Het Komende K*t Kabinet

(Door: H. Numan)

Voor we naar het KKK-kabinet gaan kijken, begin ik bij Mark Rutte. Herinnert u zich nog wat de heer M. (van megalomaan) Rutte zelf zei? Na zijn studie, aan het begin van zijn politieke carrière, stond hij voor de keuze tussen VVD en PvdA. Hij zag dat zijn kansen beter waren bij de VVD, dus sloot hij zich daar bij aan. Niet echt een gedreven politicus, met andere woorden. Mark is ongetrouwd. Eigenlijk logisch, want Mark Rutte houdt maar van één persoon: Mark Rutte. Ruimte voor meer is er niet. Als een man van zijn leeftijd (53) er zo goed uitziet, en zelden of nooit in het gezelschap van een vrouw gezien wordt, gaat mijn gaydar af. In zijn geval niet, want Mark houdt enkel van Mark.

Mark is nu aan het einde van de rit gekomen. Hij is eindeloos ambitieus. Scrupules kent hij niet. Om op zo’n positie te komen, is dat normaal. Maar Mark gaat veel verder dan dat. Zijn keuze voor de VVD was uit puur eigenbelang. Iets wat normaal is in de hogere regionen van het moderne bedrijfsleven. Een topmanager verhuurt zich aan een bedrijf voor een fors bedrag. Na afloop van het contract – en incasseren van zijn bonus – stapt hij over naar een ander bedrijf. Meestal na een tot drie jaar. Zelden langer. Wat voor bedrijf? Nou, waar hij het meeste kan beuren, natuurlijk!

Bedrijven denken: als deze huurling (m/v) mij dit jaar x% winst meer oplevert, is hij me zijn soldij meer dan waard. Klopt, maar dat is korte termijn denken. Topmanagers zijn gewoon mensen. Zij het met veel minder scrupules dan u en ik. Hij weet wat haalbaar is, en zal zelden of nooit onmogelijke eisen accepteren. Meestal zal hij kiezen voor de gemakkelijkste oplossing: flikker de helft van het personeel er uit, en laat de andere helft dubbel zo hard werken. Verpak dat met mooie woorden. De raad van bestuur smult daar van. Incasseer je bonus, en maak dat je weg komt voor de problemen terugkomen. Die zijn voor je opvolger om op te lossen!

Dat werkt in de politiek toch even anders. Zelfs nu, en ook voor onze Mark ‘Napoleon’ Rutte. In het bedrijfsleven kun je naadloos overstappen van een fabriek die suikerwater verkoopt (Coca Cola, bijvoorbeeld) via een autofabriek of een kolencentrale naar een (particulier) ziekenhuis of een zorginstelling. In de politiek is enige affiniteit met de gedachte van je partij nog steeds noodzakelijk. Niet overal: D66 is een mooi voorbeeld. Die kijken in de krant wat op dat moment de meeste stemmen trekt. Dan gaan ze daarvoor. Is dat volgende week verouderd en wil het publiek precies het tegenovergestelde? Geen probleem, dan doen we dat. Zo de wind waait, waait mijn vestje.

Rutte weet heel goed dat hij het einde van de rit bereikt heeft. Geen enkele Nederlandse premier heeft met succes vier kabinetten geleid. Hij wil hoe dan ook de eer hebben dat bereikt te hebben. Dan komt zijn naam in de geschiedenisboekjes. Klopt, maar Mussert staat ook in de geschiedenisboekjes. Niet een premier, maar toch. Ik wil Mark even herinneren dat Mussert zijn verdiende loon kreeg, 67 jaar na afschaffing van de doodstraf. Het kan dus toch. Als je maar wilt!

Wat kan Rutte nu nog bereiken? Niet veel. Een luxe baan bij de EU. Als Frans Timmermans dat kan, kan hij dat ook. En beter. Maar dat is eigenlijk voor hem een afgang. Tenzij hij president van de EU kan worden en dat gaat gewoon nooit gebeuren. Eén Nederlandse clown (Timmermans) is genoeg.

