Geen mondkapjesdwang in 28 Amerikaanse staten

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Domino-effect in de VS

Al in 28, meest door de Republikeinen geregeerde, Amerikaanse staten bestaat geen corona mondkapjesdwang (meer) in binnenruimtes. Florida was daarmee begonnen, gevolgd door Texas en Mississippi. Toen de coronagevallen in deze staten desondanks niet stegen, kwam het tot een domino-effect: ook andere staten volgeden. In meer dan 10 staten bestaat bovendien een verbod op vaccinpaspoorten. De regerende linkse Democraten onder de Amerikaanse president Joe Biden zijn tegen versoepelingen.

Druk om te versoepelen neemt toe

Voorop lopen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn gezondheidsgoeroe Anthony Fauci, die met zelfstandige en eigen verantwoordelijke burgers weinig kunnen aanvangen. Zij hebben echter, met het oog op de succesvolle versoepelingen, weldra geen argumenten meer. In Florida leven de mensen al sinds eind september als voor corona. Desondanks is er geen dramatische ontwikkeling bij de corona-gevallen. In 10 Amerikaanse staten  war er overigens überhaupt geen mondkapjesdwang, wat men graag verzweeg. Pas begin maart, toen ook Texas en Mississippi het voorbeeld van Florida volgden, werd de publieke opinie wakker.

Democraten gaan door met pesterijen

In de resterende 26 Amerikaanse staten en Washington DC, waar vaak de Democraten regeren, bestonden altijd een mondkapjesdwang en andere beperkingen. Desondanks zijn daar meer bevestigde corona-gevallen. En daar gaan de pesterijen door. Zo is bijvoorbeeld Oregon de eerste staat waar mensen op hun werkplek, in de winkel en in kerken een vaccinatiebewijs moeten tonen, voordat ze zonder mondkapje naar binnen mogen. In het district Santa Clara, Californië, dwingt de gezondheidsautoriteit ondernemingen ertoe om de vaccinatiestatus van de werknemers vast te stellen.

Tot groot ongenoegen van de Democraten dwarsbomen nu Republikeinse Senatoren de steeds hysterischer doorgedrukte vaccinatiestrategie van Washington, die de aanbeveling van de nationale gezondheidsautoriteit (CDC) volgt: ook personen die herstelden van Covid-19, zouden zich moeten laten vaccineren, want men zou niet weten hoe lang de “natuurlijke immuniteit” zou aanhouden.

Vaccinatiecampagne voor nog meer macht

Senator Rand Paul (Republikein), die vorig jaar positief getest werd op corona, geen symptomen had en ook niet naar het ziekenhuis hoefde, maakte nu in het openbaar duidelijk dat zolang er geen bewijs voor zou bestaan dat het vaccin effectiever dan de natuurlijk verworven immuniteit zou zijn, hij zich niet zou laten vaccineren. Rand is oogarts van beroep. “In een vrij land zou men aannemen dat de mensen het waarderen hun eigen beslissingen met betrekking tot medische behandelingen te nemen, en niet dat een ´Big Brother´ bepaald wat er gedaan moet worden”, zei hij. De enorme vaccinatiecampagne interpreteert hij als poging om de instemming voor nog meer machtsovername te “produceren”. Rand is zodoende de eerste Senator die openlijk de vaccinatie afwijst. Maar ook Senator Ron Johnson (Republikein), die herstelde van een Covid-19 besmetting, liet in het begin van het jaar hetzelfde doorschemeren.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Geen mondkapjesdwang in 28 Amerikaanse staten

 1. antiislamnu zegt:

  Mijn vaccinatie oproep is ook ongeopend zo bij het vuilnis gegooit oprotten met die bagger

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @Andre; Tijd voor een republikeinse transplantatie in politiek DenHaag we ruilen gewoon wat ellendelingen van hier om voor wat Repu’s van daar we sturen de Kaag-schaaf en de Waarheids-plaag op hen af en hopen voor hen dat het geen wasberenplaag wordt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s