AfD haalt in Sachsen de CDU in

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook al daalt de CDU een beetje en stijgen de Groenen een beetje, in Sachsen wil altijd nog de helft van de bevolking een conservatieve regering. De AfD is weer de grootste partij in de Duitse deelstaat Sachsen. Zoals uit een actuele peiling van INSA in opdracht van de “Bild-Zeitung” blijkt, staat de AfD met 26% (-1,5%) 2% voor op de CDU. De christendemocraten hebben sinds de deelstaatverkiezingen in 2019 8% verloren en staan nog maar op 24%.

De regeringspartij SPD verliest eveneens (-1,7%) en moet met 6% maar afwachten of ze de kiesdrempel van 5% gaat halen. Als regeringspartij konden alleen de Groenen winnen en zijn van 8,6% gestegen naar 13%.

De actuele regeringscoalitie CDU/Groenen/SPD zou volgens deze peiling haar meerderheid in Sachsen kwijtraken en nog maar 43% van de stemmen krijgen.

De winnaar in de peiling is de FDP, die 7,5% kon winnen en nu op 12% van de stemmen staat. Bij de deelstaatverkiezingen in 2019 haalde ze maar 4,5% van de stemmen en kwam ze dus niet in het parlement.

Die Linke blijft op 11% staan. Alle andere partijen, ook de Vrije Kiezers, halen de drempel van 5% niet.

Volgens de baas van INSA, Hermann Binkert, is het waarschijnlijk dat de CDU desondanks ook de volgende minister-president levert: “Omdat de AfD geen coalitiepartner heeft, kan zonder en tegen de CDU niet geregeerd worden.” Een Jamaica-coalitie, dus CDU/Groenen/FDP, zou samen op 49% van de stemmen komen en een nipte meerderheid behalen. De volgende deelstaatverkiezingen in Sachsen vinden in de zomer van 2024 plaats.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op AfD haalt in Sachsen de CDU in

 1. Andre zegt:

  Het is hier al bijna 2 jaar geleden ook al verteld. In Görlitz de mooiste stad van Duitsland hadden we verkiezingen voor een nieuwe 3 hoek zeg maar. De AfD won met grote voorsprong alles voor een nieuwe burgemeester. Gewoon een Görlitzer Wippel pakte de troon op basis van goede papieren en natuurlijk de verbinding met de stad. Maar het partij kartel dacht er weer anders over. Het werd een import lul van het CDU.

  https://www.theguardian.com/world/2019/jun/17/german-afd-far-right-loses-bid-mayor-goerlitz-after-film-industry-petition

  Steinmeyer gaat zn 2de termijn in jaja want Duitsland moet er weer bovenop komen. Ik wil heel graag met deze sukkel een gesprekje voeren en uitleggen dat Duitsland weer gaat scheuren.

  Like

 2. Bas zegt:

  https://dissident.one/2021/05/28/situatierapport-bka-meer-dan-15-miljoen-misdrijven-gepleegd-door-vluchtelingen-sinds-2015/

  Situatierapport Bundeskriminalamt: meer dan 1,5 miljoen misdrijven gepleegd door vluchtelingen sinds 2015

  De islamrellen in de straten van Duitsland, die een rechtstreeks gevolg zijn van het escalerende conflict in het Midden-Oosten, hebben de mainstream terughoudend gemaakt om verslag uit te brengen over geweld door immigranten en moslims. Toch worden het geweld en de criminaliteit van immigranten “vluchtelingen” nog steeds verzwegen en in de doofpot gestopt. Feit is dat de (voortdurende) grensopeningen sinds 2015 een golf van geweld en criminaliteit door mannelijke “vluchtelingen” hebben veroorzaakt.

  Like

 3. Peter. zegt:

  Je hoeft alleen maar de moeite te nemen om te kijken waar dit ligt in Duitsland,en weet dan dat deze mensen geen trek meer hebben in een tweede dictatuur ,ze zijn net bekomen van Honecker ,en nu Merkel het weer wil flikken krijgt ze daar geheel terecht geen poot meeraan de grond .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s