“Bestrijding van Islamofobie” moet VN-agenda worden

(Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens de laatste zitting van de VN-mensenrechtenraad heeft de speciale rapporteur voor religie- en geloofsvrijheid, Ahmed Shaheed, een rapport “ter bestrijding van islamofobie” voorgelegd. Met dit rapport ondersteunde hij officieel het omstreden begrip “Islamofobie” en gaf het een extreem groot toepassingsgebied.

Volgens Ahmed Shaheed zijn de wettelijke beperkingen van het dragen van de islamitische sluier, de stedenbouwkundige voorschriften, die de bouw van gebedsplaatsen beperken, of de ontbinding van radicaalislamitische verenigingen in heel Europa te beschouwen als “islamofobie”. Hij beweert eveneens dat “islamofobie” de verklaring zou zijn voor de slechte studieresultaten en het hogere werkloosheidspercentage van moslims in Europa.

De speciale rapporteur adviseert de landen om een “inclusief proces” en een “niet-juridisch instrument” ter bestrijding van “islamofobie” in hun openbare politiek in te zetten. Aan elke politieke beslissing moet een “arbeidsdefinitie” van “islamofobie” ten grondslag liggen. Preciezer gezegd, wat betreft Ahmed Shaheed moeten de landen de betekenis van de moslims in de “westelijke civilisatie” waarderen. Hij denkt dat er op dit moment in het Westen sprake is van een culturele vijandigheid tegenover de islam.

Bij de VN was altijd al sprake van “islamistisch” lobbywerk en het heeft bij de overgang naar de 21e eeuw meerdere ideologische overwinningen behaald. In 1999 diende Pakistan in naam van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) een resolutieontwerp in tegen “belastering van de islam”. Het werd dusdanig gewijzigd dat het de “belastering van religies” over het algemeen veroordeelt, en daarna aangenomen. Het equivalent van een blasfemiedelict werd daarna tot 2010 op internationaal niveau doorgedrukt. In het jaar 2011 gaf een resolutie van de mensenrechtenraad het begrip “belastering van religies” officieel op om de voorkeur te geven aan een beginsel dat overeenkomt met de grote VN-verdragen, d.w.z. elk individu te beschermen en niet religieuze doctrines. Het European Centre for Law & Justice (ECLJ) droeg bij aan deze overwinning voor de individuele vrijheden.

Ahmed Shaheed probeerde met zijn rapport in 2021 de trend weer om te draaien. Dit is een succes voor de OIC. In werkelijkheid komt de titel van het rapport exact overeen met een doel van het actieprogramma van de OIC voor 2025: “Combating Islamophobia”. Ahmed Shaheed heeft zodoende de “islamistische” lobby weer op de voorgrond van de internationale scene geplaatst.

Het ECLJ is er desondanks niet mee gestopt het begrip “islamofobie” te bekritiseren. Het is gebaseerd op de valse voorstelling dat elke oppositie tegen de islam de manifestatie van een “fobie” – dus een irrationele en pathologische angst – of een gevoel van “haat” zou zijn. In werkelijkheid kan de beslissing om de islam niet aan te nemen en zodoende af te wijzen, gebaseerd zijn op rationele argumenten en een realistische reflectie over de gevaren van de islam. Ook moet een staat op grond van de politieke en totaliserende dimensie van deze religie in staat zijn haar verschijningsvormen legitiem te beperken.

Op dezelfde manier is het begrip “christofobie” niet het meest geschikte om de vervolgingen tegen christen aan de kaak te stellen. Desondanks worden bij de VN de beide begrippen antisemitisme en “islamofobie” systematisch met “christofobie” in verband gebracht, als drie “fobieën” die gelijkberechtigd behandeld moeten worden. Gezien het feit dat Ahmed Shaheed een rapport met de titel “Bestrijding van het antisemitisme” (2019) en een ander met de titel “Bestrijding van Islamofobie” (2021) heeft geschreven, zou het daarom zinvol zijn dat hij zich ook bezighoudt met de “Bestrijding van de christofobie”. Deze aanmaning moet geen ongezonde slachtofferconcurrentie bevorderen, maar gerechtigheid en vrede tussen de gemeenschappen.

