Over Vrijheid

(Door: Fredjohan)

Op dit moment wordt er veel over vrijheid gesproken. Termen als vrijheid van expressie en vrijheid van keuze zijn modieus en worden te pas en te onpas gebruikt. Als we kijken naar vrijheid als filosofisch begrip, dan kan het begrip vrijheid wat nauwkeuriger gedefinieerd worden. Filosofen als John Locke en John Stuart Mill hebben erover geschreven. De moderne filosoof  Isaiah Berlin (1998 overleden) heeft een essay geschreven over de twee aspecten van vrijheid. Hij werkt verder op de ideeën over vrijheid van de twee eerder genoemde filosofen.

Berlin onderscheidt positieve en negatieve vrijheid. Dit niet als waardeoordeel, maar in de betekenis van iets ontbreekt, wat bij het andere wel bestaat. Vergelijk het met een positieve of negatieve uitslag bij een diagnose. Negatieve vrijheid betekent de vrijheid onder een liberaal systeem, waar ieder individu kan handelen zonder dwang of invloed van een overheid. Positieve vrijheid plaatst het individu in een samenleving waar hij rekening moet houden met de wil en besluiten van een meerderheid, die in wetten en geboden zijn vastgelegd. Hier wordt uitgegaan van het individu als sociaal wezen, dat zich onder dwang van overheidsgezag moet voegen naar de sociale omgeving. Het nadeel van de negatieve vrijheid betreft het recht van de sterkste. Er ontstaat een grote discrepantie tussen mensen voor wat betreft hun materiële voorzieningen. Het nadeel van positieve vrijheid is het risico van dictatuur. Berlin zoekt naar een evenwicht tussen beide begrippen en komt uit bij een sociaaldemocratische samenleving of democratisch socialisme. Dat is het democratisch socialisme zoals het bedoeld was. Een stroming om de scherpe kanten van het kapitalisme af te krijgen. Volgens Berlin moeten negatieve en positieve vrijheid met elkaar in evenwicht zijn.

Kijken we naar de situatie van vandaag, dan lijkt er zich een verschuiving in dit evenwicht voor te doen. Sinds begin 2020 heeft de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, de coronapandemie uitgeroepen. Regeringen over de hele wereld hebben zich hieraan geconformeerd en d.m.v. noodwetten allerlei maatregelen uitgevaardigd om de pandemie het hoofd te bieden en de volksgezondheid te beschermen. In de weinig kritische media werden angstverhalen gebracht, die corona tot een gevaarlijke en zeer besmettelijke ziekte maakten, waardoor de bevolking in een angstpsychose terechtkwam. Bovendien leek het virus dat de ziekte veroorzaakte uit een laboratorium in Wuhan in China gekomen, dat experimenteerde met biologische wapens. Het parlement ging met alle maatregelen akkoord, waarmee de collectieve goedkeuring van de bevolking leek gewaarborgd. We zien hier dus het gebruikmaken van positieve vrijheid voor de introductie van vergaande restrictieve maatregelen. Er is dus een sterke verschuiving naar de kant van de positieve vrijheid ten koste van de negatieve vrijheid. We dachten te maken te hebben met een ernstige noodsituatie en mede als gevolg van de collectieve angst onderwierp de hele bevolking zich aan de maatregelen.

Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder en zijn we een stuk wijzer geworden.

– corona is niet ernstiger dan een flinke griep.
– de mortaliteit van corona is gelijk aan die van de griep, 0,15%.
– de maatregelen hadden een zeer beperkt effect, in landen zonder maatregelen zoals Zweden was de mortaliteit niet hoger.
– buiten is het risico van besmetting verwaarloosbaar, maar de maatregelen waren ook buiten van kracht.
– medicijnen tegen corona als HCQ en ivermectine mochten niet voorgeschreven worden.
– testen als de PCR-test die gebruikt worden voor het aantonen van besmettingen zijn daarvoor niet geschikt.

Zo zijn er nog wel meer aanwijzingen dat de ernst van corona niet groter is dan die van griep. Beide ziektes zijn zeker niet onschuldig, maar volkomen vergelijkbaar. Griep is inmiddels volledig verdwenen.

