Van straat tot salon tiert de Jodenhaat

(Door: Nausicaa Marbe)

Antisemitisme raast door Europese en Amerikaanse steden. In Nederland schreeuwen pro-Palestijnse demonstranten om geweld tegen Joden. Het gaat niet langer om “de bezetter”, “de entiteit” of “de zionisten”. Nee, de Joden moeten dood. Terwijl de straat brult, zwijgt de politiek. Het land staat niet op z´n kop door dit gif. Alsof het om onschuldige folklore gaat.

Joden moeten dood, mag dus geroepen worden. In Amerikaanse steden worden willekeurige Joden op straat aangevallen, bespuugd, gemolesteerd, bekogeld. In Engeland wordt op straat de jihad uitgeroepen tegen Joden. Daar demonstreert voormalig Labour-leider en antisemietenvriend Jeremy Corbyn pal naast karikaturen van Joden met duivelshorens. Tijdens de opruisessie in Den Haag schurkt het Nederlandse parlementslid Tunahan Kuzu tegen Hamas´ netwerker Abou Rashed aan. In Utrecht waarschuwden brullende moslims de Joden dat “het leger van Mohammed zal terugkeren”, net zoals bij de Slag bij Khaybar (629). Wie de geschiedenis kent, weet wat dat betekent: we zullen jullie aanvallen, afmaken, wegjagen en onderwerpen.

Maar niemand kent de geschiedenis. Of wil die kennen. Het past niet in het Nederlandse narratief waarin moslims, altijd als homogene groep bezien en betutteld, slachtoffer zijn van islmofobie en daarom verheven zijn boven kritiek en de wet.

Woke-garde

Het antisemitisme van de haathordes houdt de bekende aanklagers van racisme in Nederland niet wakker. De cabaretiers, de mediapersoonlijkheden, de kunstenaars met opinies, de acteurs met columns, de tv- en opiniemakers uit vermeend progressieve hoek, de bekende journalisten of gewezen Hilversumbobo´s die altijd weten wie goed en fout is, de BLM-wereldverbeteraars, diversiteitspausen in de cultuursector, de rechtvaardigheidsactivisten, de inclusievoorvechters, de universitaire woke-garde: al deze zelfbenoemde hoeders van onze beschaving geven nu geen sjoege. Voor racistische ranzigheid uit islamitische gelederen geven ze niet thuis.

Toch even gecheckt op Twitter. Wat was het recente onderwerp van hun heilige verontwaardiging, behalve de Israëlische bombardementen? De schimmige miljoenen mondkapjesdeal van Sywert van Lienden met het ministerie van Hugo de Jonge. Dat schandaal kwam als geroepen, daar konden ze dagenlang op los. Antisemitisme? Nu even niet. Dat pakken ze weer op als het in FvD-appgroepen opduikt.

Twintig jaar nadat het “islamdebat” na elf september losbarste, wil het in Nederland maar niet doordringen dat selectief toegepaste principes waardeloos zijn. Dat je moslims in Nederland kunt beschermen tegen discriminatie én kunt beschuldigen als ze dat zelf doen. Dat de slachtoffers van een extreemrechtse hetze geen vrijbrief mogen krijgen om zelf antisemitisme te praktiseren. Principes van tolerantie en non-discriminatie moeten voor iedereen gelden. In plaats van dat ideaal naderbij te brengen, tekenden honderden academici, wetenschappers en docenten in het hoger onderwijs deze week een petitie van solidariteit met de Palestijnen. Tegen onder andere “de voortdurende oorlog waaraan de staat Israël Palestijnen onderwerpt”. Geen woord over het Palestijns terrorisme tegen Israël: de duizenden raketten van Hamas op burgerdoelen. Er is maar één schuldige volgens de activistische academici, die het antisemitische narratief over het Midden-Oostenconflict kopiëren. Het doel van deze petitie is om Israëlische academische instituten te boycotten. Maar, zo benadrukken deze barmhartige academici: “Dit zal geen effect hebben op samenwerking met individuele Israëlische wetenschappers en collega´s.” Hoe dan? Moeten die een verklaring ondertekenen waarin ze afstand nemen van de instituten die door hun Nederlandse collega´s op een zwarte lijst staan? Moeten ze zichzelf zuiveren van banden met hun foute vaderland? Bewijzen dat ze hoewel Joods, niet slecht zijn? De Godwin stinkt hier een uur in de wind.

Dat is niet alles. De strijd van de petitieondertekenaars krijgt een nieuwe dimensie. Die is bedoeld om maximaal schuldgevoel over het koloniale verleden aan te wakkeren en te exploiteren. Deze Nederlandse academici veroordelen Israël “als wetenschappers in Nederland, een voormalige koloniale macht”die hun steun aan de Palestijnen zien a;s “onderdeel van een breder proces van de dekolonisatie”. Zo slingert de academische obsessie met “dekolonisatie” (waarbij wetenschappelijke criteria het veld kunnen ruimen voor censuur, woke-oekazes en de drift om straattribunaal te spelen) Israël linea recta op de zwarte bladzijden van de geschiedenis. Israël als de ultieme dader, de Joodse staat als het opperste kwaad. Denk maar niet dat de academieactivisten zulke petities opzetten voor andere bezette gebieden op aarde. Het zijn alleen de Joden die in hun ogen niet deugen, al zullen ze dat door de lafheid die hun onderhuids ziedende antisemitisme flankeert, nooit toegeven. En dat zijn degenen die de jonge generaties moeten vormen – dat wordt mij nog wat.

Waarom komen de minister van Onderwijs, de coördinator antisemitismebestrijding en onze premier tegen dit antisemitisme van straat tot salon niet in verzet? Dat kun je niet aan burgemeesters overlaten die incapabel zijn de nieuwe fascisten van de pleinen te weren. Angela Merkel sprak zich resoluut uit over deze nieuwe haatgolven. Wanneer Mark Rutte blijft zwijgen, zegt hij: dit is de toekomst, wen er maar aan.

Dat nooit.

Door:
Nausicaa Marbe
(h/t W.C.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Van straat tot salon tiert de Jodenhaat

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. kruisridder zegt:

  Mark Rutte komt uit een fout nest. Zijn opa was een collaborateur, liet duizenden joodse dwangarbeiders afvoeren naar de vernietigingskampen en liet verzetstrijders op zijn bedrijfsterrein executeren en begraven.

  Like

 3. hannah zegt:

  welke real citizens ????????

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Het goedvolk komt alleen in aktie als je heel voorzichtig iets zegt over het gemiddelde IQ van negers.

  https://www.human-intelligence.org/race-differences-in-intelligence/#ethnie2

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s