Paniek aan boord bij Macron en centrumrechts! Frankrijk koerst af op president Marine Le Pen

(Door: Frits Bosch)

Terwijl Nederland nog volop bezig is met de naweeën van onze eigen Tweede Kamerverkiezingen, kijkt Frankrijk alweer vooruit naar hun eerstvolgende stembusgang: de presidentsverkiezingen van april 2022. Emmanuel Macron moet uitkijken voor Marine Le Pen, denkt columnist Frits Bosch. Ze is een geduchtere concurrent dan ooit tevoren, omdat het cordon sanitaire rondom de rechtse politica in rap tempo afbrokkelt.

De politieke situatie is aan het schuiven in Frankrijk ten gunste van rechts. De vraag is of Marine Le Pen het kan overnemen van Macron over een jaar. Macron doet er alles aan om Le Pen wind uit de zeilen te nemen, en naar rechts bij de draaien. Hij is weinig populair. Hij heeft het flink voor de kiezen gekregen met de Gele Hesjes en opstand in de getto’s. Mijn correspondent in Frankrijk meldt me de volgende ontwikkeling, en ik vind het interessant genoeg u mee te geven.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Paniek aan boord bij Macron en centrumrechts! Frankrijk koerst af op president Marine Le Pen

 1. Ton Ruygrok zegt:

  Prijs de dag niet voor het avond is.
  De Linkse e a. Tegen Krachten en Machten zullen geen kans voorbij laten gaan Le Pen en haar Front te Diaboliseren en te Demoniseren .
  En dat ze dat Feilloos kunnen is Hier en Wereldwijd van lieverlede tot ons leed wezen genoegzaam bewezen..!
  A Ruygrok, Monster.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  Bezetters komen langs…

  Geliked door 1 persoon

 3. Bas zegt:

  Stukje leven in Macronië.
  Hier is een perfecte definitie van mensen voor idioten houden.

  “Ja, dat ben ik…..”

  Geliked door 1 persoon

 4. Harry zegt:

  Nou , het is te hopen dat ze het gaat redden .
  Maar de “ tegenpartij “ , die hele NWO , Bilderberg , reset groep , etc , zullen hun plannetjes wel klaar hebben liggen om dat te voorkomen .
  Wie had er ooit van macron gehoord , voordat ie op het boevenschild werd gehesen ?
  We worden continu in het pak genaaid , maar niemand doet er iets tegen !

  Wij zullen toch echt steviger moeten gaan optreden en niet afwachten wat er gebeurt .

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   @ guusvelraeds op 29-5-2021 om 20.10 u.
   Helemaal mee eens.
   Wij, de bevolking, worden besodemieterd, bedrogen en voorgelogen, niet alleen deze ene keer, maar al jááááááren lang.
   Dat hele Haagse zootje dient te worden vervangen door échte volksvertegenwoordigers, dat zal echter pas gaan gebeuren als wij, de bevolking, écht in verzet gaan komen, en dat gaat gebeuren daarvan ben ik overtuigd, wanneer ? Dat weet ik niet want ik ben geen Yomanda , maar ’t komt wel.

   Geliked door 1 persoon

 5. karton zegt:

  Macron en z’n bende komen beslist nog wel met ‘t één of ander smerig plannetje om te voorkomen dat ze de macht kwijtraken aan Marine Le Pen.

  Like

 6. Harry zegt:

  Ik zie hier bij Rutte ook , dat ie zich geen donder van zijn ontmaskeringen aantrekt .
  Als je geportretteerd wordt als de grootste leugenaar uit onze politieke geschiedenis en je blijft dan “ gewoon “ je ding doen en stoïcijns zitten , dan moet er toch wel een enorm beschermingsapparaat om je heen zitten ?
  Anders was je toch allang afgetaaid ?
  Als die hufter énig fatsoen en moraal had , had ie er allang zelf een einde aan gemaakt .

  Geliked door 4 people

 7. guusvelraeds zegt:

  Als de nood voor Macron echt aan de man is dan wordt gewoon een verkiezing georganiseerd zoals die ook bij Biden en de Democraten in de US is georganiseerd. De pers doet dan de rest.

  Verder blijf ik de verkiezingen en hun uitslag in Nederland van afgelopen maart nog altijd vreemd vinden. Precies die poppetjes hebben gewonnen die passen binnen de plannen van het WEF.

  Dat is nogal opvallend vinden jullie niet?

  Geliked door 5 people

  • Ton Ruygrok zegt:

   Moet ook nog wel eens denken aan die v.m. President van Tanzania .
   Hij is niet meer en de nieuwe is … en vrouw … en moslima… en corona ‘minded’..
   Precies zo als wef/who/un ..en zo , het graag zien .
   A.Ruygrok, Monster.

   Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   corruptie is overal dus ook in nederland. Dief en diefjesmaat. Onze politici zijn witte boorden criminelen.

