Éric Zemmour: “Frankrijk bevindt zich in een overlevingsstrijd tegen de “grote vervanging”

(Door: Dénes Albert en John Cody – Vertaling: E.J. Bron)

“Ik denk dat de angst voor het einde van Frankrijk zoals het was, de angst voor de grote vervanging, een globaal gevoel geworden is” Het Franse volk zou zich op dit moment in een overlevingsstrijd tegen de grote vervanging (Le Grand Remplacement) bevinden, zei de joods-Franse schrijver en filosoof Éric Zemmour (foto) in de politieke talkshow van de tv-zender CNews.

“Ik denk dat de angst voor het einde van Frankrijk zoals het was, de angst voor de grote vervanging, een globaal gevoel geworden is”, zei Zemmour. “De angst om niet meer Frankrijk te zijn, de angst voor de grote vervanging. Veel mensen beginnen te denken dat de islam ons zal vervangen. Het is een enorm gevoel geworden, een massa van 70 tot 80% van de Fransen.”

Het begrip “De grote vervanging” werd door de Franse schrijver Renaud Camus in zijn in 2010 verschenen boek “Le grand remplacement” geïntroduceerd, waarin hij de theorie opstelt dat de autochtone Franse bevolking demografisch door niet-Europese volkeren wordt vervangen.

“Donald Trump heeft een briljante formulering gebruikt, waarvan ik graag wil dat Frankrijk zich die ook eigen zou maken. We bevinden ons in een strijd om het overleven van Frankrijk zoals wij het kennen”, aldus Zemmour.

Frankrijk bevindt zich in een pijlsnelle demografische verandering en heeft de grootste islamitische bevolking in Europa. In maart van dit jaar zei ook de invloedrijke filosoof Michel Onfray dat de grote vervang reëel is, hoewel hij tegelijkertijd beweerde dat het om een rechts-extreme samenzweringstheorie gaat.

“Is er daadwerkelijk een grote vervanging? Demografen zeggen ja, die is er. Het is heel eenvoudig. Er zijn mannen en vrouwen, zij planten zich voort, men heeft een bepaald geboortecijfer, men doet berekeningen, maakt projecties, en dit zal een diagram tonen”, zei hij en wees er op dat diegenen die dit idee afdoen, zeggen dat dit alleen maar in een verre toekomst zal gebeuren, maar niet kunnen ontkennen dat de demografie verandert, met etnische Europeanen, die zich in de richting van een minderheidspositie in de landen van het Westen bewegen.

“Als iemand van links zegt ´de grote vervanging, dat zijn wij´, is de reactie ´heel goed´ , maar wanneer iemand van rechts zoals Renaud Camus zegt dat er sprake is van een ´grote vervanging´, schreeuwen ze direct ´fascisme´”, zei Onfray.

Franse ondernemingen in toenemende mate “woke”

In hetzelfde interview merkte Zemmour eveneens op dat ondernemingen zich weg bewegen van een op prestatie georiënteerd kapitalisme naar een systeem dat koste wat het kost inzet op diversiteit.

“In grote Franse ondernemingen vertellen de mensen mij hun wanhoop over de ideologische druk die door de verantwoordelijken voor het personeel uitgeoefend wordt en die op hen drukt. Met etnische diversiteit, de bevordering van seksuele en etnische minderheden… en ten nadele van verdiensten”, aldus Zemmour.

“Het argument is dat de strijd voor diversiteit een strijd tegen ongelijkheid is”, zei Zemmour. “In werkelijkheid is dit het instrument dat het kapitalisme gevonden heeft om de werkelijke strijd tegen de ongelijkheid te doen vergeten en – in het kader van de globalisering – de transfer van rijkdom en de verpaupering van de hele westelijke, Europese en Amerikaanse arbeidersklasse te stimuleren.”

Zemmour voegde er aan toe dat het aandringen op meer diversiteit alleen maar een middel was en is om de ware problemen toe te dekken.

“Ze zeiden dat gelijkheid achterhaald is, nu moeten we de verscheidenheid bevorderen, dus vrouwen, migranten enzovoort bevorderen”, zei hij. “Dat is een enorme illusie. Het is een val. In werkelijkheid is precies het tegendeel het geval. Het is de verscheidenheid zelf die de oorzaak voor de ongelijkheden is, en men moet opnieuw de middelen in het nationale kader vinden om de strijd voor de gelijkheid te herstellen. Ik denk dat we weer een manier moeten vinden om binnen een nationaal kader voor gelijkheid te strijden. We moeten de naties weer vinden, een minimaal beschermingsniveau van de naties vinden (…) en de bevordering van de verscheidenheid stoppen, want ze is een val, die de vernietiging van elke strijd voor gelijkheid mogelijk gemaakt heeft.”

Zemmour zei ook dat het Franse kapitalisme – evenals de Duitse versie – zijn vroegere waarden in naam van de globalisering geofferd heeft:

“Wij (de Fransen) hebben onze economie aan de globalisering uitgeleverd en in het kader daarvan de sociale en ecologische verdragen, die de samenleving zouden moeten leiden, verscherpt”, aldus Zemmour.

(Bron: rmx.news)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Dénes Albert en John Cody

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Éric Zemmour: “Frankrijk bevindt zich in een overlevingsstrijd tegen de “grote vervanging”

 1. Edwin Vissers zegt:

  WE ARE WARNED!!! Based on the Prophecies and Visions of Marie Julie Jahenny

  Als je de toekomst van Frankrijk wil weten ,30 miljoen doden maar dus dat valt mee ,

  Geliked door 2 people

 2. Bas zegt:

  Vervanging in Nederland

  Geliked door 1 persoon

 3. Ben zegt:

  Globalisme, een kongsi van de multinationals en de marxisten.
  De een het geld en de andere de waanideeën gerealiseerd.
  Beiden verrot.

  Like

 4. Marc zegt:

  Gelijkheid bestaat helemaal niet: het kan niet bestaan.
  In theorie bestaan er rechten waarop een ieder in gelijke mate aanspraak op zou kunnen maken.

  Direct al twee aantekeningen hierop:
  1. een voorbeeld van een recht waarop iedereen in principe in gelijke mate aanspraak kan maken is de vrijheid van meningsuiting (zelf prefereer ik liever de uitdrukking ‘spreekrecht’). Maar niet iedereen maakt in gelijke mate gebruik van dit recht. Anderen worden geprest af te zien van dit recht, zoals links vindt dat rechts zijn kop moet houden.
  2. rechten worden door de overheid aan groepen met bepaalde kenmerken toegekend. Zo kan niet iedereen aanspraak maken op een invalidenuitkering. Hier wordt dus van overheidswege gediscrimineerd. Dat betekent niet dat dit niet zou moeten, maar uit dit feit kan wel afgeleid worden dat discriminatie een volkomen natuurlijk en logisch fenomeen is.

  Volkomen gelijkheid tussen burgers is niet alleen volstrekt onhaalbaar, het is zelfs volstrekt onwenselijk!

  Like

 5. Jan zegt:

  Eric Zemmour in Hongarije: “Als Frankrijk instort, wordt heel Europa geïslamiseerd”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s