Hij weet dat de kans heel erg klein is dat hij op de Waalsdorpervlakte komt te staan of levenslang moet uitzitten. Hij kan hooguit een tik(je) op z’n vingers verwachten, in de vorm van een iets minder riante EU-positie.

Dus rommelt Rutte een kabinet in elkaar waar de honden geen brood van lusten. Eigenlijk heeft hij niet veel keuze. Een kabinet met de PVV wil hij zelf niet. Deels omdat hij zich geschoffeerd voelt door Wilders. En grotendeels omdat de rest van de elite dat absoluut niet wil. Een rechts kabinet is eigenlijk de uitkomst van de verkiezingen. Had in twee weken in elkaar gezet kunnen zijn.

Waarbij ik wil aantekenen dat Baudet dat wel heel erg moeilijk maakt. Dit is de tweede keer dat zijn kleutercrèche aan het rellen is. Misschien een idee voor hem om een week of twee stage te lopen op een kinderdagverblijf voor moeilijk opvoedbare verwende kinderen? Kan hij leren hoe ze daar de bende kalm houden. Zelfs al zou Rutte een rechts kabinet willen proberen, dan op zeker niet met een nogal instabiele partij die zichzelf met de regelmaat van de klok opblaast. 

Die roerige FvD-kleuterklas op rechts is natuurlijk niet de reden dat er geen rechts kabinet komt. Het is gewoon de boycot tegen alles wat niet extreemlinks is. Extreemrechts bestaat niet in Nederland. Niet wat men u wijs probeert te maken, “de nazi’s komen terug”,  en zeker niet ‘echt rechts’. Dat zou dan een militaire dictatuur (à la Thailand bijvoorbeeld) of een soort van nog extremer bestuur waarin Koning Willem de Laatste de absolute monarchie afkondigt (waar de Thaise koning hard aan werkt) kunnen zijn. Dat is echt extreemrechts. In Nederland bestaat dat niet. Heeft nooit bestaan ook.

Wat gaat u krijgen? Een onmogelijk kabinet met meer dan zes partijen, waarin het hele linkse gekkenhuis vertegenwoordigd is. Onder leiding van een megalomaan die denkt dat hij Napoleon Mark Rutte is. Correctie: hij denkt niet dat hij Napoleon is. Welnee. Hij weet zeker dat hij beter dan Napoleon is.

Het eerste echt racistische en – laten we beleefd blijven – proto-fascistische, tevens het eerste antisemitische kabinet in onze geschiedenis. In Amerika pleegde links een staatsgreep met het vervalsen van de verkiezingsuitslagen. U hoort er helemaal niets over. Dat wil niet zeggen dat er geen staatsgreep was. Enkel dat die staatsgreep volledig geslaagd is. Vergelijk het met een accountant die met een kas van een bedrijf aan de haal gaat. Dat het niet aan het licht komt, wil niet zeggen dat hij onschuldig is.

Onze staatsgreep is net iets minder een staatsgreep dan in Amerika. Rutte heeft gewoon schijt aan het electoraat. Dat had u allang moeten weten. Niet de eerste keer dat hij een beetje vergeetachtig is. Waarom noem ik het komende kabinet een KKK-kabinet? Omdat het een extreem racistisch en antizionistisch kabinet gaat worden.

Alle linkse partijen haten Israël. En joden in het meer algemeen, maar dat kunnen ze verstoppen onder het etiket ‘antizionistisch’. Dan mag het. Hitler was niet extreemrechts, hij was extreemlinks. Al zijn ideeën waren extreemlinks. Zelfs zijn Jodenhaat haalde hij uit de werken van Karl Marx.

