoordenaar Israël” in beeld kwam – maar van de kant van de “Tagesschau” niet als antisemitisme werd benoemd.

De “Tagesschau” sprak herhaaldelijk alleen maar van schendingen van de coronavoorschriften. Dat straten van Duitse en ook Europese steden gisteren vol waren met antisemitische spreuken en vernietigingsfantasieën zoals “Vrijheid voor Palestina van de rivier tot aan de zee”, “Intifada tot de overwinning”, “Haal uit tegen Tel Aviv” of “Oh Qassam, vernietig Tel Aviv” werd verzwegen. Terwijl alleen al midden in Berlijn honderden mensen “Beschiet Tel Aviv” in het Arabisch brulden. Steeds opnieuw werd in Duitsland, terwijl men met Palestina-vlaggen zwaaide, “Allahu Akbar!” (“Allah is de grootste!”) geroepen – en niet door enkelingen of weinigen – nee, door honderden.

Nee, deze demonstraties kunnen absoluut niet als overwegend “vreedzaam” voorgesteld worden. Dit is een duidelijk bagatelliseren van de daadwerkelijke gebeurtenissen. In Berlijn kan ook niet van een “demonstratie”, maar moet in werkelijkheid van een meute gesproken worden: daar heerste een extreme Israël- en Jodenhaat. Vanuit de demonstratie agerende extremisten waren absoluut agressief en gewelddadig. Een journalist van de “Bild-Zeitung” werd als “shit jood” uitgescholden. Een Israëlische verslaggeefster van de Israëlische omroep sprak in het Hebreeuws met haar camerateam toen ze aangevallen werd en door het aanwezige team en de bodyguards van RTL verdedigd moest worden. Dat verzwijgt de “Tagesschau” allemaal. De politie werd niet aangevallen, omdat zij de demonstratie op grond van de schendingen van de coronavoorschriften ontbond, maar omdat op de politie de haat tegen Israël en de joden werd botgevierd. Onze politieagenten moesten deze haat aan den lijve ondervinden.

Er vonden vele ophitsende vergelijkingen plaats: Israël werd met Hitler vergeleken en de Palestijnen werden neergezet alsof zij door Israël en/of joden te lijden hadden onder een “Holocaust”, “genocide” of “etnische zuivering”. In enkele Duitse steden werden vlaggen van Israël in brand gestoken. Daar waar de demonstraties “vreedzaam” leken, zoals in Frankfurt, liepen echter enkele demonstranten na de ontbonden demonstraties richting Westend-synagoge – je kunt alleen maar vermoeden wat deze mensen van plan waren; onze politie verhinderde gelukkig erger. Wie voor synagogen demonstreert, heeft niet de staat Israël in het vizier, maar het Jodendom over het algemeen.

Aan terreurorganisaties gelieerde organisatoren worden verzwegen

Met geen woord werd genoemd wie überhaupt tot enkele demonstraties opgeroepen en wie deze zelfs georganiseerd heeft. Enkele organisatoren komen uit het spectrum van terreurorganisaties. Een van de aanmelders in Frankfurt is het Palestijnse netwerk “Samidoun”, dat in Israël als terreurorganisatie geldt, omdat het tot “gewapende strijd” tegen het “zionistische regime” oproept. Het is gelieerd aan het terroristische “Volksfront voor de Bevrijding van Palestina” (PFLP) en is in plaats van vrede voorstander van terreurdaden tegen burgers. In Berlijn werd eveneens een demonstratie door “Samidoun Duitsland” georganiseerd. Andere organisatoren van demonstraties, die zaterdag al plaatsvonden, komen eveneens uit het Hamas-spectrum, zoals de “Palestijnse Gemeenschap Duitsland” (PGD), die volgens de binnenlandse veiligheidsdienst gelieerd is aan de terreurorganisatie Hamas.