   Geliked door 1 persoon

 8. guusvelraeds zegt:

  De vandaag politiek correcte 1968 socialistisch/communistische generatie heeft Europa met haar ooit mooie en veilige steden geheel naar de mallemiezen geholpen. Dit komt nooit meer goed en een burgeroorlog kan zomaar op een ochtend ontstaan.

  https://dissident.one/2021/05/29/14578/

  Geliked door 1 persoon

 9. lot zegt:

  De gele hesjes hebben helemaal gelijk, hun inkomen is van hun afgepakt. Dat voelen zij in hun beurs, maar het is ook nog eens waar al zeker 150 jaar worden wij in EUropa bestolen om de rest van de wereld op te bouwen. Alles wordt hier gemaakt, en geleend in Amerika bij de worldbank of het IMF. Namelijk, zuid amerika, bijv Argentinie, Vele Aziatische landen maar toch ook zuid afrika, kreeg bouwpakketten uit Europa voornamelijk Duitsland. En wij maar hard werken, en weinig productiviteit alhier zien. Nou dat komt omdat het allemaal het land alhier verlaat. De steden in Zuid amerika zijn als bouwpakketten overgescheept en aldaar in elkaar gezet. Dat hebben zij niet gemaakt van stenengroeven aldaar. Een soort van broedkamer van veelal die vermaledijde oost en zuid europeanen. En toen moesten ze betalen! De leningen stapelden zich op. Leningen afsluiten om de vorige leningen te kunnen betalen, staatsschulden steeds meer omhoog. Onhoudbare situatie en kijk in de jaren 80?werden overal de schulden zo kwijtgescholden. Je hoeft helemaal niets meer te betalen. Ook voor de aziatische landen leningen alle kwijtgescholden, geld voor fabrieken etc als bouwpakketten in elkaar gezet en onteigend later bijv Phillips 3x en maar door blijven gaan met hen he. En heeft Amerika aan Europa betaald? Nou ik begreep beiden hebben wat van het verlies gedragen, jaja, ik bewijfel het, eerst zien. Wij zijn al heel heel lang de flappentap van de rest van de wereld. m.n Europa omdat wij een positieve handelsbalans hebben en veel produceren voor de wereld, echter Amerika produceert niets voor hen, en laat goedkope troep toe op hun markt.
  Onze salarissen omlaag om de rest van de wereld financieel bij te trekken die nog niet eens balpennen kunnen maken en niet productief zijn. 30% van ons inkomen verloren daardat er geen inflatiecorrectie is gegeven de afgelopen 15 jaar sinds 2000.
  Onze overproductie dumpen in de derde wereld, India o.a., om daar indruk te maken, voor rijke mensen persoonlijk gewin en om goedkope enkele paar orders binnen te halen. Toen in de 1800s wij 16 uur (bij wet) moesten werken, verdienden wij zo weinig dat wij de spullen niet konden kopen, maar ze werden wel tegen lage(re) prijzen gedumpt in derde wereldlanden, voor de middenklasse aldaar, die ook arm was. Wat een CRIME. En wij maar werken werken, en weinig krijgen. JE mag blij zijn als je een keer in de maand naar een amusementspark mag gaan, en dan de bodem van de beurs zien.
  Wie en hoe lang besteden wij al niet het vakantiegeld, aan de betaling van de WOZ rekening, wie, handen in de lucht steken.
  Zie niet veel geld over. En maar pakken van ons, via de ingang van het salaris, via belastingen, via producten en machines goedkoop overhevelen naar andere landen. Wij zijn de slaven, maar dat weten wij al.
  En dan vraag je je af hoe het komt dat de ontwikkeling zo langszaam gaat. En dat de huizenbouw, er wordt ons verteld dat beton erg duur is, dat er een zandoorlog heerst en moeilijk aan materialen te komen is. En kijk overal in de derde wereld, Afrika en China wordt gebouwd. Ach gut. HEbben ze lopen slapen in den haag, even dutje doen, daar hadden ze zin in. In plaats van de materialen binnen halen en hoge huizen bouwen. bijv.1) een auto onder het huis op de begane grond parkeren, en huis begint op de 1e verdieping zoals in Japan. Dan heb je niet zoveel openbare ruimte nodig en brede banen. 2) stoppen met villa’s te bouwen op de begane grond. Als er uitbreiding is, dan is het veelal voor dure huizen snel >600.000 euro. Bouw hoge vierkante flats met 30 verdiepingen, dus niet de lange zoals in Rusland. Dan kun je als je jong bent deze nog betalen. En wij hebben weinig ruimte hier en je hebt door de vierkant aan twee kanten ramen, niet zo een schuiflaatjes appartement.

  Like

 10. Jan zegt:

  Macron krijgt een pets tegen zijn kop. Iemand mag hem blijkbaar niet

  video

  Like

 11. Jan zegt:

  Macron haalt uit naar ‘Woke ‘Cultuur’ die Frankrijk versplintert ofwel, probeert hij Marine Le Pen de wind uit de zeilen te halen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s