Midden-Oostenconflict: Hongarije verhindert gezamenlijke EU-verklaring

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije maakte opnieuw gebruik van zijn vetorecht bij een beslissing van de EU en verhinderde zodoende een gezamenlijke verklaring over de escalatie van het Midden-Oostenconflict. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken beschuldigde de EU ervan zich op te stellen tegen Israël.

Vanwege de blokkade van Hongarije heeft de EU geen uniform standpunt over de nieuwe escalatie in het Midden-Oostenconflict gevonden. De Hongaarse regering zou niet akkoord gegaan zijn met een gezamenlijke verklaring van de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU, zei de Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Josep Borrell, dinsdag.

Slechts 26 van de 27 lidstaten stonden tijdens een videoconferentie achter de eis van een “onmiddellijke stopzetting van alle geweld” en de “invoering van een wapenstilstand”.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, beschuldigde de EU ervan zich op te stellen tegen Israël. Hij zou “over het algemeen een probleem hebben met deze Europese verklaringen”, zei hij tijdens een bezoek in Parijs. Ze zouden zoals gewoonlijk “zeer eenzijdig” zijn en “helpen niet – in het bijzonder niet onder deze omstandigheden wanneer er sprake is van zulke grote spanningen.”

Burgerslachtoffers zijn “onacceptabel”

Volgens Borrell bekritiseerden de andere 26 lidstaten ook het grote aantal burgerslachtoffers in het conflict als “onacceptabel”. Derhalve veroordeelden zij de raketaanvallen van de radicaalislamitische Hamas en ondersteunden zij “volledig” het recht van Israël om zich te verdedigen.

Dit zou echter “op proportionele wijze” en in overeenstemming met internationaal recht moeten plaatsvinden, zei de Spanjaard. Er zou ook “krachtige ondersteuning” zijn geweest voor de eis aan Israël om af te zien van verdere gedwongen ontruimingen van Palestijnse woningen in Oost-Jeruzalem, die de oorzaak waren van de nieuwste escalatie.

Sinds vorige week werden er volgens het Israëlische leger meer dan 3200 raketten vanuit de Gazastrook in de richting van Israël afgevuurd. Israël bombardeert van zijn kant doelen in de Gazastrook. Er werden 213 Palestijnen gedood. Aan Israëlische kant kwamen 12 mensen om het leven.

Hongarije zorgt steeds opnieuw met veto´s in de EU-politiek voor irritaties. Al wekenlang blokkeert het land met nauwe banden met China ook een gezamenlijke EU-verklaring over de mensenrechtensituatie in Hongkong.

De liberale Europarlementariër Guy Verhofstadt bekritiseerde de handelingsonbekwaamheid van de EU. “Steeds maar weer maakt de unanimiteit het onmogelijk om Europa´s belangen en waarden te verdedigen”, verklaarde de voormalige Belgische minister-president op Twitter.

Hij eiste het probleem van het unanimiteitsprincipe op gebieden zoals de buitenlandse politiek in het nu begonnen EU-hervormingsdebat op te lossen. Dit debat moet tot het voorjaar van volgend jaar uitmonden in concrete resultaten.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Midden-Oostenconflict: Hongarije verhindert gezamenlijke EU-verklaring

 1. bobzelf zegt:

  MIJN GOD WAT ZOU IK TROTS ZIJN , ALS ZO’N HONGAARS BERICHT, DUS VAN DE NEDERLANDSE KANT ZOU KOMEN !!!!
  DAT WIJ DE NEDERLANDERS DUS LEKKER ACHTER ISRAEL STAAN …..
  EN
  NIET DE PALISTIJNEN SPONSOREN , VOOR VOEDSEL ??
  NEE OM RAKETTEN TE KOPEN
  OM THE WHITE HELMETS EENS TE ONTMASKEREN
  DIE 12 X MET HET ZELFDE MEISJE BIJ EEN AANSLAG STAAN OP 12 VERSCHILLENDE AANSLAGEN ??
  OM GEEN GELD TE STORTEN ZODAT DE VRIENDEN VAN TEIL , UW BEVRIJDERS DUS NIET MEER MET ISIS OP TYOTA’S STAAN MET MACHINEGEWEREN VAN MIJN EN UW CENTJES

  DE DADERS LIGGEN ALTIJD OP HET KERKHOF . BEHALVE ALS JE KECH / ANUS HEET WHAHAHAHAHA

  WAT EEN MOOIE DROOM ZOU DAT ZIJN !!! JA TOCH ??

  MAAR NEE, WE HEBBEN KECH , DE OMGEBOUWDE ARAFAT SNOL , DIE DE ISLAM AANHANGT , EN ONTSLAGEN WERD VANWEGE HAAR LEUGENS BIJ BUITENLANDSE ZAKEN ,MAAR GEEN PROBLEEM HOOR .
  HET HOOGSTE WOORD HEEFT ZE IEDERE DAG
  WE HEBBEN DENK IN DE REGERING, EEN TURKSE / MOCRO BENDE
  EN
  SINDS KORT EEN SNOL MET EEN HOOFDDOEKIE EN HANDEN IN HAAR ISLAM BROEK
  VOLGENS MIJ STOND ZE HAAR LUL VAST TE HOUDEN ??