Het ECLJ stuurde een brief aan Ahmed Shaheed, waarin het hem aanmoedigde zo´n rapport te schrijven en hem aanbood hem van informatie te voorzien die hij op grond van ons dagelijks werk over de vervolging van christenen nodig zou zijn. Vorige maand hebben we bijvoorbeeld met hulp van ons team in Pakistan een Pakistaanse asielzoeker, die tot het christendom bekeerde, voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) ondersteund. Bovendien hebben we na meerdere weken onderzoek een rapport en een video over de vervolging van ex-islamitische christenen in Frankrijk gepubliceerd. In de brief aan de VN-deskundige herinnerde het ECLJ hem er eveneens aan dat de christelijke religie nog steeds de meest vervolgde in de wereld is.

(Bron: ECLJ)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op “Bestrijding van Islamofobie” moet VN-agenda worden

 1. Bas zegt:

  Maqr ondertussen…

  Palestijnse demonstrant houdt verontrustende toespraak. Hij beweert dat Joden de media controleren, Joden werken als één entiteit en Joden controleren regeringen met lobbyen. Hij beweert dat ze moeten doen wat ze denken dat Joden doen. Dit is projectie en antisemitische complottheorie.

  Like

  • Marc zegt:

   Melanie Phillips maakte onlangs nog eens duidelijk dat Gaza het laatste nazistische front uit de Tweede Wereldoorlog is. Hamas is een totalitair regime, onderdrukkend naar de eigen bevolking, antisemitisch tot in de laatste haarvaten en extreem militaristisch.

   Like

 2. Jan zegt:

  VN-geitenneuker islamiseert verder.
  Judeofobie is op zijn plaats.

  Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   Misschien een beetje ongelukkig gezegd, maar ik bedoel, die vn-gek had wel eens mogen wijzen op de irrationele haat tegen Joden, maar ach, dat zal nooit gebeuren, de vn-gek is immers een geitenneuker, een woestijnsocialist.

   Like

 3. Bas zegt:

  Crackers is een scheldwoord blanken…
  Cracker, soms witte cracker of cracka, is een raciale bijnaam gericht op blanken, vooral gebruikt met betrekking tot arme landelijke blanken in het zuiden van de Verenigde Staten

  Black Lives Matter en pro-Palestijnse activisten zingen in New York City: “Zwarte levens zijn belangrijk, crackers doen er niet toe”.

  Like

  • Lot zegt:

   Sorry Bas maar ik denk niet dat welke nederlander dan ook liefde wil van buitenlanders.
   Zij zijn hier maar hun liefde heb ik echt niet nodig. En als zij laten blijken mij nietswaardig te vinden, dat is dat navenant, ik heb hun liefde en attentie niet nodig. Het laat mij koud.

   Zij doen dit omdat zij zo denken, het is belangrijk voor hen, en dus denken zij als aziaten dat het belangrijk is voor ons en dat is geheel niet zo.

   Like

 4. Hans zegt:

  Islam kritiek is goed, geen fobie, maar bittere noodzaak. Een moslim die over godsdienst vrijheid gaat? Wat weten zij er van als je geschiedenis kent?
  De islam hoort hier niet, onverenigbaar met de levenswetten en de Bijbel.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Daarbij kun je die islamfobie (?) niet eens bestrijden, laat staan uitroeien, want ook die haat tegen moslims en de islam is al eeuwenoud! Omdat links en de islam zelf evenmin goed met elkaar overweg kunnen zullen de moslims er steeds meer achterkomen hoe de autochtoonse Nederlanders zowel hen als hun linkse bondgenoten verafschuwen en dodelijk gaan haten!
   Want een hele goede reden is namelijk, dat veel radicale moslims zo vreselijk ondankbaar zijn naar het tolerante Nederland, dat die lui hier niet alleen gastvrij zijn binnengehaald maar dat werkelijk hier dan ook alles voor hen werd geregeld (gelijk aan oververwende kinderen) in de vorm van moskeeën, islamitische feestdagen, moslimscholen, halal, smulbossen, kost, inwoning, geld en het bestrijden van iedereen die daar ook maar kritiek op had!
   Vaak werd er zelfs niet eens aan die moslims gevraagd of zij al die verwennerijen zo graag wilden of leuk vonden want feitelijk kregen ze het zelfs ook volkomen ongevraagd en opgedrongen in de strot geduwd! De moslims hoefden bovendien nog niet eens die moskeeën, gebedshuizen et.c. te gaan eisen of te vragen want de klootzakken van links gaven hen dit allemaal voor niets en niemendal cadeau!
   En, opnieuw gelijk aan oververwende kinderen, konden talloze moslims deze vorm van ongevraagde, opgedrongen en goedbedoelde overbetuttelingen helemaal niet waarderen waardoor zij juist zeer ondankbaar werden naar hun gastheren toe en zich uiteindelijk zo gingen misdragen! Wie namelijk gastvrijheid, aardigheid, hulp, cadeau’s, kost, inwoning, geld e.d. ongevraagd of opdringerig in de strot duwt naar vreemden toe verpest daarmee het leven van die anderen waardoor dezen juist kwaad en ondankbaar worden!
   En die akelige kut-islam is niet eens in staat om landen, waar zij vertoeven, te regeren omdat de moslims elkaar zelfs onderling steeds meer gaan haten en zo hoort dat ook! Naar de stinkende hel met links en de islam!