Op dit moment is links bezig met een nieuw offensief. Ze heeft de arbeiders volledig laten vallen. Arbeiders interesseert haar totaal niet meer. Ze heeft gekozen voor het kapitalisme. Het nieuwe proletariaat gaat volledig voor racisme. Iedereen wordt tegen elkaar opgezet. Op basis van argumenten waar u niets aan kunt doen: uw geslacht en uw huidskleur. De nieuwe racisten zijn krankzinnig genoeg zelf … wit. Okay, er zit een Zwarte Bep in de Kamer. Zwarte Bep gilt het hardst, maar ze geeft enkel de toon aan. De rest van het Slavenkoor is lelieblank. Ze weten donders goed dat hun argumentatie totaal niet klopt. Maar wat dondert dat? Twee en twee is zeven! Want wij zeggen dat het zeven is. Als u het daar niet mee eens bent, rossen we je in elkaar, vieze fascist! 

Vrouwen worden uitgespeeld tegen mannen. Blanken zijn de schuld van alles – behalve wat goed is. Misdadigers bestaan niet, ze zijn slachtoffers van racisme, het patriarchaat of het kapitalisme. Alle asielzoekers moeten warmhartig (dus met een douceurtje van minstens € 10.000,-) opgevangen worden. Pedofilie is normaal. Even ter herinnering: niet de eerste keer dat ze zich vergrijpen aan kinderen. Dat deden PvdA-Kamerleden al in de jaren-80. Een PvdA-Kamerlid zei open en bloot op TV dat ze haar zoontje weleens ‘sjorde’. Vondtie lekker. De rest van de bevolking dacht daar anders over, dus moest ze die keutel oprapen en weggooien. Niet inslikken, want ze is er nooit voor bestraft. Dat komt nu weer helemaal terug.

En dan openlijke Jodenhaat. Wat denkt Rutte? Dat hij is staat is om een kabinet te leiden waar de rest de meest racistische tak van de NSDAP vertegenwoordigt? Dat dacht von Papen ook. Zo ongeveer alle linkse partijen doen mee, of kijken doelbewust de andere kant op als “onze” mohammedanen openlijk roepen dat ze de joden van kant gaan maken. De politie grijpt niet in. Waarom niet? Omdat onze bestuurders dat niet durven, en er (op dit moment) nog niet openlijk voor uit durven te komen, omdat ze het er gloeiend mee eens zijn.

Een politicus die een ietwat verkeerde opmerking maakt (minder, minder, minder) wordt vervolgd tot de Hoge Raad. En dan nog steeds veroordeeld. Kleine kinderen die leeftijdsgenoten beroven en met messen zwaar verwonden? Ach, wee! Hoe kan dat nou toch? We moeten meer aan jeugdzorg doen. Oh, dat hebben we de laatste veertig jaar nog niet geprobeerd. De nieuwe mantra is: ze zijn verdrukt door ons witte racisme en het patriarchaat.

Een kleine troost: Als Napoleon Rutte zijn KKK-kabinet presenteert, is het geen lang leven beschoren. Een kabinet met zeven partijen kan niet lang leven. Onmogelijk. Die vechten elkaar nog harder de tent uit dan de kleuters van Ja21 en Baudet. Het is te hopen dat Baudet gaat stage lopen in een kleuterschool voor moeilijk opvoedbare kinderen. Anders zie ik het somber in. Een partij waar de helft boos opstapt, omdat de leider een verkeerde kleur das draagt of een vlek op z’n mouw heeft, is geen partij. Dat zijn politieke uitvreters.

