Europarlementariër van de Lega: “Geen hulp uit Brussel bij blokkades en repatriëringen”

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Luciana Lamorgese.

(Door: Chiara Giannini – Vertaling: E.J. Bron)

Susanna Ceccardi, lid van het Europees Parlement voor de Lega, over de nieuwe EU-plannen: “Het is goed dat eurocommissaris Johansson een plan voorstelt, maar een Malta 2 zal de problemen van de migratie in Italië niet oplossen. De oplossingen zijn van andere aard.”

Waarom kan het door de EU voorgestelde plan niet functioneren?

“Toen Matteo Salvini minister was, kwam er een tiende deel van de migranten aan die onder de laatste regering in Italië zijn aangekomen. Destijds was ik zijn adviseur in het Palazzo Chigi en zag hoe al zijn acties op bilaterale akkoorden gebaseerd waren om landingen te stoppen, want dat betekende ook de dood op zee te stoppen. Een echte humanitaire actie, heel anders dan hetgeen links zegt. Daarop zou zich een minister, die grenzen, maar ook mensenlevens wil beschermen, moeten concentreren. Daarom is de door Johansson voorgestelde herverdeling mosterd na de maaltijd, want de Europese landen accepteren ze alleen maar als ze erkende asielzoekers zijn. De rest rust op de schouders van Italië.”

Met aanzienlijke problemen…

“Ja, want repatriëringen zijn heel duur voor de landen die de last op zich nemen ze uit te voeren. Daarom is hetgeen de eurocommissaris voorstelt goed, maar ze hadden het met Malta geprobeerd en de operatie was geen succes. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Luciana Lamorgese, had zich er met de regering Conte II erg op geconcentreerd, maar het eindigde allemaal op dood spoor. Europa moet bij de herverdeling helpen, maar ook bij de repatriëring en de blokkade van mensenhandelaars met de verschillende operaties in de Middellandse Zee, zoals Frontex.”

Waarom zegt u dat de eerdere Malta-overeenkomsten niet gefunctioneerd hebben?

“Tussen oktober 2019 en maart 2021 werden slechts 990 personen van 44.300 landingen of 2,2% van het totale aantal op basis van de Malta-overeenkomsten naar elders overgebracht. Het middel van de hervestigingen heeft niet alleen niet de verwachte resultaten opgeleverd, maar staat ook alleen maar een hervestiging toe van diegenen die de vluchtelingenstatus gekregen hebben, een procedure die lang duurt en bezwaarlijk is en volledig door Italië wordt gedragen, waar de asielzoekers op de verwerking van hun aanvragen wachten. Welk middel is de EU van plan te besluiten met het oog op datgene om Italië er bij te helpen het vertrek van illegale immigranten uit Noord-Afrika op een tijdstip nog voor het komende zomerseizoen te stoppen? Welk middel is ze van plan in te zetten om repatriëringen te ondersteunen, omdat de resultaten van de hervestigingen volgens de akkoorden van Malta niet voldoende zijn om het probleem op te lossen?”

Salvini komt voor de rechtbank, omdat hij geprobeerd heeft de landingen te verhinderen

“Grenzen verdedigen is geen misdaad. Mits iemand het nog niet heeft gemerkt: er is een globale pandemie aan de gang. Onze regeringen hebben overal enkele grondwettelijke vrijheden buiten werking gesteld. Het enige dat de EU niet probeert te stoppen, is de irreguliere immigratie. Er zijn enkelen, die het aan irreguliere personen zouden willen toestaan om vrij en zonder beperkingen naar Europa te komen. De EU moet zich er voor inzetten dat de landingen gestopt worden, of ze zal weer eens voor schuldig bevonden worden.”

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Chiara Giannini

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Europarlementariër van de Lega: “Geen hulp uit Brussel bij blokkades en repatriëringen”

  1. koosv8 zegt:

    EXIT MET DIE HELE EU. IEDER MAAKT ZIJN EIGEN LAND VOOR WAAR DE BEVOLKING VINDT DAT HET NAAR TOE MOET. EN SAMENWERKING PRIMA, EEG, OOK PRIMA. MAAR DEZE ONGEKOZEN COMMISSARISSEN, VERNIETIGEN DE DIVERSITEIT DIE IN EUROPA JUIST BEST UNIEK IS.EN MERKEL NOTABENE VROEGER MET HAAR UITSPRAKEN, DE EU IS NODIG OM OORLOG TE VOORKOMEN. WE ZITTEN JUIST TEGEN EEN OORLOG AAN DOOR DEZE STOMPZINNIGE POLITICIE.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s