V4-landen richten familievriendelijke coalitie op

(Vertaling: E.J. Bron)

Demografische uitdagingen moeten met de bevordering van gezinnen en niet met migratie aangepakt worden, aldus de Hongaarse minister voor Familieaangelegenheden, Katalin Novák (foto).

De Visegrád-landen (V4) Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije hebben tijdens een videoconferentie afgelopen donderdag een “familievriendelijke coalitie” opgericht, verklaarde de Hongaarse minister voor Familieaangelegenheden, Katalin Novák.

“In het centrum van Europa bestaat een partnerschap dat gezinnen in het middelpunt stelt. We zoeken niet naar antwoorden op de demografische uitdagingen, die we allemaal in de migratie zien, maar in de ondersteuning van gezinnen”, zei Novák. De familieconferentie werd georganiseerd door het Poolse voorzitterschap van de V4, waaraan ook haar collega´s Marlena Malag uit Polen, Milan Krajniak uit Slowakije en Jana Malacová uit Tsjechië deelnamen. De partijen kwamen overeen om hun beslissingen met betrekking tot gezinnen te coördineren en gemeenschappelijk onderzoek te starten.

Novák benadrukte dat het een gezamenlijk doel van de vier landen is dat jonge mensen zo veel kinderen kunnen hebben als ze willen en dat financiële barrières de stichting van een familie niet in de weg mogen staan.

“Ik heb op de conferentie over de Hongaarse praktijk gesproken. In Hongarije ondersteunen we het feit dat wanneer iemand aan een familie denkt, dat dit betekent dat hij zijn voorgangers respecteert en zich verantwoordelijk voelt voor zijn nakomelingen, d.w.z. hij denkt op de lange termijn”, zei Novák.

Ze benadrukte dat vrouwen de mogelijkheid zouden moeten hebben om hun beroeps- en gezinsleven met elkaar in overeenstemming te brengen en niet tussen de beide hoeft te beslissen. Ze voegde er aan toe dat de regering tijdens de coronavirus pandemie ook aan gezinnen denkt en in de begroting voor dit jaar en volgend jaar steeds meer geld uitgeeft voor hun ondersteuning. Ze zei dat het bedrag dat beschikbaar wordt gesteld voor de ondersteuning van gezinnen driemaal zo hoog is al in het jaar 2010, toen de huidige conservatieve regering aan de macht kwam.

“We hebben de ondersteuning voor baby´s ingevoerd, het grootste Hongaarse programma voor het creëren van woonruimte, en we zullen vanaf 1 juli de subsidie voor kinderverzorging verhogen. Vanaf 2022 zullen mensen onder de 25 jaar geen inkomstenbelasting meer hoeven betalen, terwijl moeders, die vier kinderen opvoeden, eveneens vrijgesteld worden van het betalen van inkomstenbelasting, maar ik kan ook de bouw van kleuterscholen noemen”, zei ze, terwijl ze de verworvenheden van de regering opsomde.

Novák noemde ook dat uit een onlangs uitgevoerde Hongaarse peiling blijkt dat jonge mensen geen vaste plannen hebben als ze van plan zijn een gezin te stichten, en ze voegde er aan toe dat dergelijk onderzoek onder de Visegrád-lidstaten gecoördineerd zou moeten worden. Ze dacht dat zo´n onderzoek op het niveau van de Visegrád-groep zou bijdragen aan een betere samenwerking.

“Binnen de V4 bekijken we elkaars goede praktijken; in Polen bijvoorbeeld zijn jonge mensen al vrijgesteld van het betalen van inkomstenbelasting, hoewel dit iets minder voor hen oplevert dan in Hongarije vanaf januari volgend jaar”, zei Novák.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op V4-landen richten familievriendelijke coalitie op

 1. karton zegt:

  Opvallend : de meeste goede voorstellen en plannen binnen de EUSSR komen steeds uit landen die zich hebben bevrijd van een dictatuur ! Zij weten wat een dictatuur betekent en verzetten zich dus tegen de veel te grote invloed van Brussel in hún landen. De regeringen van de overige landen zijn te laf en/of te stom om zich te verzetten.

  Geliked door 5 people

 2. Angélica de Sancé zegt:

  Het neo-liberalisme streeft naar economische groei. De winsten komen terecht bij multinationals en rijke investeerders. De bevolking profiteert zeker mee als er sprake is van groeicijfers maar in zeer geringe mate. Er is zeker veel voor te zeggen als je het vergelijkt met communistische systemen maar steeds meer zijn de mensen produktie-eenheden geworden, levende robots, die hun loonstrookje steevast net onder of precies op het inflatiecijfer zien fluctueren. Door de interne geldstromen binnen de EU en megaprojecten zoals ‘energie-transitie’, ‘groene deals’, ‘coronabonds’ etc. stagneert de welvaart. Om het hoofd boven water te houden, moeten ouders hun kinderen naar de opvang brengen en samen voor een inkomen zorgen om in de eerste levensbehoeftes te kunnen voorzien, zoals wonen, voeding en een vervoersmiddel. De belastingdruk is ook veel te hoog en feitelijk is het absurd hoe duur woningen, reizen en voedsel zijn geworden. Kinderen zijn te duur en gezinnen worden kleiner. Grote bedrijven vragen de neo-liberale bestuurders meer migranten binnen te laten, zodat de aandeelhouders ook in de toekomst verzekerd zijn van grote winsten. De verloedering van de maatschappij, waar de big-bosses in hun door natuurschoon omringde villa;s weinig last van hebben, interesseert hun geen zier. Van de 100% immigranten gaan er 20% werken en voor de bedrijven is dat prima. De autochtone bevolking worstelt vervolgens met ‘jongeren’ die in drugs handelen, plofkraken plegen en vrouwen lastig vallen. In Oost-Europa hebben ze iets meer ervaring met de ‘Turken’ gehad. Tot 1908 verhandelden de muzelmannen blanke slavinnen afkomstig uit Griekenland, Bulgarije en Roemenië en ze hebben er hun buik van vol. Daarom veranderen deze landen, samen met de Visigrads, steeds meer in behoeders van de oude christelijke normen, waarden en leefgewoontes. De economische groei is voldoende en de mensen zijn tevreden met wat ze hebben. Ze verkiezen dit boven neo-liberale omvolking, banlieues, oproer, geweld, diefstal en ze komen wel op voor hun vrouwen die er veilig over straat kunnen gaan, niet nagesist worden en bij afwijzing van de ‘oneerbare voorstellen’ bespuugd worden en desondanks worden uitgemaakt voor blonde kech. Hoe e.e.a. zich gaat ontwikkelen moeten we afwachten maar West-Europa wacht na de verloedering een burgeroorlog.