DITIB en ZMD worden als de “goeden” neergezet

In een andere bijdrage van de “Tagesschau” van de ARD treden de voorzitter van d eCentrale Raad van de Moslims (ZMD), Aiman Mazyek, en de voorzitter van DITIB in Hessen in het daglicht. Zowel de ZWM als DITIB worden journalistiek niet nader omschreven, elke informatie over deze organisaties ontbreekt. Onder verwijzing naar de zondageditie van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” zei men dat Mazyek het antisemitisme scherp zou veroordelen; ook de voorzitter van DITIB in Hessen zou de aanvallen op joden veroordelen. Dat is een grof bagatelliseren van de verbindingen van deze verenigingen.

De ZMD onderhield vanaf het begin van zijn oprichting contacten met aan de Moslimbroeders gelieerde verenigingen zoals de “Islamitische Gemeenschap Duitsland” (IGD), die zelfs oprichtingslid van de ZMD is. Sinds deze beschuldigingen bekend werden, is de IGD sinds 2019 officieel geen lid meer. Er bestaan ook directe verbindingen tussen de ZMD en de vereniging ATIB, die op haar beurt verbindingen heeft met de rechts-extreme, antisemitische “Grijze Wolven” (Ülkücü-beweging). Ook geldt de ZMD als gelieerd aan het rechts-nationalistische Ankara-regime van president Erdoğan, dat op zijn beurt Hamas rechtstreeks ondersteunt. De Turks-Islamitische Unie van de DITIB werd door het Turkse “Presidium voor Godsdienstaangelegenheden (Diyanet) opgericht, dat direct ondergeschikt is aan de Turkse president. DITIB volgt de aanwijzingen uit Ankara op. Niet te vergeten dat na de inval van het Turkse leger in Koerdische gebieden van Syrië in DITIB-moskeeën voor de overwinning op de Koerden werd gebeden.

De ZMD en DITIB proberen allebei om naar buiten toe democratisch, bereid tot dialoog en open over te komen – en verzwijgen hun verbinding met de radicalen en hun antisemitische moordoproepen.

Bron:
tichyseinblick.de
Door: Zara Riffler

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Hoe de “Tagesschau” openlijk antisemitisme op demonstraties verzwijgt

 1. Helena zegt:

  Gisteren uitgebreid bij de staatsomroep: de protesten van de Palestijnen tegen Israël. De haat en het dreigen met geweld spatte ervan af. De 12.000 demonstranten bij de Amsterdam Arena die zaterdag vreedzaam demonstreerden tegen de vrijheidsbeperkende maatregelen en het op handen zijnde vaccinatiepaspoort en de testmaatschappij in wording werd compleet genegeerd!

  Geliked door 2 people

 2. Andre zegt:

  De media = overheid = van belasting geld = maakt het virus = haat = marxisme

  Geliked door 1 persoon

 3. koosv8 zegt:

  DE DDR IS NOG NOOIT ZO GROOT GEWEEST. MERKEL IS DE AANSTICHTER MET HAAR STASI VRIENDEN. ER IS NOG WEL EEN STUKJE OVER VAN DE MUUR ERGENS, DAN KUNNEN ZE DAAR MOOI VOOR GAAN STAAN.

  Geliked door 1 persoon

 4. scherpschutter1943 zegt:

  Zowel de duitse-als de nederlandse overheid en ambtenaren zijn bang voor de moslims, niet voor de eigen onderdanen, die deze discriminatie elke dag aan de n lijven ondervinden

  Geliked door 1 persoon

 5. Blaffertje zegt:

  De media is verbolgen dat Israël ze niet op de hoogte heeft gesteld van hun acties.