Toch houdt de regering na meer dan een jaar vast aan een aantal maatregelen, waarvan het effect twijfelachtig is. Hier komen we aan het punt dat Berlin het gevaar van positieve vrijheid noemt, namelijk de overgang naar dictatuur. Een regering die vasthoudt aan ondeugdelijke maatregelen heeft een andere agenda.. . ze wil kennelijk de vrijheid beperken en een totalitair bewind opleggen. Volgens de regering kunnen we met vaccinaties onze vrijheid, althans voor een deel, terugkrijgen. Maar van een evenwicht tussen positieve en negatieve vrijheid is nog lang geen sprake. Want als nieuwe maatregel worden we in een testsamenleving gedwongen middels nieuwe wetgeving. Zonder positieve testuitslag mag straks niet meer worden deelgenomen aan delen van het openbare leven. Dit lijkt blijvend te worden en zijn we inderdaad beland in een dictatuur, een test- en vaccinatiedictatuur. Ook de positieve vrijheid is hiermee opgeofferd.

Door:
Fredjohan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op Over Vrijheid

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. Perfecte analyse vanuit een filosofische kijk.
  Deze conclusie is (nog) niet doorgedrongen tot de vakinhoudelijke onbenullen die in alle landen onder de WHO-vleugels beleid mogen maken. Beleid ten koste van de nadenkende bevolkingsgroepen.

  Geliked door 1 persoon

 3. john van antwerpen zegt:

  We zijn gevangen in vrijheid. (Volgens mij zeiden dat van Kooten de de Bie al).

  Like

 4. bobzelf zegt:

  PFFFFFFT
  LEES NOU EENS WAT MORON

  ER STAAT ,,, VOLGENS ?? EEN ?? TOT ?? NU ?? TOE ?? ONBEKEND ?? RAPPORT ?
  VAN ? WIE ?? VAN WIE ?? JA HOOR ?? VAN DE AMERIKAANSE INLICHTINGENDIENST

  U WEET WEL, “” DEZEL;FDE ORGANISATIE , VAN ??????????????????

  WE HEBBEN ONWEERLEGBARE BEWIJZEN !! WAAR ?? VERTEL WAAR ???

  KLAASJE KLAASJE KLAASJE, JE STAAT ZO VOOR LUL MAN , HIER BIJ ALLE LEZERS.

  IK VIND AFZEIKEN NIET ERG !!!

  , EIGENLIJK TEGEN DOMBOOS ZOALS KLEINE KLAASJE WEL HEEL ERG LEUK EIGENLIJK !!

  MAAR KRIJG JIJ DAAR EEN STIJFFIE VAN ?? DANWEL EEN RUK ORGASME ?

  DAT IS MOOI HOOR

  MAAR 7 X PER DAG, DUS TREK JE OOGWIT NIET WEG,

  WHAHAHAHAHAHHA

  NOU IK STOP ERMEE, IK HEB KRAMP IN MIJN KAKEN VAN HET LACHEN

  OM DEZE JOSTI BAND MEDEWERKER OP DE TRIANGEL

  OOM WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  Like

 5. bobzelf zegt:

  HET KON OOK AL NIKS ZIJN NATUURLIJK !!!

  GOED STUK VAN LEON DE WINTER ?? WAAR IN DE TELEGRAAF ??

  WHAHAHA IN DE TELEGRAAF , IK HERHAAL IN DE TELEGRAAF

  DIE KLAAS, JE KAN ZO LACHEN METDIE LUL , ONGELOFELIJK

  SOORT VERVELENDE SLECHTE IMITATIE VAN TOMMY COOPER WHAHAHAHA

  OOM BENNY HILL

  Like

 6. A. de Koning zegt:

  Fredjohan, je bent de zoveelste die weer zegt “corona is niet ernstiger dan een flinke griep”, nou ik heb al heel wat keren griep meegemaakt maar nog nooit heb ik gehoord dat er iemand aan de beademing moest liggen om het te kunnen overleven. ik heb dit hier al eerder naar voren gebracht maar als je dat zegt komt er geen enkele reactie op, ze weten dan niet hoe dat nu eens ze eens kunnen weerleggen.

