Péter Szijjártó: Wij willen geen nieuwe Koude Oorlog!

(Vertaling: E.J. Bron)

Behalve de coronavirus epidemie zouden er in de afgelopen tijd nieuwe politieke conflicten ontstaan zijn, en de wederzijdse sancties en verbale incidenten tussen de hoofdrolspelers van de wereldeconomie zouden zorgwekkend zijn, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó (foto), gisteren tijdens de bijeenkomst van de Raad van Europa in Hamburg.

Péter Szijjártó zei een Midden-Europees land te vertegenwoordigen, waarin de mensen weten dat “de geografie de huisnummers van de landen bepaalt, wat onveranderlijk is”. Hij voegde er aan toe dat de Hongaren de lessen uit de geschiedenis geleerd en de juiste conclusies getrokken hebben.

En wellicht het belangrijkste inzicht is: wanneer er een conflict uitbreekt tussen Oost en West, verliest Midden-Europa in de regel. “Wij willen geen verliezers meer zijn”, zei Szijjártó, en benadrukte: “Voor ons is een pragmatische relatie tussen Oost en West, gebaseerd op dialoog, wenselijk.”

“Ik wil graag duidelijk maken dat wij überhaupt niet in een nieuwe Koude Oorlog geïnteresseerd zijn”, zei Szijjártó, en hij voegde er aan toe dat organisaties zoals de Raad van Europa een belangrijke rol bij het creëren van een dialoog tussen Oost en West te spelen hebben. De minister beloofde dat Hongarije al het mogelijke in het werk zou stellen om de Raad van Europa te helpen en hem te ondersteunen. Hij merkte op dat de pandemie een kans voor de dialoog tussen Oost en West zou zijn, omdat het er om zou gaan mensenlevens te redden, en dat dit nauwe samenwerking zou vereisen.

Gisteren nam Hongarije van Duitsland het zesmaandelijkse roterende presidentschap van het ministercomité van de Raad van Europa over. De prioriteiten van het Hongaarse voorzitterschap zijn de effectieve bescherming van nationale minderheden, de ondersteuning van de volgende generatie, de interreligieuze dialoog en het milieu, evenals de voorbereiding op de uitdagingen van de toekomst.  

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Péter Szijjártó: Wij willen geen nieuwe Koude Oorlog!

 1. ronjaspers zegt:

  Is dat dezelfde raad van europa die zich tussen 1973 en 1975 heeft laten chanteren door de olierijke islamitische landen.islamisering van europa in ruil voor olie,de resolutie van straatsburg 1975.

  Like

 2. Rien E zegt:

  Ik persoonlijk denk dat we geen koude oorlog krijgen maar een “hete”, want daar draait deze politiek op uit. De mensheid wil maar niet leren van de geschiedenis, jammer maar vooral dom.

  Like

 3. Voight-Kampff zegt:

  De Hongaarse reggering, de lieveling op rechts, is ook niets anders dan de grote overheid met enkele accentverschillen.

  Ook Péter gebruikt het word pandemie, welke definitie recentelijk is veranderd om de globale bevolking te betrekken bij de covid-scam.

  Ook, de Hongaarse regering is één van de grootste gen-therapie prikkers in Europa! Dat u het even weet.

  En, het is NIET de Raad van Europa. Het is de Raad van de Europese Unie!

  De vijand van uw vijand is niet per definitie uw vriend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s