Zo dichtbij is burgeroorlog in Frankrijk: Moedige generaal bevestigt waarschuwing

(Vertaling: E.J. Bron)

De “Grande Nation” is een kruitvat

In Frankrijk gist het al langere tijd. De leiding rondom president Emmanuel Macron raakt steeds meer in het nauw – mede op grond van haar opvatting dat veel burgers niet in staat zijn met crises om te gaan. Bij het catastrofale coronamanagement komen ook de etnische spanningen, die al jarenlang onder het tapijt geveegd worden. Toen meerdere voormalige – en onlangs ook actieve – militairen voor een burgeroorlog waarschuwden, openden de politieke en mediale elites de aanval op de verdedigers van het land.

Tot nu toe ondersteunden meer dan 250.000 burgers de nieuwste, tweede brandbrief van de soldaten en officieren. Ze zien een acuut bedreigingscenario door “´islamistische´ hordes in de voorsteden”, die aangedreven zouden worden door een haat tegen Frankrijk en zijn waarden. Na de tegenwind van de Franse publieke opinie, die de moedige militairen deels zelfs in de schoenen schoof dat zij op burgeroorlog lijkende toestanden – ja, zelfs een militaire putsch – teweeg zouden willen brengen, gaf generaal Antoine Martinez – een van de initiatiefnemers van de eerste brief – in een interview zijn mening over de beschuldigingen en schetste de motivering waarom hij en talrijke andere militairen niet langer konden zwijgen.  

Toestanden gevolg van tientallen jaren lang wegkijken

Hij herhaalt de situatieschets en waarschuwt eens temeer voor de dreigende toestanden. Bij de brief zou het vanzelfsprekend niet gaan om een putschoproep, maar om een actuele beschrijving van de situatie. Want: “De weergave is zeer zeker behoorlijk somber, maar ze weerspiegelt de reële situatie in het land. Daarvoor is de laksheid van de politieke klasse van de afgelopen 40 jaar, zowel links als rechts, verantwoordelijk.”

Het opnemen van de kritiek door de desbetreffende politieke kampen zou echter immens verschillen. Terwijl de patriottische politica Marine Le Pen achter de moedige soldaten ging staan, deed de links-radicale politicus Jean-Luc Mélenchon aangifte wegens de vermeend poging tot een putsch – de zaak werd daarna echter razendsnel geseponeerd.

Illegale migratie naar Frankrijk onaantrekkelijk maken

Om deze toestanden te voorkomen, zou er een hele serie maatregelen nodig zijn. Bijvoorbeeld een hervorming van het staatsburgerschaprecht. Men zou in het dagelijks leven consequent Franse staatsburgers moeten bevoordelen – ook opdat “alle personen, die alleen maar om economische redenen naar Frankrijk zijn gekomen of willen komen, daardoor hun belangstelling verliezen om te blijven of te komen.”

Die illegalen die al in Frankrijk zouden zijn, zouden het land uitgezet moeten worden. Hierin ziet hij een falen van de politiek: “Men laat illegalen niet alleen het land binnen, maar laat ze hier zelfs werken, hoewel de wet eigenlijk voorziet in hoge boetes voor hun werkgevers.” Terwijl er een serie pressiemiddelen zou bestaan, zodat de landen van herkomst hun landgenoten terugnemen.

Politieke wil nodig om “islamisten” uit te zetten

Centraal staat volgens Martinez dat “al diegenen die tegen Frankrijk gevochten hebben, inclusief hun families de Franse nationaliteit kwijtraken en uitgewezen worden.” Veel moslims met een Frans paspoort sloten zich in de afgelopen jaren aan bij jihadistische milities; door “islamistische” terreur stierven er alleen al in 2015 meer dan 300 mensen in Frankrijk.

Martinez benadrukt dat hiervoor echter ook een politieke wil nodig zou zijn: “Dit zin geen gewelddadige maatregelen, maar het juridisch doordrukken van politieke maatregelen, die parlementair besloten moeten worden. Dat is mijn project.”

Tweede openbrief als teken van solidariteit

De tweede brandbrief – die van de actieve militairen – beschouwt Martinez als “teken van solidariteit”, die waarschijnlijk ook daarom nodig werd, omdat minister van Defensie, Florence Parly, en de opperbevelhebber van het leger, François Lecointre, in het openbaar koketteerden met een bestraffing voor de ondertekening van de eerste openbrief. Hij benadrukte dat actieve militairen van alle rangen uit de strijdkrachten deze tweede brief ondertekenden.

