Eric Clapton klaagt over catastrofale vaccinatie-ervaring wegens “propaganda”

(Vertaling: E.J. Bron)

“Waar zijn al die rebellen gebleven?”

Enkele dagen geleden werd er een brief van Eric Clapton bekend, waarin de gitaarlegende over “catastrofale” bijwerkingen klaagt nadat hij een corona-vaccinatie had ontvangen. Hij maakt vooral “de propaganda” rondom de zogenaamde veiligheid van de vaccins voor zijn ervaring verantwoordelijk. In een nieuwe song stelt hij de vraag: “Waar zijn al die rebellen gebleven?”

Al in december had Clapton met de zanger en componist Van Morrison de song “Stand and Deliver” uitgebracht en zodoende aan de kant van de critici van de maatregelen gaan staan. “Wil je een vrije man zijn of wil je een slaaf zijn?”, zingt Clapton in dit lied. Onlangs berichtte het muziektijdschrift “Rolling Stone” over een schrijven van Eric Clapton aan de architect en anti-lockdown activist Robin Monotti Graziadei, waarin Clapton ook de misleiding over bijwerkingen door “de propaganda” aan de kaak stelt.

Zwaarwegende reacties direct na de vaccinatie

Graziadei publiceerde daarna met toestemming van Clapton het schrijven op Telegram, bericht RT. Clapton schetst daarin de details van zijn lijden na zijn eerste vaccinatie in februari van dit jaar: “Ik nam de eerste spuit van AstraZeneca en kreeg onmiddellijk hevige reacties, die tien dagen duurden. Uiteindelijk herstelde ik en men vertelde me dat ik over twaalf weken mijn tweede vaccinatie zou krijgen…”, schreef de musicus.

Clapton was heel bang: “Nooit meer kunnen spelen”

“Ongeveer zes weken later werd me de tweede AstraZeneca injectie aangeboden en die nam ik, echter met iets meer kennis over de gevaren. Onnodig om te zeggen dat de reacties catastrofaal waren, mijn handen en voeten waren of bevroren, doof of brandend en twee weken zo goed als onbruikbaar. IK was bang nooit meer te kunnen spelen (ik lijd aan perifere neuropathie en had nooit in de buurt van de naald mogen komen). Maar de propaganda zei dat het vaccin veilig zou zijn voor iedereen…”, zegt hij, zodat hij zich desondanks had laten vaccineren. Op grond van deze zenuwziekte zou Clapton volgens hem dus zelfs deze vaccinatie nooit hebben mogen krijgen.

Clapton blijft een rebel

Clapton ging ook op zijn samenwerking met Van Morrison vorig jaar december en de daarop volgende shitstorm in: “Daarna werd ik naar Van [Morrison” verwezen; daar heb ik mijn stem gevonden, en hoewel ik zijn woorden zing, weerklonken ze in mijn hart”, zegt Clapton. “Ik nam ´Stand and Deliver´ in het jaar 2020 op en werd direct met verachting en hoon overladen.”

Maar daarvan laat “Slowhand”, zoals hij door fans graag genoemd wordt, niet afschrikken. Aan het volgende project met Van Morrison, “Where are all the rebels gone”, wordt blijkbaar al gewerkt en Clapton citeert daaruit in zijn brief: “Ze verstoppen zich achter hun beeldschermen, waar is de geest, waar is de ziel, waar zijn al die rebellen gebleven?”

Hijzelf zal waarschijnlijk zijn mening blijven zeggen, zoals hij aanduidt: “Ik blijf voortgaan op de weg van de passieve rebellie en probeer met af te grenzen, om actief van mijn familie te kunnen houden, maar het is moeilijk om me op m´n tong te bijten bij datgene dat ik nu weet.”

“Stand and Deliver”:

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Eric Clapton klaagt over catastrofale vaccinatie-ervaring wegens “propaganda”

  • paulzwueste zegt:

   Wat een enorme stommeling is die Clapton.
   Diegenen die hem vertelden dat vaccinaties heilzaam waren geloven als het graf,
   en ze dan later de schuld geven.

   Slappe zak.

   Geliked door 1 persoon

 1. Eppo zegt:

  Er zijn geen Rebels meer , alleen career driven types.

  Geliked door 1 persoon

 2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Beetje warrig verhaal:

  “Al in december had Clapton met de zanger en componist Van Morrison de song “Stand and Deliver” uitgebracht en zodoende aan de kant van de critici van de maatregelen gaan staan. “Wil je een vrije man zijn of wil je een slaaf zijn?”, zingt Clapton in dit lied.”

  Dus: hij was dus ook kritisch wat betreft de maatregelen. En vervolgens:

  ” Onlangs berichtte het muziektijdschrift “Rolling Stone” over een schrijven van Eric Clapton aan de architect en anti-lockdown activist Robin Monotti Graziadei, waarin Clapton ook de misleiding over bijwerkingen door “de propaganda” aan de kaak stelt.”

  Dus: Hij geloofde dat de bijwerkingen overdreven werden door de critici aan wiens zijde hij eerst stond? En geloofde de propaganda makers die zeiden dat de vaccins veilig zijn? En nam daarom een vaccinatie?
  En nu heeft ie spijt vanwege de bijwerkingen?