Aan Wilders ligt het niet. Die heeft zijn zaakjes keurig op orde. Maar dat komt vast en zeker omdat hij geleerd heeft hoe fascisme werkt.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Het Komende K*t Kabinet

 1. Angélica de Sancé zegt:

  Mark, hij komt overal mee weg en is zo ongrijpbaar als een paling in een emmer snot:

  Het staat me niet meer bij,
  Mijn geheugen heeft ’n dagje vrij
  Ik kan het me nu niet herinneren, helaas
  Maar ’t heeft te maken met ’n gebroken vaas
  Het is te vroeg om daar nu al iets over te zeggen
  De kiezer moet zich daar maar bij neerleggen
  Het is nogal een complexe materie
  Dus zeg ik niks en blijft ‘t ‘n mysterie
  Maar we zullen de onderste steen boven halen
  En dan verzinnen we wel weer nieuwe verhalen
  Ik ga nu eerst even overleggen met de andere ministers
  Samen bedenken we dan snel nog meer sinisters
  Dat is niet aan mij maar aan de rechter
  Als ik iets zeg word mijn imago nóg slechter
  Laten we even wachten voordat we conclusies trekken
  Ik wil niet dat ze mijn antwoorden ook nog checken
  Ja, ook ik ben zeer nieuwsgierig naar wat dááruit gaat komen
  En als ik vervolgens moet liegen zal ik zeker niet schromen
  Ze zijn ermee bezig, ik wacht nog even het rapport af
  Om de waarheid te vertellen ben ikzelf gewoon veel te laf
  We moeten niet te zeer op de zaken vooruit lopen
  Maar als u nog even wacht, kan ik u veel betere leugens verkopen
  Ehh, in de fractie wachten ze op me en hoe zeer ’t me ook spijt
  Over dit onderwerp kan ik hier nu even niks aan u kwijt
  Acteren kan ik als de beste of krokodillentranen huilen
  Zo laat ik Dr. Jekyll steeds achter Mr. Hyde verschuilen
  Ik ben de lijsttrekker van de liberalen:
  Chique pakken, witte boorden, gladde alen…

  Geliked door 9 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Daar hebben we er weer een die denkt dat het interessant is om alles op rijm te zetten.
   Gaap…

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • karton zegt:

    @ J.C.Th.Köhler op 21-5-2021 om 21.20 u.
    De één vindt dit en een ander dat !
    Ik praat even voor mezelf : ik plaats géén reacties om wie dan ook te plezieren maar enkel om “stoom af te blazen” en MIJN mening te geven over een bepaald onderwerp en of iemand of niemand het daarmee eens is, interesseert mij geen moer.
    Als mevr. Angélica de Sancé het leuk , prettig of interessant vindt om háár reactie in dichtvorm te brengen, dan is dat haar goed recht. Zo vind ik, persoonlijk als zodanig, het altijd leuk om bepaalde familienamen of voornamen te verbasteren enz. Of u of wie dan ook dat nou leuk vindt of niet, dat zal mij worst wezen.
    Ik wil nog opmerken : mevr. Angélica de Sancé , SANTÉ !!!
    Zonnige Pinksterdagen.

    Geliked door 1 persoon

   • dutchess43 zegt:

    Daar is er weer een die denkt dat het interessant is om zijn email adres te vermelden in de hoop dat daar eens post in komt. Gaap……

    Geliked door 2 people

 2. Voight-Kampff zegt:

  Ik ben zo vrij om deze zin uit uw artikel even af te maken:

  “Wat gaat u krijgen? Een onmogelijk kabinet met meer dan zes partijen, waarin het hele linkse gekkenhuis vertegenwoordigd is.”

  En met Jesse Klaver als Minister van Economische Zaken als kers op de socialistische taart, om de onverholen minachting voor het volk te laten blijken. Zo’n stunt als die trekpop Biden in de VS.

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   Voight-Kampff ; Minister Jesse Klaver met zijn nieuwe ministerie van immigratie en racisme. Krijgt daarbij medewerking c.q. steun van Sylvana Simons en Denk.

   Like

 3. Bas zegt:

  Build back better

  Like

 4. htskday zegt:

  Helemaal waar Heer Numan,..

  Het komende kut kabinet:

  Het was kut, het is kut, en het word nog veel kutter.
  Kut, kutter, kutst..
  Kutter kunnen we het voor u niet maken.

  Jules deelder wist er alles van:

  Prettige dag verder.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s