Bij Martinez, generaal buiten dienst, gaat het om een militair die zich bijzonder verdienstelijk gemaakt heeft. Hij fungeerde als expert in de militaire inlichtingendienst van de Franse luchtmacht en was chef van de inlichtingendienst van het Franse militaire contingent in de Joegoslavische burgeroorlog. Bovendien werkte hij als militair attaché aan de Franse ambassade in Denemarken. Hij is van plan om zich in 2022 kandidaat te stellen voor het presidentschap.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Zo dichtbij is burgeroorlog in Frankrijk: Moedige generaal bevestigt waarschuwing

 1. Rien E zegt:

  Zojuist in de T. https://www.telegraaf.nl/nieuws/399437933/strenge-grensbewaking-nederland-om-rambo-in-belgische-bossen. Merk ook op de neerbuigende benaming van de man in deze door belgen gekochte krant. Hebben we nog wel een onafhankelijke krant?? Volgens mij niet. Kunnen we tegelijk de AFM opdoeken, want die gaat toch over ongewenste fusies? Voor een eenling kan men de grens blijkbaar wel bewaken, maar zo’n 600 illegale immigranten per week kan dan weer niet. Ergens is er iets fout gegaan in ons landje. Vroeger konden we toch ook de grensovergangen bewaken, maar tegenwoordig is dat blijkbaar eerder uitzondering dan regel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lost Cancelled Johnny zegt:

  Deze generaal is gewoon Le Pen aan het verhinderen om in 2022 President van Frankrijk te worden. Het is Marcon 2, zeer waarschijnlijk door de bankiers gefinancierd. Zou hij het belang van Frankrijk en de bevolking als doen hebben dan sloot hij zich aan bij Le Pen.

  Dit is een poging de macht te versplinteren.

  Like

 3. Marc zegt:

  Een staatsgreep lijkt mij in dit geval behoorlijk gerechtvaardigd.

  Er moet wat gebeuren!

  Geliked door 3 people

 4. Bob zegt:

  De Islamitische hordes zijn uit Spanje
  en bij Wenen met behulp van de Serven
  verslagen.
  Nu worden de hordes opzettelijk naar
  binnen gehaald.
  Dit nadat Servie eerst gestraft is.

  Like

 5. ttroubadour zegt:

  Waar begon de revolutie die in 1789 Europa overspoelde?? Zeker wel in Parijs bij de bestorming van de Bastilles.

  Like

 6. verwardeman zegt:

  De held – ja HELD – generaal Ratco Mladic zette geen radicale moslims uit , hij
  schoot ze kapot …………………..!
  Kijk , DAT was nou een generaal , zeverwappie !

  Like

  • karton zegt:

   @ verwardeman op 25-5-2021 om 14.16 u.
   Hebben wij in Nederland óók niet een dappere generaal ?
   Ik zie “onze” koning Wimpie regelmatig op tv verschijnen in de meest clowneske uitdossingen en ook nog eens versierd met sjerpen , frutsels én fratsels en 10-tallen kroonkurken ! Deze schertsfiguur heeft toch zeker ook wel een buitengewoon hoge rang bij onze land- zee- of luchtmacht , of wat daar ook voor doorgaat ?! Óf zou deze vrolijk gekleurde kledij moeten zorgen voor een vrije doorgang voor hem en z’n familie als zij wéér eens vluchten voor de vijand ?
   Deze familie bezit toch een eigen gevechtsvliegtuig ? Ik zag ze enige tijd geleden met een groot gevechtsvliegtuig vertrekken vanaf een militaire basis diep verscholen in de Veluwse bossen , zij maakten een verkenningsvlucht boven zuid Europa en keerden weer terug naar de uitvalsbasis.
   “Alles veilig !!” rapporteerde vlieger Wimpie aan “Den Haag” en hij verschanste zich in één van zijn paleizen.

   Like

 7. M. zegt:

  Hier houden ze hun mond en hebben ze al een leger imam.
  Een veroveringsideologie wil je graag in je defensie, als je je land veroverd wilt hebben.
  Hoeven ze de joden, christenen en ongelovige en alles wat ze nog meer niet aanstaat niet zo te zoeken dit keer.

  Burgerbeveiliging hebben ze 86 al afgeschaft, valt het kwartje al?
  In een land wat men laat veroveren heeft het beschermen van eigen burgers geen nut.
  Daarom geloof ik niet zo in de ‘bescherming’ van de spuit als de burgerbescherming er in 86 al niet meer toe deed is het beschermen van de eigen burgers wel het laatste waar men op uit is.

  Like

 8. M. zegt:

  Waarschijnlijk krijgen we hier straks ook ‘moedige’ mensen die ons gaan vertellen wat we al weten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s