  Begrijp ik het goed?

  Geliked door 3 people

 3. Sophia. zegt:

  Ik heb Eric Clapton hoog staan maar dit verhaal begrijp ik totaal niet!
  Wat wil hij nou?

  Geliked door 2 people

 4. Bas zegt:

  Ondertussen

  Geliked door 1 persoon

 5. LUCIA zegt:

  Tja al die fakemensen soms artiesten, influencers en politici ….ik geloof er geen moer van dat ze zich laten vaccineren, wel dat ze iemand een hoop betalen, om ze een vaccinatiebewijs te verstrekken en al dat geklaag erom heen, is voor de bühne en een vorm van, ach je wordt er wat ziek van maar kijk mij eens, ik ben niet dood.

  Geliked door 1 persoon

 6. Blaffertje zegt:

  Nederland is het enige land waar AstraZeneca en het Jansen vaccin nog welkom is.
  Alle landen die het in de ban hebben gedaan mogen hun overschotten aan ons verkopen en weet je wie ze die rommel inspuiten?
  Daklozen en verslaafden!

  Als er slachtoffers onder die groep vallen kraait er geen haan naar een zijn ze gelijk opgeruimd.
  Want onder die groep word geen onderzoek gedaan of het doot het vaccin komt, want wie maakt zich nu druk om hen?
  Niemand.
  Onze overheid ziet ze alleen als lastige kostenpost.

  Like

 7. Knalkopje1 zegt:

  Ik moet dus aannemen dat IEDEREEN die met Astra Zeneca wordt gevaccineerd dergelijke rampzalige bijwerkingen krijgt. Dat wil ons de antivaccinatie-beweging laten geloven. Ik laat me niet bang maken, noch door de media, noch door het kabinet, noch door de antivaccinatie-beweging. Eric Clapton had inderdaad nooit de tweede vaccinatie mogen krijgen, maar wel een medische ontheffing. Ik heb als kind een medische ontheffing gehad, maar op een gegeven ogenblik mocht het toch. Bij mij waren bijwerkingen meestal afwezig, slechts twee keer heel mild. Een griepspuit enkele jaren geleden: een beetje jeuk in de omgeving van de prikplek en op die plek zelf een bultje. Dat was zo weg. Toen ik op 13 mei ll. de Pfizer – ‘gifspuit’ ging halen, lichte spierpijn in de arm, die na 23 uur weer weg was. En ik ben niet in een zombie of een 5G-antenne veranderd. Ik zal nooit beweren dat vaccins 100% veilig en 100% effectief zijn. Zoals met alle medicijnen is er een bepaald risico. Ik was een keer behoorlijk verkouden (misschien wel veroorzaakt door een van de vier coronavirussen die verkoudheid veroorzaken) en ik kocht een doosje Strepsils. Ik las de bijsluiter. Daar stond op dat er een risico was voor een beroerte! En beroertes worden vaak veroorzaakt door bloedstolsels. Waarschijnlijk loop je dat risico als je een voorgeschiedenis van trombose hebt. Dan moet je zeker van Strepsils afblijven! Ik heb die voorgeschiedenis niet en nam ze toch en er gebeurde niets. Iedereen die erfelijk belast is voor bloedstolsels mag noch Jansen en Jansen, noch Astra Zeneca krijgen. Ik las van een familie die erfelijk last heeft van trombose. Dat is een geldige medische indicatie om die vaccins niet te geven, maar dat rot-kabinet zegt gewoon dat ze het Pfizer- of Moderna vaccin wel kunnen vergeten!

  Like

 8. M. zegt:

  Als ze geen fake waren zouden ze ook niet bekend zijn.
  We hebben vorig jaar de BN’ers allemaal horen zeggen dat ze besmet waren maar ze doen het allemaal nog en zagen er allesbehalve ziek uit.
  We hebben mensen gezien die zogenaamd het gevoel hadden glas in hun longen te hebben maar wel gewoon konden praten om even een videootje te maken met de smartphone vanaf hun zogenaamde sterfbed.
  Nu heb je mensen die bijna dood waren gegaan aan die gifspuit maar wel de mensen evengoed aanraden de spuit toch maar te nemen, omdat ze de mensen ook wel een bijna dood wensen?
  Allemaal misselijkmakend toneelspel.

  Geliked door 1 persoon

 9. bozeoudeman zegt:

  Raar verhaal, hij suggereert rebel te zijn die zich niet laat bedonderen maar dan laat hij zich als mak schaap tot twee keer inspuiten met vergif om dan aan de hand van lichamelijke gebreken weer te geloven dat hij het in eerste instantie bij het juiste eind had? Waarom geloofde hij zichzelf dan in eerste instantie niet?

  Geliked door 1 persoon

 10. Bas zegt:

  https://www.demorgen.be/nieuws/bbc-presentatrice-lisa-shaw-overleden-aan-bloedklonters-na-astrazeneca-vaccin~bac31794/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  BBC-presentatrice Lisa Shaw overleden ‘aan bloedklonters na AstraZeneca-vaccin’

  De bekende Britse radiopresentatrice Lisa Shaw is op 44-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van bloedklonters na een vaccinatie met AstraZeneca. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. De bijwerking is uiterst zeldzaam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s