  Like

  • M. zegt:

   In 2016 lagen de ziekenhuizen vol met mensen met griep die ook aan de beademing lagen en hadden we ook meer doden dan nu alleen werd er toen geen drukte gemaakt door de media.
   Een zware griep kan voor veel mensen met al onderliggend lijden fataal worden en mensen met onderliggend lijden daar hebben we er 10 miljoen van die geregistreerd staan maar als je alle ziektes optelt kom je wel op vijftien miljoen zieke mensen.
   Maar daar maakt niemand drukte over.
   Dat ze elke dag de zon afdekken zodat alles wat leeft langzaam kapot gaat vind men ook al 20 jaar geen probleem dus waar lullen we over?
   Dan hoeven we ook niet over een beetje griep te stressen.
   Mensen slikken zich massaal suf aan medicijnen die geen geneesmiddelen zijn en de rollators en boosters om de mensen nog verder te verzwakken zijn niet aan te slepen.
   Met een steeds zieker wordende bevolking zal de griep ook even zwaarder uitpakken en meer slachtoffers maken dan gewoon denk je ook niet?

   Geliked door 1 persoon

   • M. zegt:

    Met een spuitje erbij waarbij waaraan velen al zijn overleden moet dat lukken.
    De onderwijzer, die ineens minister van volksongezondheid was, heeft gezegd dat het niet door de spuit kwam maar door het onderliggend lijden dat de mensen overleden na de spuit.
    Dus vind hij het wel verantwoord om een heel volk waarvan driekwart onderliggend lijden heeft de spuit op te dringen.
    U toch ook?
    Of toch niet?

    En het chronisch zieke volk zag dat het goed was…………….???

    Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Aan de griep gingen ook mensen dood…alleen stonden de kranten er niet van vol !

   Geliked door 1 persoon

  • htskday zegt:

   @A. de Koning,

   “”Fredjohan, je bent de zoveelste die weer zegt “corona is niet ernstiger dan een flinke griep””

   Ja, de zoveelste,.. en er komen er nog véél meer.
   Omdat het ook gewoon zo is!
   Maar u wílt het gewoon niet weten..

   Luister b.v. ook maar eens naar deze meneer, of is dat ook allemaal lulkoek wat hij uitkraamt?

   https://commonsensetv.nl/update-reiner-fuellmich-nieuwe-positieve-ontwikkelingen-rondom-corona-schandaal/

   Oh, en die beademings apparatuur,.. die wordt in de eerste plaats meestal helemaal onnodig ingezet, maar brengt zo lekker veel geld op.

   En als je eenmaal voor deze aandoening/ziekte aan die apparatuur ligt, breng je het er zeer waarschijnlijk niet levend vanaf….
   Je longen worden helemaal naar de klote geblazen..
   Overleden aan kroña komt er op het labeltje aan je grote teen te staan.

   Ik noem het moord!!

   Nou ik stop ermee, praten tegen een betonnen muur schiet ook niet veel op.

   De groeten..

   Trouwens, goed stuk van Fredjohan 👍

   Like

  • bobzelf zegt:

   A. de Koning zegt:
   27 mei 2021 om 22:13

   beste iq 17.5
   er zijn al diverse mensen hier , waaronder ik een keertje of 3
   je dit dus wel uitgelegd hebben !!!
   aangezien Corona dus een gemaakt virus is,
   dus zeg maar griep met in ieder geval 2 bestandelen toegevoegd aan het virus

   DIE NIET IN DE NATUUR VOORKOMEN !!

   DUS JE HEBT NOG NOOIT GEHOORD DAT MENSEN AAN DE BEADEMING MOESTEN ??

   NOU DAT MOETEN ZE OOK NIET, OMDAT AAN DE BEADEMING MET EEN ONTSTEKING AAN JE LONGEN, DUS “” JE DOODVONNIS IS “”

   die mensen kunnen dus haast !!! geen lucht meer krijgen en hebben het gvoel dat ze stikken , dus is de goede oplossing hoofdeinde omhoog en zittend ook slapen , en puffen alsof ze barensweeen hebben niks meer en niks minder

   DEZE MENSEN MOETEN DUS MET HUN HOOFDEINDE OMHOOG , DUS INGESPOTEN WORDEN MET EEN BLOEDVERDUNNER, DUS EEN ANTI STOLLINGSMIDDEL