  DUS PROTESTEN ?? UW KOP SLAAN ZE ERAF, !!! HEBBIE DIE MOCRO / TURKS / PALISTIJNSE VLAGGEN GEZIEN ?
  ME GEZIEN, ?? EEN WATERKANON ? WATERKANONNEN ?? SLAANDE BOA’S .. RELPOLITIE TE PAARD ???

  GODVERDOMME GEEN KIP HE ?? HELEMAAL NOPPES

  EN WAAR DIT DAN OP AANSTUURT ??

  UITEINDELIJK , OP EEN ISLAM MEERDERHEID IN DE REGERING , IN DE GROTE STEDEN KOMEN DE BURGERVADERS AL UIT MOCRO CITY COUNTRIES

  DE RAADSLEDEN OM HUN LANDGENOTEN TE HELPEN IN DE STEDEN
  DE ALI BEN EN NOG WAT , DE MOHMMRD EL EN NOG WAT
  AL DIE SCHITTERENDE MOOIE NEDERLANSE NAMEN WHAHAHAHA

  EN HET MAAR GEK VINDEN DAT JE MET JE TELEFOON TUSSEN JE TANDEN ZONDER PASPOORT ZO NAAR BINNEN KUNT LOPEN

  U HEEFT DAAR TOCH ALLEMAAL VOOR GEZORGD EN VOOR GESTEMD
  TYPHUS KLOOTZAKKEN , EN WEGLOPERS NIET TE VERGETEN
  GAAT U SCHAMEN , DROEFTOETERS

  GEERT AL 12 JAAR DOOD LATEN VALLEN , LOSERSSSSSSSSS OOOOOK HIER !!!!

  IK DROOM NOG EVEN VERDER OVER KANJERS UIT HONGARIJE

  OOM ETTERBAK

  Geliked door 2 people

 2. Bob Fleumer zegt:

  Wat zou Nederland doen als vanuit Baarle-Nassau 3000 raketten op Nederland worden afgevuurd? Als Hamas morgen de wapens neerlegt en aan tafel komt om de problemen op te lossen is het morgen vrede, Als Israël zijn wapens neerlegt worden ze in zee gedreven en houdt Israël op te bestaan, zo simpel is het!

  Geliked door 2 people

 3. koosv8 zegt:

  Wat landen zelf ergens van vinden, daar heeft dictatortje Verhofstad helemaal geen boodschap aan. Beveel is Beveel, en iedereen moet denken zoals ik wil. Is de rest al zo laf om een standpunt in te nemen ? Het lijkt erop maar de gewone bevolking heeft er volgens mij niet zo veel problemen mee . Hamas is en blijft agressie tegen Israël houden, haat haat haat , in Amerika heet zoiets democr(h)aat!!!

  Like

 4. Rien E zegt:

  Ik begin Hongarije steeds meer te benijden vanwege hun standvastigheid. Hadden onze politici maar 1 promille van de hunne. Ik heb gisteren een tijdje het debat in de tweede slaapkamer gevolgd en ik ben onthutst dat er globaal zoveel domheid heerst, kleine uitzonderingen daargelaten. Ook het constante ontbreken van enige vorm van principes bij “ons kabinet” bij monde van rutte levert mij ongekende koude rillingen op. Waar is deze “man” eigenlijk bang voor met zijn clubje van blinde en dove lakeien. Waaraan hebben we zulke onbenullen verdiend??

  Geliked door 2 people

 5. karton zegt:

  Als de EUSSR zich inderdaad tégen Israël opstelt.dan groeit m’n waardering voor Hongarije steeds meer ! ‘t Is één grote vieze stinkzooi , die hele EUSSR. Als een land als Nederland zich klakkeloos áchter zó’n bende schaart behoort het tot diezelfde grote vieze stinkzooi ! Precies een plaats waar smeerlappen als Rutte en Quag zich helemaal thuis voelen : een open riool.

  Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Put your money where your mouth is. Ga naar de site van het Joods Nationaal Fonds en doneer. Help Israel aan nieuwe schuilkelders.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Chapeau Hongarije, recht door zee en niet achterbaks zoals de meeste EU landen !!

  Geliked door 1 persoon

 8. Bob zegt:

  Het lijkt wel of Brussel de vervanging van de
  Wann See conferentie is. Met op hongarije na
  kijk na mijn woorden ,maar let niet op mijn daden.
  Door de zogenaamde humanitaire miljoenen
  kunnen de Arabieren die Palestijnen genoemd
  worden weer wapens kopen en agressie ten
  toon spreiden.
  De europese landen hebben al in 1948 contract breuk
  gepleegd door de joden 80/90 % van het beloofde
  gebied aan de Arabieren te geven.
  De nazi-idiologie heerst nog volop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s