  Wel verdomme.
  Wat denkt die media wel niet wie ze zijn dat ze zich in militaire operaties mogen mengen?
  Ik blijf de actie van Israël geweldig vinden door de media te misleiden.
  Media verraad doodleuk militaire operaties door stelling te nemen voor iets of iemand die zij goed gezind zijn.
  Als de Israëli’s de media correct hadden geïnformeerd, dan had de media de Palestijnen gegarandeerd op de hoogte gebracht en had het slecht uitgepakt voor de Israëli’s.
  Ik zou de media nooit op de hoogte brengen van een militaire operatie, alleen al om te voorkomen dat zij zich er mee gaan bemoeien.
  —————

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1349865575/israel-schiet-zichzelf-in-de-voet-met-misleiden-media?utm_source=whatsapp&utm_medium=referral&utm_campaign=whatsapp

  “TEL AVIV – Met een ogenschijnlijke leugen de media inzetten als onderdeel van een militaire operatie tegen Hamas en een gebouw in Gaza, waar AP en Al-Jazeera kantoor houden, platbombarderen. Israël bewijst zichzelf een slechte dienst door een flink deel van de (buitenlandse) pers tegen zich in het harnas te jagen.

  Zaken verbloemen of een leugentje om bestwil, dat valt nog te billijken. Het Israëlische leger heeft maar één doel: het land verdedigen. Nu staat de geloofwaardigheid van de IDF echter op het spel en dat kan grote gevolgen hebben voor de toekomst.
  Op het oog was het slim: Hamas wijsmaken dat een grondoffensief ophanden is, waarna zij haar strijders posteert in tunnels, die vervolgens massaal worden gebombardeerd. Onderdeel daarvan, zo lijkt het, was het bewust foutief informeren van de buitenlandse pers dat een grondoperatie was begonnen.”

  LEES REST VAN HET ARTIKEL IN DE BOVENSTAANDE LINK.

  Geliked door 2 people

  • koosv8 zegt:

   Laat meteen mooi zien wat kranten doen met mensen, en andersom. Ik vind het wel goed, zijn ze meteen begraven ook , het is daar al zo warm.

   Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    @Koosv8

    Ik denk dat je wel een gasmasker mag dragen vanwege de stank.

    Like

   • Blaffertje zegt:

    @Koosv8.
    Zie ook maar wat voor een kwalijke invloed kranten hadden in de oorlog.
    Propaganda machines zijn het.
    Zij zijn mijns inziens mede verantwoordelijk voor het verloop van een oorlog.

    Geliked door 1 persoon

 6. Rien E zegt:

  Ja eu (want dat speelt in vrijwel alle landen van de “unie”, de verstandige Visegrad landen uitgezonderd), als je de middeleeuwen willens en wetens importeert, tada…. dan krijg je helemaal de middeleeuwen terug. Gek he. En dan zo ijselijk dom zijn er helemaal niets tegen te doen behalve grote vvd woorden maar 0 daden er tegenover, tja de ondergang van het avondland is nabij

  Geliked door 3 people

 7. Johandederde zegt:

  Hier in Nederland van het zelfde laken en pak, zeker met die linkse landverraders en hun partijen.
  Wij hebben het in Nederland over bestrijden van antisemitisme, maar we halen wel duizenden anti semieten binnen. Kijk na WO2 zijn we begonnen met het verdrijven van de Joden uit Europa “dat is rechtvaardig” de enige optie voor hun was Israel. Doordat er voor de Israelieten huizen moet worden gebouwd nemen ze land in bezit en sturen ze de “palestijen” weg en dan is het ineens niet rechtvaardig dat vind ik een beetje dom zoals Maixima zou zeggen. En wie zijn er met de beschietingen begonnen de palestijnen dus maw ieder land mag zich beschermen behalve Israel.

  Geliked door 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Het is het verhullen in plaats van het uitvergroten van de islamitische haat jegens het Joods zijn, maar toont duidelijk in hoeverre de moslims gedreven zijn om hun ideologie op te leggen aan eenieder die hun geloof niet deelt………gesubsidieerd door de Linksche Looney Brigade.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Het antisemitisme heeft niettemin ook al decennia’s onder de Duitsers voortgewoekerd en stierf zelfs na WO II niet uit! In Oost-Europa was het zelfs in die tijd nog veel extremer en dat is dan ook de reden dat de nazi’s, tijdens WO II, zoveel gewillige antisemieten uit het oosten, waaronder moslims, inzetten om de joden uit te roeien!
   Helaas kan al dat islamtuig zelf niet eens een land besturen en zaaien ze terug onder de “ongelovigen” waaronder ook eens hun linkse “vrienden” behoren en anders slachten ze elkaar wel onderling af!

