Vervuiling: Ook het milieu heeft onder de coronapolitiek te lijden

(Door: Elsa Mittmannsgruber – Vertaling: E.J. Bron)

De nevenschade van de politiek van de afgelopen 14 maanden is een schier eindeloze lijst van de schande. Je weet nauwelijks waar je moet beginnen of eindigen.

Het gaat om de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mensen, het maatschappelijk leven, de omgang met elkaar, de economie en ook de natuur. De laatste wordt vaak in het tegenovergestelde omgedraaid. Want de lockdowns zouden het klimaat beschermen. Dankzij deze lockdowns zou bijvoorbeeld Duitsland vorig jaar zijn klimaatdoel gehaald hebben, namelijk de vermindering van de CO²-uitstoot met 40% tegenover het jaar 1990. Gefeliciteerd!

Vervuiling door mondkapjes, testen en verpakkingen

Daartegenover smoren we des te meer in het vuil. De gebruikte, platgetrapte mondkapjes op de grond maken ondertussen in veel binnensteden al deel uit van het stadsbeeld. De vuilnisbelten en zeeën zitten er vol mee, daardoor komen dieren pijnlijk om het leven. Maar niet alleen de nutteloze mondkapjes, maar ook de miljarden coronatesten vervuilen onze planeet. Daarbij komt het afval, dat door de voortdurende lockdowns ontstaat. Leveringsservice, online shopping, take away. Weliswaar doen veel restaurants hun best om het eten in milieuvriendelijke verpakkingen te verkopen – desondanks domineert plastic nog steeds.

Milieu komt tekort

Het afvalprobleem is echter niet het enige dat het milieu door de coronapolitiek met ernstige gevolgen belast. De door haar veroorzaakte armoede van de mensen vindt ook zijn weerslag in de natuur. Een voorbeeld daarvoor is de instorting van het zogenaamde ecotoerisme. Juist landen met grote gebieden ongerepte, wilde natuur konden deze natuur met inkomsten uit het toerisme beschermen. Bovendien hield de aanwezigheid van toeristen stropers uit de gebieden weg, die bedreigde diersoorten doodden. Armoede leidt tegelijkertijd weer tot een stijging van illegale boskap of stroperij. Over het algemeen moet nu overal bezuinigd worden en daardoor wordt de milieubescherming ook zwaar getroffen. Let wel – de echte natuur- en milieubescherming. De klimaatpropaganda en de winst daaruit onder een vals voorwendsel worden hier heel bewust niet toe gerekend.

Bron:
wochenblick.at
Door: Elsa Mittmannsgruber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Vervuiling: Ook het milieu heeft onder de coronapolitiek te lijden

 1. M. zegt:

  Het milieu hebben ze alleen iets mee nodig als het de agenda dient, men de mensen er mee kan afpersen voor geld of hun vrijheden er mee kan beperken of zichzelf extra macht cadeau kan doen.
  Bij de echte problemen hoor je die betaalde klimaat/milieu groepjes niet.
  Als het allemaal echt zo dodelijk gevaarlijk was zag de wereld er niet uit alsof ze bedekt is met gebruikte maandverbandjes.
  Voor schijnveiligheid die niets toevoegt en tegen niets beschermd mag het milieu best zwaar vervuild worden met gebruikte vol geblafte bacterie en schimmel spaarlappen.
  Om de verantwoording te nemen voor anderen met die nutteloze muilkorf die niets toevoegt en tegen niets beschermd flikker je die vieze vol geblafte bacterie en schimmel spaarlappen maar achteloos overal neer.
  Om het ze nog makkelijker te maken want om het probleem op te lossen wat ze zelf hebben veroorzaakt mag u straks een milieuvriendelijke permanente muilkorf op.
  Met uw smartphone om u te vertellen wanneer u even echt mag ademen is dat niet geweldig?
  Als u ze gewoon in de vuilnisbak had gegooid had men het milieuprobleem wat men zelf heeft veroorzaakt door schijnveiligheid in te voeren niet kunnen misbruiken om u van een permanente muilkorf te voorzien.

  Voor de rest word het milieu verneukt waar mogelijk met windmolens, zonnepanelen, accu’s van de stekkerbakken en niet te vergeten de dagelijkse zware metalen om de zon af te dekken zodat de rest ook kapot gaat.
  Om uw stekkerbak van accu te voorzien worden hele kleine kinderen afgebeuld om de grondstoffen bij elkaar te zoeken.
  Maar als u ‘goed’ bezig bent om mee te helpen wat toekomstige milieuproblemen te veroorzaken met uw stekkerbak mogen daar best wat kleine kinderen voor worden afgebeuld want voor de deugmens is geen waanzin te gek toch?

  Geen woord van die zogenaamd met het milieu en klimaat begaan zijnde clubjes over de werkelijke problemen want daar kan men de vrijheden en de poen van de burger niet mee afpakken.

  We stoken de bossen op want dat is allemaal goed voor het milieu en het klimaat, toch?

  Er moesten minder blanke kinderen geboren worden vanwege de CO2 flauwekul.
  Ik zeg flauwekul omdat de blanken de minste kinderen maken nodigt men de halve wereld uit die opgeroepen word 5 kinderen of meer te maken zonder daar ooit een woord over te reppen?
  Als het de anti Europeanen agenda niet dient hoor je ze niet.
  Over geen enkel werkelijk probleem.
  Zolang het de agenda dient mag het milieu best vervuild worden met het afval van de schijnveiligheid.
  Gewoon omdat het niets toevoegt maar het milieu wel ernstig vervuild en het uw gezondheid ernstig zal verslechteren hebben ze dat maar verplicht gemaakt.

  Zoals alle waanzin verplicht word en alles wat zinnig is nog net niet verboden is.

  Like

  • M. zegt:

   Kinderen maken nog meer drukte over de waanzin dan volwassenen omdat ze nog zelf kunnen denken en nog niet compleet gehersenspoeld zijn door de tv waardoor veel volwassenen wel zijn gehersenspoeld.
   Die lijken elke waanzin die slecht is voor kinderen wel normaal te vinden.
   Om kotsmisselijk van te worden.

   Like

 2. Republikein zegt:

  Folder aan mijn echtgenote, echt genoten: Bespaar 850 euri op uw energierekening.
  Ik, echtgenoot, gebeld, zei dat ik nu 1300 p.j. betaal, dus gooi alles maar vol.
  En dat voor 450 euri, daar wil ik het wel voor doen.
  Kost me 80 mille zeiden ze.
  Ik zei, strijk het maar over de lange termijn.
  Werden ze kwaad, nou moe, hoge kakschool.

  Like

  • Republikein zegt:

   Eurovisiesongfestival, mooi man, burregemeester met ketting, welkom schaapjes.
   Let we,. rechtsom, dus met klok mee, is hoge druk, andere kant is laagdruk.
   Wat een baggerweer weer he.
   Veel plezier.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s