   Like

 5. Bas zegt:

  Nooit vergeten!
  Feestende palestijnen vieren 9/11…

  Like

 6. Bas zegt:

  New York
  Joodse man aangevallen

  Like

 7. Bas zegt:

  VN vrouwenvertegenwoordiger voor “Nederland”…
  Dit is toch géén representatieve Nederlandse vertegenwoordiger voor vrouwenrechten.

  https://pbs.twimg.com/media/E1-xzTdWUAgKT0p?format=jpg&name=large

  Like

 8. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 9. LUCIA zegt:

  Mocht de aarde er over een jaar of drie uit zien als een perfect uitgevoerde Brazilian Wax en nog wat assumpties, zoals…… dat er nog wat mensen zijn …..dat ik het overleefd heb…dan zijn er een aantal zaken die ik nooit meer wil zien horen of meemaken…Politici..ter plekke stenigen…Democratie… mensen die hiermee komen achter je huis begraven..wetenschappers… ditto…journalisten oh zie zijn al allemaal vermoord, die waren het meest toegankelijk . Bill Gates hebben ze in een vijver met uitgehongerde piranha’s gegooid, er wordt gezegd dat hij zo’n giftig ding was, sorry mens komt er net niet uit, dat de piranha’s een uur er na allemaal dood waren .Qutte zijn tong werd uitgerukt, hij schijnt zijn dagen te slijten vastgeketend ……….. Zo de rest mogen jullie zelf verzinnen ..Fijne gristelijke vreetdagen toegewenst …Oh en de Islam allemaal bekeerd toen ze zagen dat Jezus en de Mahdi er bijna het zelfde eruit zagen en Jezus was veel sterker en had maar 10 geboden, het branden van de gebedskleden 10 dagen lang, zorgde wel voor een extra gat in Ozonlaag. Gelukkig was daar Jezus zijn vader die dat even dicht timmerde.

  Like

 10. Bas zegt:

  Duitsland

  Van alle video’s van antisemitische aanvallen van de afgelopen dagen, is deze in Duitsland het meest angstaanjagend. Dit is precies het soort dingen dat in de jaren dertig in Duitsland alledaags was

  Like

 11. Bas zegt:

  Turkije stond IS toe slavernijmarkten te openen voor Yezidi’s in 3 Turkse steden, waaronder Ankara.
  Foto’s van ontvoerden worden gedeeld op WhatsApp en telegram om te worden verkocht
  2888 Yezidi’s zijn nog steeds onder IS-slavernij sinds 7 jaar genocide.
  #RescueYazidisKidnapped
  # انقذوا_الايزيديات_المختطفات

  Like

 12. Bob zegt:

  Welke hotemetoot wordt door de
  Verenigde Nazi’s als de nieuwe Hitler
  gekozen.

  Like

 13. M. zegt:

  Het stuk addergebroed bedoeld te zeggen dat de bestrijding van iedereen die niet voor de grootste misleider van allemaal danst de VN agenda moet worden.

  Net zoals men met de motie Halseraf in 2010 niet kon zeggen dat het tegengaan van de Nederlander en zijn cultuur beleid zou zijn.
  Dan zouden er teveel mensen door hebben gehad wat er gezegd werd en dus werd het andersom gebracht.
  Dat tegengaan van de islamisering geen beleid is.
  Feitelijk precies hetzelfde, alleen omgekeerd, net zoals het stuk addergebroed van de Verenigde Naaiers doet met zijn zieke geesten agenda gelul.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s