   MAAR DAT MAG NIET, !!! DUS LEGGEN ZE DEZE PATIENTEN OP HUN BUIK, WAARDOOR HIJ VANZELF STIKT

   DUS LEZEN ZEIKZEUG . EN VOORLOPIG ENIGE TIJD JE HERSENDODE KOP DICHT HOUDEN

   JE KIJKT DUS NOOIT NAAR ANTWOORDEN EEN DAG LATER . IQ 17.5 BEGIN DAAR EENS AAN DAN

   OOM LONGEMBOLIE 3X , MARCOUMAR , OF FENPROCOUMON 3 MG

   EN 2 DAGEN TOT 4 DAGEN LATER, GEEN ENKEL PROBLEEM MEER TE VINDEN

   Geliked door 2 people

   • A. de Koning zegt:

    Nee, we moeten naar jouw idiote oplossingen luisteren, als je het dan zo goed weet geef je bevindingen dan eens door aan een zielenhuis maar jij bent een dom wezen en kunt niets anders dan schelden, iedereen moet jou gelijk geven anders krijgen de mensen een scheldkanonnade over zich heen, je zult jou maar als buurman hebben.

    Like

   • bobzelf zegt:

    A. de Koning zegt:
    30 mei 2021 om 12:52

    BESTE HERSENDODE , !!
    VANAF MOMENT 1 DAT JE HIER BINNEN KWAM ALS ANALFABEET IQ17.5

    LAG JE NA JE EERSTE ZEIK EN ZEUR OPMERKING AL IN DE CLINCH MET ONZE E.J.BRON . DIE JE GELIJK DE PAN UITVEEGDE ..

    DAAR HEB JE HET AL NIET BEGREPEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    NOU IIS BERT GEWOON EEN GEWELDIGE GOSERT, MAAR JE HAD HEM TOEN AL HAAST OP TILT, DUS IK DACHT NOG, PLEURT DIE ZEURTROL ER GELIJK TOCH UIT DEZE KOEKELOERISSEN BRENGEN ALLEMAAL MAAR 0 NIEUWS HIER

    MAAR BERT HEEFT JE EEN 2E KANS GEGEVEN , DUS KNAP HE
    MAAR DANK ZIJ DIT ZITTEN WIJ MET JE ONTKENNENDE LULVERHALEN OPGESCHEEPT

    EN HIER WORDT JE DUS OP HETZELFDE MOMENT AFGEZAAGD . AL VELE JAREN

    MOET IK DAT UITLEGGEN ??

    ER ZIJN HIER MENSEN N.L. MET WERKENDE HERSENS . EN DAAR BEN IK BIJ JOU DUS ZEKER NIET !! ZEKER VAN

    MR OLO

    NA EEN MAN OF 7 DIE JE DUS VERTELD HEBBEN , NA IEDERE KEER DIEZELFDE PLAAT HIER AF TE DRAAIEN , ZOU IK ZEGGEN ??
    TIEFT STRAALT LEKKER OP ,, EN GA ERGENS ANDER DE “‘ VERVELIA “‘ UITHANGEN

    JA OME BOB PROBEERT MENSEN TE HELPEN MET 99.2 % WAARHEDEN DANWEL ZELF MEE GEMAAKT .
    IK HOEF HIER GEEN VRIENDEN , IK KOM VOOR DE WAARHEID
    MAAR IK DENK DAT JE NIET EENS WEET HOE JE DATSCHRIJFT
    MAFKEES
    BEGRIJP JE MR, BETONNEN PLAAT VOOR JE HARSUS ??
    NEE NATUURLIJK NIET, WIJ HIER HEBBEN JE ALLES UITGELEGD, MAAR WE KOMEN MAAR NIET BINNEN ,

    IK DENK DAN ALTIJD HET LICHT BRANDT WEL DAARBOVEN, MAAR DEZE LUL MET VINGERS DOET NOOIT OPEN !!

    DUS WAT HEB JE GEMIST ??? NOU JA EIGENLIJK ALLES , WAHHAHAHA

    MAAR TOEN DIT GEDROCHT CORONA DUS DE WERELD IN GEPLEURD WERD
    EN NIKS GEEN ONGELUKKIE

    DIT WAS EEN PLAN, EN ZE NOEMDEN HET EEN PANDEMIE !!!

    DUS HAD JIJ ALS EIGENWIJZE KLOOTVIOOL MR NITWIT !! DUS GEWOON PANDEMIE MOETEN GOOGELEN !!!

