Publicist Henryk M. Broder heeft kritiek op Maas wegens Israël-bezoek: Huichelarij

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse publicist Henryk Broder heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas (SPD, foto), afgelopen donderdag bekritiseerd voor diens bezoek aan Israël. Hij zou het eendaagse bezoek van de minister “merkwaardig” vinden en dat deze “daarna nog aankondigt dat hij de Palestijnse gebieden zou bezoeken”, zei Broder vandaag tegenover de ”Deutschlandfunk”.

“Voor zover ik weet, durfde hij alleen maar naar de omgeving van Ramallah te gaan en niet naar Gaza, en wat je ook van de heer Abbas mag vinden, die in Ramallah regeert, hij was niet verantwoordelijk voor de onlusten”.

Het geheel zou een “showbezoek” geweest zijn. “Ik denk dat dit al een deel van de binnenlandse verkiezingsstrijd in de Bondsrepubliek is en wellicht ook een reactie op de verwijten tegenover de SPD, die onlangs een diepe vriendschap met Fatah besloten heeft. Daarom is hij waarschijnlijk ook naar het Fatah-gebied gegaan”, aldus de publicist.

Hij zou überhaupt geen zin zien in het bezoek, “behalve dat Heiko Maas daarvoor enkele positieve punten in de berichtgeving heeft verzameld”, zei Broder. Over het algemeen zou hij een inmenging van Duitsland in Israël niet begrijpen. “Als de Bondsrepubliek wat zou moeten ondernemen, dan zou ze wellicht haar diplomatieke en economische betrekkingen in Iran kunnen overdenken, een regime dat Israël niet zeer vriendelijk gezind is”, zei de publicist.

“Ik beschouw het hele bezoek als een daad van huichelarij, en ik denk niet dat de Israëli´s er iets aan zullen hebben, behalve wellicht het goede gevoel dat de minister van Buitenlandse Zaken zich om hen bekommert.”

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Publicist Henryk M. Broder heeft kritiek op Maas wegens Israël-bezoek: Huichelarij

 1. guusvelraeds zegt:

  Het bezoek is een rookgordijn om de diepe anti-semitische gevoelens binnen de SPD te versluieren. Het socialisme heeft de moderne Jodenhaat als het ware uitgevonden.

  Like

 2. Bob zegt:

  Europa is gedenazifieerd en Duitsland
  heeft na WOII aalle Nazi’s aan de macht gelaten.
  DE nazi generaals werden Nato officieren of
  als leger officier naar de arabische landen
  gestuurd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s