Activistische handvatten in de wet betalen zich uit: het Urgenda-arrest

(Door: “Cultuur onder Vuur”)

Hoe is het mogelijk dat rechters zo plompverloren op de stoel van de politiek zijn gaan zitten? Niet alleen in Nederland in de Urgenda-zaak, maar ook in Duitsland in een soortgelijke uitspraak over het klimaat. Daar ging het zelfs om het Grondwettelijk Hof, het Bundesverfassungsgericht in Karlsruhe, dat het juridische neusje van de zalm geacht wordt.

Modes

Niet dus. Zowel in Nederland als Duitsland verliezen rechters de grenzen van hun ambt uit het oog, laten zich door modes op sleeptouw nemen en doen uitspraken die hun competentie verre te boven gaan. Niet alleen inhoudelijk – wat weten rechters nu van klimaat af? – maar ook juridisch deugt het niet. Hoe kan dat?

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Activistische handvatten in de wet betalen zich uit: het Urgenda-arrest

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Toen in de vorige eeuw al deze klimaat en mensenrechtenclubs fors gesubsidieerd werden is duidelijk geworden dat dit hele subsidie circus werd opgezet om de linkse Marxistische ideologie verder uit te bouwen, met alle gevolgen waar we heden ten dage “de vruchten van plukken”
  Vooral in Nederland heeft de subsidiecultuur een vlucht genomen dat je je wel kunt wel af kunt vragen of er nog een einde komt aan dit soort waanzin, want waanzin is het.
  Een einde komt er in ieder geval niet aan zolang een D66 en groen links mee kunnen regeren.
  Bedenk wel even dat de meesten hun geld krijgen uit de belasting pot en zoals beschreven ook vanuit de postcode loterij die weer de vrije hand heeft gekregen van de overheid om al deze goed doeners clubs te subsidiëren.
  De meeste mensen hebben wel eens gehoord van het feit dat de opbrengst van de postcode loterij voor een groot deel naar goede doelen gaat maar niemand heeft door dat het goede doelen zijn die hoofdzakelijk bedoeld zijn om het linkse gedachtengoed door te kunnen drukken.
  Het is feitelijk een grote pot nat die hele subsidie carrousel, postcodeloterij en anderssoortig geldsmijterij.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Deze linkse D66 rechters gaan steeds meer op de stoel van de politiek zitten.
  Zo spoedig mogelijk uit hun ambt zetten.

  Like

 3. ronjaspers zegt:

  Omdat praktisch alles en iedereen is omgekocht of gechanteerd.Politici,rechters,hoogeplaatste militairen,korpschefs politie etc.etc.

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Dat is waarom NGO’s uitgevonden werden. Wat je via de politiek niet kunt doen omdat dan het stemvolk wegloopt doe je via de omweg van de NGO’s. Deze NGO’s worden natuurlijk (wat veel mensen niet weten) gesubsidieerd door de politiek zelf. Als de politiek (of de macht achter de politiek, want politiek is ook maar een facade) heeft besloten dat er geen CO2 uitstoot mag zijn (beleid dat past in the great reset) dan weten ze dat dit niet in een verkiezingsprogramma gezet moet worden want dan stemt de kiezer met de voeten. In hun verkiezingsprogramma komt dan we zijn voor 130 kmh en we zijn voor meer asfalt. Ondertussen weten ze goed dat ze dat niet willen, althans hun achterbazen willen dat niet. Die willen de economie verbouwen naar een gecontroleerde centraal gestuurde economie met 5 jaren plannen. Op zulk moment komen de NGO’s om de hoek kijken. De NGO’s worden in de media (die ook gekocht is) voogesteld alsof ze een groot draagvlak hebben onder het volk. Dat is natuurlijk niet zo. Ze worden in leven gehouden door staatssubsidie en de postcode loterij. De postcode loterij is speciaal in het leven geroepen om linkse hobby’s te sponsoren die toevallig ook de hobby’s zijn van de macht achter de macht. Ra ra hoe kan dat. Het zal toch niet waar zijn dat linkse politiek ook maar facade is voor iets anders? De rechter maakt de versluierde doelstellingen van de macht achter de macht rond. Goh het zal toch niet zijn dat ook de rechtspraak maar een facade is?

  Geliked door 2 people

 5. Ravian zegt:

  Gewoon een door de gevestigde politiek geïnstalleerd achterdeurtje om middels door de staat gefinancierde NGO’s beleid te realiseren waar geen democratische meerderheid voor te vinden is dus.
  Het zoveelste bewijs dat Nederland van een gammele democratie in een elitocratie veranderd is.