   Like

 9. Hovawart zegt:

  De vraag hangt boven de markt, voor wie moet men nu behoedzamer zijn, voor de Palatijnse stenengooiers en hun raketten van het moslimbroederschap, of voor de media die overduidelijk in handen zijn van de Linksche Looney Brigade, die miljoenen kijkers en luisteraars in Europa dagelijks bestoken en bombarderen met hun politieke strategie in hun doel om systematisch de islam in te voeren in Europa, in hun wens om het kapitalisme te vermoorden en te verruilen voor een emiraat dat met oliedollars en een heilige oorlog het Westen de hals wil doorklieven…………

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Hovawart, de vraag stellen is hem beantwoorden. Nederland is al een verloren land. Een land dat alleen terug te krijgen is met wapengeweld. Natuurlijk komt dat geweld er niet want de linkse partijen en ook de VVD vinden juist dat het de goede kant op gaat met nederland. Nog meer opvreters, uitvreters, niets nutten, die alleen maar hier komen om hun hand op; te houden en als ze niet krijgen wat ze eisen, je de keel af te snijden. Rutte n oemt nederland “een fijn land”. Ja voor degenen die op de belastingbetaler teren maar verder voor niemand. Rutte is dus nog steeds een leugenaar, oplichter een nederland weggever aan brussel. Bah.

   Geliked door 1 persoon

 10. Bob zegt:

  Vreedzame demonstraties worden met
  zwaar geweld en door de politie geprovoceerd
  uit elkar geslagen met grof geweld.
  Dit gebeurt door heel Europa.
  De Tv-pers ingeheel Europa verdraaid feiten en
  je zou ze de opvolger van de Stúrmer kunnen noemen.
  Ook op de NPO wordt deze Nazi propaganda
  gebruik. De ingestorte tribune wordt aangegeven
  ten westen van de Jordaan dus als niet Joods gebied.
  Geologisch is alles ten westen van de Jordaan
  Judea, Samaria en Israel.
  Of de europese pers heeft geen opleiding gehad
  of is behoorlijk anti joods.
  De aanleiding dat Hamas begon te schieten zou zijn
  een huis uitzetting. Dat is een lang lopend juridisch
  gevecht tussen de in 1948 gevluchte Joden,die anders
  vermoord zouden worden, dievoor hun eigendommen
  al sinds de 90er jaren geen huur meer ontvingen.
  Wat het stelen van joodse eigendommen en het
  ontkennen daarvan weten ze in heel Europa alles.
  De europese politiek en bevolking geven Israel de
  schuld van elke aanval op Israel door de Mohammedanen.
  De europese politici ,op wat uitzonderingen na, zijn zwaar
  antisemitistisch.
  De politie gedaagt zich zoals ze dat onder het
  Hitler-regime ook deden.
  In de 30er jaren werd alles wat anti Duits werd
  beschouwd bestraft.
  Tegenwoordig is cool anti Israel te zijn.

  Geliked door 2 people

 11. guusvelraeds zegt:

  Ik snap het niet meer. Volgens intellectueel en mainstream Duitsland zou juist de AFD anti-semitisch zijn.

  Like

 12. Meine zegt:

  NOS: Heel veel “palestijnse kinderen” omgekomen en honderden doden in Gaza, en er zijn slecht 2 Israeliers gewond geraakt… Ja-Ja, de Staats-omroep brengt het nieuws geheel naar de wens van Sigrid Kaag en haar palestijnse lieg-mannetje.

  Werkelijkheid: Er waren al 10 Israeliers omgekomen door die moslim-terreur, en als Iron Dome niet zou bestaan, hadden de raketten (helaas ook betaald door NL) zeker honderden burger slachtoffers gemaakt……

  Zoals Trump al had gezegd, die zogenaamde palestijnen liegen alles bij elkaar.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s