    DAN HAD JE GEZIEN , DAN BIJ EEN PANDEMIE , ZOALS b.v. ebola er 70 /80 % van de mensen die het betreft dus dood gaan !!!!

    maar JE zat net effe je oogwit weg te rukken en naar Rutte en hugo snuif te loeren

    dus dat kwam niet binnen, de rest ook niet
    dus al 15 maanden zeg maar
    zit je als mongool die waterpas staat en lekt uit 2 mondhoeken dus hier de vervelia uit te hangen

    Kan je iets herrinneren dat er dokters waren die met ,super goedkope medicijnen , BEZIG waren ??? o.a. tegen ,Malaria.
    DIE als een speer uit de handel werden genomen , en de dokters mochten dit niet meer voorschrijven , dan wel gebruiken , en ook HUN MUIL EROVER DICHT HOUDEN

    EN DAT WETEN WIJ HIER DUS ALLEMAAL, OMDAT WIJ NIET MET ONS LICHAAM
    LATEN ROTZOOIEN MAFKEES .

    JIJ ZIT HIER NET NIET CORONA VACCINS AAN TE MOEDIGEN , UIT JE GENIALE DOMHEID OMDAT JE DUS BANG BENT OM DOOD TE GAAN

    NOU HET IS DE ENIGE ZEKERHEID IN JE LEVEN , DE DOOD , JE WEET HET AL OP DE DAG DAT JE GEBOREN WORDT ..

    DUS TART NOU GEWOON, MIJN LULVERHALEN EN ZEG GEWOON DIE OME BOB LULT UIT ZIJN NEK

    EN DAN GA JIJ DAT VACCIN HALEN , EN OOK JE 2E PRIK , EN JE 3E EN 4E

    EN WIJ HIER ZIJN DAN WEL ZO GEINIG, DAT WE JE NU AL VAST VRAGEN WAT JE OP JE BETONNEN GOEDKOPE STEEN WILT HEBBEN ???

    HIER LIGT DE KONING, IK HEB ALTIJD AL GEZEGD DAT IK ZIEK WAS
    WHAHAHAHA

    GOED PLAN , EN KOM MET ARGUMENTEN , DAT DOEN WIJ ALLEMAAL HIER

    WEL LEESBARE GRAAG , ANDERS VRAAG IK HET WEL AAN SS MEIN SS KAMPFFFFFFFF . ONZE RAZENDE REPORTER
    HRRR BESSER WEISS ICH ALLES WHAHAHAHA

    DUS WAKKER WORDEN NOU OF GEWOON LEKKER BIJ DDS GAAN ZEIKEN
    OF DE JOOP DANWEL LEKKER OPTIEFEN HIER. GESNOPEN BESTE 1 CELLIGE MORON

    GEGROET OOM VLADIBOB , UW MEDICIJNMAN

    p.s. mocht je naast me komen wonen in dit schitterende Athene, blaas ik je op . dat beloof ik nu alvast. whahahahaha

    Like

 7. vangie1206j zegt:

  Ik heb voor dit goede verhaal maar 2 adviezen….. Dat is volksopstand of burgeroorlog.
  Om deze leugenachtige regering(en) op de knieën te krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Republikein zegt:

  8 mei, protestmars tegen de coronamaatregelen in Barneveld.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bas zegt:

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Het meest vervelende is……………………………VLUCHTEN KAN NIET MEER………Deze gekte slaat overal toe.

  Geliked door 1 persoon

  • vangie1206j zegt:

   Helemaal mee eens zelfs hier in de Filippijnen zijn ze kompleet de weg kwijt.
   Hier dus mondkapje en facescreen verplicht overal ook op straat in de buitenlucht.
   Pure overheids terreur.

   Like

   • vangie1206j zegt:

    Nog even dit over de Filippijnen Duterte en consorte hebben de hele economie en de toeristen industrie naar de kloten geholpen.
    Circa 5 miljoen mensen zitten zonder werk en inkomen thuis.
    Een sociaal vangnet hebben ze hier niet.