  Hooivork, check, tondeuse, check, pek, check, veren, check, nu nog wat medestanders vinden…

  Geliked door 2 people

 6. Bas zegt:

  Urgenda schuift nu ook in Nederland bij de informateur aan, met reeks aan andere belangenorganisaties. Waarom nog stemmen, vraag je je haast af.
  Dit is geen democratie, dit is een lobbycratie…

  https://pbs.twimg.com/media/E2YjQ4JXEAU45ki?format=jpg&name=medium

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  Ondertussen
  https://www.ad.nl/wonen/hoogleraar-kraakt-klimaatbeleid-stoppen-met-gas-zorgt-juist-voor-meer-co2~ae3edac7/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  Hoogleraar kraakt klimaatbeleid: ‘Stoppen met gas zorgt juist voor méér CO2’

  Het besluit om alle huizen van het gas af te halen is een grote fout van het kabinet, stelt hoogleraar energiesystemen David Smeulders. ,,De komende tien jaar zal het alleen maar leiden tot méér CO2-uitstoot. Aardgas is juist deel van de klimaatoplossing.’’

  Over tien jaar moet één op de vijf huizen in Nederland van het gas af zijn. Dat klinkt nog ver weg, maar gemeenten zijn er nu al mee aan de slag. Uiterlijk volgend jaar moeten zij per wijk een plan klaar hebben waarin staat wanneer de aardgaskraan dicht gaat en welke verwarmingsbron voor onze cv-ketels in de plaats komt. ,,Het begint nu door te dringen wat voor enorme operatie dat is’’, zegt David Smeulders, hoogleraar energiesystemen aan de TU Eindhoven.

  Like

 8. Bas zegt:

  https://pbs.twimg.com/media/E2ZrE1dVoAYuLeU?format=jpg&name=large

  Marjolein Demmers
  @MDmmrs
  Ga zo op pad naar Den Haag om met informateur @mariettehamer te praten over de noodzakelijke verduurzaming van Nederland, groen herstel, biodiversiteit en klimaat – en dus ook over de urgentie van snelle aanpak stikstof en “betalen naar gebruik” (autobelasting).

  Reacties:

  Op wel stembiljet stond u?

  Het is toch godsgeklaagd dat er niet verkozen groepen uitgenodigd worden. Ze stonden op geen enkele kieslijst. De Democratie is gestorven, onder leiding van @marriettehamer

  Vraag me af of Hamer ook mensen van @ArtsenC @viruswaarheid @bpoc2020
  e.d. uitnodigt. #Covid is immers grootste crisis sinds WOII toch volgens #Rutte cs? Wel handig dan om meer dan één kant van het verhaal te horen.
  Ik ben bereid, en dat zullen anderen ook zijn.

  Hahaha autobelastingverhogingen in dit land. Eigenlijk zou ik willen zeggen: “het gore lef”. Voor alle driedubbelmodaalverdieners boeit het niks, de rest pakt maar de fiets. U zult niets bezitten en u zult gelukkig zijn.

  Betalen naar gebruik doen we al jaren, het grootste deel van de brandstofprijzen is accijns en belasting. Wie meer rijdt, verbruikt meer brandstof, betaalt meer accijns en belasting. Zo simpel kan het zijn.

  Kan me niet herinneren dat mensen op jou hebben kunnen stemmen! Dit ondermijnt onze democratie!

  Ah belangenverstrengeling duidelijk. Het nieuwe regeren alla Rutte 4 en Kaag.
  @MinPres @SigridKaag toch? Één grote ‘familie’. Ik wist al dat er niets zou veranderen en zie hier het bewijs. De burgers worden aan alle kanten genaaid en van democratie is geen sprake meer!

  Met welk mandaat verschijnt u daar mag ik vragen? Was u verkiesbaar? Waarom moet het belang van uw organisatie en u zwaarder wegen dan normaal uitgebrachte stem van een burger?

  Like

 9. Bas zegt:

  https://www.ad.nl/politiek/regeerakkoord-moet-draaien-om-duurzame-economie-en-inclusieve-samenleving~ab4db0ee/

  Regeerakkoord moet draaien om ‘duurzame economie’ en ‘inclusieve samenleving’

  Informateur Mariëtte Hamer wil in het regeerakkoord plannen opnemen voor een ‘duurzame economie’, een ‘inclusieve samenleving’ en ‘digitalisering en internationalisering’. Dat staat in een stuk dat alle fractievoorzitters van Hamer hebben gekregen. Conservatieve oppositiepartijen spreken over een ‘linkse agenda’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s