  Geliked door 4 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @Angélica de Sancé
   Wat een verademing zijn uw reacties!
   Bedankt voor weer een goed doordacht verhaal.

   Geliked door 1 persoon

  • Voight-Kampff zegt:

   Beste Angélica.

   “Het neo-liberalisme streeft naar economische groei.”

   Zeker; om inflatie, dat nu eenmaal gepaard gaat met monetaire financiering, enigermate te kunnen beteugelen. De werkelijke economische groei is negatief, na aftrek inflatie.

   Uitgaande van economische groei kan de vraag gesteld worden waar de economische groei terecht dient te komen? Volgens de soevereine gedachte bij het volk. Echter, dit doel staat nergens vermeld in de Nederlandse staatsinrichting. De Amerikanen komen er enigszins in de buurt met de vermelding van ‘pursuit of happiness’. Maar dit is niet rechtstreeks gerelateerd aan de economische activiteit.

   Economie is dus een middel voor de mens om zich te verheffen. Indien zelfbeschikking de waarde is dan kan zelfrealisatie als doel gekoppeld worden aan economie.

   Hiermee wordt het containerbegrip economie meer beheersbaar en richtgevend. En kan het uit de handen worden getrokken van de halfbakken wetenschappers in de wazige gammahoek die vol zit met met psychologen, sociologen en economen.

   Het volk dient zich de economie toe te eigenen.

   Vanuit die gedachte kan daarbij de vraag worden gesteld of de economie wel zo internationaal georiënteerd dient te zijn. Lokalisme is de huidige trend, gezien veel initiatieven om te komen tot een lokale munt met gebruik van blockchaintechnologie. Zij schatten zelfredzaamheid hoog in en zien een burgeroorlog aankomen, net als u.

   Ik dacht, ik denk even mee.

   Geliked door 1 persoon

 3. Republikein zegt:

  Op de schouders.

  Geliked door 1 persoon

 4. Marc zegt:

  Dat Rutte niet iets doet aan bevordering van het aantal geboorten bij de autochtone bevolking verbaast mij niet. Maar waarom maakt Wilders hier geen punt van?

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @Marc
   Nou misschien heeft het ermee te maken dat we al een overbevolkt land zijn, daarbij vergeet u dat veel allochtonen op papier Nederlander zijn en voor de wet zijn we allemaal gelijk dus dan hoef je niet te raden waar gezinssubsidies terecht gaan komen.

   Geliked door 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat veel mensen vergeten bij subsidies en het zogenaamde “gratis” is dat het een verschuiven van lasten is.
  Mensen onder de 25 geen inkomensbelasting laten betalen betekent dat mensen boven de 25 meer moeten betalen, of dacht u misschien dat de overheid haar inkomsten wil laten afnemen?
  Datzelfde geld voor subsidies, de overheid betaalt die met het geld dat ze van anderen vorderen.
  Wat sommigen in de samenleving “krijgen” van de overheid wordt betaald door de rest van de samenleving. Het veelgehoorde adagium van socialisten is dat de rijken dan (nog) zwaarder belast moeten worden, dat werkt averechts want dat betekent in de praktijk het wegvluchten van rijken.
  Dat hoeft niet altijd fysiek te zijn maar via allerhande constructies verdwijnt geld dan naar het buitenland.
  Waarom verdwijnen goedverdienende topsporters naar het buitenland ?
  Max Verstappen verdient 18 miljoen per jaar en woont in Monaco, was hij hier gebleven dan had hij jaarlijks zo’n 10 miljoen aan belasting af mogen dragen. Datzelfde gaat op voor veel topvoetballers.

  Like

 6. Voight-Kampff zegt:

  “Ze benadrukte dat vrouwen de mogelijkheid zouden moeten hebben om hun beroeps- en gezinsleven met elkaar in overeenstemming te brengen en niet tussen de beide hoeft te beslissen.”

  Ben benieuwd … leg eens uit zou ik zeggen? En als het kan niet in termen van geld, maar van tijd.

  Overigens, Hongarije staat aan de top met genetische vaccinaties. Is die tante ook van plan om alle kinderen van de gezinnen te gaan vaccineren?

  Like

 7. antiislamnu zegt:

  Hier in Nederland betalen wij onze eigen ondergang via de kinderbijslag gratis woningen scholing medische zorg..Als bonus om het ze zo aangenaam mogelijk te maken laten we ons land volbouwen met moskeeën deze zijn gratis gekregen van de extremisten in Turkije en het Midden Oosten .
  En onze dictators maar kritiek en negatieve commentaren leveren over de Oost Europeanen wat zullen ze ons uitlachen .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s