    Like

 11. Lot zegt:

  Nou ik reageer even kort, want heb er toch al veel over geschreven, zonder dat Fredjohan daar ooit op reageerde. Hij doet net alsof IK niet besta en de hele wereld bestaat uit die communisten van Kant en Marx zijn tijdgenoten, die geen dietsers zijn.
  oh blijkt achteraf toch een lang stuk.
  VRIJHEID IS NIET HETZELFDE ALS LIBERAAL/LIBERALISME/PATERLIBER/LIBERTY. FREEDOM IS EEN ANDER WOORD DAN LIBERTY ANDERS HADDEN ZE HET GEEN LIBERTY GENOEMD IN HET ENGELS/LATIJNS. IN ROMEINS ENGELAND, DIE GELUKKIG VOOR HEN, OOK EUROPEES IS GEBLEVEN SINDS DE HEROVERING VAN HET EILAND OP DE DONKERE IMMIGRANTEN DOOR DE SAXONS IN 400NCHR EN DE ANGELS. HUN TAAL IS DAN OOK DEELS LATIJNSROMAANS EN DEELS EUROPEES. ROMAANS KOMT VAN DE VERMALEDIJDE KAUKASUS, ZOALS DE AMERIKANEN ZICH KAUKASIERS NOEMEN EN DAT KLOPT WEL, DUS GEEN EUROPEAAN. ENGELAND EN DE ENGELS TAAL ZIT DAN OOK MET TWEE CULTUREN EN TWEE TALEN (LATIJNS EN OUDNOORS) DIE NIET HETZELFDE ZIJN, MAAR SOMS WEL DOOR ELKAAR GEHAALD WORDT OMDAT ZIJ DEZE ACHTERGRONDEN VERGETEN.

  VRIJHEID IS EEN VOLLEDIGE STAAT VAN EIGEN ZIJN, JEZELF ZIJN, ZONDER VOORSCHRIJVEN DOOR EEN ANDER, EN MET EEN EENVOUDIGE MOZESWET, ZELFSTANDIG KUNNEN LEVEN.

  IK WIL U DAN OOK VERZOEKEN FREDJOHAN OM HET OVER LIBERALISME VAN DE (ZEER UITGEBREIDE COMMUNIS.) WET TE HEBBEN EN NIET OVER VRIJHEID (FREEDOM). EN DAT IS WAT U ZELF AL AANGEEFT EEN WEL OF NIET AFWIJKEN VAN DE WET, EN DAT ANDEREN DE MEERDERHEID U MOGEN BEPERKEN IN WAT U WEL EN NIET MAG. VERSCHRIKKELIJK HE, IK MOET ER NIET AAN DENKEN. U GEEFT DUS ZELF AL AAN DAT HET OM LIBERALISME GAAT EN NIET OM VRIJHEID. GRAAG WAT SECUURDER IN UW TAALGEBRUIK!

  VERDER IS FRIJHEID (FRIES) ONZE OORSPRONG. DE FRISIAN SEA. FREIJA WAS ONZE VOORVADER NET ALS ODIN EEN VOORBEELD OVER HOE WIJ ZIJN. DEZE MENSEN HEBBEN ECHT GELEEFD. NIET PATER PENISPHALLUS LIBER, DIE IS VERZONNEN. NET ALS ALLE GODEN UIT HET OOSTEN. EN VAN ONS IS WAAR DE WERELD ALS ENIGE VOLK EGALITEIT AAN TE DANKEN HEEFT (EN NEE NIET EGALITEIT ONDER LIBERTY VAN DE WET WANT DAT IS SUUFKOOOP ALSNOG EEN FEODALISME ONDER DE WET DIE JOU VOORSCHRIJFT EN DUS ELITAIR (BOTTOMDOWN) EN NIET EGALITAIR) MOOI WOORD HE EGALITAIR KLINKT ALTIJD GOED OF HET NU WEL OF NIET KLOPT. hihi MAAR TOCH NIET WAAR.
  GOH WAT WAREN DE MENSEN JALOERS OP ONS VRIJE VOLK DAT GRIEKENLAND VERLATEN HEBBEN TOEN JULLIE ER KWAMEN MET DE PHALLUS UIT RUSLAND EN BALLEN AFSNIJDEN MYTHES. DUS BRENGT PATER LIBER EVEN EGALITEIT IN VOOR IEDEREEN, WAT EEN TRAKTATIE VAN HEM, MAAR DAN WEL ONDER ZIJN WET EN WAAR JE NIETS MAG DOEN WAT DE MEERDERHEID NIET WIL, KIJK DEMOS EN EGALITEIT INGEBRACHT, FIJN VERPAKT.
  ECHTER DAN EEN ZEER STRIKTE VORM VAN VRIJHEID, NAMELIJK ALLEEN VRIJHEID WAT NIET IN DE WET GEREGULEERD STAAT. JA DAAR HOUDEN DE AZIATEN WEL VAN, VEEL WETTEN.
  ONZEWET KWAM NIET VERDER GIJ ZULT NIET MOORDEN, STELEN, ELKAAR NETJES BEHANDELEN EN DAT WAS HET WEL. DAT WAS OOK NIET NODIG WANT WIJ HIELDEN ONS AAN DE WET EN NIEMAND WILDE BOTTOM DOWN ALS PATER LIBER AAN EEN ANDER WAT VOORSCHRIJVEN. IK LEEF ZO, JIJ LEEFT ANDERS EN WIJ BLIJVEN VAN ELKAAR AF.

