“Binnen Israël hebben we meer dan 10.000 zelfmoordterroristen”, zei Hamas-leider Y. Sinwar

Dit zijn nu die vrolijke, vriendelijke, blije Hamas-mensen…

(Vertaling: J. de J.)

De meest recente raketaanvallen van Hamas op het zuiden en het centrum van Israël waren “slechts een algemene repetitie”. “Al-Aqsa is een rode lijn,” zei de leider van de terreurgroep in zijn eerste toespraak sinds het staakt-het-vuren van kracht werd.

In zijn eerste publieke toespraak sinds het einde van de 11-daagse Operatie Guardian of the Walls zei Yahya Sinwar (foto), de leider van Hamas in Gaza: “Dit is slechts een kleine manoeuvre voor de volgende keer.”

“Dit was slechts een algemene repetitie – Al-Aqsa is een rode lijn,” zei hij in een waarschuwing aan Joden dat de Tempelberg een islamitische plaats is. (In feite is de Tempelberg de heiligste plaats van het Judaïsme en de op twee na heiligste plaats van de Islam, na Mekka en Medina).

“De vijand en de wereld moeten weten dat dit slechts een generale repetitie was – een kleine manoeuvre, die laat zien wat er kan gebeuren als Israël Al-Aqsa opnieuw probeert te schaden.

Sinwar feliciteerde de Israëlische Arabieren en de inwoners van Oost-Jeruzalem, die rellen en aanslagen tegen Joden uitvoerden, met het feit dat zij de strijd hebben opgenomen.

“Binnen Israël hebben we meer dan 10.000 zelfmoordterroristen, voor het geval Israël probeert Al-Aqsa te beschadigen, die elk een steekaanval of auto-ramming zullen uitvoeren”, zei hij.

Hamas “heeft de mogelijkheid om honderden raketten per minuut te lanceren met een bereik van 100 en 200 kilometer. We hebben meer dan 500 km aan tunnels in de Gazastrook – waarvan 100 km is vernietigd,” zei hij, eraan toevoegend dat het slechts een paar dagen zou duren om ze te herstellen.

“Hamas wilde de oorlog beëindigen door 300 raketten af te vuren op Gush Dan [het grotere Tel Aviv gebied],” maar besloot niet te vuren dankzij de interventie van Egypte, Qatar en internationale bemiddelaars.”

In tegenstelling tot wat werd gezegd door premier Benjamin Netanyahu, minister van Defensie Benny Gantz en andere Israëlische veiligheidsfunctionarissen, beweerde Sinwar dat “de Israëlische aanvallen de infrastructuur van de facties in Gaza niet hebben bereikt. Het plan om de verzetscapaciteiten te beschadigen en de tunnels te vernietigen is mislukt…”

“Israël’s plan voor een overwinning eindigde in een grote mislukking … De bezetting is er niet in geslaagd om de Hamas metro te vernietigen,” zei hij, verwijzend naar de terreurtunnels. “De bezetting heeft niets bereikt.”

Wat betreft het staakt-het-vuren zei Sinwar dat er geen overeenkomst is.

Hij verweet ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Blinken, die momenteel in de regio is, dat hij probeert het partnerschap van Amerika met de Palestijnse Autoriteit te versterken ten koste van Hamas. Tijdens een persconferentie in Jeruzalem dinsdagavond beloofde Blinken een “aanzienlijke bijdrage” voor de wederopbouw van Gaza, waarbij hij zei dat de regering Biden hard zou werken om “te verzekeren dat Hamas niet profiteert van de hulp bij de wederopbouw”.

Sinwar zei dat Hamas ruimschoots militaire steun heeft van andere landen.

Bron:
worldisraelnews.com

Vertaald uit het Engels door:
J. de J.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Binnen Israël hebben we meer dan 10.000 zelfmoordterroristen”, zei Hamas-leider Y. Sinwar

 1. karton zegt:

  Kunnen die 10.000 terroristen zich niet “gewoon” ophangen aan een tak , lantaarnpaal of zichzelf verzuipen ? Of gaat die idioten alleen om die zg. maagden ?

  Like

 2. Meine zegt:

  Dat is het enige dat moslims kunnen,… Ontploffen en exploderen

  Like

 3. karton zegt:

  Heeft Qut Quag zich nog niet gemeld als vrijwillige zelfmoordterrorist of als maagd voor al die martelaren ? Ach, wéér stom van mij : zij is natuurlijk helemaal geen maagd, zij heeft een aantal jonge terroristjes geworpen die zijn verwekt door één of ander opperhoofd van Hamas.

  Like

 4. Marc zegt:

  Wat ongelooflijk menslievend van de Israëliërs om het aantal Palestijnse slachtoffers te beperken tot 248. En dat terwijl Hamas er alles aan heeft gedaan zoveel mogelijk slachtoffers door Israëlisch vuur onder de eigen bevolking te genereren, want Hamas heeft toch echt zijn best gedaan door duizenden raketten op Israël af te vuren. De internationaal georganiseerde protestmanifestaties sloten perfect aan.

  Alleen jammer voor ze dat het een exacte kopie was van hun acties uit 2014. Dat moet zelfs de meest pro-Palestijnse activist opvallen.

  Toch?

  Like

 5. Bas zegt:

  Siegrid Kaag van Buitenlandse Zaken: Tientallen miljoenen dollars in Gaza te dumpen zonder echt toezicht? Ze willen het geld niet!!!

  Luister naar Sinwar:
  “We hebben ons eigen geld … We hebben geen financiering voor de wederopbouw nodig. Ik wil #Iran bedanken dat niet is gestopt met het helpen van Hamas en andere facties met geld, wapens, ervaring en ondersteuning.”

  Like

 6. janj zegt:

  Zou dit volk en dit soort mens niet beseffen dat wanneer Israël echt zwaar in de
  problemen zou komen er nog maar een oplossing is?
  Dan wordt zeer zeker de atoombom gebruikt en mogen ze naar hun 122 maagden gaan
  met hun enorme haat.
  Wat heb je dan bereikt?
  NIETS!
  Geen nageslacht, geen moskee, geen vrouw om op te slaan, geen geloof.
  DOM, DOM, DOM.

  Like

 7. Svalbard zegt:

  Het is duidelijk dat de Hamas, de Hezbollah, de Islamitische Jihad, Iran en Erdogan nog nooit de Bijbel hebben gelezen. Ze denken dat ze Israël wel even kunnen vernietigen. Als ze wisten wat God heeft gezegd over de vijanden van Israël, en wat allemaal in de Bijbel staat beschreven, dan zouden ze een toontje lager gaan zingen.

  Like

 8. boorzalf zegt:

  “Sinwar zei dat Hamas ruimschoots militaire steun heeft van andere landen”. Met dank aan d66 onder leiding van Eucalypta Kaag.

  Like

 9. Martine zegt:

  Hamas wordt gesteund door Iran. Of eerder gebruikt. En hamas gebruikt weer de Palestijnse bevolking voor deze haat oorlog. Ik weet niet wat ik erger vind: het in gevaar brengen van burgers die gewoon een normaal en rustig leven willen hebben, zowel aan Israëlische als Palestijnse kant of de enorme kwaadwillendheid en incompetentie van westerse leiders die allang hier een halt aan hadden kunnen toeroepen maar meewaaien en in de pas lopen met de agenda van de cult.

  Dit was een begin, een proef, zoiets zei Leon de Winter ook al in een column. Het gaat straks mis en dat is zo bedoeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s