  WAAR ZOU DE WERELD ZIJN ZONDER ONS VRIJE VOLK IN NEDERLAND.

  EN NEE DAT IS NIET HETZELFDE ALS EGALITEIT VAN EEN NATUURVOLK ALS DE BANTOES OF PYGMEES DIE EENVOUDIG LEVEN WANT DE KONING IS DAAR ALLEEN KONING ALS HIJ ZIJN MOGELIJKE TEGENSTANDERS STEEDS UITMOORD. EN DAT IS WEER ELITAIR. ONS WOORD KONING WORDT OVERAL GEBRUIKT. ACH LAAT MAAR ZITTEN.

  DIE KANT EN MARX HEBBEN NOOIT ONS WEZEN BEGREPEN EN DUS MOESTEN ZIJ VRIJHEID KNIPPEN IN STUKJES, EN ZO KONDEN ZIJ ER STUKJES BIJSNOEPEN VOOR ZICHZELF. SLAVISCH EN VRIJHEID IS ALS LINKS EN RECHTS ZWART EN WIT NAMELIJK TOTAAL VERSCHILLEND. NET ALS LIBERITEIT LIBERALISME LIBERAAL EN VRIJHEID TOTAAL VERSCHILLEND IS. FRIJHEID IS NAMELIJK NERGENS AAN VERBONDEN HET IS WIE WIJ ZIJN. HIER IN NEDERLAND. DE REST VAN DE WERELD VALT ONDER ELITAIR. DIE MENSEN ZIJN NIET DOM ECHTER VRIJHEID VAN (UITJEZELF KUNNEN) SPREKEN ZIJN VERZINSELS BEDACHT DOOR DIE COMMO’S. EN VALT ONDER LIBERALISME (TOV) VAN DE WET EN NIET ONDER FRIJHEID. EEN BONBONNETJE UIT EIGEN DOOS ZEG MAAR VAN DE WETMAKERS. ( DUS WAT JE WEL EN NIET MAG ZEGGEN EN DOEN VAN DE WET). EN DIE NOTABENE DOOR DIE COMMO’S AAN ONS WORDT TERUGGEGEVEN ALS EEN VRIJHEID. EEN VRIJHEID DIE WIJ AL IN VEEL RUIMERE MATEN BEZITTEN ONDER ONZE HERSENPAN DAN DAT.
  MAAR WAAR DAT SLAVISCH VOLK NOG OP MOEST OEFENEN EN DAAROM LEVEN WIJ NOG STEEDS OP ACHTERSTAND.

  NOG EEN BONBONNETJE VAN DE WOORDKEUZE. MENSEN WILDEN GRAAG FRIJHEID EN DUS PAKTEN ZE DE LIBERTEIT VAN DE WETGEVING IN ALS EEN VRIJHEID VAN DE WET. WANT DAT WAS ZO AANTREKKELIJK. ANDERS HADDEN ZE DIE ROMAANSE TIRANNIE ALLANG AAN DE KANT GEZET? (OVERIGENS WAREN DE ROMEINEN HIER MAAR HOOGUIT 60 OF 30 JAAR, IN ENGELAND WEL LANGER). EN DUS KONDEN DE MARX EN KANT ENZ.LEKKER WAUWELEN OVER VRIJHEDEN EN CULTUUR ALHIER ZONDER TE HOEVEN KIJKEN NAAR DE ONDERDRUKKENDE WETTEN OMDAT HET WEL LEKKER BEKTE OM TE PRATEN OVER DINGEN WAAR ZIJ THEORETISCH IN KONDEN FANTASEREN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s